• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

8498 Vatandaşa Çare Oldu

Üretken ve sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok çalışma ve projeyi Bartınlıların hizmetine sunan Bartın Belediyesi, 2018 yılında hizmete açtığı Sosyal Hizmet Merkezi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara da destek olmaya devam ediyor.
8498 Vatandaşa Çare Oldu

Altyapı ve üstyapıdan sosyal hayata, spordan, sanata birçok yatırımı şehrimize kazandıran Bartın Belediyesi toplumun her kesiminin hayatına dokunan projeler hayata geçiriyor. Başkan Cemal Akın’ın göreve geldiği 2009 yılından itibaren sosyal belediyecilik anlayışına büyük önem verilirken bu kapsamda 2018 yılında eski itfaiye binasında açılan Sosyal Hizmet Merkezi vatandaşların dertlerine derman olmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ürünlerin temin edilebildiği Sosyal Hizmet Merkezi ayrıca gerekli şartlara uygun 65 yaş üzeri vatandaşların da kişisel temizliği, ev temizliği ve çeşitli ihtiyaçlarını karşılıyor. Vatandaşlar tarafından takdir toplayan Sosyal Hizmet Merkezi’nden açıldığı günden bugüne 8498 kişi faydalandı.

Kişisel Temizlik, Ev Temizliği ve Çeşitli İhtiyaçlar Karşılanıyor

Sosyal Hizmet Merkezi’nin sunduğu en önemli hizmetlerden birisi olan Evde Bakım Hizmetleri 65 yaş üzeri vatandaşlar için evde bakım başvurusunu değerlendirme aşamasının ardından, başvurusu yapılan vatandaşın evine giderek kişisel temizliği, ev temizliği ve çeşitli ihtiyaçların karşılaması gibi çalışmalar yapılıyor. Mahalle Muhtarları ile istişareli olarak çalışan bu birim, ihtiyaç sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştırmakta büyük fayda sağlıyor. 2018 yılında hizmete başlayan Evde Bakım Hizmetleri biriminden bugüne kadar şartları uygun görünen toplam 25 engelli ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza hizmet verildi. Merkez ayrıca 19 vatandaşa hasta bezi, 5 engelli vatandaşa hasta yatağı, 2 engelli vatandaşa ise tekerlekli sandalye,5 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımında bulundu.

Vatandaşın İhtiyacı Karşılandı

Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde bulunan Paylaşım Merkezi ise bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi görüyor. Vatandaşların kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ürünleri toplanarak görevli personel tarafından önce yıkanıyor, daha sonra ütülenerek kategorilerine göre erkek-kadın giyim ve çocuk giyim olarak reyonlara yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise, birime başvurarak ihtiyacı doğrultusunda reyonlardan talep ettiği kıyafetleri temin ediyor. Talep eden ve ihtiyaç sahibi olan herkes, Paylaşım Merkezi biriminin sunduğu hizmetlerden faydalanabiliyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, odun, ev eşyası ve kırtasiye yardımında bulunmasının yanı sıra kurban bağışçılarından gelen etler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 2018 yılından itibaren hizmet sunan Paylaşım Merkezi bugüne kadar 8379 vatandaşın ihtiyacını karşıladı.

Kavaklı Yaşam Merkezi Etkinlik ve Aktivitelere Ev Sahipliği Yapıyor

Sosyal Hizmet Merkezi çatısı altında hizmet veren bir diğer birim ise Kavaklı Yaşam Merkezi. Doğum günü, mevlit, toplantı, öğrencilerin eğitim faaliyetleri, sivil toplum kuruluşlarının seminer gibi etkinlikler ve aktivitelerin gerçekleştirildiği Kavaklı Yaşam Merkezi ayrıca el sanatları kurslarına ev sahipliği yapıyor.

Kişisel Hak ve Şahsı İlgilendiren Tüm Konularda Gönüllü Avukattan Bilgi Alınabiliyor

Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde ise Bartın Belediyesi personeli ve gönüllü avukat görev yapıyor. Bu birime başvuran kadınlar, kişisel hakları ve şahsını ilgilendiren tüm konularla ilgili gönüllü avukattan bilgi alabiliyor. Son iki yılda 63 kadının faydalandığı Kadın Danışma Merkezi’nde Kadına karşı Şiddetle Mücadele kapsamında çeşitli etkinlik ve eğitim faaliyetleri sürdürülüyor.

Akın, “Vatandaşlarımızın Yanlarında Olmaya Devam Edeceğiz”

Sosyal Hizmet Merkezi ile ilgili değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Sosyal politika ve uygulamalar ile kent halkının refah ve huzur seviyesini artırmak yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasındadır. Bizler göreve başladığımız 2009 yılından itibaren bu anlayışla hareket ettik. Bu anlamda birçok çalışmayı şehrimize kazandırdık. Bu çalışmalarımızdan en önemlisi ise Kavaklı Caddesi’nde hayata geçirdiğimiz Sosyal Hizmet Merkezi Projemizdi. İtfaiye Müdürlüğümüzü Sanayi bölgesine yapmış olduğumuz yeni binasına taşıyarak Kavaklı Bölgesi’nde boşalan binayı bu hizmet için değerlendirmek istedik. İlk olarak güçlendirme çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz bu binayı sosyal anlayışa hizmet verecek şekilde tasarlayıp 2018 yılında vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Sosyal Hizmet Merkezimizden bugüne kadar binlerce vatandaşımız faydalanırken, almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizleri çok mutlu ediyor. Bizler halkımızın destekleri ile bu makamın emanetçileriyiz. Bu emaneti de en iyi şekilde taşıyacağız. Halka hizmet de ibadettir diyerek bakıma muhtaç yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535