• BIST 8304.83
  • Altın 1676.529
  • Dolar 27.2057
  • Euro 28.8413
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 14 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 18 °C
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Başkan Fırıncıoğlu’ndan Alınan Tedbirler İle İlgili Açıklama
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Başkan Fırıncıoğlu’ndan Alınan Tedbirler İle İlgili Açıklama

Ata Mirası Atölyeden 25 Bin Metrekarelik Fabrikaya

Bartın'da, 1844'te dedeleri tarafından kurulan demir atölyesini 1996'da devralan iş adamı Çeliker, 200 metrekarelik işletmeyi, 20 yılda 25 bin metrekarelik alana kurulu bir fabrikaya dönüştürdü.
Ata Mirası Atölyeden 25 Bin Metrekarelik Fabrikaya

Bartın'da, 1844'te dedeleri tarafından kurulan sıcak demir atölyesini 1996'da devralan iş adamı Ramazan Çeliker, küçük bir atölyeden 25 bin metrekarelik fabrikaya dönüştürdüğü işletmesiyle ülke ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlkokul yıllarında, dedeleri tarafından Ulus ilçesi Kumluca beldesinde 1844'te kurulan sıcak demir atölyesinde çırak olarak çalışan Çeliker, 1996'da 5'inci kuşak olarak devraldığı iş yerinde demir doğrama, kapı ve kamyon kasası üretimi yapmaya başladı.

Birkaç yıl içinde çelik konstrüksiyon, çelik minare ve hafif çelik yapı üretimini de portföyüne ekleyen Çeliker, 2009 yılında teşvikten yararlanarak Özel Organize Sanayi Bölgesinde 2 milyon dolar yatırımla üretimini fabrikaya taşıdı. Çeliker, bugün 25 bin metrekarelik alanda konteyner, nakliye ve vinç grubuyla hizmet veriyor.

- "Üretim tesisimizi 60 bin metrekareye çıkaracağız"

Çeliker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 200 metrekarelik atölyede başladıkları demircilik işinde bugün dünyanın dört bir yanına ihracat yapan bir şirkete dönüştüklerini söyledi.

2008'de ihracat yapmaya başladıklarını ve teşvikten yararlanmadan önce 20 olan işçi sayısını 110'a çıkarttıklarını anlatan Çeliker, şöyle konuştu:

"Yeni alanımıza taşındığımız 2009'dan bu yana makineleşme, Ar-Ge, bilgi işlem ve sistem olarak yaklaşık 25 milyon liralık yatırımımız söz konusu. İlk ihracatımız İsviçre'ye minare ile olmuştu. Ülkemizi temsil ettik. Bunun yanı sıra Tataristan'a, Dubai ve Danimarka'ya minareler gönderdik. Yine Irak, Bağdat, Azerbaycan, Kuveyt ve Katar'a çelik konstrüksiyon ile prefabrik yapılar gönderdik. Esas yurt dışı büyümesini bu yıldan sonra planlıyoruz. İhracat hedefimizi yüzde 40-45 büyüteceğiz. Bunun yanında 81 ilde ürünlerimiz var ve bu bize gurur veriyor. Biz, ülke ekonomisinin iyiye gittiğini görüyoruz. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde 15 milyon liralık yatırımla fabrikamıza yeni tesisler ekleyerek, üretim tesisimizi 60 bin metrekareye çıkartacağız."

- "Teşvik yasaları çok etkili oldu"

Ülke ekonomisinin iyiye gittiklerini gördüklerini dile getiren Çeliker, bu doğrultuda yeni tesis ve makineleşme yatırımlarını devam ettireceklerini söyledi.

Fabrikalarını 2020'ye kadar büyütmeyi hedeflediklerini belirten Çeliker, "25 bin metrekare alanı teşvikten faydalanarak aldık ve bunun yanında, işçi sigorta primleri, işveren payı, gelir vergisi stopajının Hazine tarafından karşılanması ve enerji desteğiyle yatırımlarımız arttı. Tabi yatırımları yapmamızda hükümetimizin, devletimizin teşvik yasaları çok etkili oldu. Bu teşviklerle çok farklı şeyler yapılabildiğini gördük. Bizim, 1844'ten gelen bir geleneğimiz var. Bu bize çok ciddi sorumluluk yüklediği gibi azmimizi de artırıyor. Biz bu geleneği heba edemeyiz. Bu nedenle yatırımlarımızı da üretimimizi de sürdüreceğiz." diye konuştu.

- "Parayla ölçülemeyen üretimin mutluluğunu yaşıyoruz"

Çeliker, 1996'da memurluk sınavını kazandığını ancak amacının aile bireylerini yürüttükleri işin etrafında toplamak olduğunu anlattı.

Ailesine, beldesine, iline ve ülkesine faydalı bir birey olmayı hedeflediğini dile getiren Çeliker, şunları kaydetti:

"Sınavı kazandığımda ailem memur olmamı istemiş ve çok sevinmişti ama ben kendi işimizi yürüteceğimi söyledim. Bugüne kadar yaptığımız 24 milyon liralık yatırımla 25 bin metrekare alana kurulu fabrikada üretim yapar hale geldik. Şirkette zor zamanlar geçirdiğimizde annem, 'Oğlum yoruluyorsun, keşke memur olsaydın' derdi ama şu anda parayla, pulla ölçülemeyen üretmenin ve ülkemize katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • MHP'de Kongre Süreci Tamamlandı20 Eylül 2023 Çarşamba 10:50
  • SMA'lı Mehmet Aslan Bebek İçin Valilik Onaylı Kampanya19 Eylül 2023 Salı 10:43
  • 102. Yıldönümü Kutlandı19 Eylül 2023 Salı 10:15
  • Altınçubuk'tan Bakan Tunç'a Ziyaret18 Eylül 2023 Pazartesi 16:41
  • Bartın GİAD ilk ziyaretini KOSGEB'e gerçekleştirdi18 Eylül 2023 Pazartesi 15:22
  • Aile hukuku konusunu yeniden masaya yatıracak18 Eylül 2023 Pazartesi 15:01
  • Yılın Ahisinden Başkan Vekili Maden’e Ziyaret18 Eylül 2023 Pazartesi 14:41
  • Ahilik Haftası Kutlanıyor18 Eylül 2023 Pazartesi 10:56
  • Zabıtadan Motosiklet Denetimi18 Eylül 2023 Pazartesi 09:46
  • Hendekyanı Caddesi’nde Sona Gelindi18 Eylül 2023 Pazartesi 09:33
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535