• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Amasra'da Peygamber Aşıkları Salona Sığmadı

Amasra İlçe Müftülüğü’nün düzenlediği Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerinde Peygamber aşıkları salona sığmadı. Amasra Kapalı Spor Salonu‘nda gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan konuşmacı olarak katıldı.
Amasra'da Peygamber Aşıkları Salona Sığmadı

17 Nisan Pazartesi günü(Bugün) başlayan ve bir hafta devam edecek olan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında  Amasra İlçe Müftülüğü tarafından Amasra Kapalı Spor Salonu‘nda'Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan davet edildi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş gerçekleştirdi. Karataş, konuşmasında; “Amasra İlçe Müftülüğümüzün organize ettiği Hz. Peygamber ve Güven Toplumu temalı konferansımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum. Allahın selamı rahmeti ve bereketi hepimizin üzerine olsun. Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğum yıldönümünü Kutlu Doğum Haftası adı altında çeşitli etkinliklerle kutlamaktadır. Bunun amacı; Âlemlerin sultanını anmak, daha iyi anlamak ve kitlelere anlatmaktır. O'nun (sas) Allah katından getirdiği evrensel mesajlarla insanımızı ve insanlığı buluşturmaktır. Son yıllarda DİB kaybolmaya yüz tutmuş insani ve İslami değerleri gün yüzüne çıkarmak için bir tema belirleyerek Kutlu Doğum Haftası boyunca bu tema etrafında insanımız nezdinde bir farkındalık oluşturmaktadır. Bu yılki Kutlu Doğum Haftamızın teması Hz. Peygamber ve Güven Toplumu olmuştur” dedi.

Peygamberimizi model aldılar

Karataş; “Güvenilirlik, Peygamberimiz (sas) in en belirgin özelliğidir. O (sas) gençliğinden itibaren güvenilirliliği ile tanınmış, bu nedenle kendisine güvenilir Muhammet anlamına gelen Muhammed'ül Emin denilmiştir. Kur'an-ı Kerim bize âlemlerin sultanını "üsve-i hasene" en güzel örnek olarak tanıtır. Onun için Peygamberimiz (sas) her şeyden önce bizim için hayatın her alanında güvenilir bir insan, güvenilir bir eş güvenilir bir baba, güvenilir bir arkadaş güvenilir bir dosttur. O, akrabaya, komşuya, muhatap olduğu insanlara, kadınlara, erkeklere, yaşlılara, gençlere ve çocuklara kısaca toplumun her kesimine güven veren emin bir insandır. Peygamber efendimiz oluşturduğu Medine İslam toplumunu da güven temeli üzerine bina etmiştir. O'nun arkadaşları, ashab-ı kiram da güvenilir insan ve güven toplumu oluşturma konusunda Peygamberimizi model almışlardır. Kendilerini Hadim-i İslam olarak tanımlayan ecdadımız da sevgili Peygamberimizin yolundan giderek oluşturdukları toplumlarda güven ve emniyetin temsilcileri olmuş, dost ve düşman herkesin güvenini kazanmışlardır. İstanbul'un fethi öncesi Bizanslıların: ‘Bizler Kardinal'in külahını görmektense Türk'ün sarığını görmeği tercih ederiz’ demeleri bunun en güzel örneğidir” diye konuştu.

 Kutlu Doğum Haftanızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum

Karataş; “Bu gün dünyamız adeta güven bunalımı yaşamakta, İslam beldeleri tarumar edilmekte; can emniyeti, mal emniyeti, nesil emniyeti, din emniyeti ve akıl emniyeti adeta ayaklar altında sürünmektedir. İnsanların kendi elleri ile yaptıkları yüzünden denizde ve karada fesat meydana gelerek tabiatın ekolojik dengesi bozulmaktadır. Müslüman'ın görevi ise içerisinde yaşadığı toplumu ve dünyayı imar etmektir, güvenli kılmaktır. Sözlerimi O söz sultanının bir hadisi ile bitiriyorum: " Müslüman elinden ve dilinden diğer insanların güvende olduğu kimsedir.'' Dolayısıyla başta anne babamız olmak üzere eşimiz, çocuklarımız, komşularımız ve beraber bir arada yaşadığımız insanlar bizim elimizden ve dilimizden güvende oldukları zaman, onları dillerimizle incitmediğimiz, gönüllerini kırmadığımız zaman onlar için emin ve güvenilir kimse olmuş oluruz. İşte o zaman güven toplumu oluşturabiliriz demektir. Rabbim bizlere bu neticeyi elde edebilmeyi bunun için çalışıp gayret göstermeyi nasip eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle huzurlarınızdan ayrılırken Kutlu Doğum Haftanızı en içten dileklerimle tebrik ediyor, dünyamızın imarına, emniyet ve güvenine vesile olmasını Yüce Rabbimde niyaz ederim” şeklinde ifade etti.

Güzel bir insanı Amasralılarla buluşturuyoruz

Karataş’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen İl Müftüsü Mahmut Gündüz; “Programımıza hoş geldiniz. Sadece selamlama yapıp yerime geçeceğim. Bugün gerçekten işin ehli, gönüllere ulaşan bir güzel insanı Amasralılarla buluşturuyoruz. Kıymetli hocam bizim büyümüz. Gerçekten cami kürsülerinde ve televizyon ekranlarında yüzlerce insana hitap etmiş, kim bilir nice insanların hidayetine vesile olmuştur. Bu açıdan kıymetli hocamıza bizi kırmayıp, programımıza icabet ettiği için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzel insana her daim ihtiyacımız var. Allah uzun ömürler versin. Bir teşekkürü de İlçe Müftülüğümüz hak ediyor. Bu programın hazırlanmasında emeği olan İlçe Müftümüze ve personeline teşekkür ediyorum. Sizlere de programa katıldığınız için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Şefkat, merhamet ve muhabbetle görevliyiz

Son olarak kürsüye gelen Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan ise; “Kur’an geleli şu kadar yüzyıl oldu, birisi çıkıp da Kur’an şöyle söylüyor da, ilmin aydınlığından o demode oldu diyemiyor. Kur’an güzel sözleriyle, manasıyla bir mucize. Kur’an yaşayan bir mucizedir. Diyanet işleri başkanlığı bu sene temayı çok güzel seçmiş. Efendimiz, ‘Allah’a yemin ederim iman etmedikçe Cennet’e giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız; selamlaşınız, tokalaşınız, hediyeleşin, birbirinizi seversiniz. Benim için birbirini ziyaret edenleri sevmek bir görevdir’ Ne kadar önemliymiş insanların birbirini sevmesi. Allah tarafından sevilmeyi arzu ediyorsan, birbirini seveceksin. Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz. Sevgi ile bakır altın olur, zindan saray olur, viran ümran olur, karanlıklar aydınlık olur, acılar tatlı olur. Rahman olan Allah’ın kuluyuz, şefkat, merhamet ve muhabbetle görevliyiz” dedi.

Amasra cennetti hatırlatıyor

Amasra ilçesi için ‘Cennetti hatırlatıyor’ ifadesini kullanan Nursaçan; “Amasralılar İslam’ın şartı kaçtır? İslam’ın şartı 5’tir değil mi? Başka yerlerde 5 Amasra’da 6’dır. Nereden çıkıyor bu diyebilirsiniz. Neymiş o? O da şükür. Bu kadar güzellik bir aradan. Cenneti hatırlıyor insan. Bu kadar nimete şükür. Peygamber Efendimizi sevmek yetmez. Efendimizin ahlakıyla ahlaklanalım. Onu örnek alalım. Bartın’da İl Müftülüğü tarafından düzenlenecek olan programa katılacağız. Bu nedenle buradaki sohbetimizi dua ile kapatalım” diye konuştu. Konuşmasının akabinde Nursaçan, duada bulundu.

Protokol üyelerine gül taktim edildi

Yapılan konuşmaların akabinde Nursaçan, Amasra İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’a hediyeler taktim etti. İlçe Müftüsü Rıdvan Karataş ise protokol üyelerine gül taktim edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535