• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

24.Kitap Fuarı Uluslararası Düzeyde Konuklarını Ağırladı

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 24.Uluslararası Kitap Fuarı 25 Kasım Perşembe günü saat 18.00’da düzenlenen törenle açıldı.
24.Kitap Fuarı Uluslararası Düzeyde Konuklarını Ağırladı

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 24.Uluslararası Kitap Fuarı 25 Kasım Perşembe günü saat 18.00’da düzenlenen törenle açıldı. 1 Aralık Çarşamba gününe kadar 7 gün süre ile Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalan fuar bu yıl söyleşiler ve imza günleri ile uluslararası düzeyde konuklarını ağırladı. Fuar alanına ve kitaplara yoğun ilgi gösteren Bartın halkı, düzenlenen söyleşi ve imza günü programlarına da katılarak yazarlarla buluştu.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-5.jpg

Fuarın Açılış Törenine Yoğun Katılım Oldu

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen açılış töreni Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, protokol üyeleri, Bartın Belediyesi personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sosyal Tesislerde yapılan töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, düzenlenen fuarın önemine değinerek, emek veren herkese teşekkür etti. Başkan Akın; “Kitap fuarımız için yurtdışından ve ülkemizin değişik illerinden gelerek bugün aramızda bulunan dostlarımız, değerli basın mensuplarımız, değerli kitap dostlarımız hoş geldiniz. Yerel yönetimlerin kültüre, sanata sahip çıkması gerekliliği bilinciyle belediyemizin düzenlediği etkinlikler arasında bulunan, 2019 yılında pandemi sürecinden dolayı zorunlu olarak ara verdiğimiz Kitap Fuarını bu sene 24. kez düzenliyoruz. 1997 yılında Oğuz Pir Ağabeyimizin belediye başkanlığı dönemde başlayan kitap fuarımızın bugün 24.’sünü düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ilin kültürel gelişimi açısından fuarların açılması çok önemli. Okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve meraklı okurların yeni yayınları keşfetmeleri için bu tür etkinlikler önemli bir fırsat oluşturuyor. Bu etkinliğin başlangıcında ve devamlılığında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Fuarımızda bu yıl 12 yayınevimiz 14 söyleşi konuğu yer alıyor. 7 gün boyunca sürecek olan kitap fuarımızda çeşitli söyleşiler ve etkinlikler yapılacak. Tüm vatandaşlarımızı fuarımıza ve etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-42.jpg

“Kitaplar Yol Göstericidir”

Okumanın önemine değinen Akın; “Hz. Muhammet’e gönderilen ilk sure “Yaratan Rabbinin adıyla oku” olmuştur. Okumak, öğrenmek, insan yaşamının uyum ve denge içinde kurulabilmesinde büyük önem taşımaktadır. Eğitim, kültür ve sanatla ilişki içinde olmak bireyin kendisini tanımasına, kişiliğini geliştirmesine yardımcı olduğu gibi, ortak duygu ve düşünceler oluşturarak, paylaşımı güçlendirmekte, bireylerin birbirine karşı anlayışlı, hoşgörülü saygılı olmasına ortam hazırlamaktadır. Bireylere olduğu kadar toplumlara da ayna tutan eğitim, kültür ve sanat insanoğlu için tarihin her döneminde vazgeçilmez, kitaplar ise yol gösterici olmuştur. İnsan olmanın, yaşamanın, gelişmenin, hep ileri ve aydınlığa yürümenin en anlamlı göstergelerinden sayılan kültür ile toplumlar güç kazanmış, zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgüveni yüksek, olgun bireylere dönüşmelerinde kültür ve sanatın en etkin araç ve yöntemlerden olduğuna inanıyor, belediye olarak bu tür etkinlikler ile onları destekliyoruz” diye konuştu.

“Tüm Etkinlikler Ücretsiz”

Akın; “Bugün açılışını yaptığımız ve 1 Aralık akşamına kadar sürecek olan 24. kitap fuarımızda yazarlarımız, şairlerimiz ve bilim insanlarımız söyleşileri ile Bartınlılarla beraber olacaktır. Geniş bir içerik yelpazesiyle hazırlanan programı umarım Bartın’da yaşayan herkes daha çok katılımla sahiplenir. Tüm etkinlikleri ücretsiz olan Kitap Fuarı etkinliklerine gösterilen ilgi her yıl heyecanımızı daha da artıracaktır. Aydınlığın penceresinden bakmayı ilke edinen, Cumhuriyetin Aydınlık Yüzü Bartın’da, “Kitapla Aydınlığa” sloganı ile başlayan bu etkinliğimizde bizlere destek veren bütün dostlarımıza, katılımcılara ve sizlere çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-43.jpg

“Bu Güzel Etkinlikte Bir Arada Bulunmaktan Büyük Mutluluk Duyuyorum”

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Valisi Sinan Güner ise fuarın düzenlenmesindeki emek ve katkılarından dolayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür etti. Vali Güner, konuşmasında; “Bartın ilimizde bu benim 4.fuarım. Bir kez daha sizlerle bu güzel etkinlikte bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her sene fuarın davetiyesi elime ulaştığında etkinlik çeşitliliğinin ve katılımın arttığını memnuniyetle görüyorum. Büyük illerde düzenlenen fuarları bilen ve gezen birisi olarak bugün burada düzenlenen bu fuarımızın da çok önemli bir fuar olduğunu belirtmek isterim. Bu nedenle fuarın düzenlemesinde ki emeklerinden dolayı başta Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın olmak üzere ekibine teşekkür ediyorum. İlimize teşrif eden sanat ve kültür insanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Gerçekten bu boyutta bir kitap fuarı düzenleniyor olması, o ilin gelişmişliğinin ve kültür şehri olduğunun kanıtıdır. Ben bu etkinliklere katılmaktan büyük gurur duyuyorum. Fuarın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Onur Plaketleri Takdim Edildi

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından Onur Plaketlerinin ve Vefa Plaketlerinin takdimi yapıldı. Kuvayi Milliye'nin örgütlenmesinde öncülük eden ve 1919 yılında Bartın Kaymakamlığı görevinde bulunan Ahmet Durmuş Evrendilek’in torunu, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi(VEKAM ) Direktörü, Akademisyen Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu’na ve Ankara Büyülü Fener Sinemaları’nın kurucusu Bartınlı İrfan Demirkol’a onur plaketleri takdim edildi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-9.jpg

Vefa Plaketleri Takdim Edildi

Bartın Belediyesi Kitap Fuarı’nı 1997 yılında ilk kez düzenleyen, Bartın Belediyesi'nde 13 Nisan 1991 ile 11 Ocak 1999 tarihleri arasında 36, 37 ve 38. başkan olarak görev yapan Mehmet Oğuz Pir’e ve Bartın Belediyesi Kitap Fuarı Logosunu tasarlayan Bartınlı sanatçı, emekli öğretmen Ersoy Kantarcıoğlu’na Vefa Plaketleri takdim edildi. Bugün aramızda olamayan Yazar Mustafa Kademoğlu’nun plaketi ise temsilen Bartınlı Söz Yazarı Tarık Çıtak’a verildi. Plaket taktiminin ardından Bartın Belediye Başkan Cemal Akın protokol üyeleri ile fuar alanını gezerek kitapları inceledi. Kitap Fuarı Açılış Töreni Bartınlı sanatçı, emekli öğretmen Ersoy Kantarcıoğlu’na ait “Terapi Art” Resim Sergisi Açılışı ile sona erdi.

İlk Söyleşi Konuğu: Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde ilk söyleşi 26 Kasım Cuma günü saat 14.00’da Kuvayi Milliye'nin örgütlenmesinde öncülük eden ve 1919 yılında Bartın Kaymakamlığı görevinde bulunan Ahmet Durmuş Evrendilek’in torunu, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi(VEKAM ) Direktörü, Akademisyen Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu tarafından gerçekleştirildi. “Kent Hafızasından İzler; Ahmet Durmuş Evrendilek” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Prof. Dr. Yenişehirlioğlu, Bartın’da kaymakamlık yapan dedesinden ve anneannesinden Bartın ile ilgili hikayeleri dinleyerek büyüdüğünü belirterek, fuar ve söyleşi sayesinde hikayelerini dinlediği Bartın’ı yakından tanıma fırsatı elde ettiğini söyledi.  Dedesinin Bartın ile ilgili anılarını da paylaşan Prof. Dr. Yenişehirlioğlu, o dönemin Bartın’ın ticari hayatıyla ilgili de bilgiler vererek, dedesinin anılarıyla ilgili sözlerini tamamladı. Yoğun ilginin olduğu söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürerken, söyleşiye Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Yaklaşık bir saat süren söyleşinin sonunda ise Başkan Cemal Akın, fuarın onur konuklarından olan Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu’na Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-14.jpg

“Pandemi’de Sinema”

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde ikinci söyleşi konuğu 26 Kasım Cuma günü saat 16.00’da Ankara Büyülü Fener Sinemaları’nın kurucusu Bartınlı İrfan Demirkol oldu. Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen “Pandemi’de Sinema” konulu söyleşisinde Demirkol, böylesine önemli bir fuarın ve söyleşilerin düzenlenmesinde ki emek ve katkılarından dolayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür etti. Pandemi döneminde sinema sektörünün yaşadığı sıkıntıları anlatan Demirkol, sinema sektörünün kültürün tanıtılmasında ki önemini anlattı. Söyleşi sonrası kendisine iletilen soruları da yanıtlayan Demirkol, böylesine önemli fuarların süreklilik arz etmesindeki en büyük nedenin Bartın’ın kültür şehri olmasından kaynaklandığını ifade etti. Demirkol, pandemide sinema sektöründe yaşanılanları tüm detaylarıyla anlattı.

Başkan Plaket ve Çeşitli Hediyeler Takdim Etti

Söyleşiye Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Yaklaşık bir saat süren söyleşinin sonunda ise Başkan Cemal Akın, fuarın onur konuklarından olan İrfan Demirkol’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-39.jpg

Namal Kitaplarını Bartınlılar İçin İmzaladı

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde üçüncü söyleşi 26 kAsım Cuma günü saat 18.30’da Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yücel Namal tarafından gerçekleştirildi. “Cumhuriyet” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Namal, fuarın düzenlenmesinde emekleri olan herkese teşekkür ederek, kendisini söyleşiye davet eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a da şükranlarını iletti. Cumhuriyetin ilanı öncesi ve sonrası ülkemiz ve bölge ülkelerinde yaşanalar ile ilgili bilgiler veren Namal, bu bilgiler ışığında değerlendirmelerde bulundu. Namal, söyleşi sonrası okuyucuları için kitaplarını da imzaladı. Söyleşinin sonunda ise Belediye Başkan Yardımcısı Demirkoparanoğlu, Doç. Dr. Yücel Namal’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-29.jpg

Yavuz Donat Söyleşisinde Salon Doldu Taştı

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde dördüncü söyleşi 27 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’da Gazeteci ve Köşe Yazarı Yavuz Donat ile Turkuvaz Medya Grubu Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Başkanı, Gazeteci Şebnem Bursalı tarafından gerçekleştirildi. Önemli konuların değerlendirildiği söyleşide salon doldu taştı.  “Dünden Bugüne Türkiye” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Gazeteci Yavuz Donat, geçmiş dönem saatçileriyle yaşadığı anılarını anlatarak, basın siyaset ilişkisine değindi. Böylesine önemli bir fuarın düzenlenmesinde emek veren herkese teşekkür eden Donat, Bartın’ın bir müze şehir olduğunu belirterek, adeta açık hava müzesi gibi olan Bartın’ın Türkiye’de önemli bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.  Basın ve siyasetçi ilişkisi ile basın ve etik kavramına da değinen Donat, siyasi analizlerini anlattı. Donat, yakın siyasi tarihimizin kırılma noktalarıyla ilgili bilgiler vererek, Türk siyasetinin en önemli kırılma noktasının darbeler olduğunu ifade etti.

“Kaliteli ve İyi Bir İş Ortaya Koymak Çok Önemlidir”

Donat; “Bartın’a daha önce 2017 yılında gelmiştim. Bugün geldiğimde bambaşka bir Bartın ile karşılaştım. Bir müze şehirde yaşıyorsunuz. Şehrinizin kıymetini bilin. Gerçekten açık hava müzesi gibi. Defalarca geldim. Ancak ger gelişimde farklı şeyler görüyorum. Türkiye’nin önemli bir turizm merkezi olacağı kesin” dedi.  Yaklaşık bir saat süren söyleşinin sonunda ise Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından Gazeteci Yavuz Donat’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için Onur Plaketi ve çeşitli hediyeler takdim etti. Donat, söyleşi sonrası okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-23.jpg

“Şiddetin Panzehiri Kültür ve Sanattır”

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde beşinci söyleşi 27 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’da Atatürkçü Düşünce Derneği Karabük Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Bulak Çocuk Yuvasını Koruma Derneği, Karabük Kültür Sanat ve Çevre Derneği ve Türkiye Edebiyatçılar Derneği Üyesi Şair Gülderen Canyurt tarafından gerçekleştirildi. “İnsan ve Şiddet” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Şair Gülderen Canyurt, şiddeti durdurmak için neler yapılması gerektiğini anlattı. Kadına yönelik şiddeti detaylı konu alan Canyurt, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve bunun için de mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti. Kendisine iletilen soruları da yanıtlayan Şair Canyurt’a söyleşinin sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Şair Gülderen Canyurt, söyleşi sonrası okuyucuları için kitaplarını da imzaladı.

Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü Mest Etti

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde 27 Kasım Cumartesi günü saat 19.30’da Millet Bahçesi’nde Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü tarafından konser düzenlendi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın da katıldığı konsere öğrencilerin ilgisi yoğun oldu. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü performansıyla öğrencilere keyifli bir akşam yaşattı. Konser sonrası müzik grubu üyelerine plaket takdim eden Belediye Başkanı Cemal Akın, katkılarından dolayı teşekkür etti. Başkan Akın; “Bartın Üniversitesi Müzik Kulübü’nde yer alan öğrenci kardeşlerimize bu muhteşem konser için teşekkür ediyorum. 13 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorum. Göreve geldiğimiz günden buyana öğrenci kardeşlerimizle sürekli istişare halindeyiz. Bütün kardeşlerimizle kol kola olduk. Sizler bize Anne-babanızın emanetisiniz. Her zaman sizin yanınızdayız. Bartın Belediyesi’ni öğrencilerin hamisi bilin. Sizlerin Bartın’da iyi bir eğitim hayatı sürdürebilmeniz adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizim için çok değerlisiniz. Sizler Bartın’ın gönül elçilerisiniz. Bartın’ımız doğasıyla ve kültürüyle turizm ve kültür şehridir. Bu güzellikleri sizler gittiğiniz yerlerde anlatacaksınız.  Eğitim öğretim yılının sizlere hayırlar getirmesini diliyorum. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-46.jpg

“Bu Tür Etkinlikler Kıbrıs Türklerini Anlatabilmemiz İçin Önemli Bir Fırsat”

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde altıncı söyleşi 28 Kasım Pazar günü saat 14.00’da İngiltere'de yer alan Avrupa Gazetesi, Meclis Özel - Ankara Dergisi ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Kıbrıs temsilcisi, Hakikat Web TV’de yayınlanan “Hakikat Manşet” adlı haber programı sunucusu, Ajans Mira Turan Cyprus Media&Production Şirketi Sahibi ve Ajans Cyprus ve Kıbrıs Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Turan ile Girne Amerikan Üniversitesi(GAÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Ortağı olduğu Abrakadabra Communication Management (ACM)’de Stratejik İletişim Yönetimi Danışmanı, Meçhul Tutsaklar Belgesel Film ve Kitabı Yazarı ve Yönetmeni Dr. Cem Kar tarafından gerçekleştirildi. “Meçhul Tutsaklar’ın Bilinir Olma Mücadelesi ve Türk Medyasında Kıbrıs” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide önemli konulara değinildi.  Meçhul Tutsaklar’ın Bilinir Olma Mücadelesini tüm detaylarıyla anlatan Dr. Cem Kar, bu konuda hazırladığı belgeselle ilgili de bilgi verdi. Gazeteci Hüseyin Turan ise Kıbrıs konusunda Türk medyasının durumunu anlattı. Yapılan konuşmaların ardından söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürerken, söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Gazeteci Hüseyin Turan ve Dr. Cem Kar’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

041753e8-f8b9-4475-bf17-d2f5bf5ddd6b-261033743-4520438324736899-7505745179808177340-n.jpg

Çocuklardan Söyleşiye Yoğun İlgi

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde yedinci söyleşi 28 Kasım Pazar günü saat 16.30’da çocuklara gölge oyununu sevdirmeyi meslek edinen ve bu geleneği devam ettirmek için yıllardır çalışan, kurduğu kukla atölyesi ile kaybolmaya yüz tutan sanatı çocuklara sevdirmeye çalışan Vantrolog ve Kukla Sanatçısı Sayın Aykan Sağ tarafından gerçekleştirildi. “Kukla ve Çocuk” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşiye çocuklar büyük ilgi gösterdi.  Söyleşiye kendini tanıtarak başlayan Usta Sanatçı Aykan Sağ, kukla ile nasıl tanıştığını anlatarak,  Vantrolog sanatı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Çocukluk döneminde kuklanın yeri ve önemi de değinen Sağ, söyleşinin final bölümünde Korcan Kukla ile gerçekleştirdiği gösteriye çocuklar da eşlik etti.  Yapılan konuşmaların ardından söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürerken, hedefleri ve hayalleri ile ilgili soruya içtenlikle yanıt veren Sağ, “Kukla Sirki” yapıp tüm Türkiye’yi dolaşmak istediğini ifade etti. Sağ, çocuklara da “sevdiğiniz işi, sevdiğiniz mesleği seçin” tavsiyesinde bulundu. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Vantrolog ve Kukla Sanatçısı Sayın Aykan Sağ’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-38.jpg

“İnsan Hayatına Dokunmak Çok Önemli”

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde sekizinci söyleşi 29 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da Yeminli Tercüman, Maden Yüksek Mühendisi, Şair-Yazar Oral Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. “Sonuna Kadar Git” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Yılmaz, kendi hayat hikayesi üzerinden çocuklara ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Görev aldığı “Hayata Dokun” projesi ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, proje kapsamında okullarda öğrencilerle bir araya gelerek, onların kendilerini tanımlarına yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti. Yapılan konuşmaların ardından söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürdü. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Şair-Yazar Oral Yılmaz’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-25.jpg

“İlk Kez Böyle Fuar Gününde Bir Söyleşiye Katılıyorum”

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde dokuzuncu söyleşi 30 Kasım Salı günü saat 14.00’da Roman ve Hikaye Yazarı Emrah Bilge Merdivan tarafından gerçekleştirildi. “Öykü Bizim Neyimiz Olur” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Merdivan, hikayelerini paylaştı. Yapılan konuşmaların ardından söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürdü. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Roman ve Hikaye Yazarı Emrah Bilge Merdivan’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-24.jpg

“İşgücü Göçünün 60. Yılına Bakış”

Saat 14.00’da Roman ve Hikaye Yazarı Emrah Bilge Merdivan tarafından yapılan söyleşinin ardından onuncu söyleşi 30 Kasım Salı günü saat 16.00’da ailelere ebe olarak bebek sağlığı, gelişimi ve eğitimi üzerine hizmet veren Yazar Aysel Yalçın tarafından gerçekleştirildi. “İşgücü Göçünün 60. Yılına Bakış” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Yalçın, “60 yıl önce Türkiye ile imzalanan işgücü anlaşması, Almanya toplumunu nasıl dönüştürdü? Alman tanımı nasıl değişti? Etnik, dini, kültürel çeşitlilik kabul görüyor mu?” sorularına detaylı bir şekilde yanıt verdi. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Yazar Aysel Yalçın’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-35.jpg

Mustafa Kemal Atatürk İle İlgili Yazmış Olduğu Şiiri Gözyaşları İçinde Okudu

Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde 30 Kasım Salı günü son olarak da Gagavuz Milli Marşı'nın Şairi, Gagauzlık Derneği Başkanı ve Ana Sözü Gazetesinin Sahibi Todur Zanet söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik programı kapsamında saat 18.30’da Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen on birinci söyleşide Zanet, “Vatan Sevgisi” konusunu işledi. Zanet, Gagavuz Türklerinin yaşamış olduğu sıkıntılar ve sorunlar hakkında yazmış olduğu şiirleri okudu. Söyleşisinin sonunda katılımcıların sorularını da yanıtlayan Zanet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yazmış olduğu şiiri de gözyaşları içinde okudu. Söyleşinin tamamlanmasıyla birlikte Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Şair ve Yazar Todur Zanet’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

24-kitap-fuari-uluslararasi-duzeyde-konuklarini-agirladi-17.jpg

Hayati İnanç Söyleşisi Fuara Damga Vurdu

24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde Ünlü Sunucu, Divan Edebiyatı aşığı, Hukukçu, Şair ve Yazar Hayati İnanç tarafından Can Veren Pervaneler “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşi gerçekleştirildi. Belediye Sosyal Tesisleri fuar alanında yapılan on ikinci söyleşi ile fuar etkinlikleri sona erdi. Edebiyatçı İnanç’ın söyleyişi programı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Mizahi anlatımı ile güldürürken düşündüren İnanç, dilimiz ve divan edebiyatının güzelliklerini katılımcılarla paylaştı.

Şiirlerle Yol Gösterici İpuçları Verdi

İnanç, etkileyici sunumu ile Divan Edebiyatı şiirleri ile günümüz sorunlarına ışık tutarak yol gösterici ipuçları verdi. Söyleşi sırasında Fatih Sultan Mehmet, Şeyh Galip, Yozgatlı Fenni, Necip Fazıl ve Nabi gibi birçok isimden gazel ve divanlardan en güzel beyitler okuyan ve Divan edebiyatı ile ilgili çok önemli bilgiler veren İnanç’ın yorumları izleyicilerden sık sık alkış aldı. Söyleşi sonunda düzenlenen imza töreninde yazar İnanç, “Can Veren Pervaneler” isimli kitabını imzaladı. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Yazar Hayati İnanç’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

“Bartın Uluslararası 25. Kitap Fuarı’nda Görüşmek Dileğiyle”

Belediye Başkanı Cemal Akın, 1 Aralık’ta tamamlanan Kitap Fuarı’na katılan ve destek olan herkese teşekkür etti. Başkan Akın; “İlk kez 1997 yılında yapılan Bartın Belediyesi Kitap Fuarının 24.’sünü gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Okurları, yayıncı ve yazarlarla bir araya getirdiğimiz kültürel kalkınma projesi olarak gördüğümüz 24.Uluslararası Kitap Fuarı etkinliklerimiz kapsamında bir hafta süre içinde değerli yazarlarımızı ve yayın evlerini halkımızla buluşturduk. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kültürel yatırım olarak gördüğümüz bu etkinliklerimize büyük önem verdik. Kitap Fuarımızın açılışından bugüne kadar ilgi ve desteklerini esirgemeyen herkese, katılan kıymetli yazar, şair, gazeteci, bilim insanlarımıza, kitap stantları görevlilerimize ve etkinliklerimize katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bartın Uluslararası 25. Kitap Fuarı’nda görüşmek dileğiyle” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535