• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bartın Huzurevi’ni İl Özel İdaresi projelendirecek

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının ikinci Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapıldı. 4 gündem maddesinin eklendiği toplantıda 3 gündem maddesi de görüşülerek karara bağlandı.
Bartın Huzurevi’ni İl Özel İdaresi projelendirecek

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının ikinci birleşimi dün saat 15.00’da İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında yapılan oturumda Meclis gündemine 4 madde daha eklenerek, toplamda 17 gündem maddesine ulaşıldı. Toplantıda Amasra Anaokulu arsası ile ilgili dosyanın görüşüldüğü sırada İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Amasra’da bağış yapılan bu arazinin Bartın il merkezinde yaşayan vatandaşlar için örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyerek, il merkezinde yaşayan vatandaşlardan okul yapmak şartıyla arazi bağışlamaları yönündeki ricasını yineledi. Toplantıda en dikkat çeken madde Bartın Huzurevi binası yapımı projesinin 2017-2018 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosyanın Meclis gündemine alınması oldu. Komisyon raporları doğrultusunda maddenin kabul edilmesiyle 100 kişi kapasiteli yapılacak olan Bartın Huzurevi’nin projelendirme işlemleri İl Özel İdaresi tarafından yapılacak.

4 madde eklendi

Gündemin 14.maddesine Merkez İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müstevli Heyeti Üyesi Seçimi ile ilgili dosya, gündemin 15.maddesine Amasra İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müstevli Heyeti Üyesi Seçimi ile ilgili dosya, gündemin 16.maddesine Bartın Huzurevi binası yapımı projesinin 2017-2018 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya ve gündemin 17.maddesine de İl jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne teçhizat alınması projelerinin 2017 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya eklendi.

Anaokulu için bağışlanan arsa geri verildi

3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasıyla başladı. Gündemin 4.maddesinde yer alan Amasra Anaokulu arsası ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu değerlendirildi. İl Özel İdaresi’ne anaokulu yapılması şartıyla bir vatandaş tarafından bağışlanan Amasra ilçesi Karaevler mevkiinde ki taşınmaza anaokulu yapılamadığı için arsa sahibine oy birliğiyle geri iade edildi. Arazide yol çalışması sırasında arkeolojik buluntulara rastlanmış ve anaokulu yapılamamıştı. Anaokulu şartıyla bağış yapılan arazi anaokulu yapılamadığı için komisyon raporu sonrası geri devir edildi.

Arazi bağışı çağrısını yineledi

Maddenin kabul edilmesinin ardından Amasra ilçesinde bağış yapan vatandaşa teşekkür eden İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Amasra ilçesi gibi arazilerin çok değerli olduğu bir yerde vatandaşımız bize anaokulu yapılmak şartıyla arazi bağışlamıştı. Ancak amaç hasıl olmadı. Tabii bu bağışı yapan vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten büyük bir iş yaptı. Biz de anaokulu yapamadığımız için bu araziyi vatandaşa geri veriyoruz” dedi. Amasra’da bağış yapılan bu arazinin Bartın il merkezinde yaşayan vatandaşlar için örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyen Dursun, il merkezinde yaşayan vatandaşlardan okul yapmak şartıyla arazi bağışlamaları yönündeki ricasını yineledi.

Okulların deprem güçlendirmesi görüşüldü

Gündemin 5.maddesinde yer alan Arıt Şehit Necdet Orhan Yatılı Ortaokulu Onarım İşinin 2017 Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınmasıyla ilgili konu görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor doğrultusunda İl Genel Meclis Üyelerinin oy birliğiyle madde kabul edildi. Gündemin 6.maddesinde yer alan Kumluca Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu’nun yurt binası kapalı spor salonu deprem güçlendirme ve onarım projesinin 2017 Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Çevre, Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından Meclis gündemine gönderilen rapor değerlendirildi. İlgili madde de oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısının ikinci birleşimi 3 Kasım Cuma günü saat 15.00’da toplanmak üzere sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535