• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Açıklanan isim kim olursa olsun adaylarımızın yanındayız’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, 14 alt komisyonun mülakatları tamamladığını belirterek, 21 Mayıs’ta açıklanacak olan isim kim olursa olsun Ak Parti il teşkilatı olarak yanında olduklarını ifade etti.
‘Açıklanan isim kim olursa olsun adaylarımızın yanındayız’

24 Haziran genel seçimleri öncesi AK Parti’de aday adaylığı sürecinin sona ermesiyle birlikte gözler adayların açıklanacağı 21 Mayıs Pazartesi gününe çevrildi. Temayül ve anket çalışmalarının ardından bekleyişe geçen Ak Parti Bartın Milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan 18 isim il genelinde ziyaretlere başladı. Ak Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan seçim çalışmalarına da katılan aday adayları Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan için oy istedi. Bu süreçte en çok merak edilen konu Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un 3 dönem kuralın nedeniyle aday olup olmayacağı oldu. Meclis çalışmaları nedeniyle Ankara’da bulunan Milletvekili Tunç ile ilgili kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Mülakatlar tamamlandı

Süreç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, 14 alt komisyonun mülakatları tamamladığını belirterek, 21 Mayıs’ta açıklanacak olan isim kim olursa olsun Ak Parti il teşkilatı olarak yanında olduklarını ifade etti. Kalaycı; “Toplamda AK Parti Bartın Milletvekilliği için 18 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. MKYK'nin aldığı karar gereği başvuru aidatı olarak erkek aday adaylarından 6 bin lira, kadın ve genç aday adaylarından 3 bin lira, engelli adaylardan ise bin lira başvuru ücreti alındı. Gelinen süreçte aday adayları arasında teşkilatımızın desteklediği 2 ismi öğrenmek amacıyla AK Parti Genel Merkezi tarafından 5 Mayıs Cumartesi günü 11.00-16.00 saatleri arasında Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda temayül gerçekleştirildi. Bu temayülde 17 aday adayı yarıştı. 651 kişinin oy kullandığı temayülde 3 sandık kuruldu. 1 nolu sandıkta Amasra ve Ulus ilçe delegeleri, 2 nolu sandıkta Merkez İlçe delegeleri ve 3 nolu sandıkta da il yönetimi, il kadın kolları, il gençlik kolları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bartın Belediye Meclisi Üyeleri, eski il başkanları ve Kurucaşile ilçesinden gelen delegeler oy kullandı” dedi.

Türkiye’mizin ve Bartın’ımızın hizmetkârıyız

21 Mayıs Pazartesi günü adayların isimlerinin açıklanacağını belirten Kalaycı; “Temayülün ardından Genel Merkezimiz tarafından il genelinde anketler yapıldı. Vatandaşlarımızın görüşü soruldu. Genel Merkezde de aday adaylarına mülakatlar yapıldı. Tabii burada ki süreç tamamlanarak, tüm veriler komisyonlarda değerlendirildi. Komisyonların uygun bulduğu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın uygun gördüğü isimler aday olarak açıklanacak. 21 Mayıs Pazartesi günü 18 aday adayımızdan hangi isim Bartın Milletvekili Adayı olarak açıklanırsa açıklansın Bartın İl Teşkilatı olarak, adaylarımızın yanındayız. Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın askerleriyiz. Partimizin neferleriyiz. Türkiye’mizin ve Bartın’ımızın hizmetkârıyız” diye konuştu.

Üst kurulda mülakata tabii tutulacak

Kalaycı; “Ülke genelinde partimize 7343 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. Bartın için ise 18 arkadaşımız başvurusunu yaparak, Ak Parti Bartın Milletvekilliği görevine talip oldu. 7343 kişi aday adayından 304 tanesi mevcut milletvekillerimiz ya da AK Parti Genel Merkez organlarında görevli olan isimlerdir. Bu 7039 kişiden 1800 kişi üst kurula aktarıldı. Mevcut milletvekilleri ve Genel Merkez organlarında görevli olanları da buraya kattığımızda 2100 civarında kişi mülakata üst kurulda mülakata tabii tutulacak. Üst kurulun çalışmaları 16 Mayıs'ta başlayacak. Başvuruda bulunan aday adaylarının yaş ortalaması 44’dür. 18 yaşında 34 aday adayı başvuruda bulundu. 56 meslek grubundan müracaat geldiği biliyoruz. Aday adayı başvurusunda bulunanların yüzde 20'sinin yüksek lisans, yüzde 51'inin lisans, 1,72'sinin ön lisans, yüzde 19'unun lise, yüzde 4'ünün ortaokul mezunudur” şeklinde konuştu.

Tüm aday adaylarımıza çok çok teşekkür ediyoruz

Tekrar ifade edeyim. Üst kurulda gerçekleştirilecek olan mülakatlar sonucunda Genel Merkezimizden açıklanan isim kim olursa olsun iki adayımızla beraber yolumuza devam edeceğiz. Elbette birçok adayın başvurması güzel. Ancak seçilecek olan iki aday ile yola devam edilecek. Tabii ki bu süreçte tüm aday adaylarımıza çok çok teşekkür ediyoruz. 21’inde biz de aday adaylarımız gibi istişareler sonucunda ortaya çıkacak olan iki adayımızı öğreneceğiz. Türkiye’mize, Bartın’ımıza ve partimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 24 Haziran 2018 seçimlerinin Türkiye’mize, vatanımıza, partimize, adaylarımıza, mazlum ve mağdur coğrafyalara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ramazan ayının İslam âlemine Türkiye’mize ve Bartın’daki kardeşlerimize hayırlar getirmesini, tutulan oruçların kabul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535