• BIST 8718.11
  • Altın 2240.946
  • Dolar 32.3295
  • Euro 35.1655
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

ASKF Başkanı Altınçubuk 8. dönem için kolları sıvadı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Turgut Altınçubuk, 8 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’da Belediye Cep Sinemasında kongreye gideceklerini belirterek, güven tazeleyip göreve devam etmek istediğini söyledi.
ASKF Başkanı Altınçubuk 8. dönem için kolları sıvadı

2001 yılında ASKF Başkanı seçilen, federasyonu kurucu başkan Cevdet Ömeroğlu ile birlikte kuran, Ali Kıral ve Mehmet Yay’dan sonra 4. başkan olarak göreve gelen ve üst üste 7 dönemdir başkanlık yapan aynı zamanda Okulak Mahallesi Muhtarlığı görevini de sürdüren Altınçubuk, daha yapması gereken işler olduğunu ifade etti.

Bartın’da spora katkı sağlamayı sürdürmek istiyorum

Altınçubuk; “3 yılda bir yapılan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurul Toplantısı 8 Ağustos Cumartesi günü saat 15.00’da Belediye Cep Sinemasında gerçekleştirilecek. Kongrede 25 spor kulübünü kapsayan 90 delegemiz oy kullanacak. İlk kongre toplantısında çoğunluğun sağlanabilmesi için 46 delegenin katılması gerekiyor. Genel Kurul Toplantımız hayırlara vesile olsun. Tabii görevde uzun süre kalınca bana “koltuk sevdası var” diyorlar. Benim öyle bir düşüncem yok. Bu göreve talip olmamdaki amacım sporu ve futbolu sevmemdir. Görevimi büyük aşkla ve heyecanla yapıyorum. Amatör kulüplerimize faydalı olabilmek için 7 dönemdir var gücümle çalışıyorum. 20 yıl da Bartıngençlikspor Kulüp Başkanlığım var. Sporla uzun yıllardır iç içeyim. Spor benim artık yaşam biçimim oldu. Nasip olursa, camiamızın destekleri devam ederse görevime devam etmek istiyorum. Güven tazeleyip Bartın’da spora katkı sağlamayı sürdürmek istiyorum. Bunun niçin yeniden adayım” dedi.

Önemli yatırımların takibini yaptık

Altunçubuk; “Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu 04.10.1994 tarihinde ilimizdeki Amatör Futbol Takımlarının katılımları ile Dernekler Kanununa göre kuruldu. ASKF’nin Bartın’da kurucu üyelerinden bir tanesiyim. İlimizdeki Spor Kulüplerinin üst kuruluşu olarak Federasyonumuz, Federasyonumuzun üstünde Konfederasyon şeklinde örgütlenmiş olan Federasyonumuza ilimizde üye kulüp sayısı 25’e ulaştı. Cevdet Ömeroğlu (1994–1997), Alaattin Kıral (1997–1999) Mehmet Yay (1999–2001) yılları arasında başkanlık görevini yürüttüler.2001 yılından buyana da ben görev almaktayım. Önemli hizmetler yaptık. Önemli yatırımların takibini yaptık” diye konuştu.

Ben göreve geldiğimde ASKF’nin oturacak sandalyesi yoktu

Altınçubuk, gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili şu ifadeleri kullandı; “İlk göreve geldiğimizde ASKF’nin hiçbir şeyi yoktu. Oturacak sandalyesi dahi yoktu. Ancak şimdi Bartın ASKF'nin tüm ekipmanları mevcut. 2001 yılında alt liglerde mücadele edilmiyordu. Alt ligleri kurmak Bartın ASKF’ye nasip olmuştur. Tabii o dönemler sporcu sıkıntısı yaşanmıyordu. Ancak gün geçtikçe bu sıkıntı görülmeye başladı. Birbirimizden transferler yaparak, takımları tamamlamaya çalıştık. Zamanla bu da tıkandı. Geçmişte futbola meraklı gençlerimiz vardı. Takımlarımız futbolcu sıkıntısı çekmiyordu. Şimdi günümüzde gençlerimiz antrenman sahalarının yerine internet kafeleri tercih ediyorlar. Yani geçmişten buyana gençlerimizin yerini bir türlü dolduramadık. Takımlarımız teknolojiye yenik düşüyor. Gençlerimiz spor yerine bilgisayar başında vakit geçirmeyi tercih ediyor. Belli bir yaşa geldi mi de geçim derdine düşüyor. Şimdi takımlarımız hep üniversite öğrencisi ağırlıklı. Bartın’da üniversite olmasa kulüplerimiz sahada mücadele edecek sporcu bulamayacaklar. Tabii bu sorunun yanı sıra maddi sıkıntılar çeken kulüplerimiz de var. ASKF olarak bizim takımlarımıza direkt nakdi destek verme şansımız yok. Federasyonumuzun maddi durumu güçlü olsa kulüplerimizin tamamına yardım yapılır. Ancak bu mümkün değil. Biz kulüplerimizin malzeme ihtiyaçlarının karşılanması ve bazı sıkıntılarının çözümü noktasında destek olabiliyoruz.

Malzeme ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz

Kurumlarımızın desteğiyle tişörtler, antrenman topu ve su yardımı yapıyoruz. Şunu da belirteyim 2006 yılında İl Özel İdaresi’nden bol miktarda malzeme talebinde bulunduk. Önemli ekipmanların kulüplerimize verilmesini sağladık. Bu yardımların 2006 yılından buyana devam etmesini sağladık. Yeni sezon için de ödeneğimiz çıktı. Tüm kulüplerimize bu yardımlar yapılacak. Salon sporlarıyla uğraşan kulüplerimiz de destekten faydalanabilecek. Dediğim gibi ufak tefek aksaklıkları gidermelerinde yardımcı oluyoruz. Her türlü malzeme ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz. Diğer ihtiyaçlarını kulüplerimiz kendi çabalarıyla gideriyorlar. Ben kulüp başkanlarımızı gerçekten tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Bu kadar sıkıntılar içerisinde kulüplerin ayakta kalmalarını sağlıyorlar. Tabii kulüplerimize desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a, ilçe ve belde belediye başkanlarımıza, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin’e, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun’a ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Çamurun için ayakkabılar kaybolurdu

Ömer Tepesi 1 nolu futbol sahasının ilimize kazandırılması için çok kapı aşındırdık. Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın bu alanı amatör spor kulüpleri için saha yapılmak şartıyla Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne devretti. Burada Sayın Başkanımıza teşekkür etmek gerekiyor. Büyük fedakarlık yapıp, bu alanı amatör spor kulüplerine verdi. Burada toprak saha vardı. Bu sahada malzemelerimiz çabuk eskirdi. Çamurun için ayakkabılar kaybolurdu. Ayakkabıları bulamazdık. Hal böyle olunca kulüplerimden aldığım yetkiyle Sayın Milletvekilimizin peşini hiç bırakmadım. Defalarca yüzüne söyledim. Telefonda söyledim. Basın yoluyla dile getirdim. Bakana ilettim. Gelinen süreçte bu alan modern bir sahaya kavuştu. Buraya bu önemli yatırımın yapılması noktasında gerekli takibi yaptık. İşin peşini hiç bırakmadık. Sayın Milletvekilimizi bıktırdık desem yeridir. Yine ilçe ve beldelerimiz de spor yatırımlarının yapılması noktasında talep ve isteklerimiz oldu. Sağolsunlar kulüplerimizin saha taleplerine kulak verildi. İlçe ve beldelerimizde modern sahalarımız var.

2 nolu saha da yapılacak

Son olarak da Ömertepesi mevkiinde amatör spor kulüplerinin büyük bir ihtiyacı olan ikinci saha talebimizi iletmiştik. Bu talebimizle ilgili de Sayın Milletvekilimiz müjdeyi verdi. Saha için 3.5 milyon TL ödenek ayrıldığını duyurdu. Spor kulüplerimize hayırlı uğurlu olsun.  Yeni sahamız Spor Toto Başkanlığı bütçesinden ayrılacak ödenekle yapılacak. Futbol kulüplerimizin sıkıntılarını ve taleplerini ilgili kurum veya kişilere ileterek, çözme gayretinde olduk. Birçok büyük sorunu da bu şekilde çözüme kavuşturduk.”

ASKF için uygun bir yer arıyoruz

ASKF’ye uygun yer aradıklarını söyleyen Altınçubuk; “Ömertepesi’nde Gençlik ve Spor’un tahsis ettiği iki odalı bir büromuz var ama bu yeterli değil. İllerin çoğunda ASKF’nin kendisine ait bina var. Geçtiğimiz dönem en büyük hayalim buydu. Fakat bir türlü istediğimiz gibi ASKF’ye uygun merkezi bir yer bulamadık. Ancak bu düşüncemden vazgeçmiş değilim. Geniş ve kullanışlı yerleri inceliyoruz. Satın alacağız. Fiyatların çok yüksek olması da bizleri zor durumda bırakıyor. Tabii  Konfederasyonumuz bunun için para yardımı yapacak. Özel İdare ve belediyeden de destek bulduk mu Bartın’a ASKF binası kazandırmış oluruz” diye konuştu.

İçi boş askıda kalan vaatlerde bulunmadık

Kulüplere hiçbir zaman içi boş vaatlerde bulunmadığını belirten Altınçbuk; “Göreve geldiğim günden buyana kulüplerimizin yanında olmaya çalıştım. Onlara yapamayacağımız şeyleri vaat etmedik. İçi boş askıda kalan vaatlerde bulunmadık. Bizim olmazsa olmazımız kulüplerimizin teçhizatının tam olmasıdır. Bunun yanında tesislerimizin modern olmasıdır. Nerede eksiğimiz varsa tesis anlamında gerekenin yapılmasını sağlayacağız. Bu görevler gelip geçici. Biz görev süremiz bittiğinde gerimizde çok sayıda eser bırakmış olacağız inşallah. Kulüp başkanlarıma ve delege kardeşlerime bize her zaman destek oldukları için çok teşekkür ediyorum. Gerçekleştireceğimiz seçimde de bize destek vereceklerine canı gönülden inanıyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535