• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 19 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

2018 mali yılı bütçe görüşmeleri başladı

İl Genel Meclisi Kasım Ayı 17.birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi. 4 gündem maddesinin eklendiği oturumda 2018 mali yılı bütçe görüşmelerine başlandı.
2018 mali yılı bütçe görüşmeleri başladı

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının 17.birleşimi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan toplantıda Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 6 milyon 679 bin TL, Hukuk Müşavirliği’nin 44 bin TL, Encümen Müdürlüğü’nün 83 bin TL, Amasra İlçe Müdürlüğü’nün 277 bin TL, Ulus İlçe Müdürlüğü’nün 277 bin TL ve Kurucaşile İlçe Müdürlüğü’nün 2016 bin TL olan bütçeleri görüşüldü.

28 Kasım’da sona erecek

Meclis gündemi öncesi değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Geçtiğimiz 16 günlük çalışmalarda da hepimiz buradaydık ve 16 gündür planlı bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. 7 gün süren 2018 Mali Yılı Performans Planı çalışmaları Meclis’imizde artık onaylandı ve hemen ardından 4 gün yapmış olduğumuz 2018 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı görüşmeleri sonrasında da Çalışma ve Yatırım Programımızı da onayladık. 2018 Mali Yılı Bütçe görüşmelerine geçmeden Kasım Ayı gündemimize 4 madde daha ilave edeceğiz. Böylece Kasım Ayı gündemimiz 26 maddeden oluşmuş olacak. Bütçe görüşmelerine geçmeden önce de bu maddeleri görüşerek gerekli komisyonlara havalesini gerçekleştirelim. İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarımız 28 Kasım’da sona erecek” dedi.

Komisyonlar mesaiye devam edecek

Dursun; “Komisyonlarımız Meclis’imizin yoğun mesaisinden dolayı komisyon çalışmalarına vakit bulamıyor. Ama 28 Kasım’dan sonra Meclis toplantılarımız sona ereceği için, komisyonlarımız bu dosyalar üzerinde yoğunlaşarak Aralık ayında bu dosyalarla ilgili bize karar verecek aşamaya getireceklerdir. Herkesin yorulduğun farkındayım ama bu dosyaları 1 ay sonraya kalması demek işlerin de 1 ay daha gecikmesi demektir. Onun için Komisyonlarımız, Kasım Ayı Meclis’imiz biter bitmez hızlı bir şekilde yine mesaiye devam edecekler. Aralık ayında yapılacak olan toplantılarımızda da inşallah bu gündemleri karar bağlamış olacağız” diye konuştu.

Gündeme 4 madde eklendi

Yoklama ve bir önceki Meclis’te alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan 17.birleşimde gündeme 4 madde eklendi. Gündemin 23.maddesine Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden gelen Kurucaşile İlçesi Çayaltı, Aydoğmuş ve Kavaklı grup köy yolları projesinin revize edilmesi ile ilgili dosya, gündemin 24.maddesine İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü’nden gelen Okçular Köyü tarım ve hayvancılık tesisi alanının imar planı, gündemin 25.maddesine Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen 75.Yıl Huzur Evi binasındaki onarım işinin 2017 ve 2018 mali yılı ek yatırım ve çalışma programına alınmasıyla ilgili dosya ve gündemin 26.maddesine yine Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden gelen İl Jandarma Komutanlığı’na konteynır kulübe alımı eklendi. Eklenen maddelerin akabinde gündemin 22.maddesinde yer alan 2018 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyon Raporu ile gündemin 26.maddesinde yer alan Jandarmaya konteynır alımı ile ilgili madde yer değiştirildi.

jandarmaya konteynır alınacak

Gündemin 22.maddesinde yer alan Jandarmaya konteynır alımı ile ilgili madde oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Maddenin Aralık ayında gerçekleştirilecek olan Meclis toplantısında Komisyon raporu doğrultusunda 2018 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması bekleniyor.

Tünel geçişlerinde yol zarar görecekti

Gündemin 23.maddesinde yer alan Kurucaşile İlçesi Çayaltı, Aydoğmuş ve Kavaklı grup köy yolları projesinin revize edilmesi ile ilgili dosya da Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Madde ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Dursun; “Kurucaşile Kaymakamlığı bünyesinde proje ile ilgili araştırma yapıldı. Kurucaşile İlçe Özel İdaresi ve bizim ekiplerimiz de katıldılar. Proje alt yapısını gerçekleştirdikten sonra projeyi uygulama aşamasına geldik. Tabii bu süreçte tünel geçişleriyle ilgili bir çalışma yapıldığı zaman yolun bozulacağı ifade edildi. Yani yapılan asfalt zarar görecek denildi. Bu nedenle bunu yeniden gündeme getirdik. Konu komisyonlarda değerlendirilecek. Görüşüldükten sonra inşallah bu dosyaları aralık ayına yetiştireceğiz” dedi.

75.Yıl Huzur Evi binası onarılacak

Gündemin 24.maddesinde yer alan Okçular Köyü tarım ve hayvancılık tesisi alanının imar planı ile ilgili dosya Meclis üyelerinin tamamının oyuyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 25.maddesinde yer alan 75.Yıl Huzur Evi binasındaki onarım işinin2017 ve 2018 mali yılı ek yatırım ve çalışma programına alınmasıyla ilgili dosya Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Uşak İl Özel İdaresi tarafından kullanılamayan 100 bin TL’nin Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarıldığını söyleyen Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün böyle bir talebi vardı. Uşak İl Özel İdaresi’nin bu konuda kullanamadığı bir ödenek bakanlık tarafından Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarıldı. 100 bin TL’lik bu ödeneği huzurevimizin onarımında kullanacağız. Kullanılamayan ödenekleri görüyorsunuz. Uşak’ın kullanamadığı ödenek şu an bizde” diye konuştu.

Bütçenin genel görüşmelerine başlandı

Gündemin 26.maddesinde yer alan 2018 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili Plan Bütçe Komisyon Raporu görüşüldü. Rapor doğrultusunda bütçenin genel görüşmelerine başlandı. 43 Milyon 600 bin TL olan bütçede gelir ve giderlerin denk olduğu belirtildi. Bütçe görüşmelerinin ilk gününde 6 müdürlüğün bütçeleri tek tek değerlendirildi. Bütçe görüşmeleri öncesi değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun; “Performans Planı ve Çalış Yatırım Programı’nda olduğu gibi Plan Bütçe Komisyonumuz bütçe ile ilgili açık görüşme olarak değerlendirilmesini öneri olarak sundu. Planımız doğrultusunda da sizlerin kabulüyle bütçenin genel görüşmelerine başlıyoruz” dedi.

Bütçeler tek tek değerlendirildi

İlk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 6 milyon 679 bin TL olan bütçesi görüşüldü. Kalemlere ayrılan bütçeler, Meclis Başkanı Kenan Dursun ve Meclis Üyeleri tarafından tek tek kontrol edildi. Daha sonra sırasıyla Hukuk Müşavirliği’nin 44 bin TL olan bütçesi, Encümen Müdürlüğü’nün 83 bin TL olan bütçesi, İl Özel İdaresi Amasra İlçe Müdürlüğü’nün 277 bin TL olan bütçesi, İl Özel İdaresi Ulus İlçe Müdürlüğü’nün 277 bin TL olan bütçesi ve İl Özel İdaresi Kurucaşile İlçe Müdürlüğü’nün216 bin TL olan bütçesi görüşüldü.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535