• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 27 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Ali Düşmez 'den Bartınspor'u yakından ilgilendiren açıklama

2022-2023 sezonu Bölgesel Amatör Lig maçlarının sona ermesinin ardından bir kez daha 4.Lig gündeme geldi. BAL liginde mücadele eden Bartınspor 4.lig’in kurulması yönünde karar alınmasını bekliyor.
Ali Düşmez 'den Bartınspor'u yakından ilgilendiren açıklama

Bölgesel Amatör Lig yerini 4. Lige bırakıp bırakmayacağı konusu spor kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Kurulduğu ilk günden bu yana tartışma konusu olan Bölgesel Amatör Lig, özellikle farklı statüsüyle sürekli eleştiri konusuydu.

Bölgesel Amatör Lig'de sezonun sonuna gelinirken gelecek sezon ile ilgili değişiklik iddialarının ardı arkası kesilmiyor.

Bölgesel Amatör Lig'de sezon başındaki statüye göre grup birincileri Play-Off oynayarak 3. Lig'e çıkması gerekiyorken bu statüde değişikliğe giden TFF Grup birincilerinin direk TFF 3. Lig'e yükseleceklerini duyurmuştu. Önce ki gün ortaya atılan bir iddiaya göre de Bölgesel Amatör Lig'in yerine TFF 4. Lig kurulacağı söylendi. Sosyal medyada 'Bölgesel Amatörün Sesi' adlı hesabın yaptığı paylaşımda Bal’ın komple kaldırılacağı ve 4. Lig'in kurulacağı iddia edildi.

"BAL'IN KOMPLE KALDIRILMASI"

Önceki gün sosyal medyada Bölgesel Amatörün Sesi adlı hesabın yaptığı paylaşım tüm BAL takımlarını heyecanlandırdı. 13 yıldır BAL liginde mücadele eden Bartınspor 4.ligin kurulması yönünde kararın çıkmasın bekliyor. Bartın spor Yönetimi TFF 4.Lig kurması halinde profesyonel ligde mücadele edecek bir kadro oluşturarak bu kez bir üst lige çıkmak için çaba harcayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig adı altında tüm illeri kapsayacak şekilde uygulanan Deplasmanlı Bölgesel Amatör Lig’in akıbetiyle ilgiyi ortaya çok önemli ve ciddi bir iddia atıldı. Sosyal medyada, birkaç gündür dolaşan tüm Bölgesel Amatör Lig sayfalarında dönen ve artık dilden dile dolaşan bu iddia, Bölgesel Amatör Lig’in kaldırılıp yerine uzun zamandır üzerine çalışmaların yapıldığı hatta taslağı bile hazır halde olan 4. Ligin kurulacağı yönünde.

Sosyal medyada Bölgesel Amatör Lig sayfalarında dolaşan 4.ligin kurulması an meselesi. Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu toplantısı ve tüm Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkanlarının katılacağı Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) toplantısında günden konusu olacağı yönünde gelen haberler arasında.

2022-2023 sezonunun hemen ardından yeni sezona dair toplantı organize eden Amatör İşler Kurulu ve TASKK, Bölgesel Amatör Ligi geçmişten günümüze tüm detaylarıyla masaya yatırıp ele alacağı öğrenildi.  Toplantıda, Bölgesel Amatör Ligin tamamen kaldırılıp yerine 4. Ligin kurulması ilk gündem maddesi olacak.

Alt lig olarak lanse edilen TFF 2 ve 3’üncü Lig gibi profesyonel bir statüye sahip olacak 4. Lig, kulüplerin mali yapıları göz önünde bulundurularak gruplara bölgesel olarak ayrılacak. Böylelikle uzak mesafe deplasmanlarının önüne geçilip zaten maddi yönden büyük problemler yaşayan kulüplerin ekonomik açıdan daha fazla sıkıntı içine girmemeleri sağlanacak.

Ali Düşmez açıklamasında açık kapı bıraktı

4.Ligin kurulup kurulmayacağı henüz netlik kazanmazken TFF Başkan Vekillik görevini yürüten Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı Ali Düşmez İstanbul’da oynanan bir 2.lig maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

ASKF İl başkanlarının yaptığı toplantı sonunda en son kararı TFF yönetim kurulunun vereceğini belirten TFF Başkan vekili Ali Düşmez, Türk sporuna katkı vermeyen hiçbir şeyin arkasında olmayacaklarını söyledi. İyi karar verilmesi gerektiğini belirten düşmez, sosyal medyada 4.ligin kurulacağı yönünde haberlerin dolaşması ile ilgili gelen soruyu yanıtladı. Ali Düşmez, “ TFF internet sayfasında yer almayan hiçbir habere inanmayın. Biz çadır devleti değiliz. Türk spor için bir şey olacaksa biz buna hayır demeyiz. ASKF Başkanlar toplantısında bir karar çıkarsa ben bu kararı TFF’ye götüreceğim. İyi bir karar olması lazım. Bu karar yazboz tahtası olmaması lazım. Resmi ağızdan bir şey çıkmadığı takdirde hiçbir habere inanmayın. TFF’de çıkan karar yayınlanır” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535