• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

651 kişi temayülde oy kullanacak

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti aday adaylığı sürecinin sona erdiğini belirterek, 5 Mayıs Cumartesi günü 11.00-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda temayülün gerçekleştirileceğini ifade etti.
651 kişi temayülde oy kullanacak

24 Haziran genel seçimleri nedeniyle AK Parti’de aday adayı enflasyonu yaşanıyor. Aday adaylığı sürecinin sona ermesiyle birlikte toplamda AK Parti Bartın Milletvekilliği için 18 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. MKYK'nin aldığı karar gereği başvuru aidatı olarak erkek aday adaylarından 6 bin lira, kadın ve genç aday adaylarından 3 bin lira, engelli adaylardan ise bin lira başvuru ücreti alındı.

18 isim başvuruda bulundu

Seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte aday adayları İl Başkanı Turhan Kalaycı’ya başvuru evraklarını teslim edenler arasında sırasıyla eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, 30 yıldır Uluslararası arenada Türk markalarını tanıtan Lobin Uluslararası Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüketici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fahri Ustaoğlu, Daha önce bir kez Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin adayı olan ve ilerleyen süreçte 1 kez belediye başkanlığı ve 2 kez de milletvekilliği için aday adayı olan Emin Özkan,  Eski İl Başkanı Yaşar Arslan, Eski Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, Eski İl Başkanı Hüseyin Manav, 3 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Mustafa Yelkenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ahmet Bensiz, Bartın Enerji-Sa Müşteri Hizmetleri Birim Müdürü Muhammet Köse, Eski, İl Genel Meclis Üyesi Musa Gürüz, İşadamı Mehmet Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gazeteci Müjdat Gür, Sinop Valiliği Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Aydın Ulukaya, Ahmet Adıyaman, eski AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş ve Ali Özer başvuru yapan isimler arasında yer aldı. 3 dönem kuralın nedeniyle aday olup olmayacağı merakla beklenen Milletvekili Yılmaz Tunç da Genel Merkeze başvurusunu yaptı. Böylece 18 isim AK Parti’ye milletvekilliği aday adaylığı için başvurmuş oldu.

Temayül 5 Mayıs’ta yapılacak

Ak Parti’de aday adaylığı başvuru sürecinin ardından gözler temayül yoklamasına çevrildi. 651 kişinin oy kullanacağı temayül yoklaması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, AK Parti aday adaylığı sürecinin sona erdiğini belirterek, 5 Mayıs Cumartesi günü 11.00-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirileceğini ifade etti. Temayüle girecek olan tüm aday adaylarına başarı dileyen Kalaycı, 24 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Kalaycı; “Bu yeni yönetim sisteminin ilk seçimi, 24 Haziran seçimleridir. 24 Haziran'da sadece yeni yöneticiler seçmeyeceğiz, yeni milletvekilleri seçmeyeceğiz, sadece Cumhurbaşkanımızı seçmeyeceğiz, aynı zamanda yeni yönetim sisteminin kuruluşunu yapacak kadrolar seçeceğiz.24 Haziran'da yapılacak seçim iki kesim arasında geçecek. Yeni sistemini savunan, Türkiye'nin çok daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağlamak isteyenlerle eski sisteme dönmek isteyenler bu seçimde mücadele edecek” dedi.

Görev alacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum

Kalaycı; “Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile yapılan ittifak sonucunda Cumhurbaşkanlığı için tek adaylarının olduğunu da anımsatan Kalaycı; "Yeni sistemi ittifak yaptığımız Milliyetçi Hareket Partisi ile halkın gündemine getirmiştik. Bütün bu geniş ittifakla inşallah Cumhurbaşkanımız, halkımız tarafından birinci turda çok yüksek bir oranda seçilecektir. Bartın İl Başkanlığı olarak gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bartın’dan da yüksek bir oy oranıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olacağız. Ben 24 Haziran seçimlerinin önce ülkemize, milletimize ve Bartın’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bu süreçte görev alacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535