• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • Bartın 2 °C
  • Ankara 2 °C
  • Bolu -2 °C
  • Kastamonu 1 °C
  • Zonguldak 2 °C
  • Karabük 1 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Bakanlık Bartın'a 500 bin TL gönderdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sel felaketinden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Bartın SYDV hesabına beş yüz bin lira nakdi destek gönderdildiğini ifade etti.
Bakanlık Bartın'a 500 bin TL gönderdi

Sel nedeniyle zarar gören yerlerde inceleme yapmak üzere Karabük'e intikal Bakan Yanık, Karabük Valiliğini ziyaret ederek, Valilik Toplantı Salonu'nda Karabük Valisi Fuat Gürel'den bilgi aldı. Burada yaptığı açıklamalarda herkese geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Yanık, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak merkezlerinde, bazı ilçelerde ve köylerde yoğun yağış durumuyla karşı karşıya olduklarını belirtti. İlk günden itibaren ilgili birimler, Bakanlıklar olarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde çok yakından takip ettiklerini aktaran Bakan Yanık, dün Kabine Toplantısı'nda bakanların afet bölgelerinde yaptıkları çalışmaların bir değerlendirmesini yaptıklarını, yeni görevlendirmelerle de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla saha çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Geçen yıl özellikle bu bölgede çok yoğun ve yıkıcı bir sel felaketiyle karşı karşıya kalındığını anımsatan Yanık, şöyle devam etti: "Şükürler olsun o süreç içinde aldığımız tedbirlerin etkisiyle bu sefer can kaybı şu an yaşamadık, inşallah yaşamayız ama birkaç gün daha bu yağmurun devam edeceğini meteoroloji bize söylüyor. Bu çerçevede de bütün hazırlıklarımızı hem teknik anlamda hem lojistik anlamda sürdürüyoruz. Biraz önce Sayın Valimizden ve buradaki Koordinasyon Biriminden Karabük ile ilgili bilgileri aldık. Bizim arkadaşlarımız hem psikososyal destek ekibimiz hem sosyal yardımlar vakıf personeli arkadaşlarımız ilk andan itibaren sahadalar. Onlardan düzenli olarak bilgileri ve detayları alıyoruz, süreci takip ediyoruz.”

5 kente 2,5 milyon TL Kaynak Aktarıldı

Bakanlık olarak ilk etapta Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, ve Zonguldak il Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının hesaplarına beş yüz biner lira, toplamda 2,5 milyon lira nakdi destek gönderdiklerini kaydeden Bakan Yanık, “Bunlar acil ihtiyaçların karşılanması için yaptığımız desteklerdir. Saha ekiplerimiz hasar tespitlerini, ihtiyaçları, tahliye edilmesi gereken yerleri veyahut tedbiren tahliye edilen yerleri tek tek tespit ediyorlar. Evlerini tahliye etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza üç biner lira nakdi destek sağlayacağız” ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, SYDV'lerin gerekli çalışmaları yaptığına işaret ederek, süreci takip ederek ihtiyaç olduğunda da vatandaşa gerekli destekleri yapacaklarını aktardı.

"Hükümetimiz, Vatandaşımızın Her Türlü İhtiyacını Karşılamak İçin Destekler Sağlıyor"

Geçen sene de Kastamonu, Zonguldak ve Bartın'ın yağıştan etkilenen bölgeler olduğunu aktaran Bakan Yanık, şunları kaydetti: "Hükümetimiz, vatandaşımızın her türlü ihtiyacını karşılamak için çok hızlı ve etkin tedbirler alıyor, destekler sağlıyor. Nitekim geçen yıl da o kadar yoğun ve sert geçen afete rağmen çok hızlıca yaralar sarıldı. Bu sene de inşallah aldığımız tedbirlerle hem bu afetin sonuçlarının etkisinin azaltılması anlamında hem de önleyici tedbirlerle inşallah önümüzdeki süreçte gerekli çalışmaları yapacağız. Devlet olarak ilgili tüm bakanlıklarımızla konunun takipçisiyiz. İnşallah hızlıca bu sıkıntıları gidereceğiz." Karadeniz Bölgesi'nin çok yağış alan ve yapısı itibarıyla oldukça zorlu bir coğrafya olduğunu vurgulayan Bakan Yanık, kalıcı çözümleri hayata geçireceklerinin altını çizdi.

 "Hızlıca Bu Yaraları Saracağız"

Bakan Yanık, psikososyal destek ve sosyal yardımlar afet müdahale planı çerçevesinde, iki temel sorumlulukları bulunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Son derece deneyimli ve birikimli bir ekip süreci kontrol ediyor. Onların koordinasyonunda ilgili tüm devlet kurum ve kuruluşları, STK'ler, gönüllü vatandaşlarımız ayrı ayrı bu süreçlerde yer alıyor. Ben sizlerin vesilesiyle hem kurum ve kuruluşlarımızda çalışan personelimize hem sivil toplum gönüllülerimize, bu süreçte zarar gören vatandaşlarımızın yarasını sarmak için emek veren herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bunlar bir görev olmanın yanı sıra aynı zamanda bir gönüllülük işidir. Sadece görev sahipliği ile yapılacak işler değildir. Birazdan sahaya da çıkacağız ve durumu yerinde göreceğiz. Bir balçık deryası içerisinde jandarmamızdan diğer birimlere kadar her birisi büyük bir emekle sıkıntıyı bertaraf etmiştir. O yüzden ben görev alan bütün arkadaşlarıma ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Elimizden geleni yapacağız, yapıyoruz ve hızlıca bu yaraları saracağız. Geçmiş yıllarda da gösterdiğimiz gayret ve emek ortada. İnşallah bundan sonraki süreçte de ortaya koyacağız. Milletimizin karşı karşıya kaldığı sıkıntıyı gidermiş olacağız. Hepimize geçmiş olsun."

"Arkadaşlarımız İhtiyaçları İlk Dakikadan İtibaren Tespit Ediyorlar"

Bakan Yanık, daha sonra beraberinde Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve diğer ilgililerle Yenice ilçesine geçti. Burada sağanaktan etkilenen esnafı ziyaret eden Bakan Yanık, geçmiş olsun dileklerini ileten iletti. Yenice’de vatandaşlarla görüşerek, onların taleplerini dinleyen Bakan Yanık, Kaymakamlıkta yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yanık, burada yaptığı açıklamada sel felaketinden en çok etkilenen ilçenin Yenice olduğunu hatırlatarak, "Olabildiğince geniş bir biçimde hasar gören bütün noktaları ziyaret etmek suretiyle vatandaşlarımızla bir araya geldik. Arkadaşlarımız ihtiyaçları ilk dakikadan itibaren tespit ediyorlar. Halihazırda psikososyal destek personel ve ASDEP ekibimiz olmak üzere Karabük'te 12, Bartın'da 16, Kastamonu'da 47, Sinop'ta 8, Zonguldak'ta 10 olmak üzere toplamda 93 personelimiz şu anda afet bölgesinde sahada. İlk dakikadan itibaren gerekli psikososyal destek incelemelerini yapıyorlar. ASDEP personelimiz ile şu ana kadar da Karabük'te 235 vatandaşımıza ulaştık. Biz de bizzat yerinde vatandaşlarımızla buluşarak ihtiyaçları tespit ettik, gerekli mekanizmaları kurduk ve devam ettiriyoruz. Can kaybının olmaması çok önemli bir teselli kaynağı. Diğer hasarları da ihtiyaçları da çok hızlıca gidereceğiz. Hemen ilk elde hasar sebebiyle tahliye edilen vatandaşlarımıza 3'er bin lira nakit desteğini dağıtmaya başladık." Bakan Yanık, hasar tespitinden sonra da gerekli destekleri yine sağlayacaklarını, gerek sosyal yardımlar gerek psikososyal destek ekipleri, ASDEP personeli eliyle saha çalışmalarını bakanlık olarak yürüttüklerini anlattı. Lojistikten ekipman ihtiyacına, iletişimden su teminine, elektrik kesintisinin giderilmesinden diğer gereksinimlere kadar hepsinin takip edildiğini vurgulayan Yanık, "Saha gözlemlerimizde çok büyük bir problemimiz yok. Su basan yerler çok kısa sürede temizlenecek durumda. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla selin getirdiği birtakım kirin temizlenmesine, sokakların, iş yerlerinin ve evlerin temizlenmesine başladık. İletişim, lojistik desteği ve ulaşımda hiçbir ihtiyacımız kalmayacak şekilde hızlıca organize olup bunları temin etmeye başladık." ifadelerini kullandı. Bakan Yanık, bugün ve yarın için de bölgede yağış beklendiğini, bu sürecin de atlatılmasının ardından hızlıca bölgenin toparlanacağını belirtti. Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Bakan Yanık, "Vatandaşlarımızdan 2 gün bu süreci takip etmeleri, riskli olan yerlere lütfen girmemeleri konusunda arkadaşlarımız, kurumlarımız, muhtarlarımız camilerden düzenli olarak uyarı yapıyorlar. Hiçbir şey, hiçbir eşya, hiçbir mal bizim için bir vatandaşımızın canından daha değerli değil. O yüzden riskli binalara vatandaşlarımızın girmemelerini rica ediyoruz. Bunun çağrısını bir kez daha yapmış olalım." dedi.

"Yeter Ki Onların Canına Bir Şey Olmasın"

Yanık, 2 günün ardından kentte yağışın azalmasının beklendiğine değinerek, şöyle konuştu: "Biz temizlik, lojistik destek gibi asıl işlerimizi o zaman yapacağız. O yüzden vatandaşlarımız kendilerine temin ettiğimiz barınma mekanlarında barınsınlar. Bu 2 günü atladıktan sonra hızlıca sahaya dahil olacağız ve süreci başlatacağız. Bu arada bizim onlardan tek beklentimiz kendilerini riske etmemeleri. Barınacak yer, bakım iaşesi, yiyecek, içecek diğer tüm ihtiyaçların altyapısını biz zaten kurduk ve tedarik ediyoruz. Yeter ki onların canına bir şey olmasın. Sonrası Allah'ın izniyle kolay."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535