• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

408 kişi temayülde oy kullandı

AK Parti Bartın Milletvekili Adaylarını belirlemek amacıyla AK Parti Genel Merkezi tarafından 5 Mayıs Cumartesi günü 11.00-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda temayül gerçekleştirildi. 651 delegeden 408’i katılarak oy kullandı
408 kişi temayülde oy kullandı

24 Haziran genel seçimleri öncesi AK Parti’de aday adaylığı sürecinin sona ermesiyle birlikte toplamda AK Parti Bartın Milletvekilliği için 18 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. MKYK'nin aldığı karar gereği başvuru aidatı olarak erkek aday adaylarından 6 bin lira, kadın ve genç aday adaylarından 3 bin lira, engelli adaylardan ise bin lira başvuru ücreti alındı. Gelinen süreçte aday adayları arasında teşkilatın desteklediği 2 ismi öğrenmek amacıyla AK Parti Genel Merkezi tarafından 5 Mayıs Cumartesi günü 11.00-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda temayül gerçekleştirildi.

17 aday adayı yarıştı

Temayülde eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, 30 yıldır Uluslararası arenada Türk markalarını tanıtan Lobin Uluslararası Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüketici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fahri Ustaoğlu, Daha önce bir kez Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin adayı olan ve ilerleyen süreçte 1 kez belediye başkanlığı ve 2 kez de milletvekilliği için aday adayı olan Emin Özkan, Eski İl Başkanı Yaşar Arslan, Eski Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, Eski İl Başkanı Hüseyin Manav, 3 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Mustafa Yelkenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ahmet Bensiz, Bartın Enerji-Sa Müşteri Hizmetleri Birim Müdürü Muhammet Köse, Eski, İl Genel Meclis Üyesi Musa Gürüz, İşadamı Mehmet Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gazeteci Müjdat Gür, Sinop Valiliği Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Aydın Ulukaya, Ahmet Adıyaman, eski AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş ve Ali Özer yarıştı. 3 dönem kuralın nedeniyle aday olup olmayacağı merakla beklenen Milletvekili Yılmaz Tunç temayüle katılmadı.

3 sandık kuruldu

651 kişinin oy kullandığı temayülde 3 sandık kuruldu. 1 nolu sandıkta Amasra ve Ulus ilçe delegeleri, 2 nolu sandıkta Merkez İlçe delegeleri ve 3 nolu sandıkta da il yönetimi, il kadın kolları, il gençlik kolları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bartın Belediye Meclisi Üyeleri, eski il başkanları ve Kurucaşile ilçesinden gelen delegeler oy kullandı. Temayülü AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çoturoğlu, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir yönetti.

Cumhurbaşkanımız halkının ve milletinin lideridir

11.00’da başlayan temayülde ilk olarak Ak Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı oy kullanarak, seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kalaycı; “24 Haziran 2018 erken genel seçimlerinin ülkemize, Bartın’ımıza, partimize ve mağdur coğrafyalara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz Cumhurbaşkanımızın başkanlığını onaylamıştır. İnşallah 24 Haziran bunun tescillenmesi olacaktır. Cumhurbaşkanımız halkının ve milletinin lideridir. Halkının hizmetkârıdır. AK parti kadroları halkına efendi olmaya değil, halkına hizmetkâr olmaya adaydır. Tekrar seçimlerin hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Sürecin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

3 parti ile yapılan ittifak sonucunda Cumhurbaşkanlığı için tek adaylarının olduğunu da anımsatan Kalaycı; "Yeni sistemi ittifak yaptığımız Milliyetçi Hareket Partisi ile halkın gündemine getirmiştik. Bütün bu geniş ittifakla inşallah Cumhurbaşkanımız, halkımız tarafından birinci turda çok yüksek bir oranda seçilecektir. Erken seçim kararından buyana süreci titizlikle devam ettiriyoruz. Bugün aday adaylarımız için temayül yoklaması yapılıyor. 18 aday adayımızdan 2 tanesi AK Parti Bartın Milletvekilliği için aday olacak. 16 arkadaşımız mecburen liste dışında kalacak. Bu aday adayı sayımızın teşkilatımızın zenginliğini gösteriyor. Sürecin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bizi en iyi şekilde kim temsil edebilecekse ondan tarafayız. Buna bugün teşkilatımızı karar verecek. Bu süreçte görev alacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535