• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Akın, Yine “Yılın Belediye Başkanı” Seçildi

Belediye Başkanı Cemal Akın, Yön Engelsiz Sanat Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen "6. Engelsiz Sanat Ödülleri" töreninde “Engelsiz Sanat Evi” projesi ile “Yılın Belediye Başkanı” ödülüne layık görüldü.
Akın, Yine “Yılın Belediye Başkanı” Seçildi

Türkiye Engelsiz Sanat Birliği Başkanı Erdem Öksüz öncülüğünde kurulan Yön Engelsiz Sanat Derneği tarafından bu yıl 6.’sı gerçekleştirilen Engelsiz Sanat Ödülleri Töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedbir kuralları çerçevesinde Nevşehir Kapadokya Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Törene online (internet üzerinden) katılan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a “Bartın Belediyesi Engelsiz Sanat Evi” projesi ile “Yılın Belediye Başkanı” ödülü verildi. Akın’a ödülünü Yön Sanat Atölyesi Bartın Temsilcisi ve Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Ferit Kurulan takdim etti.

3 Yıl Önce De Aynı Ödülü Almıştı

3 yıl önce gerçekleştirilen 3. Engelsiz Sanat Ödülleri çerçevesinde engellilere yönelik çalışmaları ve engellilere verdiği destekten dolayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yine “Yılın Belediye Başkanı” seçilmişti. Başkan Akın, ödülünü Ankara’da düzenlenen yoğun katılımın olduğu törenle almıştı.

“Bartın Halkı Adına Teşekkür Ediyorum”

Törenlere online katılan Başkan Akın, toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla önemli çalışmalara imza atıldığını belirtti. Akın; “Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği Başkanımız Sayın Berna Şengün ve Türkiye Sakatlar Derneği Bakanı Sayın Ferit Kurulan ile el birliğiyle çalışıyoruz. Elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Yön Engelsiz Sanat Derneği tarafından düzenlenen Engelsiz Sanat Ödülleri kapsamında 2016 yılında da ödüle layık görülmüştük. Engellilerimiz için yaptığımız çalışmalardan dolayı Yılın Belediye Başkanı ödülünü Ankara'da düzenlenen tören ile almıştık. Yine bu yıl Yön Engelsiz Sanat Derneği tarafından düzenlenen 6. Engelsiz Sanat Ödülleri" töreninde de ödül aldık. Bartın'a kazandırdığımız Engelsiz Sanat Evi çalışmamızla Yılın Belediye Başkanı Ödülü'nü bize layık gördüler. Ödülü bize tevdi eden Yön Sanat Atölyesi'ne ve seçici kuruluna Bartın halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim Yuvasında Hayatı Öğreniyorlar

Tören sonrası ödül alan Engelsiz Sanat Evi projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Akın, projede çalışmalara emek veren herkese teşekkür etti. Sosyal belediyecilik anlamında Engelsiz Sanat Evi projesinin çok önemli bir çalışma olduğuna değinen Akın; “Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde 2019 yılında hizmete açtığımız Engelsiz Sanat Evi büyük önem arz ediyor. Engelsiz Sanat Evi olarak kullandığımız bu bina geçmişte atıl durumda bir yerdi. 180 m2 olan bu binayı ortalama 500 bin TL’lik bir yatırımla eğitim yuvasına dönüştürdük. Bu Engelsiz Sanat Evi’nde kardeşlerimizin sanat, spor ve bireysel eğitimlerine destek olunuyor. 2 gönüllü ve 4 kendi personelimiz olmak üzere toplam 6 eğitimciyle dersler veriliyor. 55 kayıtlı aktif 35 yavrumuz burada 5 gün boyunca 09.00-17.00 saatleri arasında eğitim görüyor. Bu yavrularımız bu eğitim yumasında hayatı öğreniyorlar. Sosyal belediyecilik anlamı içerisinde Bartın’a katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Toplumla Kaynaşmalarını Sağlamak Amacıyla Projeler Ürettik

Bartın Belediyesi’nin engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili de bilgi veren Akın, şu ifadeleri kullandı; “Göreve geldiğimiz günden buyana Umut Özel Eğitim İlkokulu ve Orta Okulu’na elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Bartın Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın EDES (Engelliler Destek Programı) çerçevesinde, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan „Umudum Var‘ isimli proje ortaklığı kapsamında engelliler için Yalı bölgesinde Umut Kafeyi yaptık.  Proje ortağı olarak, cafe için tahsis ettiğimiz alanda Umut Cafe’yi 2014 yılında en güzel ve modern şekilde inşa ettik. Burası engelli bireyler ile ailelerinin toplumla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla engelli öğrenciler ile gönüllü velilerin çalışacağı bir kafeterya olarak hizmet veriyor. Bu sayede engelli bireyleri hayata ortak etme olanağı sağlanmış oluyor.

Engelli Kardeşlerimizin Kullanımına Uygun Hale Getirdik

2012 yılında belediyede Engelsiz Yaşam Komisyonu kurduk. 2012 yılından itibaren görme engellilerin yaya ulaşımını sağlayacak olan kılavuz yol düzenlemelerine başladık. 2012 yılında Yalı Sevgi Parkı’nda engelli çocuklarımız için oyun parkı gerçekleştirdik. Özel Halk Otobüslerinin hepsini engelli kardeşlerimizin kullanımına uygun hale getirdik. Özel eğitim gerektiren çocuklarımız ve gençlerimiz için müzik ritim grubu kurduk. Müzik eğitimi vermeye başladık. Yine tiyatro ve müzikle ilgili kurslarda zihinsel engellilerle ilgili çalışmaya başladık. 2015 yılı öncesinde belediye binası girişinde engelli asansörü yoktu onu gerçekleştirdik. Yine 2015 yılında belediye binasının içine engelli vatandaşların kullanımına uygun tuvaletler yaptık.

Engelli Sporcularımıza Destek Veriyoruz

Bartın ve İnkumu’nda kaldırımlara ve plajlara iniş çıkış rampaları yaptık. Engelli sporcularımıza destek veriyoruz. Teniste Bartın Belediyesi’nin katkılarıyla Bartın’dan Avrupa Şampiyonu çıkmasına vesile olduk. Engelsiz yaşam için faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarına destek veriyoruz. Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesine yer tahsisi yaptık. Üst geçitlere 2015 yılında engelli asansörleri yaptık. Şehrimizdeki kaldırımlarımızı engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun hale getirdik. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar neticesinde de 2016 yılında Ankara Yön Engelsiz Sanat ve Gençlik Spor Kulübünün 3. Engelsiz Sanat Ödülünü Bartın Belediyesi olarak aldık. Bu yıl da Engelsiz Sanat Evi projemizle aynı ödüle layık görüldük. Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Aynı anlayışla bundan sonraki süreçte de çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535