• BIST 9645.02
  • Altın 2414.538
  • Dolar 32.5801
  • Euro 34.8134
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Abdipaşa’dan Afrin’e 101 mektup

Abdipaşa Çok Programlı Lisesi öğrencileri tarafından Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere gönderilmek üzere ‘Mehmetçiğe 101 Mektup’ projesi düzenlendi.
Abdipaşa’dan Afrin’e 101 mektup

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesinde bulunan Abdipaşa Çok Programlı Lisesi tarafından Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere gönderilmek üzere ‘Mehmetçiğe 101 Mektup’ projesi düzenlendi. Proje kapsamında öğrenciler tarafından Mehmetçiklerimize her satırı duygu dolu mektuplar yazıldı. Okul idaresi tarafından düzenlenen törenle101 adet mektup Ulus İlçe Kaymakamı Recep Hasar tarafından Ulus İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Berker Dongul’a teslim edildi. Mektuplar Afrin’de ki Mehmetçiğe ulaştırılmak üzere postalanacak.

Duygu dolu anlar yaşandı

Duydu dolu anların yaşandığı törene; Ulus İlçe Kaymakamı Recep Hasar, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Berker Dongul, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Muhammet Aydın, Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürü Serdar Yavuzaslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kimsenin toprağında gözümüz yok

Törende ilk olarak 11-B sınıfı öğrencilerinden Ahmet Faruk Arslan ve Tuğçe Akman yazdığı mektupları okudu. Gençlerin gelecekte devlete ve millete sahip çıkacaklarını belirten Ulus Kaymakamı Recep Hasar, törendeki konuşmasında; “Söz konusu vatansa gerisi gerçekten teferruat oluyor. Dünde şehit haberleri aldık. 20 Ocak’ta başlayan operasyonda 42 gün geride kaldı. Tabi biz devlet olarak devlet olarak keyfi bir şekilde Afrin’e girmedik. Vatanımızı koruyalım diye girdik. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Bunu devleti yönetenler en tepede Cumhurbaşkanından başlamak üzere herkes ifade ediyor. Bizim güneyimizde bir terör koridoru oluşturulmuştu. Ve biz bu terör koridorunu bertaraf etmek istiyoruz” dedi.

Milli bir şuurdur

Hasar; “Suriye ile 919 kilometrelik sınırımız var ve en uzun sınırımız. Güneyde sınırımız tehlike altındaysa, size karşı terör odakları yuvalanmışsa kendi bekanız için devlet refleksi olarak müdahale etmek gerekiyor. En başından beri askerlerimizden kimisi “İstikamet Kızılelma” dedi. Kimisi “Beklemesinler” dedi. En son Muş’ta bölgeye gidecek Özel Harekâtçılara “Kim gönüllü?” diye sorulduğunda hepsinin birden gönüllü olduğu görüldü ve ardından kura çekilerek gidecekler belirlendi. Çanakkale’de ne olduysa bugünde aynısı, aynı özveri aynı inanç var. İşte bizi biz yapan ve bir arada tutan milli şuur bu” diye konuştu.

Hiçbir devletin esareti altına girmedik

Gençlere güvendiklerini belirten Hasar; “1071’den beri bu topraklardayız ve bizi bu topraklara bağlı tutan milli bilinç, vatana olan bağlılık, bağımsızlığımıza olan düşkünlük. Tarihe baktığımızda bir hiçbir devletin esareti altına girmedik. sürekli kendi devletimizi yaşattık. Bu bizim genlerimizde olan bir şey. Sizlerin bu hassasiyeti de bizleri fazlasıyla memnun ve bahtiyar etti. Bu onuru bize yaşattığınız için hepinize tek tek ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Okul Müdürümüze, okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Elbette her şey matematik, kimya ve fizik değil. Özellikle bu konuda ki hassasiyet bizim size olan inancımızı daha da uç noktalara taşıdı. Mehmetçiklerimiz bu mektupları okuduklarında bugün bizim yaşadığımız manevi yoğunluğun belki onlarca katını yaşayacaklar” dedi.

Fotoğraf gayet net

Hasar; “Sınır ötesindeler, onların gönül dünyalarının coşkunluğu eminim ki bizden daha fazla olacak. Allah yar ve yardımcıları olsun. Hiçbirinin tırnağı dahi kanamadan ailelerinin yanlarına dönmesi nasip olsun. Ordumuz canla başla mücadele ediyor bizim için. Kelimeler kifayetsiz kalıyor. Selametle dönmelerini istiyoruz. Türk gençliği de tavır ve davranışları ile rüştünü ispat etmekten geri durmuyor. Sizlerin bu sağlam duruşu bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanmasının teminatı olacaktır. Biz diğer milletlere göre çok şanslıyız ve ileri noktadayız. Fotoğraf gayet net. Gençlerimize şükran ve teşekkürden başka söylenebilecek hiçbir şey yok” diye konuştu.

Gönülden inanıyorum

Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez’de törendeki konuşmasında; “Allah askerlerimize ve ordumuza güç versin. Çanakkale ruhunu yeniden yaşıyoruz. Atalarımız Çanakkale’de bu toprakları kanları ile yoğurdular. Şu an devam eden Zeytin Dalı Harekâtının da başarı ile tamamlanacağına gönülden inanıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de şifalar diliyorum. Gençlerimize de bu şekilde dik bir duruş sergiledikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Gerçekten çok duygulandırdınız

Son olarak konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Dongul; “Böyle gençlik, böyle bir millet olduğu müddetçe bu ordunun sırtı yere gelmez. Gerçekten çok duygulandırdınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Abdipaşa Çok Programlı Lise öğrencilerinin yazdıkları mektuplar Kaymakam Hasar tarafından İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Dongul’a teslim edildi.  Duygu dolu anların yaşandığı törende mektuplarını zarflara yerleştiren bazı öğrencilerin zarfların içerisine ay-yıldızlı kolye gibi bazı hediyelerde yerleştirdikleri görüldü.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535