• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

2018 yılı bütçe maratonu başladı

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının Birinci Birleşimi dün saat 15.00’da Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi.
2018 yılı bütçe maratonu başladı

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantıları, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında dün saat 15.00’da yapılan oturumla başladı. 13 gündem maddesiyle başlayan toplantıda ilk olarak bir önceki toplantıya ait karar özetleri okundu. Yoklamanın akabinde de Meclis gündemine geçildi. Gündemin birinci maddesinde yer alan 2018 mali yılı performans planının görüşülmesi ile ilgili dosya ve gündemin ikinci maddesinde yer alan 2018 Yılı Çalışma ve Yatırım Programının görüşülmesi ile ilgili dosya 9 komisyona havale edildi. Gündemin üçüncü maddesinde yer alan 2018 yılı mali bütçesinin görüşülmesi ile ilgili dosya ise sadece Plan Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle gerçekleştirildi. Plan Bütçe Komisyonu’nun 2018 yılı bütçesi ile ilgili raporunu 5 gün içerisinde hazırlayıp, meclis gündemine sunması bekleniyor. Meclis gündemine sunulacak 43 milyonluk 2018 yılı bütçesi ile ilgili rapor sonrası nihai karar Kasım ayı toplantılarında verilecek.

Fedakârca çalışacağız

Maddelerin kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, şu ifadeleri kullandı; “5302 Sayılı Özel İdare Yasası Gereği Kasım ayı meclis toplantılarında görüşülmesi zorunlu olan 2018 Mali Yılı Performans Planı, 2018 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı ile 43 milyon olarak belirlenen 2018 Mali Yılı Bütçe görüşmelerinin yapılacak olması nedeniyle toplantılar 20 gün sürecek. Kasım ayı toplantıları bütçe görüşmeleri nedeniyle büyük önem taşıyor. 20 gün sürecek olan yoğun mesai bizi bekliyor. meclis ve komisyon çalışmalarında fedakarca çalışacağımız meclis üyelerimize, özel idaremizin tüm çalışanlarına ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımdan katkı verecek herkese şimdiden teşekkür etmek isterim.

En başarılı bütçe çalışması oldu

 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimleriyle göreve gelen 6.dönem meclisi 3 bütçe dönemini geride bıraktı. Şimdi 4’üncü bütçeyi gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. 2015-2016 ve 2017 yılı bütçelerini büyük bir başarıyla gerçekleştirdik. Özellikle 30 milyon olarak belirlenen 2015 yılı bütçesinde yüzde yüz bir gerçekleşme yaşadık. 6. Dönem meclisinin ilk bütçe çalışmasının açık vermeden yılı kapatması ve 2005 yılından bugüne tüm bütçe çalışmalarının göz önüne alındığında en başarılı bütçe çalışması olarak tarihe geçmiştir

Kimseye boş umut vaat etmedik

İlk bütçesini böylesine önemli bir başarıyla gerçekleştiren Meclisimiz yine her ayın ilk haftasında gerçekleştirdiği çalışmalarla çok sayıda ilklere de başarıyla imza atmıştır.  Yine aynı anlayışla 34 milyon olarak belirlediğimiz 2016 bütçesinin de yüzde 98’lere ulaşan bir gelir gerçekleşmesi yaşandı. 2017 bütçesinde ise artık son 2 aya girildi. Burada da aynı başarıyı yakalayacağımızdan şüphemiz yok. Bütçeler öngörü çerçevesinde tahmini gelirlerin hesaplanmasıyla oluşturuluyor. Geçmiş 3 yılın başarısındaki en önemli sırrı ayağı yere basan ve kimseyi boş umut vaat etmeyen gerçekçi bütçelerin hazırlanması olarak değerlendiriyorum. Bunun yanı sıra yine son 3 yılın ortalama yatırım giderlerine bakıldığında bütçe içerisindeki oranının yüzde 44’ler de olması başarıyı kaçınılmaz kılmıştır.

Çalışmalar 20 gün sürecek

Geçmişteki başarılarımızdan aldığımız tecrübeyle ve 20 gün sürecek çalışmalarımızla 43 milyon olarak belirlediğimiz bütçemizin Performans ve Çalışma Yatırım Programlarını da hazırlayarak yine Bartın’ın özellikle kırsal alanda yaşayan hemşerilerimizin yol ve ulaşımda hayatlarını kolaylaştıracak tüm çalışmalar başta olmak üzere içme suyu ve alt yapı çalışmalarının da her zaman olduğu gibi programlarda yer alacak.  Bartın’ın tüm kesimlerini kucaklayan bu çalışmalara katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum.

Eğitime ayrılan pay daha yüksek olacak

2018 yılı bütçesi içerisinde yine en önemli kaynak eğitim yatırımlarına ayrılacak. Günümüz eğitim sisteminde anaokulları büyük önem kazandı. O nedenle anaokulu olmayan ilçe ve beldelerin tamamına anaokulu yapılmasını planladık. Bu kapsamda Kurucaşile İlçe Anaokulu, Merkez Kutlubey Kampüsü Anaokulu, Kumluca Beldesi Anaokulu, Hasankadı Beldesi Anaokulu ile Kozcağız Anaokullarının 2018 yılı çalışma ve yatırım programlarında yer alacak. Son dönemde üniversitemiz başta olmak üzere okullaşma yönünde büyük bir yatırıma sahne olan Bartın’ımıza bu büyük projelerin kazandırılmasında çok önemli katkısı olan Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç başta olmak üzere bakanlık yetkililerine de teşekkürü bir borç biliyoruz.

İmar’da geniş bir alanda çalışıyoruz

İmar konusundaki çalışmalar geniş bir alanda sürdürülüyor.  Bu kapsamda Arıt Revize İmar Planlarının onaylandı. Sahil köylerimizden Mugada içerisindeki 33 hektarlık alanda 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının tamamlandı. Yine aynı alan içerisinde 18 uygulamalarının da yapılarak tüm parsel sahiplerine yeni tapuları verildi. Bölgede yapılan imar planına dayalı olarak 18. Madde uygulaması ile birlikte sosyal alanları ve diğer tüm donatılarıyla birlikte plana dayalı gelişecek ve büyüyecek olan Mugada gelecek nesillere gönül rahatlığı ile bırakacak. Ayrıca Büyükkızılkum Köyünde planı yapılmayan 15 hektarlık alanda gerçekleştirilen nazım ve uygulama imar planları onaylandı. Sahillerin kıyı kenar çizgisine bağlı olarak planlı gelişmesinin önünü açtık. Bu bölgede de 18. Madde uygulamaları tamamlandı. Tapu tescil çalışmaları devam ediyor.

Güzelcehisar’ın koruma amaçlı imar planı onaylandı

Ayrıca 2017 yılı içerisinde yapılan çalışmalarla Güzelcehisar plajının koruma amaçlı imar planı da onaylandı. Koruma amaçlı plana bağlı olarak yürütülen Güzelcehisar’da lav sütunlarına deniz üzerinden ziyaretçilerin ulaşımını sağlayacak iskele ve seyir terası ile diğer düzenlemeler 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alındı. Projenin yapım ihalesi de gerçekleştirildi. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği alan projeye İl Özel İdaresi de 1 milyon 200 bin TL’sine finans ortağı oldu. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla yine Büyükkızılkum ve Hatipler Plajlarını içerisine alan sahilleri planlı bir şekilde geliştirmeye kararlıyız.

Mugada Karavan Park ile ayrı bir görünüm kazandı

Mugada sahilinde özel bir proje olarak gerçekleştirilen Karavan Park ve Bungalov Evler ile Mugada ilgi odağı haline geldi. Projenin Mugada’ya büyük prestij kattı. Meclis olarak bu çalışmalara büyük önem verdik. Bu çalışmanın Batı Karadeniz'de bir ilk olması bölgenin tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Bu ve buna benzer yenilikleri planlı olarak Bartın’ a kazandırmayı önemsiyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535