• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 29 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

39 milyonluk bütçe fazla verdi

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda 2017 Faaliyet Raporu Meclise sunuldu.
39 milyonluk bütçe fazla verdi

2017 Faaliyet Raporu Meclise sunuldu

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının beşinci ve son oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda tek gündem maddesi görüşüldü. Yoklama ve bir önceki mecliste alınan karar özetlerin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Meclis Başkanı Kenan Dursun, görüşülecek olan 2017 Faaliyet Raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çok önemli kararlara imza attık

Meclisin önemli çalışmalara imza attığını belirten Başkan Dursun; “Mart ayı meclis toplantılarımızın 5. gününde gerçekleştirmiş olduğumuz meclis toplantımıza katılarak bizleri onurlandıran Sayın Valimiz Nusret Dirim’e şahsım ve meclis üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ile birlikte oluşan 6. dönem meclisi, 2014 Nisanında başlayan meclis çalışmalarının bugün itibari ile 48 ayını geride bıraktı. Amacımız görev süremiz içerisinde kubbede hoş bir seda bırakmak. Her şeyden önce geçen 48 aylık zaman dilimi içerisinde Bartın’ımızın büyümesi ve gelişmesi adına birlik ve beraberlik içerisinde almış olduğumuz kararlarımıza katkı sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Borçsuz denk bütçe yapabilen sayılı iller arasındayız

Dursun; “2014 yılı Nisan ayından bugüne yapmış olduğumuz meclis çalışmalarında çok önemli kararlara imza attık. Yeni dönem meclisi en önemli sınavları 2015, 2016, 2017 ve 2018 bütçelerinin hazırlanma süreçlerinde yaptıkları başarılı çalışmalarla verdi. Meclisin 39 milyon olarak belirlemiş olduğu 2017 yılı bütçesinin yatırımlara ayırılan payın bütçe içerisindeki diğer kalemlere oranla yüzde 44’dür. Bunun yanında personel giderleri ile cari giderlerinde yüzde 28 civarında tutuldu. Bu kapsamda bütçe içerisinde yatırımlara ayırmış olduğumuz yaklaşık 17 milyonluk ödeneğin Bartın ölçeğindeki iller ile kıyaslandığında oransal olarak 51 il arasında borçsuz denk bütçe yapabilen sayılı iller arasında yer aldık. O nedenle böylesine önemli bir bütçe tablosunun ortaya çıkmasına katı sağlayan başta Sayın Valimiz olmak üzere il genel meclis üyelerimize ve daire müdürlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

En büyük pay yol ve eğitime ayrıldı

Yol ve ulaşım hizmetleri ile eğitime büyük önem verdiklerini söyleyen Dursun; “2017 bütçesi içerisinde en büyük payı yol ve ulaşım hizmetleri ile eğitim yatırımlarına ayırdık. Özel İdare ve KÖYDES projeleri ile 58,50 kilometre 1. kat asfalt, 40,87 kilometre standardı yüksek sıcak asfalt yol yapımı, 16,24 kilometre beton yol yapımı, 2,90 kilometre kilitli parke kaplama, 1.316,50 kilometre asfalt yama (bak-onarım) işini gerçekleştirdik. Bartın’da yürütülmekte olan eğitim yatırımlarına da her dönemde büyük önem verdik. 2009 yılında 5. dönem meclisince başlatılmış olan Özel İdare kaynakları ile her yıl bir temel okul yapma projesi kapsamında Merkez Temel Eğitim Okulu (Fen Lisesi ve Yurt Binası tahsisi), Atatürk İlkokulu, Ağdacı İlkokulu, Çaydüzü Ortaokulu, Hasankadı İmam Hatip Ortaokulu ve Şiremirtabaklar İlkokulunun yapım işleri tamamlandı. Abdipaşa İmam Hatip Ortaokulu yapımı devam ediyor. Onarıma ihtiyaç duyulan 40 okulunda günümüz şartlarına uyarlanma çalışmaları yapıldı. İl merkezinde yer alan okulların tamamının doğal gaz dönüşümleri gerçekleştirildi. Bu kapsamda bu çalışmalara hız ve dinamizm kazandıran Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç’a ve teknik ekibimize şahsım ve Meclisimiz adına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

10 bin nüfusa hitap eden içme suyu projesi bitiyor

Dursun; “İçme suyu ve kanalizasyon çalışmaları 12 yıldır aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Özellikle kırsal alandaki içme suyu sıkıntılarının bir an önce çözülmesi amacıyla çok önemli çalışmalar yürüttük. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz Çakır Grubu adı altında hayata geçirdiğimiz 12 köy 28 mahalleyi kapsayan grup suyuyla da yaklaşık 10 bin nüfusa hitap eden içme suyu projesinde de artık sona yaklaştık. Projenin tamamlanmasıyla birlikte büyük bir nüfusa hitap eden bölgenin kısıtlı olan içme suyu sıkıntısı da artık son bulacak. Bu kapsamda 2017 yılı içerisinde 1.500.000,00 TL ödenek ile içme suyu ve alt yapı çalışmalarında kullanıldı. Tarımsal hizmetler müdürlüğümüz bünyesinde yürütülen proje kapsamında 225.000,00 TL ödenek ile il genelini kapsayan çalışmalarla 150 noktaya yolcu bekleme durağı ile 30 köye çocuk oyun grubu kuruldu. Hedefimiz bu anlamda 265 köyün tamamıdır. Yine çiftçilik ile uğraşan vatandaşları da unutmadık. Yem bitkileri olan yonca, silajlık mısır üreterek hayvancılıkla uğraşan çiftçileri bu yönde desteklendik” şeklinde konuştu.

Son derece önemli bir gelişme

Dursun, 2017 yılı faaliyet raporundaki rakamsal gerçekleşmelere de vurgu yaparak il özel idaresinin 39 milyonluk bütçesinin fazla vererek gerçekleşmesinin son derece önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Dursun; “Dış kaynak adı altında Bakanlıklarca idaremize gönderilen 50.216.109,55 TL ile toplamda 86.071.312,52 TL ile Bartın’da eğitimden sağlığa, turizmden spora ve ulaşım hizmetlerine daha birçok alanda önemli projeler gerçekleştirildi. 2017 yılı faaliyet raporuna konu olan tüm projelerimizin hayata geçirilmesinde öncelikle ödenek temini açısından emek ve katkısı olan başta Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere il genel meclis üyelerimize ve idaremiz çalışanlarına da yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.  

Köy meydanları oluşturulacak

Başkan Dursun’un konuşmasının akabinde 2017 yılı faaliyet raporu ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere kürsüye gelen Vali Nusret Dirim, 2018 yılı projeleri ile ilgili bilgiler verdi. Kilitli Parke Taşı ve Kuru Beton Üretim Tesisinin tamamlanmasıyla birlikte hizmetin hızlanacağını belirten Vali Dirim, bu tesiste üretilecek olan kuru beton ile grup yollarının yapılacağını ve üretilecek olan parke taşı, bordürlerle de altyapısı tamamlanan köylerde köy meydanları oluşturulmasını istedi. 2018 yılı içerisinde yolcu duraklarının turizme uygun tasarlanması gerektiğini söyleyen Vali Dirim, ‘Milli imalatlarla sorun çözen bir Özel İdare olmaya devam edeceğiz’ dedi.

Başı sıkışan İl Özel İdaresi’ne başvuruyor

Dirim; “İl Özel İdaremiz açısından 2017 yılı başarı ile geçti. Bartın Özel İdaresi de il genel meclis üyeleri ile birlikte birlik ve beraberlik içerisinde yapmış oldukları güzel çalışmalarla çok önemli başarılara imza atmışlardır. 39 milyonluk bütçe yüzde yüzün üzerinde gerçekleşti. Özel İdare üzerine düşen görevi en güzel şekilde yaptı. Alana çıktığımızda bunu zaten net bir şekilde görebiliyoruz. İl Özel İdaresi’nin karar verme mekanizmaları içerisinde iç huzurunun daha fazla olması bir şanstır. Diğer kamu kurum ve kuruluşlar İl Özel İdaresi’nin iyi ilişkiler içerisinde olması bu başarının en büyük sebeplerinden bir tanesi. Başı sıkışan kuruluş İl Özel İdaresi’ne başvuruyor. Bu çok güzel bir şey. İl Özel İdaresi ilimizde önemli bir yer ediniyor. Ben de bu vesileyle bu çalışmalara katkı sağlamış olan tüm meclis üyelerine ve özel idare personelimize teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Gerçekleşme oranı yüzde 89

2017 yılında yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Dirim; “İl Özel İdaremizin toplam 179 projesi bulunuyor. Birimlere göre dağılımına baktığımızda Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğünün 81, İnsan Kaynakları Ve Eğitim Müdürlüğünün 1, İmar Kentsel ve İyileştirme Müdürlüğünün 11, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün 18, Sağlık İşler Müdürlüğünün 15, Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğünün 22, Destek Hizmetler Müdürlüğünün 31 projesi bulunmaktadır. Gerçekleşme oranı yüzde 89’dur” dedi.

Elimizi taşın altına koymalıyız

Dirim; “İlimizin turizm potansiyelini artırmaya yönelik çalışmalar yapılması gerekiyor. Alt yapı çalışmalarına ve duble yol yapım çalışmalarına öncelik verilmesi şart.  Günün her saatinde turizm bölgelerine ulaşabilmesi gerekiyor. Güçlü bir yol ağı ve temiz çevre büyük önem arz ediyor. Kalkınma Ajanslarıyla birlikte Özel İdaremizin de projeler yaparak bölgeyi daha kaliteli hale getirmeye çalışmak için elimizi taşın altına koymalıyız. Suyla temas eden köylerin kanalizasyonlarını da tamamlamamız gerekiyor. Turist geldiği zaman iyi bir çevre ile karşılaşmazsa kötü imaj oluşmasına neden olur. Bir daha da gelmezler. Güzel düzenlemeler yapıldığı takdirde insanlar geliyorlar. Bartın’ın turizm potansiyelinin çok büyük bir ivme kazanarak çok önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Köylerimizi güzelleştirelim

Köylere meydan oluşturulması gerektiğini söyleyen Dirim; “Beton Santralimiz hizmete girecek. Teknik olarak mümkün olan grup yollarını beton yol olarak planlıyoruz. Hem ucuz imalat yapacağız hem de tamamen milli bir imalat olacak. Daha kalıcı bir hizmet olacak. Köylerimizin görünüşünü güzelleştirmek için alt yapısı tamamlanmış köylerden başlamak üzere köy meydanları yapalım. Bunu planlayalım. Çocuk oyun grupları, banklar, kaldırımlar, otobüs durakları ile güzelleştirelim. Otobüs duraklarını turizm beldesi olduğunu hissettirecek şekilde tasarlayalım. Bu tesiste havuzlar dahi imal edebiliriz. Köylerimizin bu hizmetlere layık olduğunu düşünüyorum. Özel İdare çalışanlarına teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. İl Özel İdaresi iyi ki var. 2018 yılının da başarıyla geçmesini diliyorum” dedi. Birim müdürlerinin sunumlarının akabinde Meclise sunulan faaliyet raporunun yeterliliğinin kabulünü meclisin oylarına sunuldu. İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla İl Özel İdaresi’nin 2017 Yılı Faaliyet Raporunun yeterliliği meclisin oy birliği kabul edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535