• BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • Bartın 3 °C
  • Ankara 1 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 2 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 99. yıldönümü Bartın’da düzenlenen tören ile kutlandı.
19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, 19 Eylül 1921de ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanı verilişinin 99. Yıldönümü Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle düzenlenen törende ilk olarak Atatürk Anıtına çelenkler sunuldu. Bartın Valiliği çelengini Vali Sinan Güner, Garnizon Komutanlığı çelengini Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanlığı Çelengini Belediye Başkanı Cemal Akın ve Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelengini de Dernek Başkanı Ekrem Altunok anıta sundu.

Minnet ve şükranla anıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden törenin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ekrem Altunok gerçekleştirdi. Altunok, konuşmasında; “Vatanımızı şehit ve gazilerimize borçluyuz. Ecdadımız "Ölürsem Şehit, Kalırsam Gaziyim" düşüncesiyle savaşmış, canını ortaya koymuş, en büyük miraslardan birisi olarak bize bu yüce unvanları bırakmıştır. "Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir" diyerek Milli Mücadeleyi başlatan Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, Sakarya Meydan Muharebesinden sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce "Gazilik" unvanı verilmesine ve Büyük Öndere gazilik unvanının verildiği 19 Eylül tarihinin ülkemizde gaziler günü olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu karar devletimizin ve milletimizin gazilerimize verdiği önemin, onlara duyulan minnet ve şükran duygularının ifadesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; gazilerimizi anma günü münasebetiyle toplandığımız şehit ve gazilerimizi anarak birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olmasını temenni ediyor, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz.”

Türk Ulusu İçin, “Şehitler Nurlanmış”, “Gaziler Onurlanmış” Kişiler Demektir

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ise tören sonrası yaptığı konuşmasında; “19 Eylül 1921, Atatürk’e Mareşallik rütbesi ile Gazi’lik unvanının verildiği anlamlı bir gündür. Gazilerimiz ülkemizin en önemli değerlerindendir. Onlar, bizler için en zor şartlarda bütün güçleri ve duygularıyla mücadele etmiş, canlarını bile vermekten asla çekinmemiş büyük şahsiyetlerdir. Aziz vatanımızı parçalamak, bağımsızlığımızı yok etmek isteyenlere karşı canı pahasına mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve kahramanlıklarıyla her zaman gurur duyduğumuz Gazi’lerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gaziler Günü kutlu olsun

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; “Vatan ve bayrak uğruna kahramanca mücadele ederek tarihin akışını değiştiren ve fedakarlıklarıyla hepimizin gönlünde taht kuran tüm gazilerimizin Gaziler Günü kutlu olsun” dedi.

Ülkemizin En Kutsal Değerlerindendir

Gaziler Gününün önemine değinen Vali Sinan Güner ise; “Bugün kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak için, üstün bir cesaret ve feragat örneği göstererek hayatlarını ortaya koyan ve gazilik onuruna erişen kahraman vatan evlatlarını şükran ve minnetle andığımız gündür. Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsız yaşamayı ve bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Bu nedenle şehitlerimiz ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyet'imizin onurlu sembolleridir. Şehit ve gazilik mertebesinin ulviyetine inanan her Türk insanı, bu vatan evlatlarının her zaman yanında olmuş, olmaya da devam edecektir. Cephede kazanılmış rütbelerin en büyüğü olan gazilik ülkemizin en kutsal değerlerindendir.   Onlar,   bizler için en güç şartlarda mücadele etmiş,   canlarını bile vermekten asla çekinmemiş büyük şahsiyetlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, hayatta olan tüm gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum” şeklinde ifade etti. Yapılan konuşmaların akabinde tören sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535