• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

AK Partide Manav’ın koltuğuna şimdiden 6 isim talip oldu

İl Başkanı Hüseyin Manav’ın 6. Olağan Kongrede aday olmayacağını açıklamasının üzerinden çok geçmeden bu göreve talip olduğunu bildiren 6 isim de hizmet için yola çıktıklarını belirterek partililerden destek istedi. Yarışın sonucu merak konusu.
AK Partide Manav’ın koltuğuna şimdiden 6 isim talip oldu

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav’ın 2019 seçimlerinde milletvekili aday adayı olacağını, o nedenle 6. Olağan Kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından bu göreve şu ana kadar talip olanların sayısı 6’yı buldu. AK Parti’nin kurucu İl Başkanı Hasan Basri Nalbant, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Kalaycı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Yılmaz ve İl Genel Meclis Üyesi Regaip Bayraktar AK Parti Bartın İl Başkanlığı için aday olduklarını açıkladı.

Temayül yoklaması olacak

Adaylığını açıklayan isimler arasında İl Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sanem Çöme de sosyal medyadan ‘ben de adayım’ dedi. İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz’ın da adaylık için adı geçse de aday olup olmayacağı yönünde herhangi bir açıklama yapmadı. Sürecin en önemli aşamalarından biri temayül yoklaması olacak. Temayülün arından doldurulan formlar AK Parti Genel Merkezine gönderilecek.

3 ismin belirtilmesi gerekiyor

Temayül formunda 3 ismin belirtilmesi gerekiyor. Tek ve iki ismin belirtildiği formlar geçersiz sayılacak. Formlarda en fazla oy alan 3 isim AK Parti Genel Merkezi’nde yapılacak olan sözlü mülakatlara katılacak. Sözlü mülakatlar sonucu AK Parti Bartın İl Başkan Adayı belirlenecek. Partililer forma yazılacak 3 ismi adaylar dışından da yazabilecek.

Bartın halkına hizmet etmek istiyorum

İlk olarak aday adaylığını açıklayan isim AK Parti’nin kurucu İl Başkanı Hasan Basri Nalbant oldu. Nalbant şöyle dedi;  “2019 seçimleri ve 2023 hedeflerinde AK Parti'yi temsil edebilecek bir ekip kurmak, bu vesile ile Bartın ve Bartın halkına hizmet etmek üzere göreve talibim” dedi. AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Kalaycı da aday adaylığı ile ilgili açıklamasında; “İnşallah AK Parti layığını bulacaktır. Layık olan hangimizse ona bu görev verilecektir. Hizmet etmek istiyorum. Halk için ve Hak için bu yola çıktım.

Bartın halkına hizmet etmek üzere göreve talibim

 Ben partimizin kuruluş aşamasından başlayarak, her aşamada görev yaptım. Her seçimde teşkilatlarımızla birlikte partimizin başarısı için çalıştık. Dün olduğu gibi bugünde partimizin hangi kademesinde görev verilirse verilsin, benim için şereftir. Kuruluşundan bugüne tüm teşkilatlarda hizmet yapan ve AK Parti'ye sempati duyan tüm halkımızla beraber güzel bir dayanışma kurup, 2019 seçimleri ve 2023 hedeflerinde AK Parti'yi temsil edebilecek bir ekip kurmak, bu vesile ile Bartın ve Bartın halkına hizmet etmek üzere göreve talibim.”

Halk için ve Hak için bu yola çıktım

AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Kalaycı ise aday adaylığı ile ilgili açıklamasında; “Yaklaşık 6 aydır gündemde. Sayın İl Başkanımız varken benim ortaya çıkmamın doğru olmayacağını düşünüyordum. Başkanımız devam ettiği sürece aday olamayacağımı açıklamıştım. Başkanımız Pazartesi günü böyle açıklamayı yapınca istişarelerde bulunarak, aday olma kararına vardım. İnşallah AK Parti layığını bulacaktır. Layık olan hangimizse ona bu görev verilecektir. Ben Bartın’dan 25 yıl uzak yaşadım. 4 yıldır Bartın’dayım. Memleketinin özlemi duyan birisi olarak hareket ediyorum. Hizmet etmek istiyorum. Halk için ve Hak için bu yola çıktım” diye konuştu.

Partimiz için hayırlısı ne ise o olsun

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Yılmaz ise açıklamasında; “Uzun yıllardır siyasetin içerisindeyim. Çeşitli kademelerde görev aldım. İl yönetiminde de aktif görevlerde çalıştım. Amacım birlik ve beraberlik içerisinde partiyi daha ileriye taşımak. Adaylığı açıklayan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepsi birbirinden değerli partiye hizmet etmiş insanlar. Partimiz için hayırlısı ne ise o olsun” şeklinde konuştu.

Aynı hasiyetle devam edeceğim

Regaip Bayraktar da “Partideki arkadaşlarımız sağ olsunlar, beni aday göstermek istediler. Basınla paylaşmak istemedim. Temayül yoklaması yapılacak. Bunun neticesinde de genel merkezde değerlendirme yapılacak. Bize düşen bir görev olursa sonuna kadar mücadelemiz devam edecek. Olmasa da aynı hasiyetle devam edeceğimin bilinmesini isterim” dedi.

Daha büyük sorumluluklarla hizmet

Aynı zamanda Bartın Belediye Meclisi olan Avukat Sanem Çöme de “AK Parti ailesinde Bartın il yürütme kurulu üyesi ve AK Parti Belediye Meclisi üyesi olarak görev yapmaktayım. Görevim süresince üzerime düşen toplumsal sorumluluğumun gereğini büyük bir gayretle yerine getirmeye çalıştım. Bundan sonra partime ve davama daha büyük sorumluluklarla daha fazla hizmet edebilmek için AK Parti İl binamızda yapılacak temayül yoklamasında il başkan adayı olduğumu değerli teşkilatıma ve kamuoyuna saygıyla duyuruyorum. Rabbimin izni ile adaylığımı açıklamaktan duyduğum memnuniyeti sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

2009 yılından bu yana siyasetteyim

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu da İl Başkanı Hüseyin Manav’ın 6. Olağan Kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından İl Başkanlığı için aday adaylığını duyurdu. Eyüpustaoğlu; “Hüseyin Başkan 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde Milletvekilliğine aday olacağını söyleyerek, İl Başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Tabii bu açıklamanın ardından tabiri caizse bir İl Başkanlığı yarışı başladı. Ben de bu yarışın içerisinde olmam gerektiğini düşündüm. Çünkü 2009 yılından bu yana siyasette görev alıyorum. Bir gün ara vermeden AK Parti’de siyaset yapıyorum” dedi.

Nerede görev verilirse göreve hazırız

AK Parti’de teşkilat terbiyesi olduğunu belirten Eyüpustaoğlu; “Tabii gelinen süreçte temayül yoklaması yapılacak. Bu yoklamanın sonrasında da Genel Merkezimizde sözlü mülakatlar olacak. Bu mülakatlar sonucunda bir isim üzerinde karar verilecek. İnşallah partimiz için hayırlı olur. Kim seçilirse seçilsin AK Parti’nin bayrağını daha yukarıya taşımak için mücadele edecektir. Kazanan AK Parti olacaktır. Bu teşkilatın hizmetkarıdır. Nerede görev verilirse göreve hazırız. Tüm arkadaşlarımıza gönülden başarılar diliyorum. Kazanan arkadaşımızın arkasında dimdik duracağımızın sözünü veriyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535