• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bankoğlu, esnafın derdini dinledi

CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Kurucaşile ve Tekkeönü'nde Cumhuriyet Halk Partililer ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu; yurttaşların dertlerini dinledi.
Bankoğlu, esnafın derdini dinledi

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Cumhuriyet Halk Partililerle birlikte Kurucaşile ve Tekkeönü'nde sosyal mesafe ile maske tedbirlerine riayet ederek esnaf ziyaretlerinde bulundu; yurttaşların görüş, talep ve önerilerini dinledi. Bankoğlu, Bartın genelinde de salgın sürecinin her türlü olumsuz etkilerinin gerek sağlık gerekse de ekonomi alanında derinden hissedildiğini ifade etti. Kurucaşile ve Tekkeönü'ndeki vatandaşlara, COVID-19 salgınının yayılmasını önlemek noktasında gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyet için ayrıca teşekkür ederek alınan tedbirlere uymanın değer ve önemini bir kez daha vurguladı.

Esnafımızla ekonomik durum hakkında konuştuk

Kurucaşile ve Tekkeönü'ndeki genel durumla ilgili tespitlerine ise şu şekilde devam etti: "Şehrimiz genelinde, hemşehrilerimize ulaşarak onların sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz. Kurucaşile ve Tekkeönü'nde işçilerimizle, bakkallarımızla, berber esnafımızla ekonomik durum hakkında konuştuk. Bölgede, COVID-19 salgını öncesinde de ekonomik anlamda zor günler yaşanıyordu. Böyle bir durumun oluşmasında, büyük illere verilen göçün ve iş imkânlarının günden güne azalmasının da şüphesiz büyük payı var. N Geçmişten taşınan sorunlar, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın problemiyle de birleşince ekonomik yönden olumsuz bir tablo karşımıza çıkıyor. Ayrıca, bölgenin normal şartlarda turizm yönünden de elde edebileceği kazancın, salgın şartlarında durma noktasına geldiğini düşünerek gerek esnafımızı gerekse de yöreyi bu zorlu şartlar altında değerlendirmek gerekir."

Yeni iş imkânlarının yaratılması gerekiyor

Bankoğlu, aslında, ülkemizin genelinde de, ifade ettiği ekonomik gidişatın hâkim olduğunun altını çizdi ve sözlerine şu şekilde devam etti: "Hepimiz biliyoruz ve özellikle bu zor dönemde çok daha iyi anladık ki, "her şeyin başı sağlık". Bununla birlikte yurttaşlarımızın geçim, aş ve iş dertlerini de kesinlikle göz ardı edemeyiz. Ulusal zeminde, AKP tarafından, daha başka önemli konular varmışçasına tartışmalar sürdürülmeye çalışılıyorsa da ana mesele, iş ve aştır; geçim sıkıntısıdır. Bu alandaki sorunları, yalnızca ama yalnızca pandemi sürecine bağlamak da aslında yanlıştır; zira dediğim gibi ekonomik olarak "savrulduğumuz" bir süreç devam ederken COVID-19 salgını ülkemize de sıçradı. Tüm ülke genelinde, ayağı yere basan ve tüm ekonomik aktörlere güven aşılayan, sorumlu bir "çıkış stratejisi" takip edilmesi gerekecek. Henüz böyle bütüncül bir stratejinin AKP tarafından ortaya konduğunu, ne yazık ki, göremedik. Bu ciddi eksikliğin yanı sıra Kurucaşile ve Tekkeönü özelinde de yeni iş imkânlarının yaratılması gerektiği açıktır."

Birçok sorunları var

Bankoğlu, ülke sathındaki ekonomik gidişatın düzelmesi konusunda her ne kadar net adımlar göremeseler de bu durumun herhangi bir şekilde umutsuzluk vesilesi olmaması gerektiğine de vurgu yaptı. Bu bağlamda, çözümün, yurttaşın değil; tam tersine Devlet'in fedâkarlık yapmasından geçtiğinin altını çizdi. CHP Bartın Milletvekili, yaptığı bu genel değerlendirmelerin ardından Tekkeönü'nde, balıkçıların kendisine ilettiği, limanla ilgili soruna da açıklamalarında yer verdi ve şu ifadeleri kullanarak sözlerini noktaladı: "Bölgedeki balıkçılar, Tekkeönü Limanı'nda temizlik ve tarama çalışması yapılmamasıyla ilgili sorunu bana aktardılar. Limanın yer aldığı alanın, kum ile diğer öğelerden temizlenmesi ve böylelikle fiilen kullanıma açılması, tekneleriyle limana girebilme talebinde bulunuyorlar. Dile getirdikleri çözüm bekleyen bu durumu da özellikle vurgulamak isterim."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535