• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

22 yıldır sürdürdüğü görevi kongre ile devretti

Bakkallar ve Bayiiler Odası 8. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan kongrede mevcut Başkan İsmet Fındık ve Asmalı Konak Sahibi Barış Özkan yarıştı.
22 yıldır sürdürdüğü görevi kongre ile devretti

Bakkallar ve Bayiiler Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı

Bakkallar ve Bayiiler Odası 8. Olağan Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan kongrede mevcut Başkan İsmet Fındık ve Asmalı Konak Sahibi Barış Özkan yarıştı.  695 üyesi olan odanın kongresinde mevcut başkan İsmet Fındık 141 oy alırken, Barış Özkan 154 oyla Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı seçildi. 22 yıldır başkanlık görevini sürdüren İsmet Fındık kongre ile birlikte başkanlığı Barış Özkan'a devretti. 

Sizleri kutluyorum

Kongrede ilk olarak divan heyeti belirlendi. Divan Başkanlığına Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sinan Amasralı seçilirken, divan heyeti de şu isimlerden oluştu; ‘Ayhan Tepe, Cemal Zeybek, Özcan Uzun ve Aslan Akgül.” Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde kongrenin açılış konuşmasını Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı İsmet Fındık gerçekleştirdi. Fındık; “Öncelikle sizlere tarihsel anlamda ticari faaliyet kültürünün, mihenk taşını, oluşturan, bir misyonun sahibi olduğumuzu, hatırlatmak istiyorum. Bu zamanda, her tarafta mantar gibi türeyen ulusal marketler ve yöresel büyük marketler karşısında ayakta durduğunuz ve yılmadan mesleğinizi ahilik kültüründen gelen o dürüstlük çerçevesinde yürüttüğünüz için sizleri kutluyorum” dedi. 

img_4591.jpgGüncel konuların konuşulduğu bir mekan

Önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Fındık; “Bizleri yok etmeye çalışan, bu ulusalların karşısında, dik durma sebeplerimizin başında, bu realitenin ve ahilik kültürünün en doğru yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Siz değerli meslektaşlarımın işlevsel özelliği, sadece mahalle bakkalını alış-veriş olarak değil, güncel konuların konuşulduğu bir mekandır. Bakkal esnafımızın her zaman müşterisine sattığı ürünün kalitesine, taze olmasına özen göstermiş, hijyenik olmaya duyarlı olmuş, bütün yasal düzenlemelere uyum sağlama kültürünü benimsemiştir. Sosyal ve ekonomik dayanışmaya özen gösteren, darda kalan, mahallelinin yanında olmaya, iyi ve kötü gününü paylaşmaya inancıl bir misyonun gururunu da yaşıyoruz. Bu memlekette küçük esnafın çalışarak baktığı 20 milyon insan var. Yanında 2-3 kişi çalıştırarak istihdam sağlayan, ama hiç yılmadan, devletine ve milletine isyan etmeden, sorumluluğunu bilen, bir sivil toplum örgütüyüz” diye konuştu. 

Hizmet için rekabet elbette olacak

Fındık; “Bizim işyerlerimizi kapatmaya çalışmasınlar. Küçük esnafı koruyup kollamak, hükümetin görevlerindendir, kanunla belirlenmiştir. Biz para istemiyoruz, iş istemiyoruz, 8 saat yerine günde 16 saat çalışarak, çoluk çocuğumuza bakmayı, okutmayı ve bu devlete iyi insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz Mahalle bakkalının ayakta durması için önce o mahallenin insanına büyük sorumluluk düşüyor. Sakın bakkalını unutma, onu bir veresiye kapısı gibi görme, önce bakkalım vardı hep var olacak. Mahallede bakkalın, kasabın, manavın, fırının ışığı yandığı zaman mahalleli kendini güvende hisseder. Tüm sorunlarımızla beraber 2017 yılını geride bırakırken, 2018 yılının umut, huzur ve refah içinde bir geleceğin, ilk yılı olmasını temenni ediyorum. Kurulduğu günden bu yana, yöneticileri demokratik yollarla seçilen teşkilatımızda, hizmet için rekabet elbette olacaktır, olmalıdır da” şeklinde konuştu. 

Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Leke bulaşacak hiçbir işe imza atmadıklarını belirten Fındık; “Yapacağımız bu genel kurulda; sadece yeni yönetim ve denetim kurul üyelerini seçmeyeceğiz elbette. Belki daha önemli bir görevimiz olacaktır. Üyelerimize hesap vermek, yaptığımız işlerin doğru ve teşkilatımıza yarar sağlayan işler olduğunu ortaya koymak, varsa eleştirilere, en demokratik ve olgun şekilde yanıt vermek ve yine varsa yanlışlarımızı düzeltmek olacaktır. Değerli arkadaşlar; Allah'a hamt olsun, teşkilatımızın tüm yöneticileri; alınlarına leke sürdürecek hiçbir işe bulaşmamıştır. Üyelerimize ve milletimize hizmet aşkıyla tüm sorunları aşarak çalıştık, çalışıyoruz. Bundan sonrada aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. 2018 yılının bereketli geçmesini, Genel Kurulumuzun ve organ seçimlerimizin sorunsuz, olgun ve demokratik ortamda huzur içinde yapılmasını, esnaflarımıza, Bartın’ımıza ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

img_4629.jpg695 seçmeni olan bir kongre yapıyoruz

Başkan Fındık’ın konuşmasının akabinde Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetim Kurulu Faaliyet Raporu ve bilanço gelir-gider hesapları okunarak ibraz edildi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu görevlerinin ibrazının ardından yeni dönemin bütçesi okunarak onaya sunuldu. İbraz işlemlerinin akabinde de meslekte 25 yılını dolduran esnaflara protokol üyeleri tarafından plaket taktim edildi. Kongrede son olarak kürsüye gelen Başkan Adayı Asmalı Konak Sahibi Barış Özkan, projelerini üyelere anlattı. Özkan, mevcut yönetime yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, bazı noktalarda eksikliklerin olduğunu ifade etti. Özkan; “İsmet Fındık başkanımıza 22 yıldan beri bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimizi gezdim. Tek tek dolaştım. Hepinizin çok ciddi problemleri olduğu ortaya çıktı. Burada sadece Bakkallar ve Bayiler Odası olarak değiliz. Biz burada 770 üyesi olan 695 seçmeni olan bir kongre yapıyoruz. Adımız Bakkallar ve Bayiler Odası ama Bakkallar ve Bayiler Odası’nın içerisinde yanlış anlamayın bakkalımız kalmamış” diye konuştu. 

Bütün üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak önemli

Sadece bakkallar üzerinde çalışma yapılmasının doğru olmadığını söyleyen Özkan; “Kent merkezinde büyük marketler açıldıktan sonra kent merkezinde zaten bakkalımız kalmamış. Kalanlarda iş yerlerini devam ettirmek için tekel bayi olarak devam ediyorlar. Toplamında 290 adet bakkalımız ve tekel bayi mevcut. Diğer arkadaşlarımızın çoğu ise restorancı, dürümcü, gözlemeci, çiğ köfteci vb. Biz bir bütünüz. Burada fırıncının, bakkalın, lokantacının herkesin ayrı bir problemi var. Bu kadar üyenin olduğu bir yerde sadece bakkallar üzerinden bir çalışma yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Bütün üyelerimizin bütün sorunlarına çözüm bulmak problemlerini gidermek için biz bu yola çıktık. Şehirde esnafı dinleyen bir belediyemiz ve esnafa sürekli hibe ve destek veren bir hükümetimiz var. Bunları kim dile getirecek oda başkanı ve yönetimi dile getirecek” dedi. 

img_4611.jpgHer yıl bir fuar sözü veriyorum

Özkan; “Odamız devlet ve belediye elinden gelen imkânları yapmaya çalışırken odamızın bunlara duyarsız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Problemlerimiz büyük. Ben İsmet başkanımız çok severim sayarım ama bu bir demokratik yarıştır. Biz esnaf arkadaşlarımızın sesi olmaya çıktık. Dertlerine çözüm bulmaya çıktık sizlerin desteğiyle Allah’ın da izniyle bu süreci sürdürmek istiyoruz. Ben üyelerimize her yıl bir fuar sözü veriyorum. Belediyemizin ve hükümetimizin bu konuda destekleri var. Odamızın yine en büyük ihtiyaçlarından biri avukat ihtiyacı. Esnaf arkadaşlarımızın çoğu cezalar yüzünden mahkemelik durumda” şeklinde ifade etti.  

Arkadaşlarımızın sesi, sözü olmak için bu yola çıktık

Üyelerin işlerini kolaylaştırma adına çalışmaların yapılacağını belirten Özkan; “Avukat arayışlarında bir avukata gittiklerinde 300 lira danışmanlık ücreti ödüyorlar. Öncelikle odamıza anlaşmalı bir avukat tutup esnaf arkadaşlarımızın hukuki anlamda girecekleri sıkıntıda avukatın devreye girip canla başla hakkını savunmasını sağlayacağız. Odamızı ulaşım noktasında daha merkezi bir noktaya taşıyacağız. Oda personel sayımızın şu anda yetersiz olduğunu görüyoruz. Odamızdaki personel sayımızı yükseltmek istiyoruz. Biz hak arayışı içerisindeyiz. Esnaf arkadaşlarımızın sesi, sözü olmak için bu yola çıktık” dedi. Yapılan konuşmaların akabinde seçime gidildi. 695 üyesi olan odanın kongresinde mevcut başkan İsmet Fındık 141 oy alırken, Barış Özkan 154 oyla Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı seçildi. Bartış Özkan’ın Yönetim Kurulu Asil Listesi şu şekilde; “Ercüment Özkaya, Gökhan Ermiş, Serkan Gülşen, Sait Taşkıran, Şaban Kama, Tayfun Sözdinler.”Göreve getirilen yeni yönetim 2021 yılına kadar bu görevi sürdürecek.

Yoğun katılım oldu

Kongreye Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Sinan Amasralı, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve basın mensupları katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535