• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

2 milyon 700 bin TL değerindeki yeni araçlar tanıtıldı

Bartın Belediyesi’nin araç filosuna dahil edilen yeni araçlar düzenlenen törenle tanıtıldı. Hükümet Caddesi eski belediye binası önünde düzenlenen törenle 2 milyon 700 bin TL değerindeki yeni araçlar hizmete açıldı.
2 milyon 700 bin TL değerindeki yeni araçlar tanıtıldı

‘Helal paranızı helal yere harcıyoruz’

Bartın Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü araç filosuna kazandırılan araçların tanıtımı için tören düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu törenle toplamda 2 milyon 700 bin TL’ye mal olan 3 tane kamyonet, 1 otomobil, 1 kanal görüntüleme aracı, 1 kanal temizleme aracı, 1 vidanjör, 1 tane de su kayıp kaçak tespit ekipmanları hizmete açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Cemal Akın gerçekleştirdi. Hizmetlerin aksamaması adına araç parkına gerekli takviyelerin yapıldığını belirten Başkan Akın; “Bartın Belediyesi’nin Bartın’da yapması gereken hizmetleri daha iyi yerine getirebilmesiyle ilgili bugün yine açılış yapıyoruz.  Bugün Bartın’daki halkımızın hizmetine gece gündüz devam edebilecek araçları inşallah yine kazandırıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bartın’da ilkleri başardık

Devam eden ve 2018 yılında bitirilecek olan projelerle ilgili de bilgiler veren Başkan Akın; “Bartın Belediyesi Kent Müzesi’nde son rötuşlar yapılıyor. İnşallah bu ayın sonuna doğru açacağız. Ufak tefek şeyler kaldı. 4 Milyon TL’lik bir proje burası. Bartın olarak biz buradan da ödül aldık. Yine Bartın Belediyesi Kaynarca Spor ve Yaşam Parkı 20 bin metrekarelik bir alanı da Allah nasip ederse Nisan sonu Mayıs başı gibi hizmete açacağız. Burası da yine Bartın’ın bir ilklerinden olacak. Yine eski itfaiye binamızı biliyorsunuz restorasyon yaptık. Orada 2-3 tane iş olacak. Bir tanesi 65 yaş ve üstü yaşlı ve engelli vatandaşlarımızı evinde temizliğinin yapılmasıdır. Evinde bakımlarının yapılması ve bir sağlıkçı tarafından haftada bir kontrollerinin yapılmasını istiyoruz. Yine arzu ederlerse hafta da iki kez evde yemeklerinin yapılmasına kadar her şeyi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Birçok çalışma yapıyoruz

Akın; “Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzü şu anda yeni öğretmenevinin oradan kaldırıyoruz. Yeni binamızda bitmek üzere. 1 Milyonluk bir projeyle modern bir park ve bahçeler binası kazandırıyoruz. İnşallah orayı da yakında açacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nü taşıdığımız yere de bir büfe, kamelyalar, ırmağın kenarına yürüyüş yolları, aydınlatmalar yapacağız. Cumhuriyet Mahallesi’ne Kavallar Yaşam Merkezi ve modern bir park yapıyoruz. Bu sene onunda açılışını yapacağız. Kanlıırmak Yürüyüş Yolu düzenlemesi bitmek üzere. Irmağın kenarında 3 kilometrelik bir alan artık yürüyüşe açılmış olacak. Yine İnkumu İskele Mahallesi dediğimiz sağ taraftaki alanda yürüyüş yolu, büfeler, bisiklet yolu, aydınlatmalar, yer altı çöp konteynırları şeklinde çalışmalarımız var. Onları da bu sene inşallah hizmete açacağız” dedi.

Bartın’ın artık havası çok temiz

Doğal gaz çalışmalarına da değinen Akın; “Doğal gaz artık son noktaya geldi. Belki 2-3 kilometrelik yerlerimiz kaldı. 29 Aralık 2010 tarihinde Belediye Meclisinde karar almıştık. 2011 yılında ihalesi oldu. 2012 yılının 28 Haziran’ında kazmayı vurduk ve bugün itibariyle Bartın’da 300 kilometre civarında bir hat yapılmış oldu. 22 bin 387 abone var. Bunun 20 bin 400’ü Bartın’da gaz kullanıyor. Artık Bartın’da insanlara dokunacak bir hava kirliliği yok. Bartın’ın artık havası çok temiz. Özellikle astım, akciğer, kalp belli yaştan sonra insanlarımızı rahatsız edecek çocuklarımızı hasta edecek bir hava yok. Bartın’ı da hava anlamında temiz iller arasına sokmuş olduk. Yine göreve geldiğimizden bu tarafa cenaze hizmetlerimiz devam ediyor. 9 yılda 1 milyon kilometre il içi ve il dışında yol yapılarak cenazeleri ücretsiz taşıdık. Asla ne mazot alıyoruz ne de herhangi bir ücret aldırıyoruz. Bu belediyemizin halkımızı hizmetidir. Belediye demek halk demektir. Tabi tabureler, ikramlar ve ayrıca 14 tane mezarlığın her şeyiyle temizliği ile birebir ilgileniyoruz. İnşallah bu hizmetler devam edecek” şeklinde konuştu.

Kayıp kaçağı önleyeceğiz

Alınan araçların uzun yıllar hizmet edeceğini söyleyen Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada 3 kamyon, bir otomobil, bir kanal görüntüleme aracı, bir vidanjör, bir kanal temizleme kamyonu, su kayıp kaçak tespit malzemeleri olmak üzere 2 milyon 700 bin TL’ye mal olan araçları hizmete sokuyoruz. Kanal temizleme aracı çok önemli. Biz yılda 300 bin TL sadece kiraladığımız yere para veriyoruz. Elimizde var ama küçük geliyor. Bu 2 tonu kendisi çekebiliyor. Kanal görüntüleme bir yerde tıkanıklık olduğunda biz 300-500 metre yol kazmak zorunda kalıyoruz. Bu araçla röntgeni çekilecek ve hangi noktada tıkanmış yüzde kaç tıkanmış bunu göreceğiz. Ayrıca su kayıp kaçağı bulmakla ilgili cihazlarımız var. Elimizde bir cihazımız vardı ama yeterli değildi. Şimdi bu elimizdeki son teknoloji olan cihazlarla beraber kayıp kaçağı önleyeceğiz. Böylece kaçağı tespit ederek sadece o noktayı kazacağız ve yollar tahrip olamayacak.

Araç olmazsa hizmet vermek zor oluyor

2009 yılından bugüne 8 otomobil, 9 kamyonet, 1 tuzlama ve kar küreme aparatlı kamyon, 1 kanal görüntüleme kamyonu, 1 kanal temizleme kamyonu, 1 vidanjör kamyonu, 1 asfalt distribütörü kamyonu, 1 itfaiye aracı, 1 arama kurtarma ekipmanlı itfaiye aracı, 3 motosiklet, 3 kepçe, 1 ekskavatör paletli kazıcı, 1 silindir, 2 morglu cenaze nakil aracı, yine 1 morglu cenaze yıkama aracı, 3 cankurtaran bot, 1 jet ski, 727 kilovat gücünde jeneratör, su kayıp kaçak tespit ekipmanları, 3 kar bıçağını bugünün değeriyle 8 milyon 500 bin TL vererek Bartın Belediyesi’ne sizin paralarınızla kazandırdık. Bunların hepsi Bartın’a hizmettir. Bunlar olmazsa hizmet vermek zor oluyor. Göreve geldiğimizde sadece iki tane kepçemiz vardı. Şu anda 7 taneye yükseldi. O da yetmeyince zaman zaman ekskavatör kiralıyoruz. Kepçe kiralıyoruz.

Allah hayırlı uğurlu etsin

Bu yıl sadece yollarda 16 ekip çalıştık. En az 100 kişi sadece yollarda çalıştı. Hızlı gitmek gerekiyor. Böyleyken bile zaman zaman ben yavaş gidildi diye kızıyorum. Allah’a şükürler olsun kar yağmadan da inşallah yol anlamında hizmetlerimizi sonlandıracağız. Tamirat tadilat yapılacak ama seneye tekrar bir kaç tane tespit edilen yerlerde çalışmalar yapacağız. Ben hizmeti geçen herkese ve Bartın halkına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu hizmetler nihayetinde bizim memleketimize, Bartın’ımıza yapılan hizmetlerdir. Bizler paramızı çarçur etmeden hizmete dönüştürüyoruz.  Helal paranızı helal yere harcıyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin. Allah kazasız belasız bu araçları kullanmak nasip etsin. Kullanacak olan kardeşlerimize de Allah kolaylıklar nasip etsin.” araçlar okunan duaların ardından kesilen kurbanla halkın hizmetine verildi. Tören sonrasında basın mensupları ve vatandaşlarla yeni alınan araçları gezen Belediye Başkanı Cemal Akın, araçlar hakkında bilgiler verdi.

Yoğun katılım oldu

Halkın yoğun ilgi gösterdiği törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tner Çetin, Bartın Belediye Başkan Vekilleri Mehmet Sandıklı ve Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Turgut Altınçubuk, Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Bartın Ülkü Ocakları Başkanı Bünyamin Özgüroğlu, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535