• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

18 Madde Görüşüldü

Bartın Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısını gerçekleştirdi.
18 Madde Görüşüldü

Bartın Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Bartın Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Yoklama ile başlayan toplantıda 15 gündem maddesine 3 madde daha ilave edildi. 18 gündem maddesinden 7’si komisyonlara sevk edilirken, 11 gündem maddesi ise karara bağlandı.  

Belediye Proje Ortağı Oldu

Gündemin birinci maddesinde yer alan 1 adet binek otomobil alınması talebi kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan “Parthenios Hareketleniyor” isimli proje hakkındaki konu görüşüldü. Bartın Ticaret Sanayi Odası tarafından ilimizde Kano sporunun gelişmesine yönelik olarak Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na(BAKKA) sunularak onaylanan “Parthenios Hareketleniyor” isimli projeye Bartın Belediyesi’nin iştirakçi olarak katılmasına karar verildi. Alınan bu kararla Bartın Belediyesi, TSO tarafından BAKKA’ya başvurusu yapılan çalışmaya proje ortağı oldu.

7 Madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na Sevk Edildi

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan mülkiyeti belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda 1183 ada, 4-5 ve 6 nolu parsellerin satışı talebi, gündemin dördüncü maddesinde yer alan mülkiyeti belediyemize ait Balamba Mahallesi, tapuda 986 ada, 69 nolu parselin satışı talebi, gündemin beşinci maddesinde yer alan mülkiyeti belediyemize ait Balamba Mahallesi, tapuda 986 ada, 70 nolu parselin satışı talebi, gündemin altıncı maddesinde yer alan mülkiyeti belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi tapuda 893 ada 14 nolu parselin satışı talebi, gündemin yedinci maddesinde yer alan mülkiyeti belediyemize ait Şiremirçavuş Mahallesi tapuda 1340 ada 2 nolu parselin satışı talebi,  gündemin sekizinci maddesinde yer alan Balamba (Çaydüzü) Mahallesi, tapuda 1381 ada, 44 parsel numaralı taşınmaz üzerinde tahsis amacına uygun kullanımının sağlanması amacıyla hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ile Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi ve gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Esentepe Mahallesi tapuda 788 ada 14 nolu parselin satışı talebi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edildi.

Belediye Ait 2 Otobüs Öğrenci Taşıyacak

Gündemin onuncu maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Kutlubey Yazıcılar Üniversite Kampüsü arasında yolcu taşımacılığı hakkındaki konu görüşüldü. Bartın Belediyesi’ne ait 2 adet otobüsün Kemerköprü’den Kutlubey Yazıcılar Üniversite Kampüsü arasında öğrenci taşımasına karar verildi. Gündemin on birinci maddesinde yer alan Trafik ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edilen, Fen İşleri Müdürlüğü İç Hizmet Yönetmeliğinin iptal edilerek yeni hazırlanan Fen İşleri Müdürlüğü İç Hizmet Yönetmeliğinin kabulü talebi kabul edildi. Gündemin on ikinci maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Fen İşleri Müdürlüğü 2020 bütçesinden belirtilen ödenek kalemlerinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü bütçesine aktarılması talebi görüşülerek, kabul edildi. Gündemin on üçüncü maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Özel Halk Otobüsleri destek talebi görüşüldü. 53 adet Özel Halk Otobüsüne yıllık çalışma ücreti ve ulaşım alt yapısı ücretlerinin faizsiz olarak 16.07.2020 tarihine kadar ertelenmiş sayılması,  aylık 2 bin TL’lik gelir desteğinin 3 ay boyunca verilmesi ve bu gelir desteğinin mevcut borçlardan mahsup edilmesine karar verildi.

2 Yeni Komisyon Kurulacak

Gündemin on dördüncü maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Demirciler Mahallesi, tapuda 86 ada, 17 nolu parselin satışı talebi kabul edildi. Gündemin on beşinci maddesinde yer alan Mahalle ve Sokak İsimleri Tespit Komisyonuna havale edilen, Merkez İlçe Kırtepe Mahallesine kayıtlı “Eski Konak Caddesi” isminin “Asma Caddesi” olarak değiştirilmesi talebi görüşüldü. Cadde ismiyle ilgili komisyonun “Eski Konak Caddesi”  olarak devam etmesi yönündeki görüşü kabul edildi. Gündemin on altıncı maddesine yer alan 1 adet iş makinesi(kepçe) alımı talebi kabul edildi. Gündemin on yedinci maddesinde yer alan Tarım Komisyonu kurulması talebi ve gündemin on sekizinci maddesinde yer alan Kültür ve Turizm Komisyonu kurulması talebi kabul gördü. Bir sonraki Meclis toplantısında Komisyon Üyelerinin belirlenmesi kararlaştırıldı.

İlimize Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum

Karara bağlanan ve gerekli görülen maddelerin ilgili komisyonlara sevk edilmesinin ardından Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı,  5 Kasım Perşembe günü saat 16.00’da yeniden toplanmak üzere sona erdi. Toplantının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, Mecliste alınan kararların Bartın’a hayırlı ve uğur olmasını diledi. Akın; “Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantımızı Belediye Meclis Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Alınan kararların ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535