• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın halkını demokrasi nöbetlerine davet etti

Bartın Üniversitesi tarafından darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un yıldönümü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi açıldı.
Bartın halkını demokrasi nöbetlerine davet etti

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’un yıldönümünde Bartın’da da çeşitli etkinlikler yapılacak. 81 ilde ve yurtdışında olduğu gibi ilimizde de Bartın Valiliği, Bartın Üniversitesi, Bartın İl Müftülüğü ve Ak Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilecek olan ve 11 Temmuz günü başlayacak etkinliklerin, 16 Temmuz sabahı sona ermesi bekleniyor. Kurumlar arasında ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programını açıklayan Bartın Üniversitesi oldu.

15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi

Açıklanan programa göre 11 Temmuz Çarşamba günü başlayan etkinlikler, 15 Temmuz Pazar günü sona erecek. Programın ilk gününde Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından saat 16.00’da eski belediye binası önünde 15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Bartın Valisi Nusret Dirim, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,  Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Bartın Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Zafer Çakan, PTT Başmüdürü Halit Taşpınar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Sergi açılışı sonrası değerlendirmelerde bulunan Vali Nusret Dirim, bu tür etkinliklerin önemine değinerek, 15 Temmuz Pazar günü akşam Cumhuriyet Mydanı2nda gerçekleştirilecek olan demokrasi nöbetlerine tüm Bartın halkını davet etti.

Çağdaş uygarlık yolculuğunu hep birlikte yapacağız

Dirim; “Bartın Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerimiz 15 Temmuz ile ilgili halkımızın rahatlıkla görebileceği bir sergiyi hazırlamışlar. Çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz tabii ki Türk milletinin yaşadığı en dramatik, en acı olaylardan bir tanesidir. Türk milleti bu tarihi ihaneti asla unutmayacaktır. Gerekli derslerin alındığını görüyoruz. İnşallah Türk milleti böyle bir acıyı bir daha yaşamayacak. Türk milleti medeniyet yolunda yürüyüşüne güvenilir adımlarla devam edecek. Çağdaş uygarlık yolculuğunu hep birlikte yapacağız” dedi.

Coşkulu bir program olacak

15 Temmuz’da Bartın Valiliği tarafından düzenlenecek olan programla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali Dirim; “ 15 Temmuz’da programımız olacak. Bu programımızı da toplumla paylaşacağız. Özellikle Cumartesi ve Pazar günü etkinliklerimiz olacak. Demokrasi nöbetimiz Pazar günü akşam 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak. Sembolik bir nöbet tutacağız. Coşkulu bir program olacak. Tüm halkımızı burada ki programımıza bekliyoruz. Bu programlarımızın yanında Bartın Üniversitemizin ve İl Müftülüğümüzün etkinlikleri olacak. Şehit Mustafa Yaman’ın kabrini ziyaret edeceğiz. Bu hatıraların canlı bir şekilde tazelenmesi ve Tük milletin o gün yaşadığı acıları unutmamamız adına bu tür etkinlikler önemli. Tüm halkımızı etkinliklerimize ve demokrasi nöbetimize bekliyoruz” diye konuştu.  

Siyasi ve Sosyo-Kültürel Etkileri anlatılacak

Yoğun ilginin olduğu sergi açılışıyla başlayan etkinlikler 12 Temmuz Perşembe günü de devam etti. 12 Temmuz Perşembe günü saat 15.00’da başlayan programda Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda “Siyasi ve Sosyo-Kültürel Etkileriyle 15 Temmuz” Paneli adı altında Moderatör Prof. Dr. Sedat Yazıcı öncülüğünde 15 Temmuz Darbe Girişiminin Türkiye Ekonomisi Üzerine Kısa ve Uzun Vadede Etkileri konusunda Dr. Öğr. Üyesi Said Ceyhan, 15 Temmuz ve Siyasal Alanın Muhafazası konusunda Dr. Öğr. Üyesi Ömer Baykal, 15 Temmuz Darbe Girişiminin Uluslararası Bağlantıları ve Sonuçları konusunda Dr. Öğr. Üyesi Ümmet Erkan, 15 Temmuz: Bir Din İstismarı-Terörü konusunda Dr. Öğr. Üyesi Kamil Coştu ve 15 Temmuz Destanı: Gençliğin Demokrasi Bilinci konusunda Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Abdullah Genco bilgiler verecek.

15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif

13 Temmuz Cuma günü de Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde saat 11.00’da Arş. Gör. Hayrettin Bahar tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunacak. Öğr. Gör. İbrahim Urgancı tarafından da 15 Temmuz Şehitleri ile ilgili vaaz verilecek. 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Programı Dr. Öğr. Üyesi Erdoğan Köycü tarafından yapılacak olan dua ile sona erecek.

15 Temmuz Gazisi Sabri Gündüz 15 Temmuz’u anlatacak

Anma programının son gününde 15 Temmuz Pazar günü “15 Temmuz İhaneti ve Milletin Zaferi” Konferansı gerçekleştirilecek. Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. İsmail Kapan 15 Temmuz İhaneti ve Derin Kökleri konusunda bilgiler verecek. 15 Temmuz Demokrasi Gazisi Sabri Gündüz de ‘Ayaksız Yaşanır Ama Vatansız Yaşanmaz’  sözü üzerinden 15 Temmuz’da yaşanılanları anlatacak. Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından saat 14.30’da Bartın Kültür Merkezi’nde 15 Temmuz Şehitleri Resim Sergisi açılışı gerçekleştirilecek. Bartın Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programı sergi açılışı ile sona erecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535