• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Bartın Valiliği önünde tören düzenlendi. Törende, Atatürk Anıtı'na Türkiye Muhtarlar Derneği ve Bartın Muhtarlar Derneği çelenkleri sunularak, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

Bartın İli Muhtarlar Derneği ve Türkiye Muhtarlar Derneği tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Valilik önünde tören düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu tören Atatürk Anıtı'na Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayati Er’in çelenk sunulmasıyla başladı. Bartın Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay il dışında olması nedeniyle törene katılmazken, dernek yönetimi törende hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ise Kozcağız Yenişar Köyü Muhtarı Ferdi Akyer tarafından muhtarlar adına günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Muhtarların sorumluluklarının büyük olduğunu belirten Akyer, konuşmasında, şu ifadeleri kullandı; “Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. 1829 yılında faaliyetlerine başlayan muhtarlık müessesesi 19 Ekimi Muhtarlar günü olarak kutlamaya başlanmıştır. Bizlere bu anlamlı günü hediye eden başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve hükümet üyelerine şükranlarımı sunuyorum. Seçimle göreve gelen muhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlan ile ilişkilerinde aracı bir rol alırken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel görevini yerine getiren müesseselerdir.

Muhtarların sorumlulukları büyüktür

Yerelin en küçük idari birimleri olan muhtarlarımızın önemli görev ve sorumlulukları vardır. Mahalle ve köylerde yaşayan vatandaşlarımızın her türlü sorunları ile muhtarlarımız ilgilenmekte ve çözümler aramaktadır. Sorumluluk alanlarında yol, su, park, mezarlık, temizlik gibi köy ve mahallenin ortak ihtiyaçlarını yapılmasına öncülük etmekle birlikte yasların yüklediği sorumluluk ve yetkinin ötesinde ülkemizin gelişmesinde büyümesine paralel olarak bulunduğu mahalle ve köylerini de geliştirmektedir. Unutmayalım ki huzurlu güvenli istikrarlı kalkınmada yerelden başlar. Seçimle göreve gelen muhtarların bu anlamda sorumlulukları da büyüktür.

Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum

Atatürk'ün dediği gibi ‘Muhtarlar, demokrasinin temel taşıdır’ Mahalle ve köylerimize daha iyi hizmet verebilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde başlattığı KÖYDEŞ Projesi ve İl Özel İdaresine aktarılan ödeneklerdeki artışlarla köylerimiz daha güzel hizmetler yapılmıştır. 1829 yılından günümüze kadar faaliyetlerini ve günümüzde sayısı 53 bini bulan bütün çalışmaların her noktasında görev alan muhtarlarımızın özlük haklarında 2002 yılından beri gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Bu günü bizlere ‘’Muhtaralar Günü" olarak ilan eden Hükümetimize ve Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza ve genelgelerin yayınlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyor tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum.”

Yoğun katılım oldu

Törene Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Öztekneci, Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Aslan,  İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Ziya Aldatmaz ve Regaip Bayraktar, Bartın Belediye Meclis Üyesi İlker Camcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Murat Yıldırım ve Dinçer Çavuşoğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Er, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Ferit Kurulan ve muhtarlar katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535