• BIST 8986.97
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Bartın için 2’de 2 yapmak istiyoruz

AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Yılmaz Tunç ve Yaşar Arslan, sahurda Bartın’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Bartın için 2’de 2 yapmak istiyoruz

AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, Yaşar Arslan, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ile İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve AK Parti teşkilat mensupları Murat Yıldırım’ın organize etmiş olduğu sahur programında Bartın’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. 24 Haziran seçimlerinin önemini bir kez daha dikkat çekerek muhalefeti eleştiren Tunç, muhalefet partisi adaylarının Türkiye’de AK Parti döneminde yani 16 yılda olumlu hiçbir şey yapılmamış gibi bir hava estirdiklerini belirtti.

Tunç, muhalefete yüklendi

Hem yatırımlar üzerinden hem de muhalefet partilerinin adaylarının söylemleri üzerinden muhalefete yüklenen Tunç, Bartın’da neden 2 iktidar partisi milletvekili istediklerini de anlattı. Bartın’dan 2 milletvekili çıkartarak daha güçlü bir sesle Ankara’da daha güçlü olmak istediklerini ifade eden Yaşar Arslan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka bir adayın 24 Haziran’da ilk turda seçilme şansı olmadığının altını çizdi.

Bartın’ın basını gerçekten sağduyulu

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, sağduyulu davranan Bartın basınına ve sahur programını organize eden Murat Yıldırım’a teşekkür ederek “Bartın’ın basını gerçekten sağduyulu ve doğruları yazan bir basın. Bu seçim atmosferinde de aynı düsturla yolunuza devam ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu programı organize eden Murat Yıldırım’a, katılımlarınızdan dolayı da sizlere tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Var olma ve diriliş seçimi olacak

AK Parti Milletvekili Adayı Yaşar Arslan, adaylığının kesinleştiği 21 Mayıs’tan itibaren gece gündüz demeden tüm teşkilatlarla birlikte çalıştıklarını belirtti. Bartın’dan 2 milletvekili çıkartarak daha güçlü bir sesle Ankara’da daha güçlü olmak istediklerini ifade eden Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan başka bir adayın 24 Haziran’da ilk turda seçilme şansı olmadığının altını çizerek şunları söyledi: “Biliyorsunuz ki 21 Mayıs’tan bugüne kadar hep beraber koşturuyoruz, sahadayız. Sizler bizleri izliyorsunuz, bizler sizlerle paylaşımlarda bulunuyoruz. Bu seçim hem Bartın’ımızın hem de Türkiye’nin seçimi olacak, iki seçimi bir arada yapıyoruz. Birisi cumhur inşallah Cumhurbaşkanını seçecek, yeni bir hükümet sistemiyle yola devam edeceğiz, ikincisi de yasama görevi ve kanun çıkartma görevini yapacak olan Meclis seçimini yapacağız. Her seçim kendi içerisinde çok çok önemli ama bu seçimler çok daha önemli. Belki de yüzyılın seçimi, var olma ve diriliş seçimi olacak. AK Partimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz çok büyük reformlar yaptı, yatırımlar yaptı, ülkemizin vizyonu değişti ve gelişti. En nihayetinde de bugün geldiğimiz noktadayız.

Refah seviyesi yükselmiş bir Türkiye’de yaşıyoruz

Birileri bu işin muhalefet boyutunda, özellikle 2013’den bu yana yaşadığımız süreç bunu net bir şekilde gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye, bu millete hizmet etmekten başka hiçbir amacı ve gayesi yok ve bunu da zaten hepimiz görüyoruz. 2002 yılındaki Türkiye ile bugünkü Türkiye’ye baktığımızda arada dağlar kadar fark var. Rakamlar da zaten bunu gösteriyor, 3,5 kat büyüdüğünü çok net görebiliyoruz. 2002’de iflas etmiş bir Türkiye vardı, ekonomi dibe vurmuştu, insanlarımız hastane kapılarında eziyet çekiyordu. Böyle bir Türkiye’den bugün büyük oranda gelişimini sağlamış, milli geliri, refah seviyesi yükselmiş bir Türkiye’de hep beraber yaşıyoruz. Kurtköy’de eski bir yol var, Karabük-Bartın eski yolu oraya da gidip bakarsanız eskiden il yolu nasılmış onu da görürsünüz. Edirne’den İstanbul’a 11 saatte geliniyordu. Ama bugün geldiğimiz noktada bölünmüş yollarımız var.

Başaramadılar

Bunlardan rahatsız olan ve önce içerdeki belli dış güçlerle koordineli çalışan derin yapılar, şer odakları, FETÖ ve aveneleri, özellikle 17-25 Aralık sonrasındaki süreçte Gezi Eylemleri, hatta 7 Şubat 2012’den bugüne kadar yaşanan süreç, yargı darbesi… 2012 yerel seçimlerinde çok pusuya yattılar, avuçlarının içini kaşıdılar, bu sefer Tayyip Beyi indireceğiz diye ama başaramadılar. O zaman başaramadılar 2014’te ilk defa cumhurun cumhurbaşkanını seçtiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı şekilde FETÖ ve aveneleri asla bir araya gelemeyecek insanlar bir araya geldi, Bartın’da Ekmeleddin İhsanoğlu’na çalıştılar, CHP’lilerle kol kola girdiler. Hatta burada olmasa bile HDP’ye oy verin denilen yerler de oldu. Güneydoğu’da ve Doğu’da ‘Demirtaş’a oy verin’ dediler. Başaramadılar, Cumhurbaşkanımızı yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı yaptık, Bartın’da da yüzde 59 oy desteğimiz vardı. 2015 Haziran seçimleri ve 2015 Kasım seçimlerinde Türkiye’de ve Bartın’da yüzde 50’nin üzerinde oy aldı yani hiçbir şekilde AK Parti’nin önünü kesemediler.

Referandumunda halkımız yeni bir sayfa açtı

Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde, Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı döneminde aynı şekilde süreç devam etti. Baktılar ki Türkiye’nin önünü kesemiyorlar ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde bulundular. O zaman da millet Cumhurbaşkanına sahip çıktı, bizler de Bartın’da meydanlardaydık. O gece meydana çıkan ilk kişilerden biri de bendim ve sabaha kadar binlerce kişiyle meydanlardaydık. Dolayısıyla milletimiz Cumhurbaşkanını seviyor ve bugüne kadar hep sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız da milletimizin hizmetkarı oldu, Türkiye’mizi bir adım daha ileriye nasıl götürürüz gayreti içerisinde oldu. Bugün geldiğimiz noktada da 16 Nisan’da yapılan yeni hükümet sistemi referandumunda halkımız yeni bir sayfa açtı.

Hedeflere birlikte yürüyeceğiz

İnşallah bundan sonraki süreçte de koalisyonun olmadığı, önümüzün açık olduğu, daha hızlı karar alabilen, daha hızlı bir yürütmenin olduğu bir süreç yaşayacağız. Ama yine bütün dış güçler ve odaklar bir araya gelmiş bu işi nasıl durdururuz hesabı yapıyorlar. İnşallah bu sefer hem ülke genelimize hem de Bartın’ımıza büyük bir oy kitlesiyle inşallah davamıza devam edeceğiz. Güçlü hükümet sistemi ve güçlü Meclis’e 2 milletvekili olarak destek olabilmek gece gündüz çalışıyoruz. Tüm teşkilatlarımızla birlikte genel olarak sahalardayız. Cumhurbaşkanımızı yedirmeyeceğiz, inşallah onunla birlikte çok büyük hedeflere birlikte yürüyeceğiz. Ankara’da daha güçlü olmak istiyoruz. Sayın Milletvekilimiz 11 senedir, 4 dönemdir Bartın’a hizmet etti, yapılanların hepsi gözümüzün önünde, 6 milyar TL’lik gerçekleşen yatırım ve buna mukabil o kadar da devam eden yatırımlarımız var. İnşallah bundan sonraki süreçte de milletimiz, halkımız teveccüh ederse hizmetkârınız olmaya talibiz. Bartın’da neyi daha güzel yapabiliriz derdindeyiz. Cumhurbaşkanımız’dan başka bir adayın 24 Haziran’da ilk turda seçilme şansı yok. İnşallah yine bu ülkenin ve yürütmenin başı olacak. Muhalefetten bir büyüğümüz olan Rıza Bey’e de saygı duyuyoruz, kendisini seviyoruz ama yaptığı sadece birkaç soru önergesi ile bayram seyranda birkaç ziyaretten ibarettir. İnşallah bu dönemde Bartın’dan 2 tane mebus çıkartarak daha güçlü bir sesle Ankara’da daha güçlü olmak istiyoruz. Bunu da inşallah tüm teşkilatlarımızla birlikte bunu başaracağımıza inanıyoruz. İnşallah yine birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

Basın önemli

Basının önemine dikkat çekerek kamuoyunun haber alma ve doğru bilgilendirilmesinde anlamında yerel basının görevini her zaman yaptığını ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da “Basın önemli, yasama, yürütme ve yargıdan sonra basın dördüncü kuvvettir. O nedenle basının önemi demokrasilerde yadsınamaz. Demokrasilerin olduğu yerde basın hür olmalı, özgür olmalı bu anlamda da Bartın basınına baktığımız zaman kamuoyunun haber alma, doğru bilgilendirilmesinde sizlere düşen görevi her zaman yaptığınızı görüyoruz ve takdir ediyoruz. Bartın’da günlük ve haftalık çıkan gazetelerimiz, ajanslarımız var. Bugüne kadar hepinizle diyalog içerisinde olduk. Hepsine hiç ayrım yapmadan bültenlerimizi gönderiyoruz, sizlerle sürekli fikir alışverişi içerisindeyiz. Bundan sonra da inşallah bu devam edecek.” dedi.

2 milletvekili için çalışıyoruz

24 Haziran seçimlerinin önemini bir kez daha dikkat çekerek muhalefeti eleştiren Tunç, muhalefet partisi adaylarının Türkiye’de AK Parti döneminde yani 16 yılda olumlu hiçbir şey yapılmamış gibi bir hava estirdiklerini belirtti. Hem yatırımlar üzerinden hem de muhalefet partilerinin adaylarının söylemleri üzerinden muhalefete yüklenen Tunç, şöyle konuştu: “24 Haziran’a doğru hızla ilerliyoruz. Ramazan ayı boyunca seçim kampanyamızı sürdürdük artık bayramda ve bayram sonrasında da seçim gününe kadar yoğun bir çalışmayla inşallah Bartın’da AK Parti’nin 2’de 2 yapmasını ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye’nin en başarılı illerinden birisi olmasını sağlamak için çalışıyoruz. Az uyuyarak tüm teşkilat mensuplarımızla, gitmedik yer bırakmayarak köy köy, kasaba kasaba, şehir şehir her yere ulaşmanın gayreti içerisindeyiz, sizler de bizi takip ederek ciddi bir efor sarf ediyorsunuz.

Türkiye’de 110 yeni organize sanayi kuran bir iktidarız

24 Haziran seçimleri Bartın için de ülkemiz için çok önemli. Muhalefet Partisi adaylarının söylemlerine göre sanki Türkiye’de AK Parti döneminde yani 16 yılda olumlu hiçbir şey yapılmamış, Türkiye geriye gitmiş, yapılan tüm yatırımlar, dünya çapındaki projeler sanki gerçekleşmemiş gibi bir hava estiriyorlar. ‘Türkiye’de 16 yılda bir fabrika mı yapıldı?’ bile diyebiliyorlar. Bunu şehirdeki bir aday söylese mazur karşılayacağız ama Muharrem İnce ‘Türkiye’de bir fabrika mı yaptılar bunlar?’ diyor. Türkiye’de 110 yeni organize sanayi kuran bir iktidarız. AK Parti’den önce Türkiye’de organize sanayilerde çalışan işçi sayısı 500 bin, şuanda çalışan işçi sayısı 1 milyon 800 bin. Bartın organize sanayi bölgesinde 4 tane atölye denilebilecek sanayi kuruluşu varken şuanda 30 sanayi kuruluşu var. Organize Sanayi Bölgesi dışında kalan kuruluşlarımız da var. Bartın Çimento bizden önce batırıldı, biz ayağa kaldırdık. İlçelerimize kadar uzanan yatırımlar var. Hasankadı’da ayakkabı fabrikası var, Ulus’ta dünyaca ünlü markalara tekstil ürünleri üreten tekstil fabrikası var.

Yaparsa yine Ak Parti yapar

Şimdi ikinci ilave organize sanayiyi kuruyoruz. Bunu sözle söylemiyoruz, şuanda yeri hazır, kamulaştırma çalışmaları son safhaya geldi. 380’lik trafo merkezini bu yaz itibariyle bitiriyoruz, inşaatı tamamlanmak üzere, Zonguldak-Çaycuma-Bartın Organize Sanayiye kadar yüksek gerilim hattı çalışmaları tamamlandı. Bunlar çok büyük maliyetli yatırımlar. Birkaç ay sonra çalışmalar tamamlandığında buraya da 40 yeni fabrika gelecek yani şu anki Organize Sanayiden daha büyük olacak. Oraya fabrikalarla dolduran AK Parti, büyüten ve ondan daha büyüğünü de yapan yine AK Parti’dir.  Muhalefetin şöyle bir özelliği var; sanki Türkiye’de her şeyin kötüye gittiğini söyleyerek kendi oluşturdukları yalanlarla kamuoyu algısı oluşturabileceklerini sanıyorlar. Gerçeklik ortada. Bir de yapılan her şeye karşı bir propaganda izliyorlar. Kanal İstanbul gereksiz diyorlar, vatandaş bunun gerekli olduğunu bilebilecek dirayette oraya yapılan yatırımın kendisine gelir olarak döneceğini biliyor. Biri ‘yatırımları durduracağız’ dedi, biri ‘hızlı treni sökeceğiz, atacağız, ne gerek var’ dedi, biri ‘uçakları satacağız’, biri ‘TİKA’yı kapatacağız’ dedi. TİKA, Türk bayrağının dünyada dalgalanmasını sağlayan en önemli milli kuruluşumuzdur. TİKA’nın kapanmasını Türkiye’nin dünya nezdinde prestijinin artmamasını isteyenler ister. İnsan bir proje söyler.

Güçlü lider, güçlü hükümet ama diğer taraftan parlamento

Seçim beyannamelerini açın bir bakın, AK Parti’nin seçim beyannamesinde 16 yılda yaptıklarımız ve yeni dönemde yapacaklarımız yazıyor. Ama onların seçim beyannamesine baktığımızda HDP’nin seçim beyannamesiyle CHP’nin seçim beyannamesi aynı, sanki fotokopiyle çoğaltmışlar, sadece amblemlerini değiştirmişler. Farklı cümlelerle yazın bari de anlaşılmasın. Türkiye’nin bulunduğu çağı okuyamayan muhalefet adayları bir tarafta, Türkiye’yi dünya ülkeleriyle tanıştıran, yeni hükümet sistemiyle yeni bir atılım dönemini başlatacak olan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti adayları bir tarafta.  Yeni hükümet sistemi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, bu sisteme 16 Nisan referandumuyla millet olarak yüzde 51,5 oyla ‘evet’ dedik. Uygulaması da ilk genel seçimlerde başlayacaktı ve ilk genel seçim 24 Haziran’da. İnşallah yeni sistemle yolumuza devam edeceğiz. Yeni sistem, cumhuriyet rejimine en uygun sistemdir. Çünkü cumhuriyet; halkın kendisini yönetmesidir, halk bunu daha yüksek bir çoğunlukla sahiplenirse cumhuriyete daha uygun bir sistem olur. Yüzde 51 alan ülkeyi yönetebilecek. Halkın yarıdan fazlasının desteğini alan lider ülkeyi yönetebilecek. Güçlü lider, güçlü hükümet ama diğer taraftan parlamento…

Bartın’ın geleceği parlak

 Ben 12 yıldır Bartın Milletvekili olarak çalışıyorum, sizler de basın olarak bizi takip ediyorsunuz. Her sabah sizlere maillerinizi açtığınızda yeni bir yatırım müjdesi vermedik mi? Bartın’a 6 milyarlık kamu yatırımı kazandırdık. Şimdi devam eden 6 milyarlık yatırım daha var. Bartın’ın geleceği parlak. Bu 6 milyarlık yatırımı cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hızlı karar alan, hızlı uygulayan bir sistemde 5 yılda bitirebiliriz. Biz Yaşar Bey ve teşkilatımızla beraber 6 milyarlık yatırımı 5 yılda tamamlayabiliriz, yeni projeler ilave edebiliriz.  Bartın Üniversitesi’nde 15 bin öğrenci var ve yeni kampüsteki inşaatlar bittiğinde bu sayı 30 bine çıkacak. Bir taraftan yurtlar da yapılıyor. Bu sene itibariyle 8 bin öğrenci kapasiteli yurtlarımız hizmete girecek. 12 Haziran Salı günü 400 yataklı hastanenin temelini atacağız. Bizde durmak yok. 30 bin öğrenci ve yeni kurulacak olan Sanayi Bölgesiyle birlikte Bartın şehir merkezi tabelasının 100 bini geçtiğini hep beraber göreceğiz. Bunlar yeni ihtiyaçları da beraberinde getirecek. Yeni sistemde AK Parti’nin her şehir için bir projesi var. Bartın’la ilgili projemiz de millet bahçesi. Adliye Sarayı’nın ön tarafındaki Tarım Müdürlüğü’ne ait yeşil alanımız 120 dönüm ve o alanı Bartın’ın nefes alan bir alanı yapacağız. Şehir hastanemiz sadece Bartın’a değil bölgeye hizmet verebilecek eğitim ve araştırma hastanesi kapasitesinde olacak. Çevre yolu projemizin çalışmaları devam ediyor. İçerisinde 4 kilometrelik bir tünel olan çok büyük bir proje ve bunu da Bartın’a kazandırarak şehirlerarası trafiği Bartın içerisine sokmadan sağlayacağız. Türbe kavşağında yaptığımız, şehir trafiğini rahatlatacak battı çıktılar, köprülü kavşakları Çatmaca Kavşağı’nda da yapacağız. İnşallah büyükşehirlerde olan hizmetler neyse Bartın’ımızda da olmaya devam edecek. Bartın’ın hiçbir yerleşim yerinde ırmaklarımıza, derelerimize atık su akmayacak. Barajlarımızın suyu bile içilebilir su olacak. Dolayısıyla Bartın Irmağımızda pırıl pırıl günlerine kavuşacak.

Bartın yeter ki rekor kırsın

Yeter ki Bartın halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan diyerek bir rekor kırsın. Milletvekilliği seçimlerinde de Bartın’da 2’de 2 yapabilecek olan tek parti de AK Parti’dir. Muhalefet milletvekillerinin Bartın’a faydası olabileceğini zannetmiyorum. Bartın’ın dertlerini bilen, sorunlarını bilen, çözebilecek kadrolar burada. İnşallah 2’de 2 yaparak önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde bahsettiğimiz tüm yatırımları tamamlayacağız. Kozcağız- Perşembe’yi duble yola çevireceğiz çünkü orada da yoğunluk arttı. Bartın-Kozcağız duble yolunun inşaatı başladı. Kozcağız-Kumluca baraj geçişi bu yaz bitecek. Kumluca’yla Abdipaşa’yı da tünelle geçeceğiz inşallah ve Bartın-Karabük arasında Ahmetusta Geçidi’ne tünel yapılacak. Hızlı bir şekilde ilimizi o taraftan da duble yolla tamamlayacağız. Ayrıca Kozcağız-Hasankadı-Yenice-Karabük için de duble yol projemiz var. Bartın, Batı Karadeniz’in bir kavşak noktası ve Filyos Projesiyle beraber yıldız gibi parlayacak bir il olacak. İnkumu tünelini de karayolu ağına aldığımızda yapabiliriz. İnkumu tüneli de gereklidir bunu da yaparsa yine AK Parti yapar.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535