• BIST 9524.59
  • Altın 2530.149
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.6382
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. İlimizde tüm okullarda düzenlenen etkinliklerle çocuklar, bayramı doyasıya kutladı. Bartın Valiliği önünde de Çelenk Sunma Töreni ve Bayram Töreni gerçekleştirildi. İlk olarak Valilik önünde Çelenk Sunma Töreni yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Çelenk Sunma Töreni sona ererken, kutlamalar Bayram Töreni ile devam etti.  

Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamak

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Şiremirçavuş İlkokulu Öğrencisi Zeynep Nisa Kabadayı gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında Kabadayı; “Bugün 23 Nisan 2018; yani Türkiye Büyük Millet Meclisimizin 98. açılış yıl dönümü... BU millet ve bu vatan için önemli bir dönüm noktasıdır 23 Nisan. İşgalci devletlerin baskısı altında görevini yerine getiremeyen Osmanlı Meclisinin yerine, bu milletin gerçek sesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihidir 23 Nisan. Ulusumuzun egemenliğinde önemli bir basamaktır 23 Nisan. Tabii bir de biz çocukların bayramıdır.23 Nisan Atatürk, çocukları çok seven, onlara değer ve önem veren bir liderdi. Cumhurbaşkanlığı sırasında da gittiği yerlerde okulları ziyaret eder, çocuklarla yakından ilgilenirdi. Ülkenin gelişip yükselmesinin çocukların iyi şekilde yetiştirilmesiyle sağlanabileceğine inanır, bu nedenle de milli eğitim işleriyle yakından ilgilenirdi” dedi.

Vatanlarının geleceği için yaptılar

Kabadayı; “TBMM’nin açılması, çocuklarımızın daha özgür bir ortamda yaşamasını, gelişmesini ve eğitim görmesini sağlayacaktı. Kurtuluş Savaşında kararlıca canlarını verenler, bunu vatanlarının geleceği için yapmışlardı. Bu memleketin geleceği de çocuklar değil miydi? Onun için Atatürk: “Bu bayramı Türk çocuklarına armağan ediyorum” diyerek TBMM’nin açılış sevincini çocuklarla paylaşabilme yüceliğini gösterdi. Bu nedenle, 23 Nisan bir anlamda “Çocuk Bayramı” olarak gelenekselleşti. Fakat biz, milletçe sevincimizi başkalarıyla paylaşabildiğimiz zaman mutlu olabilecek bir yapıya sahibiz. Ulusal Egemenlik sevincimizi tüm dünya çocuklarına da tattırabilmek için, her 23 Nisan’da dünyanın birçok ülkesinden çocuklar törenlerimize çağırılmaktadır. Bayramımız bir anlamda dünya çocuklarının ortak şenliğine dönüşmektedir. Bu arada Türk çocukları da, dünyada özel bayramı olan tek ülkenin çocukları olmanın kıvancını yaşamaktadır” diye konuştu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Yapılan konuşmanın akabinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan konulu yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi. İlkokul düzeyinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu Öğrencisi Meliha Yağmur Özcan, ikinci olan Akmetler İlkokulu Öğrencisi Tuana Ünal ile üçüncü Atatürk İlkokulu öğrencisi Elif Bilge ve ortaokulu düzeyindeki yarışmada birinci olan Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu öğrencisi Eda Tüfekçi, ikinci olan Vali Tevfik Başakar Ortaokulu Öğrencisi Jale Coşkun ve Mustafa Kemal Ortaokulu İpek Kocadere’ye ödüllerini Vali Nusret Dirim verdi.

Bartın yöresi halk oyunları oynandı

Ödül töreninin ardından da İstiklal İlkokulu Öğrencisi Yağmur Evren tarafından ‘Bir Rüya’ adlı şiir ve Ağdacı İlkokulu Öğrencisi Betül Berra Olgun ‘Türk Çocuğu Diyor Ki’ adlı şiiri okudu. İnönü İlkokulu öğrencilerinin Bartın yöresi halk oyunları ve 15 Temmuz Şehitler İlkokulu Halk Oyunları Ekibinin oyunu herkes tarafından büyük beğeni topladı. Halk oyunlarının akabinde de Gençlik Spor İl Müdürlüğü minik sporcularının gösterileri ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535