• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 29 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“248.000 Adet Maske Dağıttık”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tüm dünyanın gündemine oturan ve çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine sebep olan COVİD-19 virüsüne karşı alınan tedbirlerin önemine değinerek, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
“248.000 Adet Maske Dağıttık”

Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın Belediyesi olarak bu zorlu salgın sürecinde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Çalışanlarımızın sağlığına dikkat ederek Bartın’da yaşayan tüm vatandaşlarımızın belediye hizmetlerinden yararlanmasında aksaklık olmaması için gerekli planlarımızı yaparak hizmetlerimize devam ettik. Bartın İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına büyük bir titizlikle uyduk. Tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte tüm birimlerimizle mücadele vererek, gece gündüz demeden çalışıyoruz.

“248.000-adet-maske-dagittik”-(4).jpg

“65 Yaş Üstü Vatandaşlarımızın Evlerine Maske Gönderdik”

Zor zamanları birlikte atlatmaya devam ediyoruz. Geçen yıl bu zamanlarda halkımızın maske teminine yardımcı olabilmek için Belediyemizce ücretsiz maske dağıtımına başladık ve 2020 yılında halkımıza ve personelimize 248.000 adet maske verdik. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine maske gönderdik, market önlerinde, pazaryeri girişlerinde, halk otobüslerinde, kavşak suyu çeşmelerinde halkımıza ücretsiz maske dağıttık.

“248.000-adet-maske-dagittik”-(15)-001.jpg“Dezenfektasyon Çalışması Gerçekleştiriyoruz”

Halkımızın Pandemiden etkilenmemesi için şehrin dört bir yanını dezenfektan maddelerle yıkıyoruz. 9 Mart’tan bu tarafa dezenfekte merkezleri kurarak, bütün Bartın’ı 7-8 defa dezenfekte ettik. Tabii cadde ve sokakların yanı sıra şehir merkezindeki tüm camilerimizde, piknik alanlarında, umumi tuvaletlerde, pazaryerlerinde, müzelerde, belediyeye ait hizmet binalarında, otobüs duraklarında, muhtarlık bürolarında, çöp konteynerlerinde ve kavşak suyu çeşmelerimizde de aynı çalışmayı yapıyoruz. Bakteri ve virüslere karşı Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan maddelerle önlem amaçlı dezenfektasyon çalışması gerçekleştiriyoruz.

“248.000-adet-maske-dagittik”-(17).jpg“50 Binin Üzerinde Aracı Dezenfekte Ettik”

Bartın Belediyesi Araç Dezenfeksiyon İstasyonu kurarak bugüne kadar 50 binin üzerinde aracı dezenfekte ettik. 19 Mart 2020 tarihinde kurulan istasyonumuzda il genelinde yolcu taşımacılığı faaliyetlerini sürdüren M ve H plakalı toplu taşıma araçları, ticari taksiler, kamu kurumlarına ait araçlar, sağlık çalışanları, muhtarlar, emniyet ve askeri personel, PTT ve Telekom çalışanları, basın mensupları, fabrika ve benzeri kuruluşların personel servisleri, elektrik kurumu, doğalgaz ve belediye çalışanlarının araçlarını ücretsiz dezenfekte ediyoruz. İstasyonumuz hafta içi ve Cumartesi günleri 08.30 ile 17.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Salgın hastalıklara karşı toplu taşıma araçlarındaki riski azaltmaya yönelik bu çalışmamız büyük önem taşıyor. Bu süreçte 4 bin 535 genel dezenfektan, 2 bin 30 LT el dezenfektanı, 35 bin çift eldiven ve yaklaşık 248 bin maskeyi halkımıza ve belediye çalışanlarımıza ücretsiz dağıttık. Sağlık çalışanlarımıza ücretsiz ulaşım hizmeti sağladık. Salgın döneminde vefa grubu çalışmalarımız büyük bir özveri ile devam etti.

“248.000-adet-maske-dagittik”-(2).jpg“Maske, Mesafe ve Hijyen Hepimizi Korur”

Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra asıl önemli olan vatandaşlarımızın tedbirlere uymasıdır. Bu zorlu süreçte hepimize büyük görevler düştüğünü unutmayalım. Acil işimiz olmadığı müddetçe sokağa çıkmayalım. Hep birlikte maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Pandemi döneminde tüm tedbir kurallarına uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu salgında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Salgının başından beri büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımıza tüm vatandaşlarımız adına teşekkürü bir borç biliyorum.”“248.000-adet-maske-dagittik”-(11).jpg“248.000-adet-maske-dagittik”-(1)-001.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535