• BIST 9524.59
  • Altın 2489.764
  • Dolar 32.5509
  • Euro 34.7218
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 14 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bakan Demircan, hastane temelini Vekil Adayları ile birlikte attı

Sağlık Bakanlığı tarafından Bartın Şiremirçavuş Mahallesi’nde 127 dönümlük arsa üzerine yaptırılacak 400 yataklı Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı.
Bakan Demircan, hastane temelini Vekil Adayları ile birlikte attı

Sağlık Bakanlığı tarafından Şiremirçavuş Mahallesi’nde 127 dönümlük arsa üzerinde yükselecek olan hastanenin temeli Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın katıldığı törenle atıldı. Yoğun katılımın olduğu törende Bakan Demircan, müteahhit firma ile eğitim Araştırma Hastanesi düzeyinde modern bir sağlık kampüsü olan yeni hastanenin bitiş tarihi için sıkı pazarlık yaptı. Müteahhit firma yetkililerinden 30 ayda bitiş sözü alan Bakan Demircan, 127 dönümlük arsa üzerinde, 10.253 metrekare oturum alanı ve 94.252 metrekare kapalı alana sahip 12 katlı olarak inşa edilecek yeni hastanenin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Bakan Demircan, ileride kurulabilecek olan Bartın Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Şiremirçavuş Mahallesi’nde temeli atılan sağlık kampüsü ile birlikte entegre çalışmasının sağlanabileceğinin müjdesini verdi.

img_9395.jpg

Bartın’ı Karadeniz bölgesinin bir yıldızı yapmaya devam edeceğiz

Yoğun katılımın olduğu törenin açılış konuşmasını AK Parti Bartın Milletvekili ve 27.Dönem Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç gerçekleştirdi. Milletvekili Tunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Bartın’ımız için çok önemli bir gün. Rahmet, marifet, bereket ayı Ramazan ayının son günlerinde ve Ramazan Bayramı öncesinde çok önemli bir yatırımın temelini atmak için bir aradayız. 400 yataklı Bartın Devlet Hastanemizin temelini bugün çok değerli Bakanımız Sn. Ahmet Demircan’la birlikte atacağız. Sn. Bakanımız yoğun programları arasında, şurada seçime de 10 gün kala Samsun ve çevre illerdeki çalışmalarının arasında bizleri kırmayarak aramıza katıldı. Ben tüm Bartınlılar adına bu büyük yatırımlar ve daha önceki yatırımları için huzurlarınızda Sn. Bakanımız Ahmet Demircan’a çok teşekkür ediyorum. Bartın’ımız Batı Karadeniz bölgemizde sürekli gelişen büyüyen ve son 16 yıldır da son derece önemli yatırımlara sahne olan bir ilimiz. Toplamda 5,8 milyarlık kamu yatırımını Bartın’a kazandırdık. Devam eden 6 milyarlık kamu yatırımımız var. İnşallah yeni sistemde, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde devam eden bu 6 milyarlık kamu yatırımını önümüzdeki beş yıllık süreçte hızla tamamlayacağız. Üzerine yeni yeni projelerle Bartın’ı Karadeniz bölgesinin bir yıldızı yapmaya devam edeceğiz.

Yatırımın temelini atıyoruz

Bu yatırımlar arasında sağlık yatırımları önemli yer tutuyor. Eğitim önemli, üniversitemizle Bartın’ı üniversite şehri yaptık. Ulaşım, barajlar, tüneller, her taraf şantiye. Organize Sanayi Bölgesinde yeni yeni fabrikalar ve o bölgeyi şimdi genişletiyoruz 40 fabrika daha geliyor. İş, aş, turizm, tarım ve her türlü destek noktasında AK Parti iktidarının avantajlarını Bartın’ımız yaşamaya devam ediyor. Sağlık alanında da Bartın’a toplamda şu ana kadar 118 milyarlık kamu yatırımı gerçekleştirdik.  Daha önce Devlet Hastanesi Kırtepe’de ki sağlık ocağıydı. Ve 90’lı yıllar boyunca koalisyon dönemlerinde uzun yıllar boyunca inşaatı sürüp tamamlanamayan Ömer Tepesindeki Bartın Devlet Hastanesini de 2005 yılında biz tamamlamıştık. Şu anda orası da yeterli gelmiyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Ağız Diş Sağlığı Hastanesi, göğüs hastalıklarına ek bina, verem savaş dispanseri, fizik tedavi merkezi… Tüm bu imkânları artırdık. Amasra’da ilçe hastanemizi tamamladık şu anda açılmak üzere. Ulus ilçe hastanemizi geçen sene tamamladık. 4’ü beldelerimiz olmak üzere 6’sı büyük köylerimizde toplam 10 ayrı noktada Aile Sağlığı Merkezleri inşa ettik. 25 Haziran’da da Zafer Aile Sağlığı Merkezi’nin ihalesi var. 24’ünde seçim var ve biz seçimden hemen bir gün sonra yatırım ihalesini yapıyoruz. Seçime 10 gün var Bartın’a 198 trilyonluk bir yatırımın temelini atıyoruz. Durmak yok yola devam diyoruz. Seçim filan dinlemiyoruz. Ara vermeden, ülkemizi ve Bartın’ı geliştirmenin gayreti içindeyiz.

Yeni bir atılım dönemine geçiyoruz

400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi öncesinde 200 yatak ve ek blok olarak planlanmıştı. Bu 200 yatak ve ek bloğun parça parça binalar olmasın ve Bartın’ımızda şehir hastanesi hüviyetinde, daha önce kamu özel ortaklığı sistemine dahil edilmişti ancak daha hızlı tamamlayabilmemiz açısından Devlet Hastanesi programa alındı. İhaleyi bekliyorduk. Sn. Bakanımız atandığında hayırlı olsun ziyaretine gitmiştim ve Bartın Devlet Hastanesi ihale sürecini tamamlayamadığımızı söylemiştim. Ve sağ olsun devreye girerek ihalesi sene atlamadan gerçekleştirilmiş oldu. Ben Sn. Bakanımıza bu büyük desteklerinden dolayı ve değerli bürokratlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. 198 milyon çok büyük bir para aslında. Eskiden bu paraların toplanamadığı, toplanıp da başka yerlere sarf edildiği günleri hatırlayacak olursak, 100 lira verginin 86 lirası faize, IMF’ye borç ödemelerine ve borç faizlerine gidiyorsa tabii ki geri kalan 14 lirayla emeklinin dahi maaşı ödenemez hale gelmişti. Artık o günler geride kaldı. Artık yeni Türkiye’de cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle çok daha ivme kazanacak yeni bir atılım dönemine geçiyoruz. 

Ülkemiz yeni hedeflere hızla ilerlemeye devam edecek

198 trilyonluk bu yatırım 158 trilyona ihale edildi. Şu ana kadar 118 milyonluk sağlık yatırımı gerçekleştirdik. Bu hastanemizle birlikte önümüzdeki üç yıl içerisinde Bartın’a harcanan sağlık yatırımı tutarı diğer devam eden sağlık yatırımları ile beraber 300 trilyonu geçecek. Milletin parasını millete hizmet olarak akıtan bir lider var. Recep Tayyip Erdoğan var. Onun kadrolarıyla birlikte ülkemiz 16 yıllık birikimin üzerine yeni yeni hedeflere hızla ilerlemeye devam edecek. Bartın’da bundan fazlasıyla nasibini almaya devam edecek.  Ben tekrar bu büyük yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. Burada çalışacak işçilere kolaylıklar diliyorum. Sn. Valimiz başta olmak üzere diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Sn. Bakanımıza da bu yoğun programı arasında Bartın’a da vakit ayırdığı için, bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum. Bayramın ülkemiz ve milletimiz için barışa, esenliğe, kardeşliğe vesile olmasını diliyorum. 24 Haziran’ın da Türkiye bayramı olmasını diliyorum.”

img_9401.jpg

Çevre illere de hizmet edecek

Milletvekili Tunç’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Nusret Dirim de yapılacak olan hastanenin Bartın iline hayırlı uğurlu olmasını diledi. Vali Dirim, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Bartın için heyecan dolu bir gün. Yıllardır Bartın’ımızın, Bartınlımızın beklediği hastanenin temel atma töreni için bir aradayız. 400 yataklı olarak planlanan devlet Hastanesi sadece Bartın’a değil çevre illere de hizmet edecek önemli bir alt yapı ihtiyacını karşılayacak. Donanımıyla da son teknolojik cihazları da içinde barındıracak bir hastane olacak. Bartın için çok ciddi bir eksikliğin giderilmesi anlamında da bugün önemli bir gün diyebiliriz. Bu alan 127 bin metrekarelik bir alan ve bu alanın 94 bin metrekare kapalı alanı olan bir hastaneye kavuşacak. Donanımıyla, açık ve kapalı otoparklarıyla, diğer sosyal alanlarıyla çok nezih bir hastane olacağını düşünüyoruz.

Hayırlı uğurlu olsun

Ayrıca hastanemiz şehrin gelişmesi bölgesi içerisinde bulunuyor. Biliyorsunuz ki şehrimiz üniversitemize doğru gelişiyor ve gelişme bölgesi içerisinde olduğundan dolayı çok kısa bir süre içerisinde kentle son derece entegre olacaktır. Çevresindeki yapılaşmayla birlikte bu bölge şehrin kalbinin attığı bir nokta olacaktır. Dünya hızla değişiyor, insanların ihtiyaçları da değişiyor ve gelişiyor. Sağlık alanında da ihtiyaç duyduğumuz, eksikliğini hissettiğimiz konularda hiçbir eksikliğimizin kalmamasını haklı olarak talep ediyoruz. Ülkemizin sağlıkta kat ettiği çok ciddi mesafelerin olduğunu fark eden bir yöneticiyim. Bunun devam etmesi gerekiyor ve devam ettiğini de memnuniyetle görüyoruz. Burada 158 milyon artı KDV’den daha fazla tutardaki bu hastane sağlık teşkilatına hayırlı olsun. Bunların hepsi mutlaka güzel, sağlığa yapılan yatırım da çok çok daha güzeldir. Bugün temel atma programına katılan Sayın Bakanımıza ve Milletvekilimize bu konuyu her zaman gündeminde tuttuğu için çok teşekkür ediyorum.”

img_9419.jpg

Zihniyet değişti

Son olarak kürsüye gelen Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ise; “Böyle güzel ve yemyeşil bir mekanda güzel bir işi yerine getirmek için bir aradayız. Türkiye sağlık alanında 2002’den bu zamana çok önemli adımlar attı ve çok önemli mesafeler kat edildi. Meseleyi anlatmak için pek çok örnek verebilirim. Şu anda 60 tane tesis hizmete geçti açılışlarına yetişemiyoruz. Birden bire de erken seçim süreciyle karşılaşınca da arkadaşlara açılış neredeyse siz yapın şeklinde bu şekilde açılışları yapmaya gayret ediyoruz. Daha üç gün önce Sinop’taydık ve bir günde üç hastanemizin açılışını yaptık. Peki niye anlatıyorum? Türkiye’de ki gelişmenin hızını anlatıyorum. Yine 2018 yılı içerisinde temeli atılmak için sıra beklenen 42 tane tesisimiz var. İşte bir tanesinin bu gün temelini burada hep birlikte atıyoruz. Türkiye’de ne değişti de bu işler hızlandı? 2002 öncesinde Türkiye’de bunlar yaşanmıyordu. Önemli olan değişim önce zihniyet değişti. Daha önceki zihniyet as olan devlet diyordu. Millet ikinci plandaydı. Oysa Türkiye’de 2002’den sonra değişen zihniyet insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiydi. Bu ilke etrafındaki değişim Türkiye’de ki işlerin, hizmetlerin vatandaşa dönük yaklaşımını değiştirdi ve gösterdi” dedi.

Türkiye istikrarlı bir hükümet dönemi yaşadı

Bakan Demircan, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye 16 yıllık istikrarlı bir hükümet dönemi yaşadı. O 16 yıllık istikrar sayesindedir bugün Türkiye’nin elde ettiği gelişme düzeyi. 2002’de sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğunu anlatmaya gerek yok ama gençlere hatırlatmak lazım. Gençlerin o gün yaşananlardan haberi yok. Tüm Türkiye’nin ambulans sayısı sadece 560 küsurdu. Bugün Türkiye’nin 6 bin tane kara ambulansı var. 19 tane hava ambulansı var. Bir alman vatandaşı Türkiye’de kaza geçirince Alman hükümeti ya da sigorta şirketi oradan uçak gönderir hastasını yaralısını buradan alıp Almanya’ya getirirdi. Ve biz imrenerek bakardık. Bugün Türkiye’nin 4 tane ambulans uçağı ülkenin belli noktalarında her an hazır bir şekilde yaralılarımızı ve hastalarımızı nakletme işlemini yerine getiriyor. 2002’de Türkiye’nin sahip olduğu nitelikli hasta yatağı sayısı 18 bindi. Bugün 130 bini geçmiş durumdayız. Nitelikli yatak dediğimiz tek veya iki kişilik odalar. Türkiye’nin yoğun bakım yatak sayısı 2 bin 214’tü. Bugün 36 bin 500 tane yoğun bakım yatağımız var. Bu ulaştığımız rakam Avrupa normunun üst rakamıdır. Böyle bir gelişme diğer alanlarda da oldu.

img_9387.jpg

Bugün Türkiye silah ihraç eden bir ülkedir

Bugün Türkiye dün savunması için lazım olan silahını ve cephanesini hep dışarıdan temin ediyordu. Çok cüzzi miktarda yerli üretim vardı. Bugün Türkiye yüzde 80’lere ulaşan silahını ve cephanesini üretebilen ve silah ihraç eden bir ülkedir. Verilen rakamlar ilginçtir, Türkiye geçtiğimiz yıl içinde 2 milyar dolarlık silah ihraç edebilmiştir. Aynı şekilde sağlık turizmi alanında Türkiye iddialı bir şekilde yola çıkmaktadır. Sağlık alt yapısını tümüyle yeniledikten sonra vatandaşımızın hizmetlerinin görülmesinden artan kapasitemizi sağlık turizmi için elbette kullanacaktır Türkiye. Şu anda sağlık turizminden ülkemizin yıllık 4 milyar dolar civarında sağlık turizminden geliri vardır. 2023 hedefi 20 milyar dolardır. Türkiye’de sağlık alt yapısı tümüyle yenilenmek üzere. Türkiye’de önümüzdeki 5-6 yıllık süre içinde sağlık alt yapısı tümüyle yenilenmiş olacak. Artık Türkiye’de önümüzdeki 10 yıllar içerisinde sağlık yatırımlarını artık ikinci planda görecek. Çünkü yatırımları tamamlamış olacak. Muhalefet, çok hazindir ki bunlara da karşı çıkıyor. Gerçi onların karşı olmadığı gelişim yatırım yok ki. Sanki bunların işi gücü Türkiye’nin elde edeceği gelişmelere karşı durmak. Muhalefete gereken cevabı milletimiz elbette verecek.

Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum

Türkiye elbette ki kalkınmasını sadece sağlıkta, ulaşımda ve güvenlik sanayinde değil bütün alanlarda da yaptı. Bakın üniversitelerimiz, her ilde üniversitemiz var. Bartın’a gelirken de gördük müthiş bir üniversite kampüsü oluşuyor. Ve Bartın’ımız burada bir ilim yuvası olarak, burada ki sağlık kampüsü ile birlikte ileride oluşabilecek bir fakültenin bizim sağlık kampüsümüzde, buradaki hastanemizde birlikte çalışma imkanı elbette vereceğiz. Her şey milletimiz için. Hastane hakkında da birkaç teknik detay vermek istiyorum. Bu hastanemiz 400 yataklı ama 480 kapasiteli bir hastane. 730 araç kapasiteli otoparkı var. Neredeyse her yatak başına 2 otoparkımız var. 132 polikliniğimiz olacak, 24 adet diyaliz ünitemiz, 24 adet ameliyathane, 66 adet yoğun bakım yatağı ve 58 adet acil servis yatağı da bulunacak. İnşaatımız başlamış bulunuyor. Temelini atıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Artık terörü içerde değil artık dışarda karşılıyoruz

Seçimlerle ilgili de bir şeyler söyleyip sözlerimi bitireyim. 24 Haziran seçimleri çok önemli. Benim seçimle ilgilenmem 40 yılı buluyor. Bütün seçimlerde bu seçim çok önemli denildi. Doğrudur, seçimler önemlidir çünkü milletin iradesini beyan ettiği bir hadisedir. Bir milletin top yekûn iradesini beyan ettiği bir hadise neden önemli olmasın? Ama seçim ayrı bir ilave önem arz ediyor. O da yeni parlamenter sistemden çıkıp Cumhurbaşkanlığı başkanlık sisteminin inşa edileceği dönem bu. Bu dönemde yeni sistemin kurumları oluşacak, mevzuat alt yapısı oluşacak. Bunları bu Meclis yapacak. O nedenle bu seçim ayrıca bir önem arz ediyor. Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulmuş olacak ve hızla kalkınmaya, gelişmeye devam edecek. 30 yıldır boğuştuğu terör belasıyla daha etkin mücadele imkanı bulacak ki AK Parti iktidarı döneminde özellikle son dönemde artık kemiğe dayanmış bu bıçak mesafesindeki hadiseye gereken müdahale gerektiği şekilde yapılıyor. Artık terörü içerde değil artık dışarda karşılıyoruz. Nereye yuvalanırsa yuvarlansınlar orada karşılarında bu milletin gücünü, askerini, Mehmetçiği bulacaklar. Şimdi seçimde önümüze 2 tane pusula gelecek ve bir tane de zarf. Pusulanın birinde Cumhurbaşkanı adaylarını göreceksiniz. Orada tanıdığınız, bildiğiniz, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan var, onun bulunduğu yere mührü basıyoruz. Bu iş kolay. Ondan sonra ikinci pusulada mutlaka orada Türkiye’ye 16 yıllık istikrarlı dönemini yaşatmış olan, bütün engellemelere rağmen Türkiye’yi 3,5 kat büyütmüş olan AK Parti’nin amblemini, ampulün altına basıyoruz. Böylece Türkiye’nin yeni döneminin kapsını açmış oluyoruz.”

Bakan Demircan’dan valilik ziyareti

Açılış konuşmalarının ardından Bakan Ahmet Demircan birlikte 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi binasının  ilk butonuna basıldı. Temel atma töreni sonrası Bakan Demircan, Bartın Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Nusret Dirim’in makam odasında gerçekleşen ziyarette Bakan Demircan, Vali Dirim’den Bartın’la ilgili bilgiler aldı. Sonrasında ise Bakan Demircan, Bartın’dan ayrıldı. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sistemde Yaşanan Aksaklık Hastaları Zor Durumda Bırakıyor09 Mart 2023 Perşembe 16:54
  • 5 günde alınan kan bağışı takdir topladı14 Şubat 2023 Salı 11:24
  • Amaç farkındalık yaratmak09 Ocak 2023 Pazartesi 13:49
  • Sağlıklı hayat merkezi sigara bırakma polikliniği hizmette28 Aralık 2022 Çarşamba 16:38
  • Sağlık Bakanlığı Kuraları Ne Zaman Çekiliyor?28 Aralık 2022 Çarşamba 09:04
  • İlaç Sorunu İçin Adım Atıldı28 Aralık 2022 Çarşamba 08:53
  • Dünya Yürüyüş Günü'nde Yürüdüler04 Ekim 2022 Salı 10:01
  • Özel Güvenlik Personelinin Etkinliği Artırılacak07 Eylül 2022 Çarşamba 12:00
  • Kura çekimi 9 Eylül’de07 Eylül 2022 Çarşamba 10:19
  • 5 Yeni Uzman Hekim Atandı24 Haziran 2022 Cuma 10:05
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535