• BIST 9698.39
  • Altın 2502.664
  • Dolar 32.5854
  • Euro 34.8559
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

4. Anadolu Kamp Karavan Rally Bartın’da start aldı

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği tarafından Bartın Merkeze bağlı Arıönü Köyü Mugada sahilinde düzenlenen   "4.Anadolu Kamp Karavan Rally" düzenlenen törenle start aldı.
4. Anadolu Kamp Karavan Rally Bartın’da start aldı

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Anadolu Kamp Karavan Rally etkinliğine bu yıl ilimizi ev sahipliği yapıyor. Bartın Merkeze bağlı Arıönü Köyü Mugada sahilinde yapılan "4.Anadolu Kamp Karavan Rally" düzenlenen törenle start aldı. Törene İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ayşe Ünal, Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu, muhtarlar ve karavancılar katıldı. 

Büyük bir mutluluk duyduk

Kortej yürüyüşü ile başlayan tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.Törenin açılış konuşmasını İl Kültür Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı gerçekleştirdi. Yaylı, konuşmasında; “Türkiye Kamp ve Karavan Derneği üyelerimize, Batı Karadeniz’in parlayan yıldızı Bartın’ımıza hoş geldiniz. 4. Anadolu Kamp ve Karavan Rallisi’ni ilimizde düzenlemiş olmalarından dolayı büyük bir mutluluk duymaktayız. Bartın’ımız 3 bin yıllık tarihi ve kültürel geçmişi ile 1940’lı yıllarda turizmin göz bebeği, turizmin ilk hareketlendiği Amasra’mızda öne çıkan Kuşkayası, Ulukaya Şelalesi ve sahil şeritleriyle turizmde bugüne kadar öne çıkmıştır. Özellikle İl Özel İdaresi’nin yapmış olduğu Mugada Karavan Park Alanının ilerde sizler için öne çıkarmak adına daha etkili olacağı düşüncesindeyiz. Yapmış olduğumuz bu etkinliğin özellikle ilimizi Türkiye ve Uluslararası alanlarda tanıtma anlamında büyük katkı sağlaması sebebiyle sizlere çok teşekkür ediyoruz. Buraya geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Alternatif turizm olarak plana alındı

İl Müdür Vekili Yaylının konuşmasının akabinde kürsüye gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış; “Bir amatör ruhla ve heyecanla Bartın’da bir ilki gerçekleştiriyoruz. Bize böyle bir imkanı verdikleri için Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ve üyelerine şükranlarımı ifade ediyorum. Bizim bu Karavan Park alanımız standarda uygun 58.kamp alanı oldu. Bu sayıyı ülkemiz için sevindirici buluyorum. Dernek Başkanımız dünyada 9 milyon kayıtlı karavan olduğunu ifade etti. Ülkemizde ise bu sayının az olduğunu biliyoruz. Bununla beraber yine Başkanımız 2020 yılında hükümetimizin, bakanlığımızın karavancılığın alternatif turizm şeklinde plana alındığını ifade etti. Gerçekten geç de kalınmış olsa önemli bir bilgidir” dedi.

Kazasız belasız sizleri Bartın’ımızdan yolcu edeceğiz

Kayış; “Bartın genç bir ilimiz. Batı Karadeniz’in önemli bir ili. 59 Kilometre sahile sahip. Bunla birlikte 20 kilometre de turizm yapılabilecek plaja sahip. Karadeniz düşünüldüğünde nadide yerlerden bir tanesi. İlimiz Ankara’nın denizi olarak ifade ediliyor. Yalnızca deniz, kum değil etrafı görüyorsunuz. Tam bir doğa şehri. Bugün bu güzellikler arasında önemli bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikten haberdar olur olmaz gerçekten İl Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Alay Komutanımız asayişin sağlanması için elinden geleni yaptılar. Ben sizlerin huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. İnşallah kazasız belasız sizleri Bartın’ımızdan yolcu edeceğiz. Eksikliklerimizi görüyoruz. Bu eksikliklerimizi bize sizler de iletiyorsunuz. Biz daha iyi imkanları sizlere sunmak istiyoruz.  Üzerimize düşen ne ise yapıyoruz. Biz profesyonel turizm işletmecisi değiliz. Ancak belki de işin güzelliği bu. Bizden talebiniz doğrultusunda eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu

4.sünü yapacağımız Anadolu Rallisi için buradayız

Son olarak kürsüye gelen Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu ise şu ifadeleri kullandı; “4.sünü yapacağımız Anadolu Rallisi için buradayız. Ama burada 2015 yılında Genel Sekreterimizin bizden talebi üzerine burayı ziyaret ettik. Burası 3 metrelik bir kum dağıydı. ‘Burada kamp alanı olur mu?’ dediler. Bizde dedik ki şunlar yapılabilirse burası kullanılır. Karar verilerek bugün o kararın sonucu olan mutluluğu hem devletimizin mülki erkanı hem de Türkiye Kamp ve Karavan Derneği üyeleri olarak burada birlikte yaşıyoruz. Ben bu güzelliği yaşattıkları için başta Genel Sekreterimiz İbrahim Kayış olmak üzere tüm daire müdürlerine ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Çok büyük bir katma değer yaratıyor

Alternatif turizm dallarından birisi olan kamp ve karavan turizmine dünyada baktığımız zaman çok önemli bir yerde. Gerçekten de çok büyük bir katma değer yaratıyor. Dünyada 9 milyon adet karavan var. Avrupa’da 42 bin kamp yeri var. O kamplarda 300 bin kişi çalışıyor. Aynı zamanda bu kamplarda 469 milyon yıllık geceleme oluyor. Bunun karşılığında 15 milyon Euro’luk bir meblağ ortaya çıkıyor. Yine aynı şekilde karavan imalatçılarının da yıllık ciroları 14 milyar Euro. Türkiye’ye baktığımızda 20 tane üretici firma var. Bu firmaların yıllık gelirleri 14 milyon. Bir yerde 14 milyar Euro bir tarafta 14 milyon TL. Bu geçmişten bugüne devletin bu sektöre bir az şaşı bakmasından kaynaklanıyor.

Stantlara yakın kabul edilen bir kamp alanı

Bizim bütün çalışmalarımız devletimizle birlikte sivil toplum örgütleri olarak aksaklıkları ve olması gerekenleri turizm toplantıları dile getirmek. Türkiye’de ki kamp sayısı 109. Ama bunların içerisinde kamp denmeyecek yerler var. Bugün Mugada’da açılan kamp yeri Avrupa standartlarına uygun olmasa da stantlara yakın kabul edilen bir kamptır. Türkiye’de stantartlara yakın olan 57 kamp yeri varken Mugada ise 58. olacak. Değerli arkadaşlar kampçı doğa sevgisi ile dolu insan sevgisi ile dolu bütün insanlara kucak açan, doğayı kirletmeyen ve güzellikleri her diam yaşama arzusunda olan insandır. Kampçıdan hiç kimseye zarar gelmez. Bu katma değeri yüksek olan ama yapımı daha ucuz olan kampçılığı geliştirmek gerekir.” Yapılan konuşmaların akabinde rally açılış töreni korteji folklor gösteri Bartın Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından yapıldı. Tören programı kokteyl ile sona erdi.

Şehir girişinde karşılandılar

20 Ekim Cuma günü saat 14.30’da ilimize gelerek Mugada Karavan Park alanına yerleşen karavancılar şehir girişinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış ve İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun tarafından karşılandı. İlimize gelen 23 karavancı il merkezinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Çatmaca Kavşağı, Kemer Köprü, Şadırvan Caddesi, Kavaklı, Orduyeri Köprüsü, Yalı mevkii, İnkumu kavşağı ve Mugada istikametinde kortej yürüyüşü yapan karavancılara, 15.00’da Mugada Karavan Park Tesislerinde çay, kahve ve kanepe ikram edildi. Saat 19.00’da akşam yemeği yiyen ekibin, ilk günkü programı sona erdi.

Açılış töreni gerçekleştirildi

İkinci günkü programı kapsamında 21 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da rally açılış töreni korteji folklor gösterisi gerçekleştirildi. 12.00 ile 19.00 saatleri arasının serbest zaman olarak belirtildiği 2. gün programı, verilecek olan akşam yemeğiyle sona erecek. Programda serbest zaman olarak ifade dilen bölümde karavancılar şehir merkezi ve Amasra ilçesini gezecek.

Ulus ilçesi gezilecek

Üçüncü günkü programı kapsamında 20 Ekim Pazar günü ise Ulus ilçesine bir ziyaret gerçekleştirildi. Saat 19.00’a kadar serbest zaman olarak belirtilen program, akşam yemeği ile sona erdi. Üçüncü günkü program da serbest zaman olarak ayarlanırken, 21 Ekim Pazartesi günü de saat 09.00’da karavancılar Mugada Karavan Park alanından ayrılacak.

img_9796-001.jpgimg_9773-001.jpgimg_9771.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535