• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, yurt içi ve yurt dışında 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında anıldı. Anma törenleri kapsamında ilimizde de bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.
15 Temmuz Şehitleri Dualarla Anıldı

15 Temmuz 2016 akşamı, devletimiz, vatanımız, milletimiz tarihinin en karanlık, en hain, en kanlı Fethullah Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, meclisimizin, siyasi parti genel başkanlarının darbeye karşı çıkmasıyla; güvenlik güçleri içindeki devletine, milletine bağlı güvenlik güçlerinin canı pahasına mücadelesiyle ve aziz milletimizin destan yazan direnişiyle, FETÖ darbe girişimi önlenerek 15 Temmuz karanlığından çıkıldı. Hain darbe girişiminin yıldönümünde İlimiz merkez, ilçe ve beldelerde birçok etkinlikler düzenlenerek demokrasi nöbetleri tutuldu.

15 Temmuz Şehidinin kabri ziyaret edildi

Yoğun ilginin olduğu etkinlikler 14 Temmuz Cumartesi günü Gecen Köyü’nde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi ile başladı. Fidan dikiminin ardından Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı’na 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında düzenlenen saldırıda şehit düşen Din Görevlisi Mustafa Yaman, memleketi Bartın Kumluca’daki mezarı başında anıldı.

Yoğun katılım oldu

Programa Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ulus Kaymakamı Recep Hasar, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Bartın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Protokol üyelerini Şehit Yaman’ın eşi, annesi, babası, kardeşi ve yakınları kabir başında karşıladı. Anma programı kapsamında Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu, dua edildi ardından da Şehidin mezarına karanfiller bırakıldı.

Hepsi hak ettikleri cezaları alıyorlar

Vali Nusret Dirim, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyet yaşaması için birçok kahramanın gözünü kırpmadan canını feda ettiğini belirtirken şehidin ailesinin kendilerine emanet olduğunu söyledi. Hain darbe girişimini yapanların da hak ettikleri cezaları aldıklarını kaydeden Vali Dirim, “Hain darbe girişimini yapanlar da hesabını bağımsız Türk yargısı soruyor. Medyada hepiniz görüyorsunuz. Hepsi hak ettikleri cezaları alıyorlar. İnşallah bu millet o günleri, böyle bir acıyı bir daha yaşamayacak. Bundan gerekli dersleri milletimiz aldı. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bundan sonra bu tür karanlık geceler olmayacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz, bu milletin kahramanlık destanıdır. Şuanda 15 Temmuz şehitlerimizden biri olan Mustafa Yaman’ın mezarındayız. Şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Onlar bu ülkenin bayrağı yere düşmesin, bağımsızlığımız elden gitmesin, Türkiye’nin yönetimi işgal güçlerinin eline geçmesin diye mücadele ettiler ve 15 Temmuz karanlık gecesini aydınlığa çevirdiler. Biz onlara minnettarız ve bugün onlar için dualarımızı yaptık. Mustafa Yaman kardeşimiz Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Camii’nin din görevlisiydi. Orada görevini yaparken Özel Harekatın bombalanması sonucu neticesinde polislerimize yardım ve sala okumak için camisine koşarken şehit oldu ve geride biri 5 yaşında biri de 2 yaşındaki yavruları ile eşini bıraktı. Onlar bize emanet onlara sahip çıkacağız ve onların bize emanet ettiği Türkiye’ye sahip çıkacağız. İnşallah bundan sonra bu ülkede bu tür karanlık geceler olmayacak.

Ülke olarak yolumuza devam edeceğiz

Türk tarihine geçecek çok önemli bir kahramanlık destanını milletimiz yazdı ve bu destan geleceğe de armağandır, çocuklarımıza mesajdır. Çocuklarımız darbeye karşı nasıl direnilir, nasıl karşı konulur bunu canlı canlı gördüler ve bu ülkede darbeye yol açan mevzuatın da değişmesinde çok önemli mesafeler alındı. Özellikle yönetim sisteminin yeniden değişmesi, düzenlenmesi anlamında Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. Demokrasisini daha da güçlendirerek, milli iradeyi öne alan ve kalkınmasını daha hızlı bir şekilde sürdüren ülke olarak yolumuza devam edeceğiz.”

Mustafa Yaman kimdir?

Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nın camisinde imamlık yapan Mustafa Yaman, 15 Temmuz akşamı başkanlığın bombalanması üzere polislere yardımcı olmak üzere evden çıktı. FETÖ’cü hainlerin saldırılarında kendisi de şehit oldu. 15 Temmuz akşamı çocuklarını uyuturken Özel Harekat Dairesi’nin bombalandığını duyan Mustafa Yaman, polis arkadaşlarına yardım etmesi gerektiğini söyleyerek lojmandan çıktı ve bir daha geri dönmedi. Ankara Özel Harekât Daire Başkanlığı’nın camisinde imam olan Mustafa Yaman, Bartınlıydı. 31 yaşındaki Yaman, kendisiyle aynı yerde görev yapan Kuran-ı Kerim hocası Dilek Yaman ile 8 senelik evliydi. 5 ve 2 yaşında iki oğlu bulunan Yaman, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuydu.

Bartın Şehitliği ziyaret edildi

Kabir ziyaretinin akabinde de öğle namazına müteakip İmam Hatip Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu. Yine aynı gün saat 20.00’da şehit aileleri ve gaziler için yemek programı düzenlendi. İlk günkü program yemek programı ile sona ererken, programın ikinci günü Bartın Şehitliği’nin ziyaret edilmesiyle başladı. 15 Temmuz Pazar günü Bartın Valisi Nusret Dirim ve protokol üyeleri, bu özel gün dolayısıyla şehitliği ziyaret ederek, mezarlara karanfil bıraktı. Bartın Şehir Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz'ün dua etmesinin ardından şehitlik ziyareti son buldu. Vali Dirim, mezarlıkta karşılaştığı şehit ailelerinin acısını paylaşarak kendilerine karanfil verdi.

Allah’tan rahmet diliyorum

Vali Dirim; “Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından millî iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile hükûmetine yönelik gerçekleşen hain darbe girişimi üzerinden iki yıl geçti. 15 Temmuz’da vatan, demokrasi ve bağımsızlık uğruna mücadele veren kahraman insanımız asırlar öncesinde olduğu gibi yine aynı kararlılıkla yaşadığı toprakları ve şanlı tarihini korumanın, istikbalinin yegâne unsuru olduğunu tüm dünyaya haykırmıştır. 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren açık ve net bir şekilde milli iradeden ve demokrasiden yana tavır koyan Bartınlı hemşerilerimiz de Bartın Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbetiyle vatanına, milletine ve bayrağına kararlı bir şekilde sahip çıkmıştır. Çünkü biz birliğin gücüne inanıyor, yüreklerimizin bu vatan uğruna asırlardır aynı duygularla çarptığını biliyoruz. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün ikinci yıldönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

Duygulu anlar yaşandı

Duygulu anların yaşandığı programa Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535