• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Bartın halkı, kimin neyi en iyi şekilde yaptığını çok iyi biliyor’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle ilgili yapılan çalışmaları anlattı.
‘Bartın halkı, kimin neyi en iyi şekilde yaptığını çok iyi biliyor’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Yarıştan zaferle çıkacaklarını söyleyen Özçelik, şu ifadeleri kullandı; “Yaklaşan 31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak çalışmalarımızı son hızıyla gerçekleştiriyoruz. İl, ilçe ve belde belediye başkan adaylarımızı belirledik. Bir kaç eksiğimiz var, inşallah bir kaç gün içerisinde de onları tamamlayacağız. Yerel yönetimler, şehir merkezlerinde belediyeler tarafından köylerde ise İl Özel İdareleri tarafından şekillendiriliyor. Aynı zamanda İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan İl Genel Meclisi Üyelerimizle ilgili çalışmalarımızı da gerçeklerleştirdik. İnşallah 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de amacımız yine adaylarımızla birlikte başarıya ulaşmak ve şehir merkezi için 5 Meclis Üyesinin hepsine talibiz. Bartın halkının ve Rabbimizin ‘Ol’ demesiyle de olacağına inandığımız bu yarışı da kazanacağız. Buna inancımız sonsuz. Rabbim gönüllerimize göre versin ve hizmet edecek, çalışacak olana bu görevleri nasip etsin.

Halkımızı galeyana getiren sözlere hiç gerek yok

Yaklaşan yerel seçimler için en başından beri söylediğimiz gibi, birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını temenni ediyoruz. Bartın, küçük bir yer, huzur şehri olan Bartın’da huzurumuzu bozacak söylemlerden de uzak durmamız lazım. Hedefimiz yapılanları takdir etmek olmalı, yapılamayanları da yine doğru bir üslupla ifade etmeliyiz. Aynı zamanda afaki projelerle de çıkarak halkın belediyelerin ve İl Özel İdarelerin bile sorumluluk alanına girmeyen projelerle kafasını karıştırmadan, çalışma barışımızı bozmadan bir seçim takvimi yaşama arzusundayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim verilmiş bir sözümüz var, bu söze uyacağız ve riayet edeceğiz. Bu yarışa giren diğer siyasi partilerin de aynı kuralda aynı çerçeveler içerisinde riayet etmeleri hepimizin arzusudur. Birbirimizle aynı dili konuşuyoruz, bu nedenle birbirimizi anlamamız çok mümkün. Sosyal medyada aykırı ifadelerle belden aşağı vurmanın hiçbir anlamı yok. Halkımızı galeyana getiren sözlere hiç gerek yok. Sözlerimizi çirkinleştirmek yerine eğer birbirimize ifade etmekte zorlanıyorsak Bartın’ımız da çok değerli basın kuruluşları var, onların karşısında oturarak, aynı dili konuşarak Bartın’ın sorunlarını dile getirebiliriz, çözüm yolları arayabiliriz. Şimdiden vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Rabbim inşallah hepimizin gönlüne göre versin, layık olana nasip etsin.  

Belediye Meclisi için liste çalışması sürüyor

Şuanda Belediye Başkanımız ve bizim çalışmalarımız devam ediyor. Baya bir yol kat ettik ama daha netleşmediği için bunu paylaşmak için de çok erken. İnşallah onlarla ilgili de kısa zamanda bir açıklama yapacağız. Şuan için bizim ana hedefimiz her şeyden önce Cumhur İttifakını ayakta tutabilmektir. Bizim bir sözümüz var bu vatana. Biz bu Cumhur İttifakı’na sadakatla hizmet edip bağlı kalacağımıza söz verdik. Ama bu arada tabiî ki de siyasetçiyiz. Bizi bir takım sözlerle de kimse tahrik etmemeli. Kimse bizi böyle afaki sözlerle de, işte böyle çatışma ortamına da çekmemeli. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 15-16. yılındayız. Bartın’da bir de milletvekilimiz var. Bir takım projelerin eksiklikleri vardır, yapılanları vardır, Allah razı olsun. Yapılamayanları da vardır. Yarım kalanları da vardır.

16 yıldır niçin yapmadınız?

Onun için belediyelerin neler yapabileceğini, devletin de neler yapabileceğini artık Bartın’da herkes biliyor. Çünkü bugün bir belediyenin devlet yatırımlarını biz yapacağız diyorsak o zaman şunu sormamız lazım; 16 yıl boyunca niçin yapmadınız? Yani bir devlet projesi bugün bir belediye projesi olarak sunulursa bunu sormak lazım. Suyumuz ile ilgili bir takım olumsuz ifadeler kullanmışlar. Onların 16 yıllık tek başına iktidarında her gün tahlilleri yapılan, Sağlık Bakanlığı’na bağlı İl Sağlık Müdürlüğümüzün personeli tarafından ilimizin değişik yerlerinden su numuneleri alınıyor ve test edilerek sonuçları bildiriliyor. Yani onların bağlı olduğu Bakanlığın test ettiği suya bu ifadeleri kullanmış olmaları, hatta bir arkadaşlarının ‘dişlerimi fırçalamaya bile imtina ediyorum’ demesi biraz şovvari geldi bana, hoş da değil tabi. Oysaki evlerdeki sular o kadar da içilebilir, sağlıklı ve duru ki… Bartın Belediyesi’nin bu hususta asla verilemeyecek bir hesabı yok. Ama diyelim ki siyasi şova da dönüştürmemek lazım, afaki söylemlerle.

Bartın büyüyen bir şehir

Bartın bütün altyapı sorunlarını çözmüş, Bartın sosyal projelerinde çok yol kat etmiş,. Bartın’ın sorunları biter mi, bitmez. Tabi ki Bartın büyüyen bir şehir. Büyümeyle beraber eş değer olarak sorun ve sıkıntıları da çoğalıyor. Ama çözülemeyen hiçbir sıkıntımız kalmadı. Evet, trafik sıkıntımız var ama sadece Bartın’ın değil, tüm Türkiye’nin ve dünyanın bir problemi bu. Neden? Yaşamış olduğumuz coğrafyanın bir geçmişi var. Bu coğrafyanın da nüfus artışına göre şekillenmesi gerekiyor. Peki, bu mümkün mü? Eski şehirlerde mümkün değil. Çünkü bu eski şehirde yolların genişletemezsiniz, binaları yıkamazsınız. Bir takım kararlar alınabilir. Bu kararların hepsi İmar Planları ile çözülebiliyor. Bartın şu anda yeni bir İmar Planı’na kavuştu. Bu İmar Planı ile Bartın Irmağı’nın üzerine bir takım köprüler kondu. İnşallah bunları zaman içerisinde devletimiz yapacak. Devlet Su İşleri, ırmakların sahibi… Bunları şekillendiren imarlarını yapan ve bu eserleri üzerlerine koyması gereken kurum DSİ. İnşallah Bartın Belediyesi’nin bu İmar Planı çerçevesinde Bartın Irmağı üzerine koyulmasını planladığı köprüler yapılarak Bartın’ın trafik meselesi bir nebze rahatlatılacak. Ama yeni İmar Planı’nda yeni açılmış olan yeni yerleşim yerleri ile beraber zaten buralardaki geniş yollar ve bu projedeki genişletilmiş olan yeşil alanlar ve büyük otoparklar zaten bu sorunu kendi içerisinde de çözecek.

Çok iyi anlayacaklarına inanıyorum

Çevre Yolu problemimiz var. Bartın’ın merkezinden de geçen… Bu problemimizin Bartın Belediyesi’nin Bartın Valiliği’nin de duyarlılığı ile peşine düştüğü bir şey.  Ama elimizdeki projede Çevre Yolu ile Bartın Limanı’nın bağlantısı yok. İnşallah bu proje şekillenecek ve ne olacak? İşte Bartın Karabük bölgesinden gelenlerle, Ankara-İstanbul istikametlerinden gelip Karabük’e gidenlerle ve bizim limanımıza gelen tırların şehir merkezine uğramadan diğer il ve ilçelere ulaşması sayesinde şehir merkezindeki trafik yoğunluğu çözülecek. Ama bunun hepsinin ha deyince olmayacağını bunları ifade edenler çok iyi biliyor. Çünkü bir İmar Planı’nda koymadığınız yolu, koymadığımız köprüyü, koymadığınız bir demiryolunu, asla ve katha bütçeniz ne olursa olsun yapamazsınız. Şu anda geçmiş dönemde öngörüden uzak planlar hazırlanmış. Bu nedenle Bartın genişlemekte biraz geç kalabilir. Ama bunun sebebi öngörüden uzak, beceriksiz ve basiretsiz yöneticiler tarafından yönetildiği için hiç değil. Bartın’ın bugün içinde bulunduğu duruma bakılırsa, gayet güzel huzurlu bir şehir. Suyuyla, havasıyla, ırmağa dökülmeyen kanalizasyonlarıyla artık yaşanılabilir bir şehir. Artık dışyarıdan gelen herkesin yaşam alanı olarak tercih ettiği bir şehirdir. Bunun için siyasetçilerin de bunu çok iyi anlayacaklarına inanıyorum.

İmkumu’na tünel imkansız

Mesela, İnkumu’na bir Tünel projesi diyorlar. Oysa ki böyle bir şeyin imkansız olduğunu, bunu söyleyenler çok iyi biliyor. Bartın-İnkumu, bir karayolu ağında değil. Bartın-İnkumu bir karayolu ağı üzerinde olsa, Karayolları zaten tüneli onlar yapıyor, ama Karayolları Genel Müdürü’nün Bartın Valiliği’nde Sayın Vekilin de bulunduğu bir ortamda Sayın Bakana söylediği bir laf var. Bunun asla mümkün olmadığını Sayın vekil de biliyor. Lütfen bunu dillendirmesin. Bize göre afaki projeleri dillendiriyorlar.  Hoş olmuyor. Çünkü yapılamayacak bir takım projeler ile ilgili olarak halka umut vermemizin bir anlamı yok. Biz hiç vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Bartın için neler yapılabilir? Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bartın halkı, kimin neyi en iyi şekilde yaptığını çok iyi biliyor. Allah için verirse halkımız seçecek. Geri kalan seçilemeyenlerimizin de fikirleriyle, kolkola omuz omuza Bartınımız için hizmet vermenin arzusundayız. Varsa yanlışlıklarımız biz, erdemliktir geri adım atarız. Ama biz asla siyaseten yanlış konuşmadık, asla siyaseten yalan konuşmadık. Kimse de yalan yanlış konuşmasın.”

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535