• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Akıllı Sayaç Avantaj Sağlıyor

Bartın Belediyesi, zamandan tasarruf su gelirlerinin daha kolay tahsil edilebilmesi ve su israfını önlemek amacıyla mesken ve işletmelere monte edilmeye başlanan akıllı sayaçlarla çok sayıda su abonesine kullanım kolaylığı sağlanıyor.
Akıllı Sayaç Avantaj Sağlıyor

Bartın Belediyesi, zamandan tasarruf su gelirlerinin daha kolay tahsil edilebilmesi ve su israfını önlemek amacıyla 07.07.2010 tarihli Bartın Belediye Meclis kararı ile mesken ve işletmelere monte edilmeye başlanan akıllı sayaçlarla çok sayıda su abonesine kullanım kolaylığı sağlanıyor. Ön ödemeli akıllı sayaç sistemi abonelerine kontörlü su kullanma imkanı sunuyor. Elektronik kartlı su sayacı uygulaması sayaç okuma ve faturalandırma, su kesme-açma, sayaç sökme-takma gibi tüm işlemleri ortadan kaldırdığı gibi abonelere istedikleri süre ve miktarda su kullanma imkanı da sunarak, su tasarrufu konusunda ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca ön ödemeli kartlı su sayacı sayesinde Bartın Belediyesi su hizmetini ön ödeme ile verdiği için ödeme gecikmeleri ortadan kalktığı gibi, fatura takibi, borç ödeme, su kapattırma-açtırma işlemleri yaptırmak için harcanan zaman ve iş kayıplarının önüne geçiliyor.

%10 Daha Ucuza Kullanıyorlar

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, 43 bin 37 su abonesi bulunan Bartın Belediyesi’nin akıllı sayaçlar sayesinde binlerce aboneye fatura ve kullanma kolaylığı açısından çok daha avantajlı ve sıkıntısız su hizmeti sunulduğunu söyledi. Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “21 bin 612 abonemiz elektronik sayaç uygulamasından istifade etti. Akıllı sayaç kullanan vatandaşlarımız sayaçlarına önceden yükleme yaparak suyu hem tasarruflu, hem de bütçelerini sarsmayacak şekilde kullanıyor. Bu 21 bin 612 vatandaşımız suyu hem %10 daha ucuza kullanıyor, hem de 30 tondan sonraki su tüketimleri kademeli ücret tarifesine tabi olmuyor. Bu sayaç İnkumu tatil beldemizde yaşayan veya gurbetçi vatandaşlarımız gibi meskenlerini yılın belli ayları kullanıp aylarca geri dönme fırsatı bulamayanlar için de büyük bir avantaj sağlıyor.

Sayaç Kendini Kilitliyor

Akın; “Sayaç 30 gün su kullanılmadığında, herhangi bir arızaya karşı kendini kilitlemektedir. Yine sayaç normalden fazla düşük veya çok şiddetli bir debide uzun süre sürekli su kaybı yaşandığında otomatik olarak vanayı kapatarak kendisini kilitler. Kilit ilk etapta yüklenmiş kontör kartı gösterildiğinde tekrar açılır. Sayaç açıldığında bir süre sonra aynı sebeple tekrar kendini kilitlerse ancak yetkili tarafından açılabilir. Sayacın bir önemli özelliği de yangınlarda kontör bitse bile üzerindeki ilgili tuşa bir süre basıldığında devreye girerek 6 saat su verebilmesidir. Bu esnada kullanılan su bedeli daha sonra yüklediği kontörden düşülmektedir” dedi.

Vatandaş Mağdur Olmuyor

Akıllı sayaçlardan vatandaşların mağdur olmadığına dikkat çeken Başkan Akın “Mesai saatleri dışında, yani akşam 17.00 ile sabah 09.00 arasında kontör bitse bile sayaç su vermeye devam etmektedir. Yine kullanılan miktar daha sonra yüklenen kontörden düşer. Sayacın bu özelliği ile vatandaşlarımızın suyu kesintisiz kullanıp mağdur olmaları önlenerek bir sonraki gün sabah 09.00’a kadar tekrar kontör yüklemesine imkân sağlanmaktadır. Arıca Bartın Belediye binası önünde 1, Orduyeri Mahallesi’nde 1 ve Kırtepe Mahallesi Rüştiyeler Sokak’ta 1 adet olmak üzere 3 adet kioks ile vatandaşlarımız 24 saat su, emlak, ilan reklam, vergi ödemeleri ile su yükleme işlemlerini gerçekleştirebilmektelerdir” dedi.

Su Zayii Olmuyor

Akıllı sayaçların patlaklardan dolayı sızan, zayii olan sular yüzünden yüksek meblağlı faturalarından dolayı oluşabilecek mağduriyetleri önlediğini söyleyen Akın; “Akıllı sayaç kolaylığı sayesinde belediyenin su borçlarından dolayı icra takibi başlatarak vatandaşlarla karşı karşıya gelmesi önlenmiş olunuyor. Ayrıca vatandaşın patlaklardan dolayı sızan, kendilerinden habersiz zayii olan sular yüzünden yüksek meblağlı faturalarından dolayı mağdur olması önleniyor. Belediye olarak daha tasarruflu ve her yönüyle avantajlı bu akıllı sayaç sistemi için iki şirkete yetki verildi. Vatandaşlarımız bu özelliklere sahip sayaçları temin etmeyi taahhüt eden bu iki firmaya ait akıllı sayaçları inşaat malzemeleri satan dükkânlardan temin edebilirler” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535