• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 20 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri başladı

Bartın Belediyesi öncülüğünde 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında çeşitli aktivitelerle kutlanacak olan Avrupa Hareketlilik Haftası Belediye Sosyal Tesisleri ile Gazhane Kültür Parkı arasında 1.5 kilometrelik alanda düzenlenen yürüyüş programıyla başladı.
Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri başladı

'Avrupa Hareketlilik Haftası' programı kapsamında Bartın Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik düzenleniyor. 16-22 Eylül 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan hafta Cumartesi günü saat 11.00’da Belediye Sosyal Tesisleri ile Gazhane Kültür Parkı arasında 1.5 kilometrelik alanda düzenlenen yürüyüş programıyla başladı. Saat 11.30’da Gazhane Parkı’nda jimnastik ve spor etkinlikleri yapıldı. Saat 11.00 ile 18.00’da Gazhane Parkı Tanıtım Turları gerçekleştirildi. Saat 16.00’da Yalı Sevgi Parkı’nda voleybol takımı gösteri maçı ve saat 17.00’da engelsiz tenis gösteri maçı oynandı. 

En Yavaş Bisiklet Sürme Yarışması düzenlendi

12.00-18.00 saatleri arası Yalı Sevgi Parkı’nda Bartın Masa Tenisi Oynuyor etkinliği düzenlendi. Saat 18.00’da Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği’nin de katkılarıyla Gazhane Parkı’nda Ödüllü En Yavaş Bisiklet Sürme Yarışması gerçekleştirildi. Saat 14.00-19.00 arası yine Gazhane Parkı’nda Bisiklet Stantları  - Bisiklet Mağazaları “Yaya Geçitlerine Dikkat” Farkındalık Etkinliği yapıldı. 

Amacımız Bartın’ı daha yaşanabilir bir kent yapmak

Yürüyüş programı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Avrupa Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir şehir hareketliliğine ilişkin yıllık olarak düzenlenen bir kampanya olup Avrupa Komisyonu’nun Hareketlilik ve Ulaşım Genel Müdürlüğü’nün siyasi ve mali desteğiyle düzenleniyor. Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında yürütülen kampanyayı bu yıl Bartın’da da başlattık. Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar’ın da büyük katkısıyla birçok etkinlik düzenliyoruz. Türkiye’de 3 ilde yapılıyor olması bizim için bu etkinliği daha kıymetli hale getirdi. Her yıl bu etkinliğimizi daha da geliştirerek tekrarlayacağız. Bartın Belediyesi olarak amacımız kentte var olan başta Sivil Toplum Kuruluşları olmak üzere tüm paydaşlar ile Bartın’ı daha yaşanabilir bir kent yapmak. Katılan ve emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Paylaşmayı ön planda tuttuk

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar; “Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a böyle bir etkinliğe ön ayak olduğu için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 5 yıldır Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yürütülen ve ülke genelinde farklı şehirlerde kutlanan 'Avrupa Hareketlilik Haftası' her yıl kutlanıyor. Bu yıl 1200’ün üzerinde farklı şehirde etkinlikler başladı. Bu yılın ana teması paylaşım. Biz de bu temadan yola çıkarak yaya ve bisikletlilerle yolların daha fazla paylaşılmasını ön planda tuttuk” dite konuştu.

Salı ve Cuma günü Pazar yeri trafiğe kapatılacak

Artar; “19 Eylül Salı ve 22 Eylül Cuma saat 10.00-18.00’da Pazar yerinde ‘Trafiksiz Salı’  ve ‘Trafiksiz Cuma’  etkinliği gerçekleştirilecek. Pazar yerinin trafiğe kapatılmasıyla yaya güvenliğinin sağlanması ve rahat bir Pazar yeri ortamının sağlanması amaçlanıyor. Bu uygulamayı bu hafta denemiş olacağız. Bu haftadan sonraki zamanlarda da bu alanlar Bartınlıların kullanabildiği daha güvenli alanlar olarak devam edecektir. 'Avrupa Hareketlilik Haftasını kutluyorum. Tüm Bartınlıları etkinliklere davet ediyorum” şeklinde konuştu. 

Bisiklet Yaşamdır Bartın Turu düzenlenecek

17 Eylül Pazar günü 09.30 - 13.00 saatleri arasından 35 kilometrelik alanda ‘Bisiklet Yaşamdır Bartın Turu’ düzenlenecek. Gazhane Kültür Parkı’ndan başlayacak olan bisiklet turu Kutlubey Yerleşkesi,  Ağdacı Yerleşkesi, Şehitlik güzergâhının ardından yine Gazhane Parkı’nda sona erecek. 

‘Temiz Çevre için Otomobilsiz Bartın’

Saat 17.00’da Bartın Bisiklet Festivali yapılacak. ‘Geçmişten Günümüze’ adı altında söyleşi düzenlenecek. Saat 14.00-17.30 arasında Gazhane Kültür Parkı’nda  ‘Temiz Çevre için Otomobilsiz Bartın’ Ödüllü Resim Atölyesi ve Sergisi gerçekleştirilecek. Saat 13.30-14.30 saatleri arasında Huzurevi Sakinleri ile Gazhane Parkında Tur yapılacak. 

‘Bisikletler Arabalara Karşı’

18 Eylül Pazartesi günü saat 19.30’da Gazhane Kültür Parkı’nda ‘Bisikletler Arabalara Karşı’ düzenlenecek. 19 Eylül Salı günü saat 10.00-18.00’da Pazar yerinde ‘Trafiksiz Salı’ adı altında ‘Çalışmaya Yürüyoruz’ etkinliği gerçekleştirilecek. Yine aynı gün Pazar yeri ve Hükümet Caddesi’nde Trafiksiz Bartın Sokak Etkinlikleri yapılacak. 

Basket Turnuvası yapılacak

20 Eylül Çarşamba günü de saat 18.00-20.00 saatleri arasında “Yürümek Öğretir”  sloganı çerçevesinde Bartın Kültür ve Yaşam Alanları Turu düzenlenecek. Saat 17.00-19.00 saatleri arasında da Yalı Sevgi Parkı’nda Basket Turnuvası yapılacak.

Trafiksiz Cuma  etkinliği gerçekleştirilecek

21 Eylül Perşembe saat 18.30’da Gazhane Kültür Parkı’nda kapanış ve ödül töreni düzenlenecek. Ödül törenin akabinde halk oyunları gösterisi yapılacak. “Ne diyorlar?” adı altında kısa film gösterimi olacak. 22 Eylül Cuma ise son olarak saat 10.00-18.00 arasında pazar yerinde Trafiksiz Cuma  etkinliği gerçekleştirilecek. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri düzenlenecek olan sokak etkinlikleriyle sona erecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535