• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

4 dönemdir Bartın Milletvekilliği görevini yürüten Yalçınkaya, listeye giremedi

CHP'nin  24 Haziran erken seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından CHP'nin milletvekili adayları kamuoyuyla paylaşıldı.
4 dönemdir Bartın Milletvekilliği görevini yürüten Yalçınkaya, listeye giremedi

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimleri için adaylık süreci tamamladı. 24 Haziran 2018 seçimleri için CHP'den milletvekili aday adayı olanların toplam sayısı 2 bin 319 oldu. 27 dönem CHP milletvekili aday listelerini belirlemek için Kemal Kılıçdaroğlu tüm programlarını iptal etti. Kılıçdaroğlu, pazar günü akşam saatlerine kadar partisinin milletvekili aday listesine son şeklinin verilmesi üzerinde çalıştı. Kılıçdaroğlu, partisine adaylık başvurusunda bulunanlarla mülakat yapan Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek, Tekin Bingöl, Seyit Torun, Çetin Osman Budak ve Faik Öztrak ile Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'la bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.Yoğun görüşmelerin ardından Kılıçdaroğlu Başkanlığı’nda toplanan MYK ve PM toplantısının ardından YSK'ya teslim edilecek CHP'nin milletvekili adayları kamuoyuyla paylaşıldı.

CHP'nin başvuru ücreti hayli yüksek oldu

CHP milletvekili aday adaylığı başvuruları 30 Nisan 2018'de başlayıp 7 Mayıs 2018'de saat 17.00'da sona erdi. Adaylık için özel bir kriter belirtilmezken, diğer partilerle kıyaslandığında başvuru ücretleri yüksek tutuldu. CHP milletvekili aday adaylığı için kadın ve erkeklere ayrı ücret tarifesi çıkardı. MHP ve AK Parti'nin belirlediği ücretler göz önüne alındığında CHP'nin başvuru ücreti hayli yüksek oldu. CHP kadın - genç ve engelli adaylardan 5.000 lira ücret aldı. Erkek adayların başvuru ücreti ise 10 bin lira oldu. CHP bu ücretle de yetinmedi ve bunun dışında başvuru sırasında nakit 1.000 lira dosya ücreti talep etti. Ücretlerini yatıran aday adayları başvuru formunu doldurup gerekli belgeleri ekleyerek şahsen genel merkez ve il başkanlıklarına başvuruda bulundu.

Aday listesinde mevcut vekillerin çoğu yer almadı

Başvuruları alan CHP Genel Merkezi il teşkilatlarıyla istişare ederek, adaylarını belirlemeye çalıştı. İllerde gerçekleştirilen anket çalışmalarının da dikkate alındığı ifade edildi.  Gelinen süreçte CHP'nin 24 Haziran erken seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi yoğun çalışma temposunun ardından belirlendi. CHP'nin 24 Haziran'daki seçimler için belirlediği milletvekili aday listesinde mevcut vekillerin çoğu yer almadı. Mevcut MYK'da yer alan isimler yerini korurken geçmişte Muharrem İnce ile birlikte hareket eden Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu vekiller listeye giremedi. Milletvekili Yalçınkaya’nın yerine listede 27.Dönem Bartın Milletvekilliği Birinci Sıra Adayı olarak Aysu Bankoğlu yer aldı. İkinci sıra adayı da Fahri Özsoy olarak belirlendi.

Sesim kısıldı dedi, mitingleri iptal edebileceğini söyledi

Açıklanan listede Muharrem İnce'nin adamlarının kesik yemesi CHP'de karışıklığa neden oldu. Muharrem İnce'nin adamlarının kesik yemesi, Zonguldak ve Bartın mitinglerini durdurma noktasına getirdi. Partinin kendi içinden Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday gösterdiği Muharrem İnce, vekillerin listesinin ortaya çıkmasının ardından "sesim kısıldı" paylaşımında bulundu. Muharrem İnce'ye yakın olan isimlerin liste dışı kalmasından sonra sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu; “Sesim kısıldı, yarın yapmayı planladığımız Zonguldak ve Bartın Mitinglerimizi iptal edersek kusura bakmayın. Önümüzdeki günlerde telafi ederiz.”

Aday tanıtımı 24 Mayıs'ta

Seçim bildirgesiyle ilgili çalışmalarında son aşamaya gelen CHP, belirlediği milletvekili adaylarının tanıtımını gelecek hafta yapacak. Seçim bildirgesini 24 Mayıs Perşembe günü ATO Congresium'da yapacak ana muhalefet partisi, milletvekili adaylarını da kamuoyuna tanıtacak. Tanıtım sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun milletvekili adaylarıyla basına kapalı bir toplantı yapması bekleniyor.

CHP Bartın Birinci Sıra adayı Aysu Bankoğlu kimdir?

1989 yılında Bartın'da doğdu. 2012’de Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İki yıldır İstanbul'da avukatlık yapan Aysu Bankoğlu, İngilizce bilmektedir. 2015 Genel Seçimleri CHP 25. Dönem Bartın Milletvekili 2. Sıra Adayı olarak gösterildi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. dönem milletvekili seçimleri için de aday adaylığı başvurusunda bulundu. 2018 Genel Seçimleri CHP 27. Dönem milletvekili adayı olarak gösterildi.

CHP Bartın İkinci Sıra adayı Fahri Özsoy kimdir?

Dedesi Ahmet Özsoy, Bülent Ecevit’in yüzde 42’yle iktidar olduğu 1970’li yıllarda Zonguldak İl Genel Meclisi Üyeliği’ne seçilmişti. Dönemin önemli siyasetçisi Ahmet Özsoy’un torunu Fahri Özsoy, 24 Haziran seçimleri için yarışa girmeye talip oldu. CHP’nin Bartın örgütünde hemen her kademede sorumluluk alan Fahri Özsoy, parti içinde ve sivil toplum örgütlerinde önemli desteğe sahip. Bartın’da ve İstanbul’da pek çok STK’da aktif roller üstlenen Özsoy, Bartın Genç İşadamları Derneği, ADD, Halk Evleri, Bartın Üniversitesi Derneği, Türkiye Orman Ürünleri İhracat ve İthalat Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde aktif olarak yer alıyor. Bartın iş dünyasının köklü ailesi Özsoy’ların üçüncü kuşak temsilcisi Fahri Özsoy, CHP’nin Bartın örgütünde 12 yıl il başkan yardımcılığı, 3 dönem de kurultay delegeliği görevini sürdürdü. Partinin eşitli kademelerinde görev alan Özsoy,  24 Haziran seçimlerinde Bartın’dan milletvekili adayı gösterildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535