• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti İl Başkanı Manav; 'Bizde metal yorgunluğu yok'

Kongre sürecini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Sercan Engin’in metal yorgunlukla ilgili sorusuna verdiği yanıtta Bartın’da böyle bir sorun bulunmadığını vurguladı. Manav adaylığı ile ilgili de ‘Her şey nasip’ ifadesini kullandı.
AK Parti İl Başkanı Manav; 'Bizde metal yorgunluğu yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kadroları için ifade ettiği metal yorgunluğunun Bartın teşkilatında olmadığını söyleyen İl Başkanı Avukat Hüseyin Manav, “Bartın teşkilatları için yorgunluk sözünü kabul etmiyorum. Ancak değişime de karşı değilim. Kimse vazgeçilmez değil. AK Parti’de bir tek kişi vazgeçilmezdir. O da Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Toplumun yüzde 50’sinden fazlasına hitap etmek istiyorsak bu değişimler olmalı. Metal yorgunluğu yok diye değişim olamamalı düşüncesinde değiliz” dedi.

Delege seçimleri başladı

Manav il, ilçe ve belde kongreleri ile ilgili açıklamasında “Delege seçimlerimiz başladı. Genel Merkezin belirlediği delege sayılarını biz ilan ettik. 11 Temmuz’da ilan ettik. Bir hafta seçmen listeleri askıya çıktı. Pazartesi gününden buyana da delege seçimleri gerçekleştiriyoruz. O sandık kuruluşu çevresindeki arkadaşlar sandık kuruyor. Delege seçiliyor. Seçim sürecimiz devam ediyor. Bizde beldeler atama ile yapılıyor. Türkiye’de nüfusu 5 binin üzerinde olan 41 belde var. Bu beldeler içersinde Kozcağız beldesi de var” diye konuştu.

İlk kongre 6 Ağustosta

Bu beldelerde kongre yapılacağını belirten Manav “6 Ağustos’ta Kozcağız belde kongresiyle kongre süreçlerine başlıyoruz. Yani Bartın’da beldelerde sadece Kozacağız beldesinde kongre gerçekleştirilecek. Diğer beldelere atama yapılacak” şeklinde konuştu. Manav, il kongresinde tekrar aday olup olmayacağı yönündeki soruya nasip kısmet diyerek net bir yanıt vermedi. Manav; “Her şey nasip kısmet. Bize ne görev verilirse elimizden geleni yaparız. Burada değerlendirmeyi Genel Merkezimiz yapacaktır. Teşkilatlarımız yapacaktır” ifadesini kullandı.

İlçe kongreleri eylülde

Manav “Teşkilatlar ‘Hüseyin Başkan artık yoruldu. Yapamıyor’ derlerse Genel Merkez de bunu uygun görürse değiştirirler. Yok devam et derlerse de devam ederiz. Ben Bartın teşkilatlarında yorgunluk görmüyorum. Eylül’ün son haftasında ilçe kongrelerini tamamlayacağız. Aksilik olmazsa eylül’de yapılacak. Ancak ilçe kongreleriyle ilgili tarih değişebilir. 2018’in şubat sonuna kadar da il kongresini gerçekleştireceğiz. 2017’nin aralık ayı ve 2018’in şubatı arasında il kongresinin yapılması gerekiyor. İnşallah belirlenen takvime göre kongrelerimizi tamamlayacağız” diye konuştu.

‘Her şey nasip’

Manav, delege seçimleri, il, ilçe ve belde kongreleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kongre tarihlerini açıkladı. Muhabirimiz Sercan Engin’in sorularını yanıtlayan Manav, il kongresinde aday olup olmayacağı yönündeki soruya ‘Her şey nasip’ şeklinde cevap verdi.  

Gösterdiğimiz performanstan memnunum

Manav, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti kadroları için ifade ettiği metal yorgunluğun Bartın kadroları için geçerli olup olmadığı yönünde soruya ise şu şekilde cevap verdi; “Kimse ben yorgunum demez. Ancak teşkilatların kongrelerde yenilenmesi ve kan değişimi yapması lazım. 2.5-3 yıla yaklaşan seçimde biz 2 büyük seçim geçirdik. 3 tane olağanüstü kongre yaptık. Türkiye’de hükümet sistemini değiştiren 16 Nisan referandumu yaptık. Ben İl Başkanı olarak 3.Başbakanla çalışıyorum. 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimi gibi milletin kaderini derinden etkileyen bir şeyle karşılaştık. Bunlar kolay şeyler değil. Üstüne üstlük kalp krizi geçirdim. Tüm bunlara baktığımızda bugün gösterdiğimiz performanstan ben memnunum”

AK Parti’de bir tek kişi vazgeçilmezdir

Manav sözlerini şöyle sürdürdü; Yolda giderken ayrılmalar oluyor. Farklı yere sapmalar veya yanlış hesaplar peşinde koşmalar olabiliyor. Bartın teşkilatları için bu işi götüremiyorlar sözünü kabul etmiyorum. Ancak değişime de karşı değilim. Kimse vazgeçilmez değil. AK Parti’de bir tek kişi vazgeçilmezdir. O da Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Toplumun yüzde 50’sinden fazlasına hitap etmek istiyorsak bu değişimler olmalı. Delegeler seçiliyor. Kongreler yapılıyor. Değişmesi gerekenler değişiyor. Merkez Karar Yürütüme Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu ve Bakanlar Kurulu değişti. Yani değişim olmalı. Bu bir bayrak yarışıdır.

Başarılı olduğumuzu düşünüyorum

Bunu bir bayrak yarışı olarak algılamak lazım. Benden önceki başkanımız Yaşar beyden bayrağı aldık. Benden sonraki teslim edeceğimiz kişiye kadar bu bayrağı yukarıda tutmaya çalışacağız. Burada mesele kimsenin kedini vazgeçilmez olarak görmemesi gerekiyor. Benim düşüncem bu. Benim kesinlikle böyle bir düşüncem olmadı. 2003 yılında Ayhan Sütlü’nün yönetimine girdim. Belediye Başkan Aday Adaylığı, İl Genel Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundum. 3 yıl dinlendim. Aslında bununla ilgili çok şey söylenebilir ama… Sonra Yaşar Başkanla tekrar yönetime girdim. 3 yıldır da İl Başkanlığı görevini yürütüyorum. Allah’a şükür başarılı olduğumuzu düşünüyorum”

Daha iyisi olur muydu?

Küçümsenemeyecek başarıların yakalandığını belirten Manav; “Bartın’da ne yapabilirdik? Daha iyisi olur muydu? Genel seçimlerde 2 tane milletvekili çıkartabilirdik. Referandumda yüzde 56.5 değil de yüzde 70’in üzerinde bir başarı yakalayabilirdik. Ancak burada bu şekilde olmaması sadece bizden kaynaklanan bir şey değil. Referandum sürecinde Başbakanımızın Sinop’tan canlı bağlantısı, 2 Genel Başkan Yardımcımızın ve bir tane Bakanımızın kısa süreli ziyaretleri dışında ziyaretler yapılamadı” dedi.

Bartın teşkilatlarında yorgunluk görmüyorum

Manav “Ancak karşı tarafta CHP’ye baktığımızda Barolar Birliği Başkanından tutun da CHP milletvekillerine ve eski genel başkanlarına varıncaya kadar ilimize geldi. Bu şartlarda Bartın’da yüzde 56.5 oranında oy çıkarmak bence küçümsenemeyecek bir başarıdır. Zonguldak’ın yüzde 50’nin altında kaldığı ve yüzde 85 beklenen Karabük’ün yüzde 60’larda kaldığı bir referandumda bizim aldığımız sonuç başarıdır. Tabii bu başarı sadece bizim değil tüm görev alan arkadaşlarımızın başarısıdır. Tekrar ifade edeyim ben Bartın teşkilatlarında yorgunluk görmüyorum” diye konuştu.

Bugüne kadar siyasette hiçbir hesap yapmadım

Manav,  2019 yılı seçimlerinde milletvekili adayı olup olmayacağı sorusuna verdiği cevapta ise şu ifadeleri kullandı; “2019 yılı seçim yılı olacak. İlk olarak yerel seçimle başlayacağız. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Delege seçimleriyle aslında 2019 için çalışmalara başlandı diyebiliriz. Bu seçimlerin yükünü taşıyacak ekipleri oluşturmak için çalışılıyor. Konuşmamın başında da ifade ettim. Her şey nasip kısmet. Bugüne kadar siyasette hiçbir hesap yapmadım. Ben şu koltuğu istiyorum veya şu makamı istiyorum demedim.

Siyasete 14 yılımı verdim

AK Parti’de siyasete 14 yılımı verdim. 2013’ün temmuz ayında yapılan birinci olağan kongrede Ayhan Sütlü ile birlikte il yönetimine girdim. Ayhan Bey davet etti. 2004 yerel seçimlerinin başlangıcı olan 2003’ün aralık ayı sonuna kadar AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanı olarak görev aldım. 6 ay sonra Ayhan Bey beni Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa ettirdi. 2004 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı aday adaylığında bulundum. 8 tane aday adayından biriydim. Genel Merkez İbrahim Kayış’ı aday gösterdi. Biz de onu destekledik. Bize de İl Genel Meclis Üyeliği görevi verildi. 2009’a kadar İl Genel Meclis Üyesi olarak görev aldım. 2007 yılında İl Genel Meclis Başkanı olarak seçildim. 2012 yılına kadar aktif siyasetin dışında kaldım. 2012’de Yaşar Arslan başkanımız il yönetimini oluştururken tekrar beni davet etti. Onun yönetiminde Seçim İşleri Başkanı ve Siyasi hukuk İşleri Başkanı olarak görev aldık. Sonra nasip oldu 2015 yılında İl Başkanı olarak görev aldım.

Verilen görevden geri durmadım

Belediye başkanlığı aday adayı ol denildiğinde olmamak için direttim. İl Genel Meclis üyeliği dendiğinde siz bilirsiniz dedim. İl Başkanlığında da Yaşar Başkan götürdü Genel Merkeze. Arkadaşlarımızın benim ismimi Genel Merkeze bildirmeleriyle İl Başkanı oldum. Bana düşen görev arkadaşlarımı mahcup etmemekti. Bundan sonrası için ‘2019’da seni şu seçimde şurada aday görmek istiyoruz’ derlerse onur duyarız. Yapabileceğimize inanıyorsak kabul ederiz. Yapamayacağımıza inanıyorsak da affımızı isteriz. Bu güne kadar memlekete hizmet etme noktasında verilen görevden geri durmadım. Bundan sonra da durmam.”

Sayın Vekil başarılı bir siyasetçi

İl Başkanı Manav, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un 2019 seçimlerinde Pendik’ten Belediye Başkan Adayı olacağı yönünde söylentilerin olduğunun hatırlatılması üzerine şöyle dedi; “Bu konuda bir bilgim yok. Sayın Vekil başarılı bir siyasetçi. AK Parti’nin başarılı siyasetçilerinden bir tanesi. 4 dönem milletvekili seçilen 16-17 tane milletvekilimiz var. Sayın Vekil de bunlardan birisi. Bu Yılmaz Beyin siyaseten başarılı bir grafik çizdiğini gösterir. Böyle bir isteği de olabilir. Ancak ben ilk kez sizden duydum. Bu Yılmaz Beyin kendi tercihi ve Genel Merkezin de takdiridir”

Beklediğimiz bir şeydi

15 Temmuz’un önemine de değinen Manav, bir soru üzerine, CHP’nin anma programlarına katılmamasının beklendik bir davranış olduğunu söyledi. Manav; “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı ruhundan bir şeyler alamaması ve kontrollü darbe ifadeleri kullanması ve birilerin sözcülüğünü yapmasından sonra CHP yöneticilerin 15 Temmuz’un anlam ve önemini idrak edebildiklerini düşünmüyorum. Bu beklediğimiz bir şeydi. Geçtiğimiz yıldaki nöbetlerde de görmemiştik. Bunu vatandaşlar değerlendirecektir. Bu konuda fazla değerlendirme yapmak istemiyorum. Yöneticilerin kendi düşünceleri olabilir. Parti politikası olabilir. Ona karışmak saygısızlık olur. Onların iç meselesidir. Onların kendi programıdır. Bir şey diyemiyorum” diye konuştu.

Gençler kendilerini ispatladı

Manav; “15 Temmuzun önemi gerçekten çok büyük. Birilerinin beğenmediği Türk halkının devletine, milletine, bayrağına, demokrasisine, ezanına ve özgürlüğüne sahip çıkma anlayışı öyle şahlandı ki o gece bir uyanış oldu. Demokrasi ülkesiyiz diyen dünya devletlerine de tokat gibi bir cevap oldu. Demokrasiye nasıl sahip çıkılması gerektiğini gösterdik. Türk halkının bir dönüm noktasıdır. Bundan sonra bu millet bu tür hainlere pabuç bırakmaz. O gece gençler kendilerini ispatladılar. Kulağına küpe takmış, saçını uzatmış veya dövme yaptırmış denilen o gençler kendilerini ispatladılar. Bu hain girişimin birinci yıldönümünde tüm ülke genelinde etkinlikler gerçekleştirildi. İlimizde de birçok etkinlik yapıldı. Mümkün mertebe ilimizde düzenlenen 15 Temmuz etkinliklerine katılım sağlamaya çalıştık. Özellikle yürüyüşe katılım çok güzeldi. Bartınlı olarak gurur duydum. Hele hele İstanbul’da köprüdeki o insan selini görünce göğsü kabarmayan bir Türk yoktur. Allah tekrar bu millete öyle kötü günler yaşatmasın” dedi.

Hepsi alanında eğitimli insanlar

Yeni kabine ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Manav; “Allah yardım etsin. Görev alan herkese güç kuvvet versin. Bütün dünya üzerine gelirken Türkiye coğrafyasında idareci olmak kolay değil. Bu nedenle onlar için dua ediyoruz. Dediğim gibi değişim ve yenilenme esastır. Önemli olan bayrak yarışında bayrağı daha üst seviyelere taşımaktır. Gelenlerin gidenlerden bir üstünlüğü yok. Sayın Başbakanımız da aynı şeyi söylüyor. Ben olumlu görüyorum. Piyasalarında tepkileri de olumlu. Hepsi alanında eğitimli insanlar. İnsanlara hizmet etmek güzel. Bazen mutlu oluyorsunuz, bazen üzülüyorsunuz veya kızıyorsunuz. Bazen de çaresiz kalıyorsunuz. Ancak insanların önündeki dikeni kaldırınca yüzlerinde tebessümü görmek yetiyor. Benim ailemde siyasetçi hiç yok. İlk siyasetçi benim. İçimden geldiği gibi davranıyorum. Şu siyasette canımı yakan tek şey Bartın’da çok fazla iş talebi olması. Bu talepler karşısında insanların mağduriyetini giderememek beni çok üzüyor. Vicdanımı yaralayan tek husus iş konusudur” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535