• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘AK Parti için tekrar aslına dönüştür’

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, önceki gün yapılan Ak Parti Grup Toplantısı ve Afyon’da geçtiğimiz hafta 26.'sı gerçekleştirilen Geleneksel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
‘AK Parti için tekrar aslına dönüştür’

Milletvekili Tunç, Afyon’da gerçekleştirilen toplantı ile ilgili düşüncelerini paylaştı

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, önceki gün yapılan Ak Parti Grup Toplantısı ve Afyon’da geçtiğimiz hafta 26.'sı gerçekleştirilen Geleneksel İstişare ve Değerlendirme Toplantısı ile ilgili açıklama yaptı. Milletvekili Tunç; “Ak Parti Grup Toplantımızı gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımız AK Parti haftalık grup toplantımızda gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu Geçtiğimiz hafta sonu da Afyon'da geleneksel istişare ve değerlendirme toplantılarımızın 26.'sını gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın riyasetinde değişim ve yenilenme meşalesini hep birlikte Afyon'dan yaktık. Bu değişim Ak Parti için bir yönü ile tekrar aslına dönüştür. 2019 seçimlerine giderken yol haritamızı, hedeflerimizi ayrıntıları ile değerlendirdik. Ülke meseleleri hakkında da parti politikamıza katkı veren arkadaşlarımız görüşlerini ifade etme fırsatı buldular. Bakanlarımız, zatım bu konularda soruları cevaplandırma imkanı buldu. Bizim siyasetimizin özü vatandaşımıza hakkı ile canı gönülden hizmet etmektir. Ömür biter ama bizim Türkiye sevdamız asla bitmez” dedi.

Esef duyuyoruz

ABD ile yaşanan vize krizine de değinen Tunç; “Hafta sonu maalesef, ABD müttefiklik ilişkilerimizle bağdaşmayan bir karar aldı ve ülkemize vize vermeyi askıya aldığını duyurdu. Bunu da misyonlarının büyükelçiliklerinin konsolosluklarının personelinin ve çevre güvenliğinin yetersizliği ile açıklamaya çalıştı. Türkiye'deki ABD misyonları ve personelinin güvenliğine yönelik taahhütlerimizin sorgulanmasından esef duyuyoruz. Vizelerin askıya alınmasının sebebinin güvenlik olarak gösterilmesi yaman bir çelişkidir. Ülkemizdeki ABD misyonları dahil bütün elçiliklerinin personeline sağlanan geniş güvenlik tedbirleri en kuvvetli şekilde devam ediyor. Bununla ilgili olarak kısa bir süre önce Dışişleri Bakanlığı üzerinden İçişleri Bakanlığımıza gelen yazıda ABD elçiliklerinin, misyonlarının güvenliklerinin artırılması talebi vardı. Bu talebi memnuniyetle karşılayıp söz konusu misyonların güvenlik tedbirlerini artıracağımızı büyükelçiliğe bildirdik. Ancak oradan gelen cevap bizim güvenlik sorunumuz yok, bu düşüncenizden dolayı teşekkür ediyoruz. Hal böyleyken vizelerin askıya alınmasının sebebinin güvenlik olarak gösterilmesi yaman bir çelişkidir. Türkiye kabile devleti değil bize yapılanın karşılığını misliyle veririz” diye konuştu.

Yakışıksız bir davranış

Vatandaşları cezalandırmaya kalkmanın yakışıksız bir davranış olduğunu belirten Tunç; “Nitekim aynı şekilde aynı şekilde aynı ifadelerle karşılığını vererek gereğini yaptık karşılığını verdik. Devletler aralarındaki sorunları konuşarak görüşerek çözmek durumundadır. Ülkeler arasında devamlı dostluk ve düşmanlık olmaz. Ülke ilişkilerini belirleyen karşılıklı menfaattir. Hele hele bu devletler müttefik ülkeler ise bazı meseleleri ileri sürüp vatandaşları cezalandırmaya kalkmak çok yakışıksız bir davranıştır. ABD gibi bir ülkeye hiç yakışmayacak bir davranıştır. Hiçbir sorunun çözümüne katkı sağlamaz. Bu nedenle ABD'yi daha sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Sorun elbette bir an önce çözülmelidir. Türkiye olarak bütün ülkelerle irtibat kanallarımız açıktır. Bölgesel, küresel barış için Türkiye katkı koymaya devam edecektir” dedi.

İzin mi alacaktık?

ABD yetkilileri yaşanan bu son gelişmeleri gerekçe göstererek göçmenler dışındaki vizeleri askıya aldıklarını açıkladı. Bunu konsolosluklara, büyükelçiliklere gelen insanların sayısını asgariye düşürmek için yaptıklarını söylüyorlar. Bu hiç ama hiç inandırıcı bir gerekçe değil. Kafalarının arkasındaki gerçek nedenin ne olduğunu da söylemekte gecikmediler. Onu da söylediler. Neymiş FETÖ soruşturması kapsamında ABD misyonlarında çalışan bazı kişiler hakkında hukuki süreç başlatmışız. Ne olmuş? Türkiye bir hukuk devleti. Suç işleyen veya suç isnadı yapılan ABD misyonunda olması ona bir ayrıcalık mı getirecek, beyefendilerden izin mi alacağız onların icazetini mi alacağız? Bunu söylerken lafın nereye gideceğini düşünün.

FETÖ'yü neden orada besliyorsunuz?

Tunç, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bir resmi bankamızın genel müdür yardımcısını görevli gittiği ülkenizde yaka paça tutup hapse atarken bize mi sordunuz, bizden izin mi aldınız? Hala 15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı FETÖ'yü neden orada besliyorsunuz, bu müttefikliğe sığar mı? Bu dostluğa sığar mı? ABD yönetimi bir kez daha başını öne eğip 15 Temmuz ve sonrası yaşananları dikkatlice ele almalıdır. Neden Türkiye'de halkın yüzde 80'inden fazlası Amerika'ya sempati duymuyor? Bunu cevabını bulmak zorunda. Alçak darbe girişiminin arkasındaki güçleri artık orada muhafaza etmekten vazgeçmelidir. Eğer müttefikliğimiz devam edecekse terör örgütü PYD/YPG'ye de kol kanat germekten bir an önce vazgeçmeliler. Düşmanlarımızla iş tutmak müttefiklikle bağdaşmaz. Ümit ederiz ki kısa sürede her iki ülke vatandaşının mağdur olmasının önüne geçilmiş olur. Kimi cezalandırıyorsun? Bu ciddiyete yakışmaz. Bu devlet idaresine yakışmaz. Duygusal kararlarla ülke yönetilmez. Kızgınlıkla tamiri imkansız olan bu tip kararlar alınmaz. Son zamanda Suriye'de yaşanan gelişmelere doğru şekilde yön verebilmek için Rusya ve İran'la inisiyatif aldık. Sınırımızı güvenlik altına almak amacıyla geçen yıl, 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlatmıştık. Bu harekat kapsamında güney sınırlarımızda 2 bin kilometrekarelik emniyetli alan tesis ettik. Halen bölgeye taşınan göçmenlerin normalleşme ve hayata tutunma çabaları devam ediyor. Bunun için de önemli altyapı işlerini yapıyor, onlara destek oluyoruz.

İdlib operasyonu

ÖSO önden intikallerini yaptılar, gerekli hazırlıklar tamamlandı. 8 Ekim itibarıyla bizim silahlı kuvvetlerimize ait askerlerimiz orada keşif faaliyetlerine başlamış durumda. Bu Fırat Kalkanı'ndan sonra Suriye'de sınırlarımız ötesinde gerçekleştirilen 2. faaliyet. Amacı çok açık ve nettir. Amacımız pek çok yerde, iç içe geçmiş sivil halk ve ılımlı muhalefet ile teröristleri birbirinden ayırmaktır. Gelecek kuvvetlere hazırlık sağlamak. Türkiye görevini, Astana sürecinde garantör ülkelerce mutabakata varılan angajman kuralları çerçevesinde yürütecektir. Cenevre'de başlatılmış olan siyasi sürecin, Suriye'nin toprak bütünlüğü korunarak kalıcı ve sürekli barışın tesisi çalışmalarına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Kuzey Irak Referandumu

Irak halkı ve hükümeti DEAŞ ile uğraşırken bunu fırsat bilip kendi boş hayallerinin peşinde koştular. Tek taraflı girişim Irak anayasasının açık ihlalidir, hukuksuzdur. Bu gidişat onları hayıra götürmez, yol yakınken bu vahim yanlıştan dönmelerini tavsiye ederiz. Türkiye'nin Irak'taki tek muhatabı Irak merkezi yönetimidir. Peşmergeye vermekte olduğumuz eğitime son verdik. Erbil ve Süleymaniye'ye uçuşları durdurduk. Ülkemizin bazı illerinin kendi haritaları içinde gösterilen televizyonları uydu yayınından çıkardık. Habur Kapısı'nın civarında askeri tatbikatlara başladık. Kuzey Irak için aldığımız tedbirler kati suretle Irak'taki Kürt, Arap, Türkmen, Asuri ve Ezidi gibi unsurları hedef almamaktadır. Bizim derdimiz sorumsuzca davranan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'dir. Tedbirlerimiz bunlarla sınırlı değil, yakın zamanda yine Irak, İran ve Türkiye olarak bir araya geleceğiz, alınacak yeni tedbirleri hep beraber kararlaştıracağız.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535