• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor

Aldatmaz, mega projelerini açıkladı

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Y. Ziya Aldatmaz’ın merakla beklenen mega projeleri Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katıldığı proje tanıtım toplantısı ile açıklandı.
Aldatmaz, mega projelerini açıkladı

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz’ın merakla beklenen mega projeleri Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katıldığı Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlen proje tanıtım toplantısı ile açıklandı. Geniş katılımla gerçekleşen toplantıda Başkan Adayı Aldatmaz, Bartın’ı Kuzey’in yıldızı yapacak olan projelerini tek tek anlattı. Projelerini anlattığı sırada Bakan Pakdemirli’ye Bartın Irmağı Projesi başta olmak üzere ve diğer projeleri için destek sözü istedi. Başkan Adayı Aldatmaz’ın bu isteğine karşılık Bakan Pakdemirli, Bartın Belediyesi’nin kazanılması halinde tam destek sözü verdi.

Gece gündüz çalışıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı gerçekleştirdi. Milletin teveccühü ile 8’de 8’de yapacaklarına inandığını belirten Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “Biz 31 Mart yerel seçimlerinde gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, mahalle yönetimlerimizle, ilçe ve belde teşkilatlarımızla Bartın’da 8’de 8 yapmanın peşinde Sn. Cumhurbaşkanımıza, AK Partimize hizmet için gece gündüz çalışıyoruz. Bartın AK Parti teşkilatı ve AK Partili her bir kardeşimiz vatanına gönülden sevdalı, devletine ve milletine aşık, milli ve manevi değerlerinin ne kadar önemli olduğunu bilen, hizmet sevdalısı, Bartın’a sevdalı, yiğitlerin, gençlerin, hanımların, beylerin birlikte koşturduğu, kalplerin bir attığı büyük ve geniş bir teşkilat, geniş bir ailedir. Rabbimize hamd ve sena olsun ki bizi bu davada bir çakıl taşı yapmışsa bize bu şeref ve bu izzet yetecektir. Çünkü, biz halka hizmet hakka hizmet düsturunu bilen ve bu düstur ile yola devam eden neferleriz.

dsc00422-001.jpg

Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum

AK Parti’yi kuran başta liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bugüne kadar partimize emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bizler Bartın’ın sorunlarını iyi biliyoruz ve dersimize çok iyi çalışıyoruz. Yer altı yer üstü, çevreci, gelişmiş bir Bartın için projelerimiz hazır. Biz Bartın’a aşık, Bartın’a sevdalı, AK Belediyeciliğin nasıl olduğunu Bartın’ımıza göstermek istiyoruz. 1 Nisan sabahı itibarıyla da 8’de 8 yaparak yani 8 belediyenin sekizini de alarak Bartın’ımıza hizmet etmek istiyoruz. Bu imkanı kıymetli hemşehrilerimiz bize sunacaktır. Buna gönülden inanıyoruz. Projelerimizin her biri Bartın’a değer katacaktır. Şimdiden Bartın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Bartın’ı marka şehir yapacak projeleri tanıtıyoruz

İl Başkanı Kalaycı’nın konuşmasının akabinde kürsüye gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün buraya Bartın Belediye Başkan Adayımız Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’ın Bartın’ı marka şehir yapacak projelerinin tanıtımı ve belediye meclis üyelerimizin kamuoyuna tanıtımı için toplandık. Bu büyük coşku gösteriyor ki 31 Mart akşamı Bartın’da ak belediyeciliğin bayramını inşallah gerçekleştireceğiz. Bu coşku bunun işareti. Önümüzde kalan 36 günü çok iyi değerlendirerek bu başarıyı sizlerle sağlayacağız. Bu önemli günde bizleri yalnız bırakmayan Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye teşekkür ediyoruz. Yoğun programları arasında ekibiyle birlikte teşrif ettiler. Sayın Bakanımızın bu programda olması çok isabetli oldu. Bartın’ı marka şehir yapacak olan projelerimizin büyük bir bölümü Sayın Bakanımızın desteklerini alacağımız ve Bartın’ı Karadeniz’in bir yıldız kenti yapabilecek projelerdir. İnşallah Bartın halkı bu fırsatı bizlere verecektir. AK Parti olarak 2002’den buyana iktidardayız. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini milletimiz her zaman takdir etti. 31 Mart seçimlerinde de tercihini gönül belediyeciliğinden yana kullanacaktır. Bizler de belediye başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyelerimizle birlikte milletimizin desteğine layık olmak için, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

52581002_2175720312645701_8997851078032621568_n-003.jpg

8’de 8 yapacağız

Bartın’da tüm ilçe ve belde belediyelerimizi kazanarak, il merkezimizle birlikte 8’de 8 yapacağız. Belediyecilik AK Parti’nin işidir. Recep Tayyip Erdoğan’ın işidir. İstanbul’u yaşanabilir bir hale getiren Erdoğan Türkiye’de yenir belediyecilik anlayışını başlattı. O belediyecilik AK Parti iktidarını doğurdu. Milletimiz AK Parti’yi tek başına iktidar yaptı. Ancak milletimiz pişman olmadı. Bartın’da yüzde 50’lerin üzerine çıktık. Daha yükselteceğiz. Hiçbir ayrım yapmadan en ücra köylerimize hizmet götürdük. Büyük projelerle illerimizi tanıştırdık. Amasra tüneli, Kirazlı Köprü Barajı, Kışla Barajı, Bartın Üniversitesi yeni kampüsü, aile sağlığı merkezleri, Bartın-Kurucaşile arasında ki 5 tünel, 2 viyadük ve 10 köprüyü AK Parti olmasaydı yapabilir miydik? Bartın’da belediyecilik anlamında birçok sıkıntılar var. Çözülmemiş sorunlar var. Trafik, imar planı, çöp, ulaşım gibi sorunları inşallah AK Parti çözecek. Aldatmaz Bartın’ı aldatmayacak. Başkan Adayımız Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz tecrübeli bir arkadaşımız. Herkes bir bütünlük içerisinde hükümetin desteğini de arkasına alarak Bartın’ı hak ettiği noktaya hep beraber taşıyacağız. Ünümüzde 36 gün var. Elini sıkmadığımız hemşerimiz kalmayacak. Onlara projelerimizi anlatacağız. Şuan gidişat çok iyi. İnşallah önemli bir destekle bu işi başaracağız. 31 Mart akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda hep birlikte Bartın’ımızın bayramını kutlayalım. Sayın Bakanımıza Bartın’a göstermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Sayın Bakanımızın destekleriyle belediye başkanlarımızın gece gündüz çalışmasıyla projelerimizi başaracağız. Bartın ilimizi halkımızın yaşamaktan zevk aldığı huzur bulduğu bir şehir olacak inşallah. Projelerimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Teşviklerimize devam ediyoruz

Bartın’a heybesi dolu geldiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, müjdelerini sıraladı. Bakan Pakdemirli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın, bakanlık olarak üzerinde durduğumuz bir şehir. Bartın’ın ılıman iklimi tarım için çok uygun. Bartın’ın toprakları verimli ve elverişli. Bartın’daki sıkıntılarınızı da biliyoruz. Bakanlık olarak sizin bütün sıkıntılarınızı çözmek için buradayız. Buradaki tarım arazilerinin dağınık olması, arazinin engebeli olması ve makinalı tarımın zor yapılıyor olması işi zorlaştırıyor. Hakim sektörde tabi ki kömür ama tarımda göz ardı edilmemesi gerekiyor. Makinalı tarımın yapılamayışı da tarımda maliyeti artırıyor. Bartınlılarda tabi bunları görünce tarıma daha az bir gönüllü oluyorlar. Bartın’da da tarım sektörünü geliştirmeyi hedefliyor, teşviklerimize devam ediyoruz.

Bartın’a 386 bin fidan dikeceğiz

Bartın’da ormanla ilgili olarak 3 bin dekar arazide çalışma yaparak 386 bin fidan dikeceğiz. Ulus’ta 300 dekar alanda kestane bal ormanı kuracağız. Orman köylerinde yaşayan 75 aileye 1,5 milyon TL ORKÖY kredi ve hibe desteği sağlayacağız. 2019 yılında 5 köyde 500 dekar alanda 30 bin adet ceviz, ahlat, kestane, kuşburnu ve alış gibi fidanlar dikerek 3 yıl süreyle bunlara biz bakacağız, sonra üreticimize bunları ücretsiz olarak 49 yıllığına tahsis edeceğiz. Yine ağaçlandırma kapsamında 8 okul bahçesi, 5 ibadethane bahçesi, 7 mezarlık, 8 hastane ve sağlık ocağı bahçesi, 2 kilometre karayolu ve toplam 10 bin adet fidan dikeceğiz.

52584322_2175719535979112_3686491574004350976_n.jpg

Orman köylüsüne 25 milyon TL ekonomik katkı

Toplam 40 köyde bin 600 orman köylümüze 9 bin ton defne üretimi ile 25 milyon orman köylümüze ekonomik katkı sağlayacağız. Bartın-Kozcağız B Tipi Mesire Yeri Projesi Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Bartın’ın Amasra İlçesi ve Abdipaşa Beldesi ile güzergah üzerinde bulunan yerleşim yerlerinin 2055 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak üzere planlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu maksatla 4 milyon metreküp su biriktirme haznesine sahip Ilındır Barajını da yapacağız. Bartın’ımıza hayırlı olsun.

dsc00479-002.jpg

Türkiye’de ilk kez Bahçecik kaynağının önüne yer altı barajı yapılacak

Ayrıca da Bahçecik kaynağının önüne de 1 adet yer altı barajı yapacağız. Yeraltı barajı konusunda Türkiye’de bir ilk olarak Bartın’ımızı seçtik bu da Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun. Bin dekar arazi sulayacak Eldeş Göletini de yarıyı geçtik. Bu işimizi de yarıda bırakmayacağız, takipçisi de ben olacağım. Halkımız arasında TOKİ Köprüsü olarak bilinen Bartın Irmağı Köprüsünün de temelini attık. 46 milyon metreküp depolama hacmine sahip olan Kozcağız Barajında yüzde 90’a geldik. Bu baraj bittiğinde inşallah Bartın’da tamamen taşkınlardan korunmuş olacak. Bunun yanında 25 bin dekar alanı da sulamaya açmış olacağız. Bartın 6 tane ille birlikte IFAD Projesi içerisinde yer alıyor ama top şuan Bartın’da. Bartın bu100 milyon Euro’luk bu projeden daha fazla pay almanın çaresinde olmalı. Destek bizden çalışmak Bartınlıdan.

dsc00459.jpg

Buzağı, mazot ve gübre desteklemeleri ödemelerine başladık

Ulus İlçesi, Kumluca, Hasankadı, Arıt bölgelerinde arıcılık, Bartın genelinde meyvecilik başta ceviz ve kızılcık olmak üzere çilek üretimi, Abdipaşa ve Akçamescit Hayvan Pazarlarının modernizasyonu bu projeler sayesinde yapılacak. Ayrıca Ulus İlçesi Yukarıdere Köyünde uygulanacak olan yüzde 50 hibeli 150 Baş Damızlık Manda Yetiştiriciliği Projesi de Bakanlığımızca onaylanmıştır. Bu projenin tutarı 1,5 milyon TL. Yüzde 50 hibeli bu projede 700 bin lira destek sağlayacağız. Dün itibariyle (Cuma) buzağı, mazot ve gübre desteklemeleri ödemelerine başladık. Bu ödemelerden Bartın’da 5 milyon TL’ye yakın destekleme ödemesi alacaktır. Halk Elinde Anadolu Mandasının Islah Projesi 2019 yılı itibariyle Bakanlığımızca 5 yıl daha uzatılmıştır.

Çilek Festivaline davet ederseniz geliriz

Bartın fındık, sebze ve meyve üretimi ve seracılığın yaygın yapıldığı bir ilimizdir. Çiftçimizi desteklemeye devam edeceğiz. Hayvancılık desteklerinde de ilimize önem veriyoruz. Tabi bir de Bartın’ın çileği var. Çilek Festivaline davet ederseniz geliriz.  Yeni bir sisteme geçtik. Parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçtik. Bu sistemin boşluklarının doldurması, demokratik sistemin oturması lazım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde parlamenter sisteme oranla her partiye eşit fırsat var. Herkes gidecek vatandaşın kapısını çalacak, projelerini anlatacak. Ama şuanda başkanlık sisteminin iyi işlemesi, bu işin boşluklarının doldurulması, genç olarak demokrasimizin oturması için 2023’e kadar bu mühlet var. Bu yüzden oy oranımızın yüksek olması lazım. Bartın’da oyumuza bir oy mutlaka daha fazla eklememiz lazım.

Bartın’ı AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmamız lazım

Bartın AK Parti belediyeciliğiyle tanışamamış bir yer. Bu yüzden Bartın’ı AK Parti belediyeciliği ile tanıştırmamız lazım. Bunun adı sadece AK Parti belediyeciliği değil, eser siyasetidir. Memleketin bütün illerini dolaşıyorum, inanın diğer partilerin elinde 1 sayfa proje yok. Akıllarında, ezberlerinde bizim projelerden bir şey kalmışsa onları tekrar ederek oy dilenciliği yapıyorlar. 31 Mart gerçekten çok önemli. Tek tek, kapı kapı dolaşacağız. “Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, bu mesele milletin meselesi, bu mesele çocuklarının meselesi” deyip tek tek oy alacağız.”

Çok önemli projelerle yola çıkıyoruz

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Bartın Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz, projeleri tek tek anlattı. Bartın halkından destek isteyen Aldatmaz, şu ifadeleri kullandı; “Bartın’ı Kuzeyin Yıldızı ve Marka Kent yapacak. Mega Projelerimizin tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Her şey bir hayal ile başlar. Benim de denizi ile ırmağı ile ormanları ile yaylaları ile tarihi değerleri kavşak suyu ve insanları ile Kuzeyin Yıldızı olacak Bartın hayalim var. Şimdi hayallerimizi gerçekleştirme zamanı. Bana hayallerimi gerçekleştirme imkânı sağlayan,Başta Cumhurbaşkanım Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Son Başbakanım İstanbul büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım Bey’e, Bölge Eski Koordinatörümüz Sayın Ali Temur’a, Milletvekilim Sayın Avukat Yılmaz Tunç’a, rahmetli babama ve aileme, İl Başkanım Sayın Turhan Kalaycı ve Merkez İlçe Başkanım Sayın Dilek Acar başkanlığında tüm teşkilatımıza, proje ekibime sonsuz teşekkür ederim. Şimdi zaman hayallerimizi gerçekleştirme zamanı, şimdi zaman gelecek nesillere miras bırakma zamanı, şimdi zaman taşın altına elimizi koyma zamanıdır.Çok önemli projelerle yola çıkıyoruz.

Bartın Limanı Projesi

Birinci projemiz Bartın Limanı Projesidir. Bartın Limanı Bartın Belediyesi tarafından işletilen ve geliri belediyeye ait olan Türkiye’nin tek limanıdır. Limanımız Türkiye’nin tarımsal ürünleri ve kuru yük nakliyesinde, Karadeniz’e kıyısı olan özellikle Rusya limanlarına ihraç limanımızdır. Yük ve yolcu taşımacılığı çerçevesinde giriş çıkış gümrük kapısıdır. 480 metre rıhtım uzunluğuna sahip, 215 metre boyundaki, 8 metre derinliğindeki gemiler, limanımıza yanaşabilmektedir. Bu özellikleriyle limanımız Ro-Ro Taşımacılığına uygundur. Yapmamız gereken iş bir Ro-Ro iskelesi ile limanımızı Ro-Ro gemilerine uygun hale getirmektir. turistik yolcu giriş-çıkışı, silolar ve depolama sahaları, soğuk hava depoları, ürün ambalajlama birimleri kurulması ile Bartın Belediyesine ve Bartın ekonomisine katkı sağlayacak ve 300 kişi istihdam sağlayacağız. Bartın Limanı’na yapacağımız bir diğer projemiz ile dalgalardan enerji üreterek Bartın Belediyesi’nin ekonomik gelirine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

52696099_2175721229312276_5159442434844786688_n-001.jpg

İnkumu Tünel Projesi

Gözde sahillerimizden olan İnkumu şuanda bir köy statüsündedir ve ulaşımı dağ yolundan yapılmaktadır. Amacımız İnkumu’na bir tünel ile girişi sağlayarak hem ulaşımı kolaylaştırmak hem de İnkumu’nu Bartın’ın Mahallesi yapmaktır. Bu sayede İnkumu’nu 4 mevsim yaşanan bir yerleşime dönüştürmeyi ve Bartın’ı bir sahil kenti yapmayı hedefliyoruz. Mahalleye dönüşen İnkumu ile artacak olan trafik sorununa çözüm olarak tünel girişine 1000 araçlık otopark yapacağız. Belediyemizin sağlayacağı araçlar ile misafirlerimizin otoparktan İnkumu’na transferini sağlayacağız. İnkumu tünel girişi karşısına, Irmak üzerinde tasarladığımız marinalar ile deniz araçlarına yürüme mesafesinde ulaştıracağız. İnkum’unun sırtını dayadığı dağ eteğine yapacağımız seyir terası ve tasarladığımız yaşam alanları ile mahallemizi bir cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Projesi tamamlanan ve ihale aşamasındaki vilayete hizmet getirme birliği tarafından katı atık bertaraf tesisi yapılmaktadır. Vahşi depolama şeklindeki çöplüğümüzün doğaya geri kazandırılmasını planlıyoruz. Bu sayede fenere giden yolun turizme kazandırılmasını hedefliyoruz. İnkumu’nun mahalleye dönüşmesi ile birlikte ortalama 250 kişi istihdam sağlayacağız.

Bartın Irmağı Projesi

En önemli projemiz olan Bartın ırmağı projesi, ortalama 14 Km’lik kısmında deniz ile şehir merkezi arasında taşımacılık yapılabilen Türkiye’nin tek şehri Bartın’dır. Bartın belediyesi ve DSİ’nin ortak çalışmaları ile ırmağın temizlenmesi ve ıslahı, ırmağın denizden şehir merkezine kadar ulaşım yolu haline getirilmesi, ırmağın her iki yakasını halkımızın ortaklığı, devlet ve avrupa fonları, özel yatırımcıların bölgeye çekilmesiyle halkımızın, yerli ve yabancı turistlerin farklı kullanım amaçlarına hizmet edecek ekonomik, ekolojik, sürdürülebilir, sosyal projeler yapacağız.

Önemli tasarımlar olacak

Proje alanımızdaki tasarımlarımızda fuar ve sergi alanı, festival ve konser alanı, spor merkezleri, konsept otel çeşitleri/büyük kapasiteli otel / ırmak kenarı butik oteller, büyük ve küçük ölçekli konferans ve toplantı salonları, tematik bahçeler, yenilebilir peyzaj alanları (meyve bahçeleri), kamp alanları, çatı bahçeleri, dikey bahçeler, çim tepeleri, ırmağın 2 yakasını birleştiren bisiklet ve yaya köprüleri, çocuk eğlence merkezi, yürüyüş güzergâhları, park aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri, şarj üniteleri, ücretsiz internet noktaları, açık ve kapalı sanat üretim atölyeleri, yöresel ve modern el sanatları sergi alanları, açık ve kapalı müze alanları, restoran ve kafe alanları, büfe ve kiosk noktaları, sokak lezzetleri dükkânları, çok amaçlı alışveriş mağazaları, açık hava sinemaları, film ve dizi sektörü için ayrılan plato alanları, sahne sanatları merkezi, bisiklet yolları, bisiklet kiralama noktaları, turizm acentaları ve ofis alanları, oturma ve dinlenme alanları olacak.

Yalı Projesi

Kentimizin en önemli kaynağı olan Bartın ırmağı ile kent merkezi arasında köprü görevi gören Yalı projemizde;Irmak üzerinden çektirme gemileri ile gelen halkımızı, yerli ve yabancı turistleri kent merkezine yönlendirerek ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyoruz. Proje alanımızdaki tasarımlarımızda tarihi yansıtan objeler, oturma duvarları, açık ve yeşil mekânlar, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, bisiklet kiralama noktaları, bisiklet parkları, engelli rampaları, dinlenme alanları, büfeler, sergi alanları, el sanatları satış alanları, yemek satış alanları, güneş enerji panelleri, şarj üniteleri ve ücretsiz internet noktaları yer alacak.

whatsapp-image-2019-02-23-at-21.55.53.jpeg

Katlı Otopark, Yürüyen Merdiven, Sağlık Ocağı Projesi

Mevcutta bulunan Sağlık İl Müdürlüğü binasının, yeni yapılacak Devlet Hastanesine taşınması ile yapının bulunduğu alana katlı otopark yapacağız. 750 araç kapasiteli katlı otopark projemiz ile kent merkezindeki otopark sorununu çözerek trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz. Eski hava lokali binasının bulunduğu alana ekolojik bir bina tasarlayarak Kırtepe Mahallesi Sağlık Ocağı’nı bu binaya taşıyacağız. Proje alanının yanında bulunan merdivenleri sensörlü yürüyen merdivene dönüştüreceğiz. Yürüyen merdiven projemiz ile hem Sağlık Ocağına gelen hastalarımızın zorlanmadan gelip tedavi olabilecek hem yalı ile kent merkezinin bağını sağlayacak bir alan tasarladık. Yürüyen Merdiven Projemiz Bartın Kenti’nin çeşitli dik yokuşlarında da çözüm niteliğinde bir tasarımdır. Öncelikli alanlar belirlenerek etap etap yürüyen merdiven projemizi uygulayacağız.

Açık Kapalı Çarşı Projesi

Trafiğe kapalı hükümet caddemizde halkımızın alışverişini yaparken, yürürken dinlenebileceği oturma alanları, kırmızı caddenin aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri, şarj üniteleri, ücretsiz internet noktaları ve 4 mevsimi düşünerek yağmur ve güneşe duyarlı, açılır kapanır üst örtü tasarladık. Tasarladığımız üst örtülerle biriken yağmur suyunu planladığımız bir kanalizasyon sitemi ile yangın vanalarında kullanılabilir hale getirerek yağmur suyunu yönetmeyi hedefliyoruz. Tarihi geçmişe sahip olan Bartın çarşısı için tasarladığımız projemizi 3 ayrı cadde için etap etap uygulayacağız.

Cumhuriyet Meydanı ve Pazar Yeri Projesi

Tasarladığımız Cumhuriyet Meydanı’nda hem her yerden ulaşılabilen bir toplanma alanı hem de bir geçiş noktası olmasını hedefliyoruz. Cumhuriyet Meydanı’na konseptine uygun kent mobilyaları ile meydanın aydınlatmasını destekleyen güneş enerji panelleri, şarj üniteleri, ücretsiz internet noktaları yapacağız. Cumhuriyet Meydanı’nın arka tarafında mevcutta bulunan otopark alanı ve pazar yerine üst örtü, oturma alanı ve çeşitli düzenlemeler yapacağız.

Millet Bahçesi Projesi

Mevcuttaki fidanlık bölgemizde planladığımız “Bartın Millet Bahçesi” projemiz ile Bartın’da kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarını arttırmayı hedefliyoruz. Bartın Millet Bahçesi projemizde uygulanabilir, erişilebilir ve sürdürülebilir tasarım anlayışıyla, halkımızın sosyalleşebileceği rekreasyon alanları yapacağız. Fidanlık karşısında bulunan Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alana merkez cami, mağazalar ve katlı otoparkı içinde bulunduran bir yapı tasarladık. Tasarladığımız 2000 araç kapasiteli katlı otopark ile park sorununu çözerek trafik sorununu azaltmayı hedefliyoruz.

Tramvay Projesi

Bartın’da alternatif ulaşım türleri Bisiklet Yolları ve Hafif Raylı Sistemler ile halkımıza daha hızlı ve konforlu bir ulaşım hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Alternatif ulaşım türleriyle artan trafik sorununu da azaltmayı hedefliyoruz. Bartın kentinin tümünde planladığımız bisikletli yol ağı uygulamasını etap etap yapacağız. İlk etapta öncelikli alan olarak belirlediğimiz Çatmaca Aktıp - Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsü arasında gidiş - dönüş güzergâhında çift şerit olmak üzere toplamda 20 Km’lik bisiklet yollarını, bisiklet kiralama noktalarını, bisiklet parklarını ve yürüyüş yollarını yapacağız. Çatmaca Aktıp - Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kampüsü arasında gidiş - dönüş güzergâhında çift şerit olmak üzere toplamda 20 Km’lik Hafif Raylı Sistemleri planladık. Tramvay hattı üzerinde belirlediğimiz toplam 8 durakta üst geçitler ile güvenli yaya geçitlerini yapacağız.

Spor Kompleksi Projesi

Spor kulüplerinin kendi gelir kaynaklarını yaratarak kurumsal bir yapıya kavuşması hedefliyoruz. Geleneksel ve modern spor dalları, Bartın spor ve diğer spor kulüplerinin kullanabileceği, antrenman ve kamp yapabilecekleri modern bir yapı yapacağız. Proje alanımızdaki tasarımlarımızda sporcuların antrenman yapabilecekleri çim saha, açık ve kapalı aletli spor alanları, koşu ve yürüyüş yapılan tartan pist, restoran ve kafe alanı ve oyun alanları, açık ve yeşil mekânlar olacak.

Teleferik ve Aladağ Seyir Kulesi Projesi

Aladağ Seyir Kulesi ve Bartın Millet Bahçesi arasında teleferik hattı oluşturacağız. Teleferik projemiz ile hem ulaşım türüne alternatif sağlamayı hem de bölge turizmine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Teleferik projemiz ile istihdam sağlayacağız. Aladağ Teleferik İstasyonun arka tarafına konumlandırdığımız 360 derece seyir kulemiz ile halkımıza, yerli ve yabancı turistlere Bartın’ın en yüksek noktasından tüm kenti izleyebilecekleri bir mekân yapacağız. 360 derece seyir kulemizin üst noktasına tasarladığımız cam asansör ile

52854016_2175719835979082_5100567499892588544_n.jpg

Lokal Mahalle Projeleri

Bartın Kenti’nin 19 mahallesinde; mahallenin nüfusu, yaş grubu, cinsiyet dağılımları ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak her mahalleye özgün lokal projeler yapmayı hedefliyoruz. Bartın Kenti’nin eski zamanlarındaki çeşme başı sohbetlerini tekrar mahallelere kazandırmak amacı ile tasarladığımız çeşmelerin yanına oturma duvarları yapacağız. Her mahalleye çocuk oyun alanları, cep parkları, yağmur bahçeleri, hobi bahçeleri gibi lokal projeler yapacağız. 100 - 200 metrekare kapalı ortak kullanım alanları yapacağız. Bu yapılarımızın her mahallenin ihtiyacına göre kullanılmasını, kreş, taziye evi, toplanma merkezi, özel günlerin kutlanması gibi amaçlara hizmet etmesini hedefliyoruz.

Evimiz’in Sosyal Projeleri

On bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayında 30 gün halka açık iftar ve sahur çadırı hizmetimiz olacaktır. Bartın’ımızın tarihine sahip çıkmak için, Bartın’ımıza gençlerimizden yerel turist rehberleri kazandıracağız. Çocuk parklarına kamera güvenlik sisteminin kurulması ile Bartın Belediye’si internet sitesi ve mobil vatandaş uygulaması üzerinden vatandaşlarımızın çocuk parklarını 7/24 izleyebilmesini sağlayacağız. Kadınlarımızın istihdamının artırılmasına destek sağlamak için, mahallelerimizde çocuklarımızın eğitimlerine olumlu katkı sağlayacağımız bakım evleri, kreşler açacağız. Engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın belediye bünyesinde kuracağımız Beyaz Masa’ya erişimlerini sağlayarak, hastane randevularına belediye araçlarımız ile “evinin kapısından hastaneye” ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacağız. Yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerine yerleştireceğimiz Acil Çağrı Butonu sayesinde Beyaz Masa ile hızlı ve kolay iletişime geçmesini sağlayacağız. Yaşlı, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın evlerinin temizlenmesi sorumluluğunu belediye olarak üstlenip, kuracağımız ekipler ile bu hizmeti sağlayacağız.

52584322_2175719535979112_3686491574004350976_n-002.jpgEngelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte 3 gün tatil imkanı

Engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın kişisel bakım ihtiyaçları mahallenin berber ve kuaförleri tarafından sağlanacak, belediye hizmetlerimiz kapsamında desteklenecektir. Engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte 3 gün İnkumu Belediye Evlerinde ücretsiz tatil imkânı sunulacaktır. Belediye başkanı maaşımı ve belediye gelirlerinden kaynak oluşturarak, üniversite gençlerimize burs imkânı sağlayacağız. Vatandaşımızın cenaze işlemlerinde gerekli ihtiyaçların tümü Belediyemiz tarafından ücretsiz olarak karşılanacaktır. 5-15 yaş grubundaki öğrencilerimize belediye imkânlarımızla, özgüveni gelişmiş özsaygılı gelecek nesiller yetişmesine katkı sağlayacak, eğitimleri-kursları(hafıza teknikleri, robotik kodlama, web tasarım, veri madenciliği, geri dönüşümden materyaller, mühendislik atölyeleri, sanat atölyeleri, kişisel gelişim eğitimleri, yabancı dil kursları vb.) açacağız. Bartın Belediyesi Sosyal Market hizmeti kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza belediye olarak gıda, temizlik malzemeleri ve kıyafet desteği sağlayacağız. Sosyal Market kartına sahip olan vatandaşlarımıza iş imkânı sunarak, aile ekonomilerini sağlamalarına destek olacağız. Ev ve iş yerlerinde kullanılan evsel yağ atıklarından, geri dönüşüm kapsamında sıvı deterjan imalatı yapılacaktır. Bu deterjanlarımız Sosyal Market’te ihtiyaç sahiplerine sunulacaktır.

Aile ekonomisine katkı sağlayacaklar

Çevre kirliliğini ve trafiği önleyecek aynı zamanda sağlıklı yaşam için katkı oluşturacak Bisiklet Parklarını şehrin birçok yerinde hizmete açacağız. Vatandaşlarımızı, her kesimden insanın faydalanabilmesi için ücretlerin mümkün olduğunca düşük tutulacağı ve kartlı sistem ile çalışan Bisiklet Parkları ile şehrin birçok yerine yerleştirilecek sağlıklı ve çevreci ulaşım ile buluşturacağız. Belediyemiz bünyesinde KOSGEB İŞGEM(İş Geliştirme Merkezi) kurulacaktır. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi desteği ile meslek edindirme kursları hizmeti düzenlenecektir. Kurslardan çıkan her bireyin, ürettiği ürünleri ücreti karşılığında Bartın Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilecektir. Evde olan ev hanımları da bu fırsatla aile ekonomilerine olumlu yönde katkı sağlayacaklardır. Bartın Belediyesi ürünlerin satış ağını ve pazarını oluşturarak sürdürebilirliğini sağlayacaktır.

dasdasd.jpg

Sokak hayvanlarına sahip çıkacağız

Hayvan barınağı(kedi, köpek) hizmetini, Bartın Valiliği Uğurlar Köyüne 19 dönüm arazi üzerine yapmaktadır. Bartın Belediyesi olarak bizim üzerimize ne görev düşerse doğanın dengesini bozmadan, üstleneceğiz. Atık dönüşümüne de katkı sağlayacak olan şehrin birçok yerine yerleştireceğimiz pet şişe karşılığında mama veren Mama Kumbaraları ile sokak hayvanlarımıza da Belediye olarak sahip çıkacağız. Bartın’ımızı marka kent yapma yolunda, Burası Bizim Evimiz Meclislerinin katkı sağlayacağı çözüm ve projelere Bartın Belediyesi olarak tam destek verip, bu yolda birlikte yürüyeceğiz.

Halkından tam destek istiyorum

Burası bizim evimiz düsturu ile çıktığımız bu yolda Belediye işi gönül işi anlayışı ile hazırladığımız projelerimizi sizler ile paylaştık. Altyapı, sıfır atık projesi, parklar, kaldırımlar, içilebilir su, yollar, bahçeler, çeşmeler, ışıklandırmalar, otobüs durakları ve devlet eli ile gerçekleştirilen hizmetler tabi ki belediyeciliğimizin asli görevleridir. Ben iktidar ve yerel yönetimin uyumu ile asıl hedefimiz olan Bartın’ımızı Kuzeyin yıldızı ve marka kent yapabilmek için Bartın halkından tam destek istiyorum. 31 Mart Bartın’da yeni bir günün başlangıcı olacaktır. 1 Nisandan itibaren tüm Bartın’ın belediye başkanı olarak halkımıza hizmet etmek için karşınızda olacağıma inanıyorum. Ben değil biz diyen belediyecilik anlayışıyla çıktığım bu yolda hepinizi sevgi, saygı ve muhabbet ile selamlıyorum. Toplantımız hayırlara vesile olsun. Hepiniz Allaha emanet olun.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535