• BIST 9809.62
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

43 milyonluk bütçe görüşülecek

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının Birinci Birleşimi bugün saat 15.00’da Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirilecek.
43 milyonluk bütçe görüşülecek

Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında bugün saat 15.00’da yapılacak olan oturumla başlayacak olan İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantıları, 5 gün boyunca devam edecek. Bir önceki tplantıya ait karar özetlerinin okunması ile start alacak olan toplantılarda üyeler tarafından verilmesi halinde önergeler de ele alınacak. 13 gündem maddesiyle başlayacak olan toplantılarda 2018 mali yılı performans planı, 2018 yılı çalışma ve yatırım programı ile 2018 yılı bütçesi görüşülecek.

43 milyonluk bütçe ekim ayında bitirildi

Bütçe çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “İl Genel Meclis Başkanlığı Ekim Ayı Toplantıları süresince meclis oturumlarının dışında Kasım ayı toplantılarında 20 günlük mesaiye konu olacak olan 2018 yılı çalışma ve yatırım programı ile buna bağlı 43 milyon olarak belirlenen bütçe üzerinde ve yeni projeler üzerindeki çalışmalar devam etti. Kasım ayı toplantıları öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçirildi. 3 bütçe dönemini başarıyla geride bırakan 6. dönem meclisi yine aynı anlayış ile çalışmalarına devam ederek yeni projelerini de ortaya koyarak Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edecektir” dedi.

13 gündem maddesi olacak

Kasım ayı Meclis gündeminin 1.maddesinde 2018 mali yılı performans planının görüşülmesi ile ilgili dosya, gündemin 2.maddesinde 2018 Yılı Çalışma ve Yatırım Programının görüşülmesi ile ilgili dosya, 2018 yılı mali bütçesinin görüşülmesi ile ilgili dosya yer aldı.

Arsa geri iade edilecek

Gündemin 4.maddesinde Amasra Anaokulu arsası ile ilgili komisyon raporu değerlendirilecek. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu doğrultusunda bir karar verilecek. Amasra ilçesi Karaevler mevkiinde bulunan taşınmaz İl Özel İdaresi’ne anaokulu yapılması şartıyla bir vatandaş tarafından bağışlanmıştı. Ancak arazide yol çalışması sırasında arkeolojik buluntulara rastlanması nedeniyle araziye anaokulu yapılamadı. Anaokulu şartıyla bağış yapılan arazi anaokulu yapılamadığı için arsa sahibine komisyon raporu sonrası geri iade edilecek.

Okulların deprem güçlendirmesi yapılacak

Gündemin 5.maddesinde yer alan Arıt Şehit Necdet Orhan Yatılı Ortaokulu Onarım İşinin 2017 Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınmasıyla ilgili komisyon raporu, gündemin 6.maddesinde yer alan Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu’nun yurt binası kapalı spor salonu deprem güçlendirme ve onarım projesinin 2017 Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınmasıyla ilgili komisyon raporu ile gündemin 7.maddesinde yer alan Amasra İlçesi Köksal Toptan İlkokulu ve Ortaokulu onarım işinin, deprem güçlendirme ve onarım projesiyle birleştirilerek 2017 Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınmasıyla ilgili komisyon raporu değerlendirilecek.

Su kaynakları aranacak

Gündemin 8.maddesinde yer alan İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanında bulunan köylerin kullanmakta oldukları su kaynaklarının azalmasına yönelik çözüm yolları ile ilgili komisyon raporları görüşülecek. Köylerin kullanmakta olduğu oldukları su kaynaklarının azalmasına yönelik çözüm yolları ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile İç İşleri Komisyonu’ndan gelen rapor doğrultusunda bir karara varılacak. Bu madde ile barajlar nedeniyle köylerde yaşanabilecek su sıkıntılarına çözüm bulunması hedefleniyor.

Atık sulara çözüm aranacak

Gündemin 9.maddesinde yer alan İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanında bulunan köylerin atık sularının fosseptik kuyularından taşması sonucu oluşan çevre ve sağlık sorunlarına yönelik çözüm yolları ile ilgili komisyon raporları değerlendirilecek. Plan Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’ndan gelecek olan rapor doğrultusunda sorunun çözümü için bir karara varılacak.

Mütevelli Heyeti Üyesi seçilecek

Gündemin 10.maddesinde yer alan Kazpınar Köyü Tarım ver Hayvancılık Tesis Alanı İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporu görüşülecek. Gündemin 11.maddesinde Ulus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üye Seçilmesi ile ilgili dosya ve gündemin 12.maddesinde yer alan Kurucaşile Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üye Seçilmesi yer alıyor. Gündemin 13.maddesinde ise Merkez ilçeye bağlı Kayadibi Köyü köy yerleşik alan ve civarı sınırlarının tespiti ile ilgili dosya yer alıyor.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535