• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

232 kilometrelik parkuru pedallayacaklar

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü ve Ulus Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen 4.Bartın Bisiklet Festivali, Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleştirilen kahvaltı programıyla birlikte başladı.
232 kilometrelik parkuru pedallayacaklar

4.Bartın Bisiklet Festivali Başladı

23–25 Ağustos 2013, 29–31 Ağustos 2014, 22 Ekim–25 Ekim 2015 tarihlerinde düzenlenen3. festivalin ardından12 Ekim–15 Ekim 2017 tarihlerinde 4. Bartın Bisiklet Festivali Ulus'ta gerçekleştirilecek. Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü ve Ulus Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen festival kapsamında 200 bisiklet sever, 4 gün boyunca sürecek olan etkinliklerinde Küre Dağları Milli Parkı’nı gezecek. Festival kapsamında Hollanda, İzmir, Hatay, Tekirdağ, İstanbul başta olmak üzere il dışından gelen 200’ün üzerindeki bisikletli 4 gün boyunca 232 kilometre pedal çevirecek.

İlk gün yoğun geçti

Yoğun ilgi gören etkinlikler Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından Gazhane Kültür Parkı’nda verilen kahvaltı programıyla başladı. Kahvaltı programının ardından saat 11.00’da start alan pedaldaşlar, 12.30’da Kozcağız Belediyesi’nde mola verildi. Saat 13.00’da Kumluca beldesine varan pedaldaşlara, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can’ın katkılarıyla öğle yemeği verildi. Saat 16.00’da Ulus ilçesinde kamp alanına varan bisiklet severler, 19.00’da akşam yemeği yiyerek, kamp ateşi yaktı. Yoğun geçen bir günün ardından 200 katılımcının ilk günkü programı akşam yemeğiyle birlikte sona erdi.

Bisiklet kültürü oluşturmalı

Bartın’da düzenlenen etkinliğin önemine değinen Accell Bisiklet Şirketi Halkla İlişkiler Müdürü Muhlis Dilmaç ; “Bu festival her ilde olmalı. Bu şekilde değişik illerdeki vatandaşların birbiriyle diyalogları gelişmeli, dostluklar arkadaşlar kurulmalı. Bu dostluklar sayesinde de birbirlerine ulaşan bisiklet yolları olmalı. Biz böyle festivallere otobüslerle değil, güvenli bisiklet yolları sayesinde bisikletlerimizle gelmeliyiz. Bisikletin ulaşımda, sağlıkta ve ekonomide faydası çok. Bunun kültürel anlamda gelişmesini istiyoruz. Bartın Üniversitesinin bünyesinde bulunan bisiklete gönül vermiş öğretim üyesi arkadaşlarımız ve diğer pedaldaşlarımız Bartın’da bisiklet yolu olabilmesi için çalışıyor. Bu konuyla ilgileniyorlar. Bisikleti ulaşım amaçlı kullanana insan sayısı arttığında bisiklet yolları da artacaktır. Bisiklet yolları aslında devletin bir politikası olmalı. Belediyeler, kurumlar ve sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek bisiklet kültürünü oluşturmalılar” dedi.

Bisiklet kullanımını genele yaymaya çalışıyoruz

Dilmaç ; “Biz sponsor olarak insanları bisiklet kullanımına özendirmeye çalışıyoruz. Onun dışında ürettiğimiz bisikletlerle aslında bir nevi tarihi de bisiklet üzerine yazıyoruz. Mesela ürettiğimiz katlanır bisikletimize Troya adını verdik. Truva savaşında nasıl ki yunan ordusu tahta atın içine gizlenerek Truva’nın içine girmişse bizde bundan esinlenerek bu modeli ürettik. Çünkü artık yaşanabilecek alanlarımız daralıyor. Biz bu mücadelemizi önce İzmir’de başlattık. Bu şekilde festivallere katılarak ta illerde eksik olan şeyleri ve neler yapabileceğimi görüp raporlar oluşturacağız. İzmir’de bisiklet kullanımını genele yaymaya çalışıyoruz. Mesela kadınlar ve çocuklarımızı bisiklete bindirmeye çalışıyoruz. Bir ekibimiz var her ay belli zamanlarda hayatında hiç bisiklete binmemiş insanları bisiklete bindirmeye çalışıyor” şeklinde ifade etti.

Bisikletli bir hayat oluşmalı

Hollanda’dan gelen bisiklet sever vatandaş Musa Çolak da konuşmasında; “Pedal çevirmek bizim için çok büyük bir mutluluk. Türkiye’de bunun eksikliğini hissediyorduk ama burada bu kadar insanı görmek bize de moral oldu. İnşallah bu güzel alışkanlığı diğer insanlara aşılayabilmek için bizim de bir katkımız olur. Bartın’daki daha önceki etkinliklere hiç katılmadım. İlk kez katılıyorum. Hollanda’da herkes bisiklet kullanıyor. Yazlık, kışlık bisikletler olduğu gibi alışveriş için, çocukları okula götürmek için bisiklet kullanıyor. Orada bisikletli bir hayat oluşmuş durumda. Hatta Başbakanımız bile bisikletle işe gidip geliyor. inşallah bu yaşam tarzını Türkiye’ye de görürüz” dedi.

Bisikleti Bartın’da yaşamın bir parçası yapacağız

Etkinliklerle ilgili bilgiler veren Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar; “2014 yılından bu yana Bartın’da bisiklet festivalini organize ediyoruz. İlk iki festivali Bartın Belediyesi’nin katkılarıyla, 3’üncü festivali Ulus Belediyesi ile Küre Dağları Milli Parkı Müdürlüğü’nün destekleriyle Ulus’ta yaptık. Yaptığımız anket üzerine de Bartın’ın dağlık bölgelerini görmek isteyenlerin talebi üzerine de 4’üncü festivalimizi de 12-15 Ekim tarihlerinde Ulus’ta gerçekleştireceğiz. İl dışından da gelen bisikletlilerimizle birlikte 200’ün üzerindeki bisikletli 4 gün boyunca 232 kilometrelik parkuru pedallayacaklar. Biz Bartın’da da bisikletin hayatın bir parçası olması için etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerin en önemlilerinden biri de bu festival Bartın’dan katılım sağlayan 60’ın üzerinde bisikletlimiz var. Sadece festivallerde değil Bartın’da artık bisiklet kullananların sayısı artıyor. Yaptığımız tüm etkinliklerde Belediyemizin de Sayın Valimizin de destekleriyle bisikleti Bartın’da yaşamın bir parçası yapacağız” şeklinde konuştu.

Destek veren herkese teşekkür ediyorum

Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman konuşmasında; “Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü adına bu etkinliğe katılım sağlayan destek veren herkese teşekkür ediyorum. Küre Dağları gibi özel alanların tanıtımına katkı veren bu tür etkinliklerin her zaman destekçisiyiz. Bu alanların tanıtımına katkı veren herkese minnettarım. İnşallah ileri yıllarda da bu festivalimizin devamı gelecektir. Tekrar etkinliklere destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediyemizi ziyaret edecekler

Festivale katılan herkese teşekkür eden Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman; “Kozcağız Belediye başkanı olarak Bartın’ımızda 4.’sü düzenlenen Bisiklet Festivalinin hayırlı uğurlu 0olmasını temenni ediyorum. Cenabı Hak belasız kazasız bu festivalin sonlandırılmasını nasip etsin diyorum. Bartın il merkezinden başlayan festivalimiz kapsamında pedaldaşlar Kozcağız beldemizde mola verecekler. Bisiklet yolumuzu kullanarak belediyemizi ziyaret edecekler. Tabii beldemizde katılımcılara ikramlarımız olacak. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

İlçemizi tanıtma fırsatı bulacağız

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun; “İlimize gelen bisiklet dostlarına hoş geldiniz diyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği’ne de teşekkür ediyorum. Bu yıl 4. Kez yapılacak olan bisiklet festivali geçen yıllara nazaran daha görkemli ve daha coşkulu gerçekleşecek.  Bugün buradan bisiklet festivalinin startını veriyoruz. İlk olarak Kozcağız Beldemize geçilecek. Oradan da pedaldaşlar Kumluca Beldesine ve Abdipaşa Beldesine geçecek. En son Ulus İlçemizdeki kamp alanına gelecekler. Ulus Belediyesi olarak pedaldaşlar ilçemizde 3 gün misafir edeceğiz. İlçemizde Ulukaya Şelalesi, Drahna Vadisi, Uluyayla ve Küre Dağları Milli Parkında bisiklet turu düzenlenecek. Bu yerler aynı zamanda ilimizin çok önemli turizm alanları. İlimizi ve Ulus’un güzelliklerini bu güzel organizasyonla tanıtma fırsatı da bulacağız” ifadelerini kullandı.

Bu festival bizler için önemli

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; ““Her şeyden evvel Bartın’a gelen bisikletçi bisiklet dostlarımıza ve pedaldaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Bartın’daki pedaldaşlar grubumuza da teşekkürlerimi sunuyorum. Bartın Belediyesi olarak biz pedaldaşlarla zaman zaman programlar yapıyoruz. Daha evvel de yapmış olduğumuz bir programda otomobilsiz günler şeklinde Bartın’da bir hafta boyunca program yaptık bugünde bir festival gerçekleştiriyoruz. Birincisini yapmıştık. Şimdi ise 4.’süne kadar geldik. Sayın belediye başkanlarımızda bizzat destek veriyor. Bizlerde kahvaltı vererek buradan start vereceğiz. Sonrasında ise Ulus Belediyesi’nde misafir olacaklar. Yine Kozcağız ve Kumluca Belediyelerinde misafir olacaklar. Ama en son finali Ulus’ta gerçekleştirecekler. Bu tabi bu önemli bir festival bizler için. Ben kendilerine teşekkür ediyorum. Bu iş gerçekten gönül işi. Bu işe gönlünü veren bütün dostlarımıza teşekkür ediyorum. Kazasız belasız devam etsinler diyorum. İki yüzün üzerinde katılımcı arkadaşımız var. Farklı illerden gelen arkadaşlarımız var. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden geldiler. Bu şu demektir Bartın’ı tanıtmak için önemli bir katkıdır bu. Gerçekten Bartın gibi güzel bir yeri inşallah tanıtırlar diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

30 farklı ilden pedaldaşlar katıldı

Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, Aile Sosyal Politikalar Müdürü Mahmut Şahin, Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar ve 30 farklı ilden pedaldaşların katılımıyla 4.Bartın Bisiklet Festivalinin startı verildi.

'Çerde' belgeseli ilk kez gösterilecek

13 Ekim Cuma günü saat 08.00-09.30 saatleri arasında Ulus ilçesindeki kamp yerinde kahvaltı programı gerçekleştirilecek. Heyet 09.30’da kamp yerinden ayrılacak. Saat 11.00’da Ulukaya Küre Dağları Milli Parkı Ziyaretçi Merkezi’nde mola verecek olan heyet, öğle yemeğini Köklü Köyü’nde yiyecek. Saat 14.30’da Ulukaya Şelalesi ziyaretinin ardından saat 16.30’da Ulus ilçesindeki kamp alanına geri dönülecek. 19.00 yenilecek olan akşam yemeği sonrası ve saat 19.00 yönetmenliğini Musa Ak ve Serdar Sabuncu'nun yaptığı ve Ulus Çerde köyünde çekilen 'Çerde' belgeseli ilk kez Ulus'ta festival kapsamında gösterilecek.

Müzikli eğlence gerçekleştirilecek

14 Ekim Cumartesi günü saat 08.00-09.30 saatleri arasında Ulus ilçesindeki kamp yerinde kahvaltı yapılacak. Heyet 09.30’da kamp yerinden ayrılacak. 11.30’da Ovacuma’da mola verecek olan pedaldaşlar, Uluyayla’da öğle yemeği yiyecek. Saat 15.00’da Uluyayla’dan hareket edecek olan heyet, 14.00’da Ulus ilçesindeki kamp alanına geri dönecek. Akşam yemeğinin ardından saat 20.00’da gerçekleştirilecek olan müzikli eğlence ile birlikte festivalin 3.günü sona erecek.

Veda programı düzenlenecek

Festivalin son günü olan 14 Ekim Pazar günü ise saat 08.00-10.30 toplanma ve kahvaltı ile başlayan program dahilinde 11.00’da Ulus ilçesinden çıkılacak. 13.30’da Bartın’a varacak olan pedaldaşlar için Gazhane Kültür Parkı’nda veda programı düzenlenecek. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535