• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

15 Temmuz'un anma programı belli oldu

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü programı belli oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü, yurt içi ve yurt dışında bir dizi etkinlik ile anılacak.
15 Temmuz'un anma programı belli oldu

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin yıldönümünde gerçekleştirilecek anma etkinliklerinin programı belli oldu. 15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi, yurt içi ve yurt dışında bir dizi etkinlik ile anılacak. Anma törenleri kapsamında etkinlikler 11 Temmuz'da başlarken, 5 gün boyunca devam edecek. 11-16 Temmuz haftası kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından da bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek. 15 Temmuz gecesi sona erecek olan etkinlikler Vali Nusret Dirim’in katılımıyla gerçekleştirilecek.

Şehidin kabri ziyaret edildi

Bartın Valiliği tarafından açıklanan program çerçevesinde ilk olarak 11 Temmuz Salı günü 15 Temmuz Şehidi Mustafa Yaman’ın kabri ziyaret edildi. Öğle namazına müteakip İmam Hatip Camii’nde Mevlid-i Şerif ve yemek ikramı gerçekleştirildi. Yine aynı gün saat 17.00’da da eski belediye binası önünde fotoğraf sergisi açılışı yapıldı.

Şehitler anısına fidan dikilecek

Etkinlikler kapsamında 13 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da Gecen Köyü’nde bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nda fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek. 14 Temmuz Cuma günü ise saat 20.00’da şehit aileleri ve gaziler için yemek programı düzenlenecek.

Birçok etkinlik gerçekleştirilecek

15 Temmuz Cumartesi günü birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Saat 14.30’da Kültür Merkezi’nde Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından konferans verilecek. Saat 19.00’da Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek. Bartın Şehitliği'nden başlayacak yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak. Saat 20.00’da da Cumhuriyet Meydanı’nda 15 Temmuz etkinlikleri gerçekleştirilecek. Son olarak da saat 00.13’de ilimizdeki tüm camilerden sala okunacak. Aynı saatte de Demokrasi Nöbetleri başlayacak.

Turnuvalar düzenlenecek

11-16 Temmuz haftası kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından da bir dizi etkinlikler gerçekleştirilecek. Hafta kapsamında ilk olarak 11,12 ve 13 Temmuz tarihlerinde Köksal Toptan Anadolu Lisesi ve Bartın Anadolu Lisesi’nde saat 12.30’da Bocce(PETANK) turnuvası düzenlenecek. Yine 12 Temmuz Çarşamba günü saat 10.00’da Gençlik Merkezi’nde satranç turnuvası ve 12 ve 13 Temmuz tarihlerinde de saat 13.00’da Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonu’nda basketbol turnuvası gerçekleştirilecek.

90 bin camide eş zamanlı sala

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, FETÖ'nün hain darbe girişiminin birinci yılı olan 15 Temmuz'da, Türkiye genelinde "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla programlar düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenecek "Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salalara" programları kapsamında, Türkiye genelindeki 90 bin camide 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te salalar okunacak, minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak. Camilere şehitlere rahmet ve birlik mesajları içeren mahyalar asılacak. 14 Temmuz Cuma günü ise 15 Temmuz konulu hutbe Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak okunacak.

Genelgeyi Bartın İl Müftülüğü de yayınladı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez imzasıyla tüm il ve ilçe müftülüklere "15 Temmuz Programları" konulu genelge gönderildi. Konuyla ilgili Bartın İl Müftülüğü resmi internet adresinden de genelgeyi yayınladı. Genelgeye göre, "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salalara" şiarıyla 15 Temmuz 2016'nın sene-i devriyesinde tüm yurtta programlar gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde "şehitlerimiz için 100 Bin Hatim Okuyoruz" kampanyası başlatılarak, 14 Temmuz 2017 günü cuma namazı öncesi camilerde vaaz yerine bütün şehitlerin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" düzenlenecek ve okunan 100 bin hatm-i şerifin duası yapılacak. Mahya asma imkânı bulunan camiler "Şehitlerimize Rahmet Olsun, Birliğimiz Daim Olsun", "Şehitlerimize Rahmet Olsun, Kardeşliğimiz Daim Olsun", "Birliğimiz ve Kardeşliğimiz Daim Olsun" ünlemlerini mahyalarda kullanabilecekler. Yine tüm camilerde aynı dua edilecek. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535