• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın Belediyesi Hendekyanı Üst Geçidi hizmete açıldı

Bartın Belediyesi tarafından Hendekyanı Caddesi’ne yeni yapılan üst geçit, törenle hizmete açıldı.
Bartın Belediyesi Hendekyanı Üst Geçidi hizmete açıldı


Can güvenliği üst geçit ile sağlanacak

2011 yılında Bartın’da bir ilki gerçekleştirerek Aladağ altına üst geçit yapan Bartın Belediyesi, 2012 yılında da Cumhuriyet Mahallesi’nde Bartın-Zonguldak karayolu üzerine İbrahim Pelenkoğlu Üstgeçidi yapmıştı. Son olarak da dün Bartın Belediyesi tarafından yapılan kentin üçüncü üst geçidi törenle hizmete açıldı. Hendekyanı Mahallesi İnönü İlkokulu önüne 15 metre uzunluğunda ve 5,5 metre yüksekliğinde yapılan üst geçitte iki tarafında engelli asansörü bulunuyor. Kapalı ve aydınlatmalı olan üst geçit için toplamda 550 bin TL harcandı. Çelik konstrüksiyon olarak tasarlan üst geçit ile vatandaşların ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Allah ailelerini de sabırlar versin

İnönü İlkokulu bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptı. Başkan Akın, konuşmasına Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Türkiye'ye sızmak isteyen teröristlerle gerçekleştirilen çatışmada şehit düşen 8 askerimize rahmet dileyerek başladı. Akın; “Bugün her şeyden evvel sınırlarımızı korurken Şemdinli’de şehit düşen 8 kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin. Allah ailelerine de sabırlar versin” dedi.

3.üst geçidi açıyoruz

Yaşanan kazaların önüne geçmek için böyle bir proje yapıldığını belirten Başkan Akın; “Bartın Belediyesi olarak yaptığımız 3. üst geçit projesi bu. İlk üst geçidi 15 Temmuz 2011 tarihinde Çatmaca Gölbucağı’na yaptık. Orada sıkıntı ve kazalar çok oluyor idi. Karayollarından izin alarak projelendirdik ve tarafımızdan karşılanan bütçesi ile tamamladık. İkinci üst geçidi Cumhuriyet Mahallesi’nde Pelenkoğlu firmasının katkıları ile yaptık. O da 23 Kasım 2012’de gerçekleştirildi. Orada yine aynı sıkıntılar kazalar yaşanıyordu. Üçüncü üst geçidimiz ise bu bölgede yapıldı. Bu bölgede özellikle çok sayıda öğrencimiz var. Bu gençler burada çok kazaya maruz kalıyorlardı. Bunun üzerine görüşmeler yaparak ne yapabiliriz diye düşündük ve burada da bu projeyi gerçekleştirdik. Güzel bir proje yapıldı” diye konuştu.  

550 bin TL’ye mal oldu

Yapılan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Akın, şu ifadeleri kullandı; “Bu projenin bütün maliyetleri Bartın Belediyesi tarafından karşılandı. Çevre düzenlemesi hariç 451 bin TL’ye mal oldu burası. Çevre düzenlemesi ve ilave yaptıklarımızla beraber 550 bin TL’ye mal olan bir üst geçit çalışması gerçekleştirildi. Buradan da borcumuz yok. İş yapılınca parayı veriyoruz. Sadece bu yıl yaptığımız birkaç tane projeyi söyleyeceğim. Yalı mevkiinde bir cami açılışı yaptık. Bartın kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını yaptık. 31 Milyon TL’lik bir projeydi. Bartın’ın kanalizasyonu, atıksuyu artık ırmağa gitmiyor. 3 bin ton her gün ırmağa gidiyordu. İnkumu’na kanalizasyon atıksu arıtma tesisi derin deniz deşarjı yaptık. Kavaklı Caddesi’nde yenileme yaptık.

Birçok çalışma yaptık

Önemli ve sıkıntılı olan Kemerköprü, Şadırvan, Su Terazisi, Karakaş, Piryancılar, İskele Hükümet Caddeleri ile Rüştiyeler Sokakta doğalgaz, su şebekesi, yağmur suyu gibi yenilenme çalışmalarını bitirdik. Aydınlatmalar yapıldı. Yine Cumhuriyet Caddesi, Yukarı Çarşı ve Hamam Sokağı da en kısa zamanda bitireceğiz. Doğalgaz Bartın’ın artık %97’sine ulaştı. %3’lük bir kısım kaldı o da şehir merkezinde kapalı alanlardaki alanlara girmedik. Yine bu sene Gazhane Kültür Parkını açtık. Aladağa mesire alanı yaptık. Şiremirçavuş’a yaşam merkezi yaptık. Tarihi çeşmelerimizin restorasyonlarını yaptık. Aladağ, Şiremirçavuş, Cumhuriyet Mahallesi su hatlarını büyüttük. 1 milyonluk bir proje bu. Parklar yaptık. İnkumu alt yapı çalışmalarını Yeni Mahalle tarafında gerçekleştirdik. Bu da 5 milyonluk bir proje oldu. Yeni iş makinaları aldık.

Müze çalışmaları devam ediyor

Devam eden işlerde ise eski belediye binasında restore ve kent müzesi çalışmaları devam ediyor. 3,5 milyon TL’lik bir proje. Kaynarca Spor ve Yaşam Merkezi gerçekleştiriyoruz. Seneye inşallah Nisan ayında açılışını yapacağız. 5 milyonluk bir proje bu da. Kavallara yine bir yaşam merkezi açacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze sanayide yeni bir hizmet binası ve seralar yapıyoruz. Bu da 800 Bin TL’lik bir proje.

Hizmet vermeye devam edeceğiz

Kanlı Irmak Caddesi’nde yürüyüş yolu yapıyoruz aydınlatmasıyla beraber projeyi tamamlayacağız. Hendekyanı’nda 35 yıl sonra kaldırımları değiştirdik. 30 yıl sonra yolları yaptık. İki tane yerimiz vardı her yağmur yağdığında en az 15 tane ev sele gidiyordu. Buralara hizmet vermeye çalıştık ve bu hizmetler devam edecek. Bu hizmetler sadece bu sene yapılanlar seneye de birçok hizmet vermeye devam edeceğiz.”

Öğrenciler Başkan Akın’a çiçek taktim etti

Açılış konuşmasının ardından Başkan Akın’a üst geçit yapıldığı için İnönü İlkokulu öğrencileri çiçek taktim etti. Çiçek taktiminin akabinde de Belediye Başkanı Cemal Akın öğrenciler birlikte üst geçidin açılış kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535