• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

2018 yılında 7 okul ve 2 spor salonu yapılacak

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının dokuzuncu Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapıldı.
2018 yılında 7 okul ve 2 spor salonu yapılacak

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının dokuzuncu Birleşimi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında yapılan oturumda Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2 milyon 284 bin TL öngörülen bütçesi ile Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün 5 milyon 374 bin 400 TL’lik öngörülen bütçesinin 2018 Yılı Performans Planı görüşüldü. Görüşmelerin sonunda 2 müdürlükten havuza 982 bin TL aktarıldı. Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün planında yer alan Kurucaşile, Hasankadı, Yazıcılar, Kozcağız ve Kumluca’ya anaokulu yapımı, Kabagöz İlkokulu anasınıfı yapımı, Şiremirtabaklar Anadolu Öğretmen Lisesi ile Cumhuriyet Lisesi Kapalı Spor Salonu yapımı ve Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni kampüsü ile Abdipaşa İmam Hatip Ortaokulu yapımına bütçe ayrıldı.

2 milyon 284 bin TL bütçe öngörüldü

Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan oturumda ilk olarak Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün 2 milyon 284 bin TL öngörülen bütçesi görüşüldü. Bütçeden havuza 927 bin TL aktarıldı. Plan çalışmalarıyla ilgili açıklamasında Meclis Başkanı Kenan Dursun, şu ifadeleri kullandı; “Bir önceki toplantımızda 3 müdürlüğümüzün planını görüştük. Bugün de 2 müdürlüğümüzün 2018 Yılı Performans Planını görüşeceğiz. Planımızda Ağaköyü ve Hatipler Köyü Sağlık Evi yapım işi 2018 planında yer alacak. Bu çalışmalar için 90 bin TL ayrıldı. Sağlık evleri prefabrik olarak düşünülüyor. Bu nedenle masraflar düşük.

Cankurtaran hizmeti için 60 bin TL ayrıldı

Yine önemli bir projemiz olan cankurtaranlarla ilgili de bütçe ayırdık. Sahillerimizde boğulmalara karşı önlem almakla ilgili yine ne gerekiyorsa yapacağız. Giyim kuşam ve yakıt alımına 20 bin TL, araç gereçlerin bakımı için 25 bin TL, çeken akıntıya karşı bilinçlenmek amacıyla broşür, tabela veya çaba hizmetleri için 15 bin TL toplamda da 60 bin TL bütçe ayrıldı. Cankurtaranlık projemiz başarıya ulaştı. Bu hizmet Bartın’da ses getirdi. Bu işe amatör ruhla başladık. Sonra profesyonelleştik. Sonuçlar iyiye gittikçe de desteğimizi artırdık. Denizin çeken akıntısını bilmeyen vatandaşlar için büyük sıkıntılar oluşuyordu. 2017 yılında bu hizmetimiz sayesinde hiçbir vatandaşımız zarar görmedi. Bu nedenle bu projeyi desteklememiz gerekiyor. Şimdi bu malzemelerimizin korunacağı ve sezon sonunda saklanacağı bir depo yapacağız. Bu aletlerin bakımları da önemli. 14 kilometrelik sahilin büyük bir bölümü İl Özel İdaresi sorumluluk alanında. Buraları bizim muhafaza etmemiz lazım.

320 bin TL’ye sıfır çöp arabası alınacak

Çöp konteynırı alımı ve çöp toplama alanlarıyla ilgili de 100’er bin TL ayrıldı. Burada çöp toplama alanlarıyla ilgili sıkıntı var. Buraları modern alanlara dönüştürebileceksek devam edelim. Çöp toplama alanlarının için çöp kutusu gibi kullanılıyor. Çöpü alan görevliler çöpü aldıktan sonra kutularını bu alanın dışında bırakıyor. Hizmet alımı kaleminde ise 800 bin TL’ye 2 adet çöp arabası kiralanması var. Ben sürekli 2018 yılında çöp ile ilgili sıkıntı olmaması gerektiğini söylüyorum. Bunun için de gerekli çalışmaları yapıyoruz. Hizmet alımına karşıyım. 320 bin TL’ye sıfır bir çöp arabası alalım. Sıfır bir aracın bedeli bu. Kendi öz kaynağımızla çöp arabasını İl Özel İdaremize kazandıralım. Hizmet alımı pahalıya mal oluyor. Bir çöp arabasının da bakanlıktan alınmasıyla ilgili takibimizi yapıyoruz. Eğer o araç da alınabilirse sıkıntımız kalmayacak. Vatandaşın parasını israf etmeden kullanmamız gerekiyor.”

Kapısıyu ve Hisar plajları için talep etti

Başkan Dursun’un konuşmasının akabinde İl Genel Meclis Üyesi Murat Erfındık, söz alarak Kurucaşile ilçesi Hisar ve Kapısıyu plajlarına da cankurtaran hizmeti verilmesini talep etti. Erfındık; “Biz Kurucaşile ilçesi olarak cankurtaran hizmeti alamıyoruz. Bu yıl yaşanan boğulma olaylarında balıkçı kayıklarıyla müdahale edildi.  Gerekli bütçe çalışması esnasında olduğumuz için söz aldım. Kurucaşile’nin iki büyük plajı olan Kapısıyu ve Hisar plajlarında da aynı hizmetin verilmesini talep ediyorum” dedi. 

Kaymakamlık talep etmeli

Meclis Üyesi Erfındık’ın bu talebi üzerine konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış; “Her yıl boğulma vakalarına karşı Sayın Valimizin başkanlığında toplantı yapıyoruz. Bu toplantıda hangi sahillere cankurtaran verileceği bu toplantıda belirleniyor. Burada alınan kararlar doğrultusunda görevlendirmeler yapılıyor. Kurucaşile Kaymakamlığı tarafından Sayın Valimizin başkanlığında yapılan bu toplantıda talep edilebilir. O toplantıda değerlendirilir. Çünkü bu toplantıda Kurucaşile ilçesi için cankurtaran hizmeti verilmesi kararlaştırılmadan yapmamız mümkün değil. Kaymakamlık bu toplantıda gündeme getirebilir” diye konuştu.

Eğitim bizim hassas noktamız

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün planının ardından Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün 5 milyon 374 bin 400 TL’lik öngörülen bütçesi değerlendirildi. Bu bütçeden 55 bin TL havuza aktarıldı. Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün milli eğitim ağırlıklı çalıştığını belirten Başkan Dursun, şu ifadeleri kullandı; “Bartın’da 2005 yılından buyana yaklaşık 40 adet okul yaptık. Bakanlık eliyle yaptığımız okullar da var. Ancak Özel İdare yatırımlarına hiç kayıtsız kalmadık. 2009 yılından buyana ciddi anlamda destek verdik. 2009 yılında ciddi anlamda başladığımız okul yatırımları kapsamında yılda 2 okulu yapıp tamamladık. Şimdi 2018 yılı için 5 anaokulu, 2 lise ve 2 spor salonu yatırım programımızda var. Tüm ilçe ve beldelerimizde anaokulu olmayan yer kalmayacak. Tek amacımız bu. Çünkü eğitim bizim hassas noktamız. Eğitime ayrılacak olan payı bu yıl en fazla anaokulu yapımına ayırdık.

7 okul, bir anasınıfı ve 2 spor salonu için bütçe ayrıldı

Kurucaşile, Hasankadı, Yazıcılar, Kozcağız ve Kumluca’ya anaokulu yapımı, Kabagöz İlkokulu anasınıfı yapımı, Şiremirtabaklar Anadolu Öğretmen Lisesi ile Cumhuriyet Lisesi Kapalı Spor Salonu yapımı ve Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni kampüsü ile Abdipaşa İmam Hatip Ortaokulu yapımına 2018 yılında Özel İdaremizin öz kaynağından bütçe ayırıyoruz. 2017 yılında da güzel çalışmalar imza attık. 14 okulumuzda doğalgaz dönüşümlerimiz tamamlandı.  Doğalgaz hattının ulaştığı tüm okullarda artık doğalgaz kullanılıyor. Aynı şekilde kamu kurumlarında da aynı çalışmaları yaptık. Çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten iyi bir çalışma örneği gösterildi.” Başkan Dursun’un konuşmasının akabinde Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nün 5 milyon 374 bin 400 TL’lik öngörülen bütçesinde 55 bin TL’nin havuza alınmasına karar verildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535