• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

AK Parti’de İl Başkanlığı için temayül yoklaması yapıldı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Partide İl Başkanlığına aday olanlar arasında parti binasında temayül yoklaması yapıldı.
AK Parti’de İl Başkanlığı için temayül yoklaması yapıldı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından Partide İl Başkanlığına aday olanlar arasında temayül yoklaması yapıldı. İl Başkanı Hüseyin Manav’ın önümüzdeki genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıklaması üzerine yeni adaylar için yapılan temayül yoklamalarında büyük heyecan yaşandı. Teşkilat mensubu partililer İl Başkanı olarak görmek istedikleri isimleri yazmak için sandık başına gitti.

165 kişi oy kullandı

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan Başkanlığında ve gözetiminde yapılan temayül yoklamasında İl, İlçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları ile birlikte yaklaşık 165 kişi oy kullandı.

Sözlü görüşler de alındı

İl Başkanı, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanı, daha önceki milletvekilleri, eski il başkanları, belediye başkanları ve ilçe başkanları, İl Genel Meclis Başkanının sözlü görüşlerine başvuruldu. İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Disiplin Kurulu Üyeleri, Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Merkez İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Kadın Kolları İlçe Başkanları, Gençlik Kolları İlçe Başkanları da ankete katıldı. Temayül formunda 3 ismi belirtti. Tek ve iki ismin belirtildiği formların geçersiz sayılacağı belirtildi. Formlarda formu dolduran kişinin sadece partide ki görevi soruldu. Formlarda en fazla oy alan 3 isim AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak olan sözlü mülakatlara katılacak. Sözlü mülakatlar sonucu AK Parti Bartın İl Başkan Adayı belirlenecek.

8 aday yarıştı

AK Parti’de İl Başkanlığına aday olanların isimleri şöyle; “AK Parti’nin kurucu İl Başkanı Hasan Basri Nalbant, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Kalaycı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Yılmaz, İl Genel Meclis Üyesi Regaip Bayraktar, Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Gökser Candan, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz ve Belediye Meclis Üyesi Sanem Çöme Taşdemir.”

İstişare ve değerlendirmelerde bulundu

Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, temayül yoklaması öncesinde partililerle bir araya gelerek istişare ve değerlendirmelerde bulundu. Siyasetin bir geçim kaynağı olmadığını belirterek yeni oluşacak teşkilat yapısıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Turan, şunları söyledi: “Bugüne kadar İl Başkanlığında yapmış olduğu güzel hizmetler adına Başkanımız Hüseyin Manav ve ekibine teşekkür ediyorum. Siyaset temsil makamıdır, siz temsil makamında olduğunuz zaman belirli bir süre hizmet yaparsınız ve sonra başka arkadaşlara devredersiniz. Siyaset hiçbirimiz için bir geçim kaynağı değildir. Sürekli hayatımızın da parçası değildir.

Kırgınlık olmaz

Belirli dönemler vardır bu dönemler içeresinde, kader çizgisi içerisinde içimizden arkadaşlar milletvekili, bakan, il başkanı, belediye başkanı, belediye ve il genel meclis üyesi, gençlik ve kadın kolları başkanı seçilirler, yönetim kuruluna seçilirler. Bulundukları bölgeye güzel hizmetler sunarlar. Arkadan yetişen özellikle gençler vardır ve onlara yer açmak için makamı devrederiz. Bu süreç içerisinde kırgınlık ve dargınlık olmaz. Biz binlerce insanı idare eden ve milyonlarca insana hizmet eden bir hareketin temsilcileriyiz. AK Parti felsefesini ve düşüncesini içselleştiren insanlar makam verildiği zaman çok güzel, makamdan müsaade istenildiği zamanda o insanlardan olumsuz tavrı göstermesini beklemeyiz. Önemli olan AK Parti felsefesi ve zihniyetini içselleştirmek lazım.

4 tane İl Başkanımız görevi bıraktı

Ben bu manada yaklaşık 2002’den beri teşkilatlarda görev alıyorum. Şu anda da Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak 18 il ve 198 ilçeden sorumluyuz. Belki 90’a yakın ilçe başkanlarımız şu ve ya bu şekilde görevleri bırakacaklar. Bazı yerlerde de değişime ihtiyaç olduğu için görevlerini bırakacaklar. 4 tane İl Başkanımız görevi bıraktı. Belki önümüzdeki günlerde bazı İl Başkanlarımız da aday olmayacaklarını açıklayabilirler. İl Başkanlarımızdan hiçbir olumsuz serzeniş görmedik. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlçelerin de yaklaşık yüzde 98’inde çok makul bir anlayışla bayrağı devrettiler. Birkaç tane sorunlu arkadaş oldu artık onu da zamana bıraktık. İnşallah onu da çözeceğiz.

Önemli olan bu süreci sağlıklı bir şekilde götürebilmek

Bu dava ve bu hizmet içerisinde hareket edenler, davaya ne kadar sahip olduklarını ve ne kadar içselleştiklerini şu süreç içerisinde yaşadık. Başta Başkanımız ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Siyasette koltuğu bıraktığınız zaman alanı ve meydanı terk etmiyorsunuz. Geçmiş dönemlerde il başkanlığını bırakıp Meclis’te milletvekili olan arkadaşlarımız, belediye başkanı olan arkadaşlarımız var. Önemli olan bu süreci sağlıklı bir şekilde götürebilmek. Aday tespitinde bazı kriterlere dikkat ediyoruz. İl, İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi olacak arkadaşların kesinlikle kamu kuruluşlarında çalışmasını istemiyoruz. Bunlar il ve ilçeler içinde geçerli.

Yeni teşkilat yapısında görev vermeyeceğiz

Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve Muhtarları kesinlikle ana kademe başkanı, ilçe ve il yönetim kurulu üyesi yapmıyoruz. Bu arkadaşlarımız kendi alanlarında hizmetlerine devam etsinler. Kamuyla ihale ve ticari ilişkileri olanları kesinlikle ana kademe başkanı yapmıyor ve yönetim kurulu üyesi yapmıyoruz. Ticaretine orada devam etsin, hakkıyla almış olduğu bazı işleri kamuoyu farklı yorumluyor. İlçe başkanı oldu il başkanı oldu ihale aldı şeklinde yorumlanabiliyor. Olumsuz bir bakış ve anlayışa sebep oluyor. Kesinlikle bu arkadaşlara biz gerek kongrede gerekse oluşturacağımız yeni teşkilat yapısında görev vermeyeceğiz.

Yönetime girecek herkesin GBT’si sorgulatılıyor

Diğer bir konu il ve ilçe başkanları olanlar, yönetim kurulu üyeliğine girecek bütün arkadaşların GBT’lerini sorgulatıyoruz. Yani paralel yapıyla ilgilisi var mı yok mu? Geçmişte bir suça karışmış mı? Bütün bilgileri alıyoruz ve bir de son 6 yılın sosyal medyasını takip ediyoruz. Genel Merkez’de sosyal medyaya bakan özel bir birimimiz var. Burada facebook, twitter hesaplarına bakıyoruz eğer olumsuz bir şey varsa o arkadaşlara da ‘başka arkadaşlarımızla hizmete devam edeceğiz’ diyoruz.”

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535