• BIST 9645.02
  • Altın 2418.721
  • Dolar 32.554
  • Euro 34.802
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

15 Temmuz'un yıldönümünde Bartın meydanlarda

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Milli Birlik Yürüyüşü ve 15 Temmuz etkinlikleri düzenlendi.
15 Temmuz'un yıldönümünde Bartın meydanlarda

15 Temmuz 2016 akşamı, devletimiz, vatanımız, milletimiz tarihinin en karanlık, en hain, en kanlı Fethullah Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, meclisimizin, siyasi parti genel başkanlarının darbeye karşı çıkmasıyla; güvenlik güçleri içindeki devletine, milletine bağlı güvenlik güçlerinin canı pahasına mücadelesiyle ve aziz milletimizin destan yazan direnişiyle, FETÖ darbe girişimi önlenerek 15 Temmuz karanlığından çıkıldı. Hain darbe girişiminin yıldönümünde İlimiz merkez, ilçe ve beldelerde birçok etkinlikler düzenlenerek demokrasi nöbetleri tutuldu.

Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi

Bartın Şehitliği’nde toplanan binlerce Bartınlı şehitleri için yürüdü. Şehitlikte Kur’an’ı Kerim Tilavetinin akabinde yürüyüşe başlayan binlerce vatandaş sloganlar atarak, Bartın Şehitliği’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından etkinlikler meydanda devam etti.

Sünnet ettirilen 34 çocuğa hediye verildi

Meydandaki programda ilk olarak Bartın Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Büyük alkış alan mehter takımı konseri sonrası Bartın Valiliği tarafından sünnet ettirilen 34 çocuğa hediyeleri verildi. Yine bu önemli gün dolaysıyla Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödülleri taktim edildi. Ödül taktimin akabinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın binlerce vatandaşlara yönelik İstanbul’da gerçekleştirdiği konuşması canlı bağlantı ile gösterildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması sırasında Bartın halkı sık sık tekbirler getirerek ‘İdam isteriz’ ve ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları attı. Şehitlerimiz için Kur’an Tilavetinin ardından konuşmalara geçildi.

Her türlü saldırıya karşı koyuyoruz

Törende ilk olarak AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik mesajı veren Manav; “Allah hepinizden razı olsun. Siz var oldukça bu devlet bu millet her zaman var olacaktır. Bunu geçen sene 27 gece bu meydanı hınça hınç doldurarak gösterdiniz. Biz demokrasiye aşık bir milletiz. Özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız bizim için paha biçilmez. Canımızdan vaz geçeriz ama özgürlüğümüzden ve bağımsızlığımızdan vazgeçmeyiz. Dünya var oldukça bu şekilde devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin misakı milli sınırları bizim için vazgeçilmez. İçeriden veya dışarıdan her nereden gelirse gelsin devletimizin birliğine, dirliğine, varlığına milletimizin birlik ve beraberliğine bütünlüğüne, demokrasisine, bayrağına yapılacak her türlü saldırıya yaşlısı ve çocuğu demeden karşı koyuyoruz. Bu hain şebeke devlete ve topluma o kadar işlemiş ki asker üniforması giymiş hainleriyle kendini bir dolara satmış alçaklarıyla üzerimize saldırdılar. Ama hesap etmedikleri bir şey vardı. Bu millet çok darbe görmüştü. Cumhuriyetin kuruluşundan geçen yıla kadar pek çok darbe ve muhtıra görmüştü. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi zor bir gündü. Geçmiş dönemlerde yaşanan darbe girişimlerinden farklıydı. 1 yıl geçmesine rağmen hala bazı şeylerin muhasebesini yapıyoruz. 15 Temmuz 2016’da oluğu gibi bu akşamda meydanları doldurdunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Millet hep bu acıları yaşamış

Manav’ın konuşmasının akabinde sahneye gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Eğer o akşam devletimize sahip çıkmamış olsaydık, belki şu an sokaklara çıkamayan bir millet halinde olacaktık. Onun için saygı değer dostlar, birlik olduğumuz sürece Türkiye’miz lider ülke, süper ülke olma yolunda şahlanacaktır. Bir büyümüz 1980 yılında bir konferansında; ‘Gelecekte dünyada bir Rus tehlikesi yoktur, bir Çin tehlikesi yoktur, gelecekte dünyada bir Türk tehlikesi vardır. Dikkat edilmeli! Onlar girdiği yerden çıkmamışlardır, her yeri vatan bellemişlerdir’ demişti. Türk milleti, girdiği Suriye’den, İran’dan, Irak’tan, Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan, Türkiye’den ve hatta Çin’de Uygur’da 80 milyon yaşamakta ve vatanını terk etmemektedirler. Bizden korkuyorlar. Onun için bizi bertaraf etmek için her şeyi yapıyorlar. Çünkü biz 16 imparatorluk kurmuş, çeşitli devletler kurmuş bir milletten geliyoruz. 5 bin yıllık geçmişimize baktığımızda, millet hep bu acıları yaşamış. Birlik olduğunda dünyaya hakim olmuşlar. O yüzden bu milletin önünü kesmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

Sala dinlerken tir tir titredik

Çok acıların yaşandığını söyleyen Başkan Akın; “Bizim Türk devletinin içerisinde birliğimizi beraberliğimizi korumalıyız. O milli ruhla milli şahlanışı yaşayacağız. Onun için bu akşamki milli ruhunu hiç kaybetmeden ilelebet devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Saygı değer dostlarımız çok acılar yaşadık. O akşam ki sala dinlerken tir tir titredik. O akşam Sayın Devlet Bahçeli’nin, Sayın Cumhurbaşkanımızın seslenişi ve şahlanışıyla bu millet esaret altına girmekten kurtuldu. O gerçekleşmiş olsaydı şu an burada oturamaz olurduk. O milli ruh içerisinde vatan topraklarını koruyan, kendilerini tankların altına atan, şehit olan kardeşlerimizden Allah razı olsun. O gazi olan kardeşlerimize de Allah razı olsun. Biz birliğimizi kaybetmeden inşallah süper devlete ulaşacağımızı düşünüyorum. Bu güzel birlikteliği sağlayan sizlere hürmetlerimi sunuyorum. Allah emanet olun” dedi.

Tunç, vatandaşlara telefon bağlantısıyla düşüncelerini aktardı

TBMM 15 Temmuz özel oturumu nedeniyle Ankara’da bulunduğu için Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene katılamayan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, vatandaşlara telefon bağlantısıyla düşüncelerini aktardı. Milletvekili Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyet Meydani tarihinin en kalabalık gecesini yaşıyor. Ben de orada olmak isterdim. Şuanda bedenen orada değilim ama kalben oradayım. TBMM'de 15 Temmuz özel oturumunu gerçekleştirdik. Onun akabinde de Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yine Mecliste sabaha kadar sürecek olan 15 Temmuz anma programını gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz 15 Temmuz gecesinde hainler TBMM'yi bombalamıştı. Milletin kalbini bombalamışlardı. Terörle mücadelede canini feda eden polislerimize bomba yağdıracak kadar hain bir örgütle karşı karşıya kalmıştık. O gece tüm şehitlerimizle beraber Bartınlı bir şehidimiz de orada din görevlisi olarak görev yapan Mustafa Yaman hocamız da şehit olmuştu.

Bartın'ın da 15 Temmuz şehidi var

Ankara ve İstanbul’da yaralanan gazi olan Bartınlı hemşerilerimiz var. Bu uğurda 250 şehidimiz 2 bin 193 gazimiz var. Ben buradan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Bu gece tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’ımızda da meydanlarımız hınca hınç doldu. 15 Temmuz bir destandır. 15 Temmuzda milletimiz darbeci FETÖ teröristlerinin ülkemizdeki işgal girişimine karşı göğsünü kurşunlara siper etmiştir. Tankın altına yatmıştır. Milletimiz 15 Temmuzda vatan müdafaasının en güzel örneğini tüm dünyaya göstermiştir. Demokrasi ve insan hakkı mücadelesinin ve istikbal mücadelesinin nasıl yapıldığını dostta düşmana aziz milletimiz göstermiştir. 15 Temmuz karanlık gecesini milletimizin kahramanlığı sayesinde aydınlık bir gün açılmış Türkiye’nin yeniden doğuşunu gerçekleştirmiştir. 1 yıl önce Cumhuriyet Meydanında bu heyecanı sizlerle birlikte yaşamıştım. Sabaha kadar vatanımıza bayrağımıza nasıl sahip çıktığınızın şahidiyiz. Aradan 1 yıl geçmesine rağmen 15 Temmuz unutulmadı.

Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız

15 Temmuz gecesi milletimizin genlerinde bulunan Çanakkale ruhu yeniden dirildi. Kurtuluş Savaşı ruhu yeniden kendini gösterdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen aziz milletimiz darbecilere geçit vermedi. Cani pahasına mücadele ederek tankları durdurdu. 15 Temmuz gecesinde vatan ve bayrak aşkına yaptığımız bu mücadelede 250 şehit verdik. 2 bin 193 gazimiz kahramanlıklarıyla tarihimize geçti. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız. Biz bunda kararlıyız. Bu ülkede bir daha bu tur olayların yaşanmamasını sağlayacak tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın gelecekte bu tur karanlık geceleri yasamaması için gerekli anayasa değişikliklerini yapmaya devam edeceğiz. Gerekli hukuki mücadele yapılıyor. Türkiye’nin üzerine bomba yağdıran işgal girişiminde bulunanlar hak ettikleri cezayı mutlaka alacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz darbe girişimini haklı şekilde niteleyerek teröristlerin ekmeğine yağ suren açıklamaları yapanların yanlışlarından dönmeleri gerekir. Bu açıklamalardan milletimizin rahatsız olduğunu görüyoruz. Şehit ailelerimizim ve gazilerimizin rahatsız olduğunu bu açıklamaları yapanların anlaması gerekiyor. Bu aziz millet 15 Temmuzu hiç unutmayacak. Bu millet 15 Temmuzun unutulmasına da izin vermeyecektir.

Terör örgütlerinin kökünü bu ülkeden kazımakta kararlıyız

Bu ülkede artık darbe girişimleri demokrasiye müdahale dönemi kapanmıştır. Hiç kimse milletimize karsı gelemeyecek, aklinin ucundan dahi geçiremeyecektir. Çocuklarımız ve gençlerimiz darbeye nasıl karşı gelineceğini bütün dünyaya gösterdiler. Bu tecrübeden sonra demokrasiye ve insan haklarına her zaman gelecek kuşaklarımız sahip çıkacaktır. 15 Temmuzların yıl dönümlerinde demokrasi nöbetleriyle yavrularımız geçmişteki bu hain girişimini nasıl bu milletin püskürttüğünü her zaman görecektir. Ülkemiz için tehdit oluşturan tüm terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Terör örgütlerinin kökünü bu ülkeden kazımakta kararlıyız. Milletimizin desteği arkamızda milletimize çok teşekkür ediyoruz. Aziz milletimizle gurur duyuyoruz. Bu gece ülkemiz genelinde olduğu gibi Bartın’da da tekrar demokrasi destanına imza attınız. Tekrar şükranlarımı sunuyorum. Milli irade uğruna vatan bayrak aşkına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bu önemli gün dolayısıyla etkinliklerde emeği olan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuzun birinci yıl dönümünde Cumhuriyet Meydanına koşan değerli Bartınlı hemşerilerimi saygı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.”

Varlığımızı birlikteliğimize borçluyuz

Programda son olarak değerlendirmelerde bulunan Vali Nusret Dirim, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz günü milletimiz başındaki fetöcu darbeyi püskürttü. Seçtiklerine, ülkesine, vatanına, namusuna, bayrağına, devletine sahip çıktı. Hainlerin girişimine karşı milletimizin dik duruşu tarihimize 15 Temmuz kahramanlık destanı olarak yazıldı. Milletimiz ne kadar sevinç duysa azdır. Bugün buradaki varlık sebebimiz milletimizin bu güzel duruşudur. Geleceğimizin teminatı birlikteliktir. Binlerce yıldır sürdürdüğümüz varlığımızı birlikteliğimize borçluyuz. Bugün 15 Temmuz günü tekrar yad ediliyor

Türk milleti tüm dünyaya ispat etti

Ülkemizin gelişmesini istemeyenler artık niyetlerini hiç çekinmeden gösteriyorlar. Düşmanlarımızı terör örgütlerin yanında görüyoruz. Bugün dünyayı yöneten devletler hep kan ve gözyaşına neden oluyorlar. Sömürülerinin arkasında kan ve gözyaşı bırakıyorlar. Medeniyetleri yok ediyorlar. İslam toplumları için Türkiye’nin güçlü olması çok önemli. Türkiye’yi bir sıkıntı geldiği zaman tüm İslam dünyası büyük üzüntü duyuyor. Çünkü onlar bizim güçlü olmamızla güçlü oluyorlar. O ülkelerde ki kardeşlerimiz bizim güçlü olmamızdan büyük bir sevinç duyuyorlar. Hayata tutunuyorlar. Bizler hiçbir zaman birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışarak yolumuza kararlı bir şekilde devam etmeliyiz.

Birlik ve beraberliğimiz daim olsun

15 Temmuz daha önceki darbe girişimlerinden çok farklı. Türk milleti hiçbir zaman bundan sonra seçtiği insanları, iradesini ayaklar altına aldırmayacak. Türk milleti bu olgunluğa ulaştı. Bu kararlılığını Türk milleti tüm dünyaya ispat etti. Tüm 15 Temmuzlarda bu coşku ve kalabalık devam edecek. Geçen yıl ki coşkunun aynısını bu meydanlarda görüyorum. İnsanların bütün 15 Temmuzlarda sağlık ve huzur içerisinde bu meydanlarda buluşalım. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” Vali Dirim’in konuşmasının akabinde Demokrasi Nöbetlerine başlandı. Sabah namazına kadar devam eden nöbetlerde ve gerçekleştirilen etkinliklerde birçok yardım kuruluşu programa katılan vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu.

img_5663.jpgimg_5668.jpgimg_5742.jpgimg_5797.jpg

img_5793.jpgimg_5820.jpgimg_5846.jpgimg_5956.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535