• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü kutlama programı çerçevesinde Bartın Valiliği tarafından Valilik önünde Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni düzenlendi.
30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü Bartın Valiliği tarafından Valilik önünde düzenlenen törenle kutlandı. Belirlenen programa göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, 30 Ağustos 2020 Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni ile başladı. Tören çelenk sunumunu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından sona erdi. Çelenk Sunma Törenin ardından Koranavirüs tedbirleri çerçevesinde Tebrikat yapılmadı.Çelenk sunma törenin ardından Bartın Şehitliği ziyaret edilerek, tüm şehitlerimiz için dua edildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yıldönümü kutlama programı Şehitlik ziyareti ile sona erdi.

Şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum

Vali Sinan Güner, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamasında; “Türk Milletinin, her karışında bedel ödediği bu topraklarda, nice fedakarlıklarla verdiği istiklal mücadelesinin ardından zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos; kahraman ordumuzun ve Aziz Milletimizin şanlı tarihine bir altın sayfa daha açmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferinin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın onur ve heyecanını milletçe yaşıyoruz. Milletimizin sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolü olan ve İstiklal Harbimizin 30 Ağustos Zaferiyle sonuçlanan tarihi kahramanlık destanı, milli şuur ve vazife duygusuyla geleceğe taşıyacağımız güzide bir mirasımızdır. Milletimiz, İstiklal Savaşı ve Büyük Taarruz ruhuna sahip çıkmaya her zaman olduğu gibi bugün de büyük inanç ve cesaretle devam etmektedir. Hedefimiz, büyük mücadeleler sonucunda kazanılmış olan kutsal vatanımızı, ecdadımıza layık olmanın bilinci ve gayreti içerisinde her alanda en üst seviyelere çıkartmak için var gücümüzle çalışmak ve daha da güçlendirmek olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor,Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

30 Ağustos bir milletin küllerinden doğuşunun ilanıdır

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında; “Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan zafer, bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. 30 Ağustos, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. Başkomutanlık Meydan Muhaberesi’nin 98. yıl dönümünde milletimizin 30AğustosZaferBayramı’ nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde belirtti.

30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yaptığı açıklamada; “30 Ağustos milli diriliştir. 1922’de Dumlupınar’da muazzam bir zafere imza atarak kahramanlık destanı yazan Türk Milleti’nin yeniden dirilişidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında taarruza geçen Türk ordusu; 30 Ağustos’ta köleliğe, teslimiyete, bağımlılığa, boyunduruğa ve acziyete en kalıcı, en net cevap ve cesur karşılık verilmiştir. Milletimizin makus kaderini değiştirmiş olan zaferle Türk milleti hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden, bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını dünyaya ispat etmiştir. Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun yaktığı bağımsızlık ateşiyle ulusumuzun varlığını tüm dünyaya kabul ettiren zaferimizin 98. yılında, vatanımızın birliği, beraberliği ve bölünmez bütünlüğü uğruna mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” şeklinde ifade etti.

Bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ise açıklamasında; “Vatanımızın birliği ve Milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin yıldönümünde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535