• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

22. Bartın Belediyesi Kitap Fuarı sona erdi

Bartın Belediyesi tarafından 1997 yılından beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bartın Belediyesi Kitap Fuarı sona erdi.
22. Bartın Belediyesi Kitap Fuarı sona erdi

Bartın Belediyesi tarafından 1997 yılından beri her yıl geleneksel olarak Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen Kitap Fuarı’nın 22.’cisi sona erdi. Açılış töreni ve kokteylle kapılarını açan 22. Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, dün saat 18.00’da Talha Uğurluel tarafından Belediye Cep Sinemasında gerçekleştirilen “Dinlerin Başkenti Kudüs” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği ile son buldu.

Fuar programı dolu dolu geçti

Fuara 15 yayın evi, 20 yazar, gazeteci ve bilim adamları katıldı. Söyleşi ve imza günü etkinliklerinin yanı sıra Workshop’un da yer alacağı fuar programı dolu dolu geçti. Birbirinden farklı yayınevlerinin satışa sunduğu ve fuara özel uygun fiyatlar belirlediği stantlara okuyucular büyük ilgi gösterdi.

Açılış kokteyli ile başladı

20 Kasım Salı günü saat 18.30’da Belediye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen açılış töreni ve kokteylle kapılarını açan 22. Bartın Belediyesi Kitap Fuarı, etkinlik kapsamında düzenlenen 21. Hasan Bayri Şiir Yarışması Ödül Töreni ile devam etti. 2018 yılında İl Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyanlara ödül takdimlerinin de yapıldığı gecede, yayınevlerinin stantları gezilerek kitaplar incelendi. Fuara katılan davetliler, yine etkinlik kapsamında Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Sarı tarafından hazırlanan Karikatür Sergisini gezdi.

Farklı konularda söyleşi gerçekleştirildi

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı’nın ikinci günü de dolu dolu geçti. 21 Kasım Çarşamba günü farklı konularda söyleşi gerçekleştirildi. Dr. Öğr. Üyesi Ulvi Erhan Erol tarafından Belediye Cep Sinemasında gerçekleştirilen “Türk Bahçeleri’ ile ‘Yaşayan Dostluk ve Cennet Bahçeleri” konulu söyleşiye yoğun katılım oldu. Saat 15.00’de Belediye Cep Sinemasında İbrahim Kuş tarafından “İslam Geometrisinin Türk Medeniyetindeki Yansımaları” konulu günün ikinci söyleşisi gerçekleştirildi. Yine aynı gün saat 17.00’da Şair Cem Seyhun Ünbay tarafından “yine aşk… yine aşk üzerine…” konulu söyleşi yapıldı. Günün son programı ise Yazar Faruk Şöyün tarafından saat 19.00’da “Edebiyat ve Lezzet” konulu söyleşi ve imza günü oldu.

Fuarın üçüncü gününde iki etkinlik gerçekleştirildi

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı’nın üçüncü günü olan 22 Kasım Perşembe günü Belediye Cep Sinemasında iki etkinlik gerçekleştirildi. Bunlardan ilki, saat 17.30’da Araştırma Görevlisi Mükerrem Kürüm, Araştırma Görevlisi Yasemin Bora, Dr. Öğretim Görevlisi Handan Bilici Altunkayalıer ve Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam tarafından “Antik Çağdan Günümüze Bartın’ın Kültür Varlıkları: Bartın Arkeolojisi” konulu panel gerçekleştirildi. Panelin hemen ardından saat 20.00’da Hasan Yiğit tarafından “Milli Mücadele ve İstiklal Marşı” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi.

Atölye çalışması yapıldı

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinliklerinin dördüncü günü olan 23 Kasım Cuma günü saat 11.00’da fuar alanında ayrılan bir bölümde İbrahim Kuş tarafından hazırlanan Kaligrafi Sanatı (güzel yazı) ile ilgili atölye çalışması yapıldı. Aynı günün akşamında saat 19.00’da Prof. Dr. Mustafa Yıldırım tarafından “Türk Dünyasında Büyük Tehlike Kültürsüz İslam” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

“Yazar Olmak” anlatıldı

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinliklerinin beşinci günü olan 24 Kasım Cumartesi günü de söyleşilerle devam etti. Belediye Cep Sinemasında saat 13.00’da Hamide Yeşilyurt ve Fulya Ölmez tarafından “Yazar Olmak” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi. Günün ikinci programı Belediye Cep Sinemasında Saat 16.00’da Koray Yersüren tarafından “Okur Yazarlık Serüveni” konulu söyleşi ve imza günü oldu. Günün son programında ise yine Belediye Cep Sinemasında Sinan Yağmur tarafından saat 18.30’da “Gönül Diliyle Halden Anlamak” konulu söyleşi ve imza günü gerçekleştirildi.

Bilim Atölyesi çalışmaları gezildi

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinliklerinin altıncı günü olan 25 Kasım Pazar günü Bartın Bilim Eğitim Derneği üyeleri tarafından hazırlanan Bilim Atölyesi çalışmaları gezildi. Saat 10.00 ile 16.00 saatleri arasında fuar alanında gerçekleştirilen etkinlikte birbirinden farklı çalışmalar yer aldı. Günün diğer programları ise Belediye Cep Sinemasında saat 14.00’da Mehmet Arslan tarafından “Unutma! Mükemmelsin” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirildi. Saat 18.30’daki programda Mustafa Şahin ve Semih Öztürk tarafından “Mevsimler, Edebiyat ve Taşra” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği yapıldı.

“Roman ve Yazar İlişkisi” konuşuldu

Bartın Belediyesi 22. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında 26 Kasım Pazartesi günü saat 19.00’da Raşit Aker tarafından “Roman ve Yazar İlişkisi” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirildi.

Kapanış programına yoğun ilgi

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 22.’si gerçekleştirilen Geleneksel Kitap Fuarı’nın son gününde dün Tarihçi Talha Uğurluel tarafından Belediye Cep Sinemasında saat 18.00’da “Dinlerin Başkenti Kudüs” konulu söyleşi ve imza günü etkinliği gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535