• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Bartın 2 °C
  • Ankara 2 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 2 °C
  • Karabük 1 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

3 bin su abonesine müjdeli haber!

İl Genel Meclisi, Mart ayı toplantılarının ilk birleşiminde içme sularında işletmeciliğini yaptığı 14 köy ve 3 bin aboneyi mutlu edecek bir karar da aldı.
3 bin su abonesine müjdeli haber!

Bartın İl Genel Meclisi, Mart ayı gündeminde yer alan konulara görüşmek üzere Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplandı. Meclis üyelerinin de eksiksiz olarak katıldığı toplantı öncesi konuşma yapan Başkan Dursun, 7. dönemin 23’üncü ayını gerçekleştirmenin heyecanı içerisinde olduklarını belirterek “30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte oluşan 7. Dönem Meclisi, Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi için birçok ilki gerçekleştirerek önemli kararlara imza attı. Ayrıca bu süre içerisinde büyük bir gayret ile Meclis çalışmalarına katkı sağlayan tüm Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Alınan tüm kararların önceliği, her zaman Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi oldu.” dedi. 5302 Sayılı Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda İzel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerin de olduğunu hatırlatan Dursun, şunları söyledi: “5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında bir önceki yılın faaliyet raporu Vali tarafından Meclise sunuldu, Nisan ayında meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimlerinin yapıldı, Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesabın Mecliste görüşülerek karara bağlandı, Kasım ayı ise diğer aylardan farkı olarak 20 gün sürdü ve bu süre içerisinde Meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçe ortaya çıkarıldı. Bu kapsamda öncelikle 30 gün süren denetim komisyon çalışmalarında özveri ve gayretle çalışan tüm komisyon üyelerimize ve bu çalışmalara önemli ölçüde katkı sağlayan tüm daire müdürlerimize de şahsım ve komisyonumuz adına teşekkür ediyorum. Meclis başkanlığına ulaştırılacak olan denetim raporu yasa gereği Nisan ayı toplantılarında meclisin bilgisine sunulacak ve bu kapsamda kamuoyu da bilgilendirilecek. Ardından Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan faaliyet raporu Meclisin ilerleyen günlerdeki birleşimde 2020 yılı faaliyet raporu Sayın Valimizin Meclis’e yapacağı sunumla gerçekleştirilecek.”

Yüzde 99’lara ulaştı!

2020 yılı faaliyet raporu ile ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Dursun, “2020 yılı İdaremiz öz kaynağı 54 milyon 846 bin 787,27 TL gelir gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynak ise 54 bin 746 bin 71,49 TL olarak iç ve dış kaynak toplamı 109 milyon 592 bin 858,76 TL oldu. Yine öz kaynağımızla 54 milyon 131 bin 201,05 TL gider gerçekleşerek yüzde 99’lara ulaştı, dış kaynak gider gerçekleşmesi ise 54 milyon 455 bin 885,63 TL olarak iç ve dış kaynak toplamı 108 milyon 587 bin 86,68 TL’lik tutarla 2020 yılı Özel İdare çalışmaları için gider gerçekleşmesi yaşandı. Ayrıca sektörler arası ayrıntılı bilgi faaliyet raporu sunumunda görülecek.” ifadelerini kullandı.

Ulus Hükümet Konağı Projesi için önemli karar!

Martı Ayı Toplantıları’nın ilk birleşiminde “Ulus Hükümet Konağı Projesi Hazırlanması İşinin 2021 yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması” ile ilgili komisyon raporu okundu. Komisyonda yapılan değerlendirme sonucunda işin sürekliliği ve ileriye dönük çalışmaların hız kazanması açısından söz konusu proje işinin beraberinde yapım işi olarak da değerlendirilerek ek çalışma ve yatırım programına alınmasına Meclisin oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Meclis Başkanı Dursun, Ulus’a modern bir hükümet konağı kazandırılarak olan projenin takibini yapan Vali Sinan Güner ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a teşekkür ederek “Proje yapımı Özel İdare öz kaynağı ile binanın fiziki yapımı İçişleri Bakanlığı yatırım programına alınarak yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Konunun Bakanlık düzeyinde TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç tarafından takip edildi. Proje ihalesinin tamamlanması ile birlikte süreç hızlanarak devam edecek ve bunun sonucunda Ulus İlçemize modern bir hükümet konağı kazandırılmış olacak. Bu kapsamda süreci takip ederek katkı veren Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyoruz” dedi.

İçme suyu abonelerine müjdeli haber

İl Genel Meclisi, Mart ayı toplantılarının ilk birleşiminde içme sularında işletmeciliğini yaptığı 14 köy ve 3 bin aboneyi mutlu edecek bir karar da aldı. İl Genel Meclisinin almış olduğu bu karar ile işletmeciliğinin İl Özel İdaresi tarafından yapılan köylerde 1 yıl geçerli olacak tarife bir önceki yılın tarifesi ile uygulanacak. Gündemin ikinci maddesinde yer alan “İçme suyu ve vidanjör ücretlerinin belirlenmesi” ile ilgili dosyanın Komisyon Raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştığını ifade eden Başkan Dursun, konuyla ilgili değerlendirmesinde ise şöyle dedi: “Şubat ayı meclisinde gündeme gelen içme suları tarifelerinin belirlenmesi ile ilgili dosyanın Plan ve Bütçe Komisyonundaki değerlendirme sürecinde özellikle pandemi döneminin halkımız üzerindeki etkileri dikkate alınarak gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonunun Meclisimize öneri olarak sunduğu raporda içme sularına zam yapılmaması kararına önemli ölçüde katkı sağladı. Meclisimizce bu yönde kararın alınmasında katkısı olan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyor ve alınan kararın işletmeciliğini yaptığımız 3 bin aboneye şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”

Yine bir ilk gerçekleştirildi

İşletmecilik süreciyle ilgili de detaylı bir açıklama yapan Başkan Dursun, Bartın İl Özel İdaresi’nin içme suları işletmeciliğine adım atarak yine bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çekerken şunları söyledi: “İçme suları projeleri 14 yıldır Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde büyük bir özveriyle yürütüldü. Son dönemde kapsamının genişletilerek büyük grup suları hayata geçirildi, fakat geldiğimiz süreçte yapılan kapsamlı ve büyük tesislerin haklı olarak muhtarlıklarımız eliyle işletilmesinde zorluklar ve devamında sorunlar yaşandı. Halen birçok köyümüzde işletme sıkıntısından kaynaklı yüksek maliyetli şebekeler var. O nedenle milyonlarca harcama yapılarak köylerimize kazandırmış olduğumuz bu tesislerin vatandaşlarımıza sağlıklı ve çok daha ekonomik bir şekilde profesyonel bir işletme anlayışıyla işletilmesinin yapılması gerekiyor. Yaşanan sorunun çözümüne ilişkin uzun zamandır mevzuatlar çerçevesinde çözüm arayışlarımız oldu. İl Özel İdaresi Kanununda bizlere içme sularının işletilmesi hususunda açıkça bir görev tarifi yoktu. Bunun yanında mevcut Köy Kanununun muhtarlarımıza verilen işletme yetkisinin günümüz şartlarını tarif etmiyordu. O nedenle her iki kanunda işletme sahibinin tam tarifinin yapılmamasından kaynaklanan sorunların giderilebilmesi için yine 51 İl Özel İdareleri arasında ilki gerçekleştirerek içme suları işletme yönetmeliğini 05/09/2019 tarihli ve 100 sayılı İl Genel Meclisi kararıyla günümüz şartları ve ilgili mevzuatlara uygun şekilde hazırlandı. Bu yönetmeliğin Sayıştay’ca da kabulünden sonra İl Özel İdaremiz bünyesinde Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. İşletmeciliğini aldığımız ve alacak olduğumuz hiçbir muhtarımıza köyünün içme suyu tesisinin işletmesinin devri konusunda baskı yapmadan özellikle işletme sorunu yaşanan tesislerin işletmesini peyder pey devralacağız. Bugün itibarıyla işletmesi devralınan köy sayısı 14’e ulaştı. Ayrıca bu konuda işletmesi devralınan köylerde vatandaş memnuniyeti de giderek artıyor. Buradaki amaç; İdareye getireceği gelir önceliği değildir. Amacımız içme sularında köylerde oluşan yüksek maliyetleri kabul edilebilir rakamlara çekerek köylerimize sıhhi açıdan çok daha sağlıklı içme ve kullanma sularını halkımızın hizmetine sunmaktır.”

2021’de geçerli su tarifeleri!

Bu kapsamda işletmesi devralınan köylerde 2020 yılında İl Genel Meclisi’nde alınan karar ile terfili sistemle çalışan köylerde 2,5 TL+KDV, cazibeli sistemle çalışan köylerde ise 1 TL+ KDV olarak bir yıldır sürdürüldüğünü aktaran Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Şimdi 2021 yılı Mart ayı Meclisinin yeni fiyat tarifesinde ise aynı tarife geçerli olacak. Terfili sistem su tüketim bedeli; mesken için 2,5 TL+ KDV, ticarethaneler ve resmi kurumlar için 3,5 TL+ KDV, cazibeli sistem su tüketim bedeli; mesken için 1 TL+ KDV, ticarethaneler ve resmi kurumlar için 2 TL+ KDV olarak belirlendi. Ayrıca kanalizasyon sistemi olan tesislerde tüketim bedeli fiyatına yüzde 30 ilave edilecek. Terfili sistem şantiye aboneliği için su tüketim bedeli 4 TL+ KDV, cazibeli sistem şantiye aboneliği için su tüketim bedeli 3 TL+KDV olarak belirlendi.  Köylerimizde bu hizmetten faydalanan vatandaşlarımızın faturalarına ilave olarak ekstra bir komisyon veya masraf ödememeleri ve ödemelerini evlerinde kolaylıkla yapabilmelerinin sağlanması açısından İdaremiz ile Ziraat Bankası arasında protokol yapıldı. Bu protokol sayesinde abonelerimize büyük bir kolaylık sağlandı.” dedi.

Sırada imar planları var

Dursun, alınan kararın işletmesini aldıkların ve alacakları köylere hayırlı olmasını dilerken sonraki birleşimlerde imar planları ile ilgili gündemlerin komisyon raporlarının görüşüleceğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535