• BIST 8039.18
  • Altın 1680.862
  • Dolar 27.1357
  • Euro 28.8574
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 20 °C
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Başkan Fırıncıoğlu’ndan Alınan Tedbirler İle İlgili Açıklama
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Başkan Fırıncıoğlu’ndan Alınan Tedbirler İle İlgili Açıklama

Astana Görüşmelerini değerlendirdi

Bartın Gazeteciler Cemiyeti ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yürütülen Suriye barış görüşmeleriyle ilgili Tvnet’e canlı yayında telefon bağlantısı gerçekleştirdi.
Astana Görüşmelerini değerlendirdi

Bartın Gazeteciler Cemiyeti ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Tvnet’te gerçekleştirilen canlı yayında telefon bağlandı. Yavuzaslan, tam altı yıldır sürmekte olan Suriye krizinde dönüm noktası sayılan Astana Görüşmeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, sürecin son durumu ile ilgili bilgiler verdi. 

Görüşmelerde ateşkes ihlalleri konuşuldu

Canlı yayında yaptığı konuşmasında Yavuzaslan: “Görüşmelerin ilk günü tarafların birbirine taleplerini iletmesiyle geçti. Astana Görüşmeleri barış görüşmesinden daha ziyade askeri nitelikte bir görüşme. 30 Aralık’ta Halep’in silahlı muhalif gruplar tarafından tahliyesinin ardından Türkiye ve Rusya’nın öncülüğünde sağlanan ateşkesin sağlamlaştırılması ve davamı için yapılan bire görüşme. Bu görüşmede 2 ülke etkili oldu.  Görüşmelerde ateşkes ihlalleri konuşuldu. Ablukaların kaldırılması ve insani yardımların ulaştırılması konuşuldu. Rejimin cezaevinde tuttuğu 13 bin kadının serbest bırakılması gibi talepler rejime iletilmek üzere Rusya ve Türkiye’ye verildi” dedi.

İlk defa böyle ciddi bir adım atıldı

İlk defa rejim ve muhalif grupların aynı masada görüntü verdiğini belirten Yavuzaslan: “Rejim ve muhalif grupların aynı masada görüntü verdi. Ancak direkt görüşme olmadı. Ateşkesin kalıcı olması için ilk defa böyle ciddi bir adım atıldı. Ateşkes şartları ve uygulanması Cenevre Görüşmelerini de şekillendirecek” şeklinde konuştu.

Muhalifler Rusya’nın tavrını dikkate alıyor

Muhaliflerle bizzat görüştüğünü söyleyen Yavuzaslan: “Muhalifler burada Rusya’nın tavrını dikkate alıyorlar. Biliyorsunuz Rusya ile muhalifler arasında çatışma oldu. Rusya’nın Esad rejimi üzerinde sözünü geçirip geçiremeyeceğini görmek istiyor. Çünkü Esad rejiminin muhaliflere yönelik hava saldırıları var. Bunları durup durduramayacağı merak ediliyor. Buna göre de kendileri tavrını alacaklar. Astana Görüşmeleri ateşkesin kalıcı olması için yapılan Cenevre Görüşmeleri öncesi ön görüşme şeklindedir. Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı diplomasi atakları gerçekten çok önemli” şeklinde ifade etti. 
 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MHP'de Kongre Süreci Tamamlandı20 Eylül 2023 Çarşamba 10:50
  • SMA'lı Mehmet Aslan Bebek İçin Valilik Onaylı Kampanya19 Eylül 2023 Salı 10:43
  • 102. Yıldönümü Kutlandı19 Eylül 2023 Salı 10:15
  • Altınçubuk'tan Bakan Tunç'a Ziyaret18 Eylül 2023 Pazartesi 16:41
  • Bartın GİAD ilk ziyaretini KOSGEB'e gerçekleştirdi18 Eylül 2023 Pazartesi 15:22
  • Aile hukuku konusunu yeniden masaya yatıracak18 Eylül 2023 Pazartesi 15:01
  • Yılın Ahisinden Başkan Vekili Maden’e Ziyaret18 Eylül 2023 Pazartesi 14:41
  • Ahilik Haftası Kutlanıyor18 Eylül 2023 Pazartesi 10:56
  • Zabıtadan Motosiklet Denetimi18 Eylül 2023 Pazartesi 09:46
  • Hendekyanı Caddesi’nde Sona Gelindi18 Eylül 2023 Pazartesi 09:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535