• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti İl Başkanı Kalaycı, köy ziyaretlerinde ülkemizin geldiği konuma dikkat çekti

Kahvehanelerde vatandaşlarla çay sohbeti yapan Kalaycı, 20 yıl Almanya’da yaşadığını belirterek “Almanya’da eskiden Türklere iyi bakılmazdı. AK Parti iktidarı ile değişti. Allah’a çok şükür artık ülkemizin imajı çok iyi. Artık dünyada söz sahibiyiz” dedi.
AK Parti İl Başkanı Kalaycı, köy ziyaretlerinde ülkemizin geldiği konuma dikkat çekti

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, göreve gelişinin ardından il köy ziyaretlerini Küçükkızılkum, Şahne, Saraylı ve Esbey Köyüne gerçekleştirdi. İl Başkanı Kalaycı’ya bu ziyaretlerinde İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Başkan Yardımcısı Ayhan Tepe ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Özkaya eşlik etti. İlk olarak Küçükkızılkum Köyü’nü ziyaret eden AK Parti heyeti vatandaşlarla uzun süre sohbet ederek, talepleri dinledi.

20 yıl Almanya’da yaşadım

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı kahve toplantılarında bir araya geldiği vatandaşlara önce kendisini tanıttı. Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu söyleyen İl Başkanı Kalaycı; “Aslen Arıtlıyım. Liseyi Bartın İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Üniversite eğitimini Mısır Kahire’de gerçekleştirdim. 1989 yılında Almanya’ya giderek yirmi yıl burada yaşadım. Ülke olarak 4 mevsimi yaşayan 2 ülke var. Biri ülkemiz, biri Kanada” diye konuştu.

Almanya’da Türklere iyi bakılmazdı

Kalaycı “Öylesine aranıp bulunamayacak bir yer. O yüzden bu ülkenin düşmanı bitmez. Almanya’da Türklere iyi bakılmazdı. Şimdi bazı sol görüşlüler nasıl ülkemizdeki Suriyelileri hoş karşılamıyor. İşte aynen Almanya’daki Türklere bakış açısı da buydu. 2004’ten sonra AK Parti iktidarı ile Türkler biz artık varız demeye başladı” dedi.

Allah’a çok şükür artık ülkemizin imajı çok iyi

Almanya’dan bir anısını aktaran Kalaycı; “Biz artık dünyada söz sahibiyiz. Bizim onayımızın da olması lazım. Geçtiğimiz günlerde Almanya’da Bartınlılar gecesi yapıldı. Almanya’da Belediye Başkan Vekili ile yan yana oturdum. Bana hangi partiden olduğumu sordu. AK Partili olduğumu söyledim. Ben ona şunu sordum: Neden ülkemize karşı bu kadar sertsiniz?” şeklinde konuştu. 

Daha da ilerleyeceğiz

Kalaycı “Dedi ki: ‘Biz eskiden Türkiye’ye otur desek otururdu kalk desek kalkardı. Şimdi ise bize karşılık veriyor, sesini yükseltiyor. Buna alışmamız zor olacak. Alışmamız için bize süre lazım.’ Allah’a çok şükür ki artık ülkemizin imajı çok iyi. Gelişme var ama yeterli değil. Daha da ilerleyeceğiz” diye konuştu.

16 Nisan referandumuyla değiştirdik

Sohbet havasında geçen ziyarette değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Sizi görmek istedik. İl Başkanım da sizi tanımak istedi. Bu akşam samimi bir ortamda sizler önerilerinizi bizler hedeflerimizi aktaracağız. Memleketin son durumu üzerine konuşmalar yapacağız. En son geldiğimde referandum öncesiydi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yeni hükümet sistemiyle ilgili bir referandum yaşadık. Ülkemizin yüz yıllık sistemini değiştirmemiz gerekiyordu. 16 Nisan referandumuyla değiştirdik. Burada çıkan üç beş farkla hayır oyunu Küçükkızılkum’a bağlamıyoruz. Belki biz bir şeyleri eksik anlattık” ifadesinde bulundu.

Koalisyona gerek kalmayacak

Yeni sistem ile 2019’da tanışılacağını belirten Dursun, vatandaşları şu şekilde bilgilendirdi: “Bir sandıkta Cumhurbaşkanını, diğer sandıkta Milletvekillerini seçeceğiz. Cumhurbaşkanımızı birinci turda seçemezsek ikinci turda mutlaka seçeceğiz. Artık koalisyona gerek kalmadan en geç ikinci hafta hükümeti seçmiş olacağız. Artık ülkemiz koalisyona, zayıf hükümetlere, iktidar bunalımlarına gebe kalmayacak. Bunun temelleri atıldı. Yeni sistemin uyum yasaları mecliste kanunlaşacak. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi geldiğinde bu ülkenin istikrarlı hükümet sistemine kavuştuğu dönem olacak. Ak Parti de gelse CHP de gelse MHP de gelse Cumhurbaşkanımız seçilecek ve hükümetimiz belli olacak.”

Sıkıyönetimi kaldırdık

Eskiden bir sandıkta milletvekili seçiliyordu ama hükümet belirlenemiyordu. Koalisyonla birlikte çoğu bir yılı geçmeyen istikrarsız dönemler ve bu istikrarsızlık sonucu oluşan askeri darbeler ülkemizi sıkıntıya sokmuştur. Darbeler tarihi 50’lerde başlayıp günümüze kadar gelmiştir. Türkiye tam yola açılıyor, önü kesiliyor ve tekrar geriye dönüş oluyor. Anayasada sizlerin de desteğiyle sıkıyönetimi kaldırdık. Artık Türkiye’de asker, darbe yapamayacak. Demokrasi bir daha kesintiye uğramayacak.

Eğer darbe olsaydı bugün bu şekilde olamazdık

15 Temmuz darbe gecesini televizyonda gördüm. Bu bana 80 senesi darbesini hatırlattı. İlk başta ne olduğunu anlamaya çalıştım. Anladığımda eşimi Allah’a emanet ettim ve evden çıktım. Teslim olmadan, korkusuzca mücadele etmek için ne gerekiyorsa yapacaktım. Sonunda şehadet şerbetini içmek varsa içerdim. Bartın’da böyle bir ayaklanma olmadı. Eğer darbe olsaydı bugün bu şekilde olamazdık.

Allah onların yar ve yardımcısı olsun

Ülkemiz terör örgütünden o günden beri temizlenmeye çalışıyor. Kötülüklerin ucu ABD’ye uzanıyor. Suriye’deki olaylar, PKK, YPG, PYD’ye kimlerin destek verdiği belli. Türkiye Suriye’de sınır ötesindeki terör tehdidini yerinde bastırmak istiyor. Bu mücadele sırasında şehitler de veriliyor. Bu coğrafya şehitlerin verildiği bir yer. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onlar düğüne gidiyoruz diyen, terör örgütlerinin tepesine binecek olan yürekli gençlerimiz. Burada ben de dahil herkes o kutsal görevde yer almak ister. Ama bu işi bilenlerin usulünce yapması daha iyi olacaktır. Allah onların yar ve yardımcısı olsun.

Onların duasıyla ayakta duracağız

Türkiye’de 3.5 milyon mülteci var. Sınır komşumuz Suriye’den geldiler. Ülkemizi bu açtığı kucak için eleştiriyorlar. Kucağında bebekle kapınıza gelene kapıyı açmamak Müslümanlığa yakışmaz. Belki de onların duasıyla ayakta duracağız. Suriye’de bizim gözümüz yok biz oraya barış için gittik. Özgür Suriye Ordusu teröre bulaşmayan gençlerden oluşuyor. Biz de orada birlikte hareket ediyoruz. Türkiye’nin güneyini içine alan Kürt Devleti kurma planlarını alt üst edeceğiz. Yerli silahlarımızla, askerlerimizle onları bitireceğiz. Elimizde olan teknolojik gelişmelerin farkına yeni vardık. Ülkemiz oldukça gelişmiş düzeye ulaştı. İnşallah bu belalardan da en kısa sürede alnımızın akıyla kurtulacağız. Yarınlarımız daha iyi olacak”

Sıkıntıları gidereceğiz

Dursun, Küçükkızılkum’a yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi verdi. Başkan Dursun; “Burası Özel idare ve hizmet açısından 2009’dan önce çok sıkıntı yaşadı. 2009’da Özel idarenin bütçesi 11 milyondu. Şimdi ise 43 milyon 600 lira. O günden beri ülkemiz nasıl da büyümüş. Ben burayı çok iyi tanıdığım için 2014’ten sonra bölgenin meclis sorumluluğunu üzerime aldım. Burada kalmayı tercih ettim. 2018’e kadar bu bölgede yaptığımız şeyleri saymakla bu geceyi bitiririz. Bu bölge uzun zaman göz ardı edilen bir yerdi. Artık elimizi açacağız, sıkıntıları gidereceğiz” dedi.

Biz hizmetlere devam edeceğiz

Küçükkızılkum’da yaptıkları hizmet ve yeniliklere yönelik olarak Dursun; “4 mahallede şebekeyi komple yeniledik. İçme suyu sondajımızdan şebekesine kadar yaptık. Bozulan yollar için eleştiriler geliyor. Ama on sene önce yola ihtiyaç yoktu. Şimdi ise şebekeye ihtiyaç var. Bu köyde imece usulü her şey olur. Günümüzde hepsini halledeceğiz. Allah devletimize, hükümetimize güç versin. O bize para verdiği sürece biz hizmetlere devam edeceğiz. Sıcak asfalt çalışmasına bu sene devam edilecek. Yolcu bekleme durakları tamamlanacak. Kilitli parke taşı önceden ihale ediliyordu ve pahalıya geliyordu. Bu tesisi artık biz kuruyoruz. Elimizdeki parayla çok iş yapma amacımız var. 2019 Mart’ta bu görev bitecek” açıklamasını yaptı.

Bölgeyi daha yaşanılabilir hale getireceğiz

Grup yollarının standartı yükselteceğini belirten Dursun; “Sıcak asfaltın hem ömrü kısa hem kilometresi 400 bin lira, beton yolun ise ömrü uzun ve kilometresi 200 bin lira. Birisi petrole dayalı birisi çimento fabrikasına dayalı. O yüzden beton yol yapacağız. Yerli üretimle biz köylerimizin yollarını tertemiz yapacağız. Buraya hizmet için elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanacağız. 5 yıllığına sizden aldığımız emanete zarar vermeden bölgeyi daha yaşanılabilir hale getireceğiz. Filyos’ta yapılan sanayi bölgesini buraya yakınlaştıracağız. Buradaki gençlerin iş bulmasını da sağlayacağız. Yol açılınca bisikletle Filyos’a ulaşılabilinecek. Santral kurulumu gibi manipüle amaçlı yapılan alakasız yakıştırmalar oldu. Burayı biz turizm bölgesi ilan ettik. Turizm ve gençleri işe yaklaştırmaktan başka bir amacımız olamaz” şeklinde konuştu.

Biz de varız demeye başladık

Başkan Dursun’un ardından konuşan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı vatandaşlara önce kendisini tanıttı. Türkiye’nin önemli bir ülke olduğunu söyleyen İl Başkanı Kalaycı; “Aslen Arıtlıyım. Liseyi Bartın İmam Hatip Lisesi’nde okudum. Üniversite eğitimini Mısır Kahire’de gerçekleştirdim. 1989 yılında Almanya’ya giderek yirmi yıl burada yaşadım. Ülke olarak 4 mevsimi yaşayan 2 ülke var. Biri ülkemiz biri Kanada. Öylesine aranıp bulunamayacak bir yer. O yüzden bu ülkenin düşmanı bitmez. Almanya’da Türklere iyi bakılmazdı. Şimdi bazı sol görüşlüler nasıl ülkemizdeki Suriyelileri hoş karşılamıyor. İşte aynen Almanya’daki Türklere bakış açısı da buydu. 2004’ten sonra AK Parti iktidarı ile Türkler biz artık varız demeye başladı” dedi.

Biz artık dünyada söz sahibiyiz

Kalaycı; “Biz artık dünyada söz sahibiyiz. Bizim onayımızın da olması lazım. Geçtiğimiz günlerde Almanya’da Bartınlılar gecesi yapıldı. Almanya’da Belediye Başkan Vekili ile yan yana oturdum. Bana hangi partiden olduğumu sordu. AK Partili olduğumu söyledim. Ben ona şunu sordum: ‘Neden ülkemize karşı bu kadar sertsiniz?’ Dedi ki: ‘Biz eskiden Türkiye’ye otur desek otururdu kalk desek kalkardı. Şimdi ise bize karşılık veriyor, sesini yükseltiyor. Buna alışmamız zor olacak. Alışmamız için bize süre lazım.’ Allah’a çok şükür ki artık ülkemizin imajı çok iyi. Gelişme var ama yeterli değil. Daha da ilerleyeceğiz.” diye konuştu.

Katar’dan Bartın’a 5 yatırımcı getirdim

Bartın’ın görünen yüzünü sahil yerlerini olarak gösteren Kalaycı, buralara yatırım yapılması gerektiğini şu sözleriyle ifade etti: “Yılın 5. ayı ile 10. ayı arasında hep sahil yerleri geziliyor. Böylesine değerli yerlerin yolları da güzel olmalı. Başka memleketlerde böylesine güzel sahil yok. Havalimanı inşallah iç hatlara başlayacak. Katar’dan buraya 5 yatırımcı getirdim. Onların sorduğu tek şey hava limanı” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535