• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 28 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nda görev değişimi

AK Parti Bartın İl Başkanlığında görev değişimi yapıldı. Milletvekili aday adaylığını düşündüğü gerekçesiyle istifa eden Hüseyin Manav, görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan yeni başkan Turhan Kalaycı’ya devretti.
AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nda görev değişimi

 

AK Parti Bartın eski İl Başkanı Hüseyin Manav, düzenlenen devir teslim töreniyle AK Parti Bartın İl Başkanlığı görevini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan Turhan Kalaycı’ya devretti. Ak Parti il binasında düzenlenen törene AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 22.Dönem Milletvekili Asım Kulak, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, Eski İl Başkanı Hüseyin Manav, Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Manav, partililerden helallik istedi

Törende ilk olarak değerlendirmelerde bulunan AK Parti önceki dönem İl Başkanı Hüseyin Manav, görev süresi boyunca destek olan herkese teşekkür ederek, partililerden helallik istedi. Manav; “10 Ocak 2015 tarihinde başlayan İl Başkanlığı maceramız bugün burada Turhan Kalaycı kardeşimize bayrağı devrederek, hayırlı ve bize göre de başarılı bir şekilde sona eriyor. Bugün aynı zamanda benim doğum günüm. Herkesin ömrü uzun ve bereketli olsun istiyoruz. Türk siyasi hayatının ve AK Parti siyasi hayatının belki de en zor döneminde başkanlık yapmak bize nasip oldu. Allaha şükür tüm arkadaşlarımızın desteği ve el birliği ile iki tane Türkiye için çok önemli genel seçim, Türkiye’de başbakanların, bakanların asılarak oluşturulmuş vesayet sistemini sona erdiren anayasa değişikliğini ve milletin bekasına, geleceğine, varlığına, birliğine kast eden 15 Temmuz hain darbe girişimini hep beraber atlattık” dedi.

Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık

Birçok sıkıntılı süreçten geçtiklerini belirten Manav, şu ifadeleri kullandı; “Sağlık sorunlarımızda oldu ancak bugüne kadar arkadaşlarımızın tamamının desteği ile ve sayın vekilimizin desteği ile Bartın’da hakikaten tüm seçimlerde Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy alarak varlığımızı gösterdik. Biz bu bayrağı Yaşar Arslan Başkanımızdan devraldık. Bugün kendisi de burada. Onun ekibindeydik, onunla birlikte çalıştık. O, onur ve gururla bize bayrağı devretti ve biz aynı onur ve gururla bayrağı teslim aldık. Aynı onur ve gururla da bayrağı Turhan Kalaycı kardeşimize teslim ediyorum. İnanıyoruz ki oda bizden daha ileriye götürecek ve bayrağı bizden daha yukarıya kaldıracaktır. Bu bir bayrak yarışı. Hangi makamda ne zaman nasıl görev almışız hiç önemi yoktur. Önemli olan partimizin, devletimizin ve milletimizin bize ihtiyaç duyduğu anda bu görevi ifa etmeye hazır olabilmektir.

Adaletli davranmaya çalıştık

Tüm arkadaşlarımız aynı şekilde devam etti. Beni sevindiren bir diğer konuda yaklaşık 2,5-3 yıl önce başladığımız bu yolculukta 30 tane arkadaşımdan birinin bu göreve layık görülmesidir. Turhan kardeşimizde bizim Yönetim Kurulu Üyemizdi. Sayın Vekilimiz başta olmak üzere Tüm Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi arkadaşlarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum verdikleri destek için. Bartın halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bizleri her seferinde hoşgörü ile karşıladılar. Layık olmaya çalıştık. İnsanız hata yapmış olabiliriz ama hep gönül kazanmak derdimiz oldu. İnsanlara yardım edebilmek ve onların sorunlarını çözebilmek, ellerinden tutabilmek derdimiz oldu. Tutabildiğimiz ve yardım edebildiklerimiz gibi edemediklerimizde oldu ama bundan hiçbir zaman ‘Sen oradansın, buradansın. Sen şundansın ya da bundansın’ ayrımı yapmadan elimizden geldiğince adaletli davranmaya çalıştık.

Bartınlıların her zaman hizmetkarı olacağız

Herkesten helallik istiyorum. Yaklaşık 15 yıl boyunca hizmet ettiğimiz partimizde bize ne şekilde görev düşerse hizmet etmeye devam edeceğiz. Partiden ayrılmış değiliz. Turhan kardeşimizin de hem yardımcısı hem destekçisiyiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu görevi teslim ederken bir iki tavsiyede bulunmakta istiyorum. Turhan kardeşimiz bugün istenen makama gelecektir. Gönlüm ister ki her zaman verici olsun. Geleni geri çevirmesin. Garibanın, yardıma ihtiyacı olan herkesin elinden tutsun. Yol olur, hayrolur belki dua olur kabul olur. İktidar partisi İl Başkanı olmak insanların belli istek ve beklentilerini karşılayacak bir makamda olmaktadır. Her zaman verici olacağına inandığım kardeşime başarılar diliyorum. Bize de ne zaman nerde ihtiyacı olursa biz Bartınlıların her zaman hizmetkarı olacağız.”

Koltuk sevdam olmadı

Manav’ın konuşmasının ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “Bugün bu önemli bayrak değişiminde bizleri yalnız bırakmadığınız için, davamızın yanında olduğunuz için sizlere teşekkür ediyor Hoş geldiniz diyorum. 2002 yılından bu yana Hizmet aşkıyla çıkılan bu yolda hep var olmaya çalıştım. Yurtdışında yaşadığım dönemde ve, Bartın'a geldiğim andan itibaren davamıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza olan inancım ve güvencim ile memleketimiz için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Farklı yerlerde farklı görevlerde elimden ne geliyorsa Memleketime ve milletime nasıl bir faydam olur düşüncesiyle hareket ettim. İyi bir niyetle yola çıktık. Makamların kalıcı bizlerin fani olduğunu bilerek asla bir koltuk sevdam olmamıştır.

Milletvekili Tunç’a ve İl Başkanı Manav’a teşekkür etti

Sevgili dostlar bizim davamız belli. Bizim davamız yeniden Büyük Türkiye, Bizim davamız Milletimize hizmet. Bizim davamız halka ve Hakka hizmet ve biz bu yola Cumhurbaşkanımızın dediği gibi kefenimizi giyip çıktık. Bu yolda Cumhurbaşkanımızın izinde, korkmadan yorulmadan halkımızdan aldığımız güç ile yürümeye devam edeceğiz. Bugün burada bir bayrak değişimi var. Öncelikle bayrağı kendisinden devir alacağım 3 yıl yönetiminde onurla ve şerefle bulunduğum Sayın başkanımız Hüseyin Manav’a hizmetleri ve başarıları için kendisine yürekten teşekkür ediyorum. Yine Bartın’a büyük hizmetleri ile gönlümüze taht kuran milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a en kalbi şükranlarımı sunarım. Bu zamana kadar memleketimize şehrimize ve davamıza hizmet eden tüm milletvekillerimize il ilçe belde başkanlarımıza belediye başkanlarımıza kısacası bayrağı bir sonrakine devreden tüm dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Sizlerden biriyim

Dediğim gibi bu bir hizmet yarışı ve bu yarışta bayrağı devrettim diye durmak yok. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde AK Parti ye sevdalı tüm arkadaşımızla birlikte memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu arada Turhan Kalaycı kimdir diye merak eden kardeşlerim için kısaca özgeçmişimi anlatmak isterim. 1971 Bartın doğumluyum. İlköğretimimi Arıt'ta Ortaokul ve Lise eğitimimi Bartın da, Üniversite eğitimimi Kahire, Mısır da tamamladım. Belçika, İtalya, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Senegal, Suudi Arabistan, Sırbistan gibi ülkelerin bir iki şehrini, Almanya, Mısır, Gambiya ve Türkiye’nin yarısını gezmiş görmüş bir kardeşinizim. Hayatımın büyük bir bölümü metropol şehirlerde geçti. Ama en az bir köylü kadar köylü, en az bir şehirli kadar şehirli, en az bir Afrikalı kadar Afrikalı, en az bir Avrupalı kadar Avrupalıyım. Kısacası sizlerden biriyim.

Birçok dernekte görev aldım

24 yaşında Bursa İlahiyat son sınıfta aynı zamanda sosyal hizmetler son sınıf okuyan bir kızım, 22 yaşında Bartın İnşaat Mühendisliği Fakültesi 2.sınıfta okuyan bir oğlum var. İşçilikle başladığım iş hayatımda, şu an Firmamız 7, şahsım adına 4 yıldır Bartın da ticaret yapmaktayım. Kardeşlerimle birlikte sahibi olduğumuz, Kalaycıoğulları İnşaat Bünyesinde birçok alanda iş yapmakta, taşeronlarla birlikte 200 ün üzerinde işçi çalıştırmaktayız. Almanya’da milli görüşte yönetici, Diyanete bağlı 3500 Türk ün yaşadığı ve sadece Bartınlı olarak kendi ailemin olduğu bir şehirde 6 yıl dernek başkanlığı yaptım. Türkspor Kulübünde yöneticilik, yine Cumhurbaşkanımızın direktifiyle kurulan Avrupa Türk Demokratlar birliğinde kurucu üye olarak Bartın da, Bartınspor ve MÜSİAD da görev aldım. Almanya ve Gambiya da ticaretle uğraştım. Kısaca özgeçmişim budur.

Bir olursak daha büyük hedeflere varabiliriz

Turhan Kalaycı olarak Millet Vekilimiz Sayın Yılmaz Tunç başta olmak üzere İl Genel Meclisi Başkanımız, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, İI ve İlçe belde Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımız ve siz değerli dava arkadaşlarımızla birlikte daha çok çalışarak çıtayı en yükseğe çıkaracağıma, liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bana ve arkadaşlarıma olan bu güvenini boşa çıkarmayacağıma söz veriyorum. Sevgili dostlar birlik beraberliğimizi en yukarıya çıkarırsak, bir olursak diri olursak daha büyük hedeflere varabiliriz. Kucaklayıcı olacağız, Mazlumun yanında olacağız. Hakkı ve Haklıyı savunacağız. Artık eski Türkiye, eski siyaset yok. Yeni Türkiye’de, Bartın'ın daha önemli bir yer sahibi olmasını sağlayacağız. Milletvekilimizin soluksuz çalışması, hükümetimizin büyük yatırımlarıyla Ak Parti Döneminde Bartın’ımıza yapılan yatırımlar ortada. Saymaya kalksak zaman yetmez. Benim hayatım boyunca 25 yıl hasretini çektiğim insanına, toprağına, havasına ,suyuna ,ezanına hasret kaldığım memleketime ve sizlere hizmet etmeyi nasip eden Rabbime hamd olsun.

Allah birliğimizi daim etsin

Hak yemeden hak yolundan ayrılmadan bu kutlu davaya daha fazla hizmet edebilmek için İl Başkanlığı nasip eden Rabbime şükürler olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın da izniyle şu an karşınızda Bartın AK Parti İl Başkanı olarak duruyorum. Bugünden itibaren bize Cumhurbaşkanımızın verdiği görevleri en iyi bir şekilde yerine getireceğiz. Allah’ın izniyle çok çalışacağız ve daha çok çalışacağız. Hep birlikte AK Partiyi, davamızı, en yukarıya taşıyacağız. Sizlerin ve Cumhurbaşkanımızın güvenine layık olmaya çalışacağım. Sayın Milletvekilim, Sayın Başkanlarım ve sevgili dava arkadaşlarım bu dönemde verdiğiniz desteklerden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Allah birliğimizi daim etsin. Bir kardeşimizi kaybetmemek için elimden geleni yapacağım.

Durmak yok yola devam

Kırgınlık yok, dargınlık yok, yılgınlık yok, haset yok, küsmek yok. Birbirimizi Allah için seveceğiz, davamız için liderimiz Recep Tayyip Erdoğan için seveceğiz. Son olarak beni bu göreve layık gören beni teşvik eden temayülde destek veren, her bir kardeşime Avrupa’dan, ülkemizin çeşitli illerinden ve Karadeniz in incisi Bartın’ımızdan telefon açarak mesaj yazarak gönülleri bizimle beraber atan dava arkadaşlarıma Genel merkezimize ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra hep birlikte durmak yok yola devam diyorum. Dualarınız ve desteklerinizi bekliyorum. Sizleri Allah'a emanet ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Ülkemizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz

Son olarak konuşma yapan Milletvekili Yılmaz Tunç ise; “Ak Partimiz 16 yıllık bir parti. 15 yıldır da iktidarda. Ak Parti’nin iktidara geldiği 15 yıl önceki Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve bugün ki geldiği noktayı kıyas bile kabul etmez. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devam eden bir kalkınma süreci, ülkenin gelişme süreci hız kesmeden devam ediyor. 81 vilayetimizin en ücra yerlerinde dahi AK Parti’nin icraatları konuşuluyor. Tüm seçimlerin tamamında AK Parti tartışmasız açık ara birinci parti oldu. İktidar partileri belli bir süre sonra yıpratıcı bir sürece girer. Ancak AK Parti’de böyle bir şey olmadı. Her girdiği seçimde 34’le başladı. Yüzde 50’ye kadar çıktı. İnşallah daha da yukarlara taşıyacağız. Ülkemizi her alanda geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Milletimize şükran borçluyuz

Tunç; “15 yıl önceki bir Türkiye’nin 3 katı büyük Türkiye var şu anda. Hem ekonomik hem fiziki kalkınma ve hem de hak ile özgürlükler anlamında gelişmeler var. Tabii bu gelişmeyi hazmedeyen içte ve dıştaki şer güçler ortaya çıkmaya devam etti. İşte 15 Temmuz’da da bunun en belirgin örneğini gördük. Hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Bunun öncesinde ki engellemeler de var. Önümüze ne kadar taş koymak isteseler de milletimiz o taşlar tek tek AK Parti’nin önünden attı. AK Parti’nin yolunu açtı. Milletimize şükran borçluyuz. Milletimiz AK Parti’nin kaderiyle Türkiye’nin kaderinin aynı olduğunu biliyor. Dolaysıyla AK Parti’ye bir şey olursa Türkiye’ye de bir şey olur. Sadece Türkiye’de de değil. Dünya siyasetinde bile sıkıntılar meydana gelir. O nedenle bu bilinç içerisinde her daim AK Parti’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. Biz de milletimizin bu güvenine layık olabilmek için gerek hükümetimiz gerekse teşkilatımız ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Göstermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

Muhalefetin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım

2019 seçimlerinin önemine değinen Tunç; “2019 seçimleri hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri, hem milletvekilliği seçimleri hem de belediye başkanlığı seçimlerinin olacağı çok önemli bir tarih. Şimdi herkes 2019’a gözünü dikmiş durumda. Muhalefet partileri acaba ‘birleşsek mi nasıl AK Parti’yi iktidardan düşürebiliriz’ diyorlar. Bakın 15 yıllık bir parti hala %50’nin üzerindeyse muhalefetin şapkasını şöyle bir önüne koyup düşünmesi lazım. Bu millet niye her sandıkta oylarını yükselterek AK Parti’ye yöneliyor. Bunu hala idrak edebilmiş değiller. Milletimiz gibi düşünürseniz milletimizin hissiyatına tercüman olursanız millete hizmet ederseniz milletimiz baş tacı yapar. Ama siz milletin değerleri ile savaşıp dalga geçerseniz o millet sizi hiç bir zaman iktidara getirmez. İnşallah hep milletimizle birlikte düşünmeye yürümeye devam edeceğiz. Onlara en güzel hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.

Bartın’ı artık kabuğunu kıran bir şehre çevirdik

Merkez belediyesini de AK Parti ile iktidar partisi ile buluşturacaklarını söyleyen Tunç; “Bartın’ımız AK Parti iktidarı ile çok gelişti. Bir hükümet binası bile olmayan her şeyi ile bir kasaba görüntüsünden Bartın’ı artık kabuğunu kıran bir şehre çevirdik. Büyük yatırımlar yapıyoruz. Katrilyonluk yatırımlar. Yatırımlarımızı süratle tamamlayarak Bartın’ımızı Karadeniz’in bir yıldızı yapacağız inşallah. Bir eksiğimiz var o da merkez belediyesi. Merkez belediyesini de AK Parti ile iktidar partisi ile buluşturacağız. Merkezi hükümetin AK Parti’nin avantajlarını yerel yönetimde de Bartın halkına yaşatacağız. Bugüne kadar %28 ile başladığımız Bartın’da %54’e kadar çıktık. Referandumda %56. Bu başarıda her birinizin emeği var. Her seçimde 10 puan üzerine koyduk. İşte şimdi hedefimiz 10 puan koyacaksak %64- veya 74’lere tırmanmak. Çünkü bayrağı devralan il başkanımız bayrağı devraldığı kişiden sonra 10 puan üzerine koymuş. Bu şekilde ki bayrak yarışında bayrağı devralan daha hızlı koşmaya başlamış. Bugüne kadar görev yapan tüm il başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Siyaset zor iştir fedakârlık işidir. Bu anlamda zor ve meşakkatli görevi üstlenen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kongreler yeniden bir güç kazanma vesilesidir. İnşallah kongrelerimiz gerek ilçelerimiz için gerekse de il teşkilatımız için yeniden bir hız kazanmaya vesile olsun” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535